FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
- Banksy
#3276 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Samo napomena, omladinci, kad krenete u rušenja i paljevinu, trebali bi na umu imati dvije stvari:
Prvo, da ih palite za nečiju tuđu korist (kao što ste/smo na ulice izašli za Denisa Mrnjavca, a da bi zapravo SDP skinuo vladajuće i sam preuzeo vlast da nastavi s krađom tamo gdje su ovi stali),
a drugo, da se revolucije ne počinju sve dok nemate pripremljene one - bolje, poštenije, pametnije i kvalitetnije - koji će vas povesti u tu revoluciju i koji će onda doći na njihova mjesta,
i najvažnije, da je, nažalost, prvo obično jednako drugom.
Prvo, da ih palite za nečiju tuđu korist (kao što ste/smo na ulice izašli za Denisa Mrnjavca, a da bi zapravo SDP skinuo vladajuće i sam preuzeo vlast da nastavi s krađom tamo gdje su ovi stali),
a drugo, da se revolucije ne počinju sve dok nemate pripremljene one - bolje, poštenije, pametnije i kvalitetnije - koji će vas povesti u tu revoluciju i koji će onda doći na njihova mjesta,
i najvažnije, da je, nažalost, prvo obično jednako drugom.
- Banksy
#3277 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Apsolutno.Alfons Kauders wrote:
Ako opet krenu spaljivati zgrade zato jer im se ne svidja sta rade oni koje su sami izabrali, ja cu spremiti mezu, sve gledati na TV-u i navijati za nasilno razbijanje demonstracija - bojevom municijom.
-
dezurni_ucenik
#3278 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 00:38, edited 1 time in total.
-
zenit dozic
#3279 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Što deda reče samo ih nakupit u zgradu i pripalit šibicu, a i ove uhljebe što ih brane
Šta kaže levat on četri godine branio ovo
Šta kaže levat on četri godine branio ovo
- Banksy
#3280 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
U zgradu treba ''nakupit''' Želju i Nerku, jer su naše glasove i povjerenje za promjene i skidanje nacionalisitičke bande proćerdali za skijanje u Austriji i brata u direktorskoj fotelji, njih zapalite ... revolucionari ...
- Roccohljup
#3281 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
kakvi smo mazohisti, fadil je mila majka.
I trebaju nas ko fukaru uzimati kad im se sami svakiu put naguzimo. A o divljanju prilikom protesta ne treba ni pričati. Zapalili zgrade koje smo opet mi platili da se obnove (bar u sarajevu). Sto nisu namarisali zaljkoviča i ostale pa da onaj ko dodje poslije njih zna dobro sta ga ceka ako nw bude radio svoj posao kako treba.
I trebaju nas ko fukaru uzimati kad im se sami svakiu put naguzimo. A o divljanju prilikom protesta ne treba ni pričati. Zapalili zgrade koje smo opet mi platili da se obnove (bar u sarajevu). Sto nisu namarisali zaljkoviča i ostale pa da onaj ko dodje poslije njih zna dobro sta ga ceka ako nw bude radio svoj posao kako treba.
- oldtajmer
#3282 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
tako je fadile samo nam meci
-
dezurni_ucenik
#3283 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 00:38, edited 1 time in total.
-
zenit dozic
#3284 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Ma sve redom, nikoga ne izostaviti, jebo im pas mater, i ove što se bune, samo nek nastave tako, mislili su i prije dvije godine da neće nikad narod ustat, neka neka nija ničija do zoreBanksy wrote:U zgradu treba ''nakupit''' Želju i Nerku, jer su naše glasove i povjerenje za promjene i skidanje nacionalisitičke bande proćerdali za skijanje u Austriji i brata u direktorskoj fotelji, njih zapalite ... revolucionari ...
-
Drinski
#3285 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
haj, vi malo smanjite potrošnju neta, uzece se podaci od telekoma pa će nas nas vlasnik Fadil prozivati..
- edo_79
-
statixx
#3287 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Kada pukne, oni na vrhu, odnosno direktni krivici, nece nista ni osjetiti. Samo ce se povuci da ostatak zivota provedu troseci mukotrpno zaradjeni novac, a nama ce doci neki novi Fadili, koji ce obecavati reforme i pozivati nas da se stisnemo.dezurni_ucenik wrote:Dobro je ovo, nek se plate dizu, ali nece ni MMF balon zauvijek se moci puhati. Kad jednom pukne...
-
hizo ramidovic
#3288 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
cjelo vrjeme pojedinci kukaju kakosu primanja mala akad hina neko poveca odma galama i kuknjava stose povecaju pako bivama ugodijo znateli stavi hoce te
-
statixx
#3289 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Moj sura je prosli put fasovao takve batine da je imao podljeve po citavom tijelu, jedva sacuvao bubrege, a nije palio, samo se nasao na pogresnom mjestu. Sad izalzi na proteste samo pod uslovom da izadje 100.000 ljudi. Vidis kako drzava ima efikasne metode za sirenje straha i potiskivanje nezadovoljstva.dezurni_ucenik wrote:Niti je moje, niti imam koristi. Jebe mi se.
Hoces promjene? Nece sigurno doci uz logorsku vatru pjevajuci "ti si ga upoznala jedne ljetne veceri..."
- and
#3290 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
pika li se i ovo skijanje?Banksy wrote:U zgradu treba ''nakupit''' Želju i Nerku, jer su naše glasove i povjerenje za promjene i skidanje nacionalisitičke bande proćerdali za skijanje u Austriji i brata u direktorskoj fotelji, njih zapalite ... revolucionari ...
http://www.avaz.ba/clanak/164958/sda-ov ... svicarskoj
- Banksy
#3291 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Jel i Željo negdje u blizini ...?and wrote:pika li se i ovo skijanje?Banksy wrote:U zgradu treba ''nakupit''' Želju i Nerku, jer su naše glasove i povjerenje za promjene i skidanje nacionalisitičke bande proćerdali za skijanje u Austriji i brata u direktorskoj fotelji, njih zapalite ... revolucionari ...
SDA je po difoltu kvarna, govorimo o ''revolucionarima''.
Ili su, kad podvučeš, svi zapravo isti? Biće da je to.
- ultima_palabra
#3292 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Grobtenejebo ruralnih faca, zapita se čovjek kako su uopšte našli Švicarsku i kako su ih pustili preko grane...and wrote:pika li se i ovo skijanje?Banksy wrote:U zgradu treba ''nakupit''' Želju i Nerku, jer su naše glasove i povjerenje za promjene i skidanje nacionalisitičke bande proćerdali za skijanje u Austriji i brata u direktorskoj fotelji, njih zapalite ... revolucionari ...
-
miop
#3293 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Ova odluka je usvojena na sjednici odrzanoj 02.02.2016. dok Fadil boravi u SAD. Na stranici Vlade FBiH vidi se i slika da sjednicom presjedava ministrica finansija Jelka Miličević:-LIBERO- wrote:Veliki 'reformista', covjek agenda. Fadil N.![]()
http://www.klix.ba/vijesti/bih/snazan-r ... /160209026
http://www.fbihvlada.gov.ba/hrvatski/ak ... kt_id=5215
A danasnje glasanje o ukidanju bijelog hljeba baca malo svjetla na sve ove naknade:
HDZ GLASAO PROTIV: Ukinut "bijeli hljeb" funkcionerima u državnim institucijama BiH!
Od prisutnih 14 delegata, njih devet podržalo je ukidanje "bijelog hljeba" i to četiri iz Kluba Bošnjaka - Safet Softić, Sead Kadić, Halid Genjac, svi iz SDA i Sifet Podžić(DF) i njih pet iz Kluba Srba – Sredoje Nović i Nebojša Radmanović, iz SNSD-a Darko Babalj i Ognjen Tadić iz SDS-a , te Dragutin Rodić iz DNS-a.
Protiv su bili delegati Bariša Čolak, Zdenka Džambas i Ljilja Zovko iz HDZ-a BiH, te Mario Karamatić iz HSS-a.
- and
#3294 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
ne nego je pravo pitanje gdje glavni skijaju,kad su lokalni ovdjeBanksy wrote:Jel i Željo negdje u blizini ...?and wrote:pika li se i ovo skijanje?Banksy wrote:U zgradu treba ''nakupit''' Želju i Nerku, jer su naše glasove i povjerenje za promjene i skidanje nacionalisitičke bande proćerdali za skijanje u Austriji i brata u direktorskoj fotelji, njih zapalite ... revolucionari ...
http://www.avaz.ba/clanak/164958/sda-ov ... svicarskoj![]()
SDA je po difoltu kvarna, govorimo o ''revolucionarima''.
Ili su, kad podvučeš, svi zapravo isti? Biće da je to.
-
sumirprimus
#3295 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
na iliĐi nane,na iliđi nane,pokraj gŠ taaadaaa...
a đe harmonika???
a đe harmonika???
- Banksy
#3296 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
aha, malo u švicu na skijanje, pa u austrijske banke, pa u juvelirnice uae-a ... gdje živite ...ultima_palabra wrote:Grobtenejebo ruralnih faca, zapita se čovjek kako su uopšte našli Švicarsku i kako su ih pustili preko grane...and wrote:pika li se i ovo skijanje?Banksy wrote:U zgradu treba ''nakupit''' Želju i Nerku, jer su naše glasove i povjerenje za promjene i skidanje nacionalisitičke bande proćerdali za skijanje u Austriji i brata u direktorskoj fotelji, njih zapalite ... revolucionari ...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3297 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Jopet KraDeZe kriv i za beli kruHac i za namecanje dodatka, cccccc ko ovi ostali nemaju pojma na ranu vas privit Hostaplersku... metnuli KraDeZe da ko biva oni nece a mi ko biva hocemo... a narod naravno pase ove vase jebanije... dobron je pa nepuca 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3298 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Znaci opet 'prevarise' SDA. O taj mrski HDZ, i SBB...
- Alfons Kauders
#3299 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
ja ba-LIBERO- wrote:Znaci opet 'prevarise' SDA. O taj mrski HDZ, i SBB...
da mi je da i mene ponekad tako "zajebu" i "prevare"...
- Prpa.ba
#3300 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Samo bih da jos jednom javno konstatujem da je nasa Vlast po volji narodu i najbolje sto imamo u svakom od resora. Da imamo pametnije i sposobnije, ti bi vladali. Da znamo bolje raditi biznis, radili bi. Ovo je nas nivo, uzivajmo.