USA fan page

Post Reply
jeza u ledja

#3276 Re: USA fan page

Post by jeza u ledja »

General War wrote:Eto ako je policija problem da li ispada da su i sudovi isto tako rasno profilisani da samo crnce salju u zatvor gledajuci prosjek? Znas da nije tako.
:?
Naravno da jeste.
Za ostalo se manje-vise slazem.
L u c i f e r

#3277 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

The Self-Destructive Nature of Black Ideology, Race Baiting, and Guilt Manipulation
Posted on April 11, 2012 by Gary DeMar

As difficult as blacks had it during the days of segregation, a distinctly black culture developed, even in the prevalence of racist attitudes and restrictive laws. We forget, or have never been told, that Washington, D.C., from 1920 to 1960, “was a financial, spiritual, and cultural stronghold. Because Washington was a segregated city, blacks simply created their own metropolis. . . . The first black bank, the Industrial Savings Bank, was started here.” While “the black population of New York’s Harlem inherited many of its buildings from previous white owners, . . . many of the buildings in Shaw were paid for by black businessmen and built by black hands.”1

Families were intact, the divorce and unwed mother rates were no different from that of white communities.

Take a look photographs of the 1963 March on Washington led by Martin Luther King, Jr. Notice how everyone is dressed. Most of the men are wearing suits and ties. Many of the women are wearing hats, as are the men. There is a dignity about the crowd.

Blacks are not helped by the continued claim that all problems for them are racial. Some are, but most aren’t. Black on black crime is not the fault of white people. Sky-high out-of-wedlock births are not the fault of whites. High dropout rates among blacks are not the fault of whites. The solution is not to cry “racism” and blame everything on whites or hundreds of years of oppression. Blacks won’t find their problems solved by appealing to the State.

Welfare programs have done a lot to keep black families down by subsidizing family fragmentation and fostering multi-generational dependency. Black problems aren’t solved by naming streets after Martin Luther King, Jr. The same can be said for the King Holiday and Black History Month. These are liberal crumbs to appease the black community, but have any of these actions helped blacks? Guilt-ridden whites vote for the advocates of government dependency, and anyone who does not will be labeled, you guessed it, a “racist.”

Subsidies have led to the immobility of the poor, the breakup of the black family, and dependency on government programs. There is little incentive to leave the area, since the risks are seen as being too great. Star Parker, once trapped in the welfare cycle, writes:

Thirty-five years of Great Society social engineering have forced the disadvantaged to live under the control of the federal government. Politicians control their housing, food supply, schooling, wages, and transportation. A centralized government makes decisions about their childcare, healthcare, and retirement.2

This is not to say that blacks should imitate “white culture.” There is nothing inherently good in being white. Whites have similar pathologies. We’re all sinners. There is no inherently good black culture. Black is not always beautiful, and, of course, the same can be said for white culture, however it is defined. There’s a great deal of good in both cultures.

Some blacks will say that I don’t know what it’s like growing up black. There is no doubt about it; I don’t know what it’s like, and I never will. But my lack of black perspective doesn’t change what is going on in some black communities. I can’t change what I’m not, but I am responsible to change what I am.

There is no one to blame but me. The sooner I realized this, the sooner I took responsibility for my failings. The hardest thing for anyone to do is look in the mirror and see your reflection — warts and all. You can’t fix what you don’t want to admit is broken.
jeza u ledja

#3278 Re: USA fan page

Post by jeza u ledja »

@ omar little

Da, smatram da je na osnovu mog limitiranog exposure prema Chris Rocku ono sto govori o crncima, bijelcima i Azijcima - rasizam. Rekao sam u par navrata prvo da je moje poznavanje njegovog opusa limitirano, i/ili da "mozda nisam u pravu". Ne mislim da sam pokazao s time rigidnost uopste.
Reci cu ti nesto. Kad je pocela ova prica i neko spomenuo rasizam crnaca, prvo na sto sam pomislio su crnacki stand up comedians. Al bukvalno. Poslije neko postavio ovaj youtube clip i na to sam se nadovezao.
Ne radi se o mom "nametanju" sta stand up comedian mzoe da radi, mislim.... :-) ....ima svako pravo da se izrazava kako hoce, pa makar bio onaj najgori rasista. Imam i ja pravo da to karakterisem na osnovu mojih moralnih uzusa, kao i ti da to moje moralisanje okarateriziravas, itd...Mislim to je besides the point. Artisticka sloboda, slazem se.
Ponavljam namjerno sam napisao da imam limitirano znanje o njegovom opusu i mene iskreno ne zanima stand-up comedy uopste. Tebe ocigledno mnogo vise zanima, pa ostavljam da ti bolje poznajes njegov materijal.
No s obzirom kakve stavove imas, bojim se da ne slazemo u potpunosti o problemima rasizma. Ako stereotipi postoje, ne znaci da su zasnovani na stvarnosti. Stoga ne vidim svrhu promoviranja istih u komediji. Kazes ne vidis problem u ismijavanju drugih rasa ako zapazanje stoji. Pa, ne slazemo se da uvijek stoji. "Nigger" je rijec koja po meni podrzava jedan stereotip o crncima, ili odredjenom dijelu crnackog stanovnistva. Stoga ne mislim da je u redu da se ikad koristi.
Uglavnom, ne mislim da su u pitanju ukusi, kada govorimo o Chris Rocku, ali ostavljam mogucnost da si ti u pravu jer poznajes bolje materiju. Let's leave it at that?

Sta je ono izjavio Michael Richards (Kramer) pa nije bilo toliko smijesno?

Na kraju, ne znam zasto si mislila da se tebi obracam sa onim sto sam dalje napisao? Cak sam mescini u jednom trenutku i napisao "ne mislim na tebe".
omar little

#3279 Re: USA fan page

Post by omar little »

mozemo se sloziti da na stand up gledamo potpuno drugacije.

michael richards nije koristio rijec nigger u svom actu nego je isprovociran prekidanjem urlao nigger publici i fuck you ,nigger covjeku za stolom.
ne znam, ostavila sam mogucnost da sam pogresno protumacila. all good.
jefferson

#3280 Re: USA fan page

Post by jefferson »

jeza u ledja wrote:@ omar little

Da, smatram da je na osnovu mog limitiranog exposure prema Chris Rocku ono sto govori o crncima, bijelcima i Azijcima - rasizam. Rekao sam u par navrata prvo da je moje poznavanje njegovog opusa limitirano, i/ili da "mozda nisam u pravu". Ne mislim da sam pokazao s time rigidnost uopste.
Reci cu ti nesto. Kad je pocela ova prica i neko spomenuo rasizam crnaca, prvo na sto sam pomislio su crnacki stand up comedians. Al bukvalno. Poslije neko postavio ovaj youtube clip i na to sam se nadovezao.
Ne radi se o mom "nametanju" sta stand up comedian mzoe da radi, mislim.... :-) ....ima svako pravo da se izrazava kako hoce, pa makar bio onaj najgori rasista. Imam i ja pravo da to karakterisem na osnovu mojih moralnih uzusa, kao i ti da to moje moralisanje okarateriziravas, itd...Mislim to je besides the point. Artisticka sloboda, slazem se.
Ponavljam namjerno sam napisao da imam limitirano znanje o njegovom opusu i mene iskreno ne zanima stand-up comedy uopste. Tebe ocigledno mnogo vise zanima, pa ostavljam da ti bolje poznajes njegov materijal.
No s obzirom kakve stavove imas, bojim se da ne slazemo u potpunosti o problemima rasizma. Ako stereotipi postoje, ne znaci da su zasnovani na stvarnosti. Stoga ne vidim svrhu promoviranja istih u komediji. Kazes ne vidis problem u ismijavanju drugih rasa ako zapazanje stoji. Pa, ne slazemo se da uvijek stoji. "Nigger" je rijec koja po meni podrzava jedan stereotip o crncima, ili odredjenom dijelu crnackog stanovnistva. Stoga ne mislim da je u redu da se ikad koristi.
Uglavnom, ne mislim da su u pitanju ukusi, kada govorimo o Chris Rocku, ali ostavljam mogucnost da si ti u pravu jer poznajes bolje materiju. Let's leave it at that?

Sta je ono izjavio Michael Richards (Kramer) pa nije bilo toliko smijesno?

Na kraju, ne znam zasto si mislila da se tebi obracam sa onim sto sam dalje napisao? Cak sam mescini u jednom trenutku i napisao "ne mislim na tebe".
Kontam o cemu pricas. Meni licno je problem sto Chris Rock se moze zajebavati o crncima, azijatima, meksikancima i bjelcima. Problem mi je sto se George Lopez moze zajebavati o meksikancima, crncima, azijatima, bjelcima. Sto se Russel Peters moze zajebavati o indijcima, crncima, bjelcima itd. Ali ako Luis C.K. nesto kaze o svima njima onda je rasista.
drastic

#3281 Re: USA fan page

Post by drastic »

nema vecih rasista od crnaca
drastic

#3282 Re: USA fan page

Post by drastic »

Image
madner

#3283 Re: USA fan page

Post by madner »

jeza u ledja wrote:
madner wrote:CSV failovi iz 2014 se mogu naci za dvije minute, tabela 42 koja sadrzi obradjenu informaciju ko koga je zadnji put objavljena 2010.
According to data from the National Crime Victimization Survey (NCVS), an estimated 320,082 whites were victims of black violence in 2010, while 62,593 blacks were victims of white violence. That same year, according to the Census Bureau, the white and black populations in the U.S. were 196,817,552 and 37,685,848, respectively. Whites therefore committed acts of interracial violence at a rate of 32 per 100,000, while the black rate was 849 per 100,000. In other words, the “average” black was statistically 26.5 times more likely to commit criminal violence against a white, than vice versa. Moreover, blacks who committed violent crimes chose white victims 47.7% of the time, whereas whites who committed violent crimes targeted black victims only 3.9% of the time.
To su statistike black-on-white crime i obratno.

To uopste nije ono sto si ti tvrdio. Gdje si ti spomenuo da su bijelci nadproporcionalne zrtve kriminala pocinjenog od strane crnaca?
madner wrote:Naravno da jesu, nadproporcionalno su zrtve kriminala.
Crnci su nadproporcionalno zrtve kriminala, a bijelci su nadproporcionalno zrtve kriminala pocinjenih od strane crnaca.

Ali tebi ne ide semantika to smo vec ustanovili. :oops:

Hajd sad, baci jos jednu pausalnu ocjenu pa cemo potraziti nacin da i za nju nadjemo objasnjenje. :zjev:
Vidim, osim sto ne znas kako se koristi pojedini glagoli imas problema i da pratis kontekst.
Kontekst je bio da se vise zaustavljaju crnci od bjelaca, gdje je pitanje da li je to rasizam ili iskustvo.
Ako jedna grupa ima disproporcionalan udio u vrsenju kriminala, onda je sasvim logicno da ta grupa bude sumnjiva policiji.
Crnci jesu nadproporcionalno zrtve kriminala i to vecinski crncakog, no crni kriminalci jedini vecinu zlocina ne cine unutar svoje grupe. Samo 40% ukupnih radnji, za razliku od drugih koji uglavnom vrse zlodjela unutar svoje grupe.

Tako da je tacno da su bijelci nadproporcionalne zrtve kriminala, jer da nema drugih bilo bi znatno manje kriminala nad bjelcima.
Crnci, da nema drugih a da udio kriminalaca ostane isti bi imali znatno vise kriminala pocinjenog nad istima.
MyTao

#3284 Re: USA fan page

Post by MyTao »

Vidim ja... nije problem nasilje unutar geta i afroamricke zajednice, problem je kada neki neduzni bjelac navucen na herojin ode do geta po fix pa bude pokraden, izboden...

Tacno mogu vidjeti komentare nekih forumasa da je ovo vrijeme robovlasnistva pa neki crnac dobije batine jer je pokusao pobjeci... pocele bi price koliko stete pobjegli crnci nanose ekonomiji, pa da nisu bjezali nebi dobili batine... sve povrsno.

Pravi problem je dublji... zapitaj te se zasto crnci uopste zive u getima, zasto su u poziciji da se ubijaju, da zaglave u zatvoru itd itd... koliko god to neki tvrdili nije zbog neke geneticke greske ili jer su jednostavno takvi...

Prije ne toliko godina ti ljudi nisu mogli jesti u istom restoranu kao bjelci... tvrditi da svi imamo ista prava, i iste mogucnosti je ludo.
madner

#3285 Re: USA fan page

Post by madner »

Normalno da je problem, sigurnosni problem. Zato i policija mora raditi svoj posao i zato je sasvim logicno da se vise zaustavljaju crnci nego bjelci. Nema veze sa rasizmom, nego sa iskustvom.

Pa usporedi sa nasim ljudima koji su dosli bez znanja engleskog pa se opet snasli.

Da ne govorim da je upitno sta je uzrok a sta posljedica. Detroit je 1940 bio najbogatiji grad u SADu, da bi poslje velike migracije crnci bila vecina. Baltimor, Filadeflija, Clivlend su bili svi izuzetno prosperitetni gradovi (zato i migracija) da bi sada bili gradovi iz kojih se bjezi.
Gojeni H

#3286 Re: USA fan page

Post by Gojeni H »

Kome se plaho ne gadi :D , a ima vremena ... dokumentarac opisuje nastanak i napredak korejsko-americke zajednice u Los Andjelesu, zatim odgovor ove zajednice na rasne nemire u 1992.god., ali zatim i nacin na koji su radnje pripadnika ove zajednice unutar vecinski crnackih dijelova grada ciljano napadnute. Crnacke radnje su vecinom ostale netaknute.

Autor(i) filma se veoma povrsno dotice problema unutar crnacke zajednice. Ali film i jeste o nemirima iz perspektive korejsko-americke zajednice.
Gojeni H

#3287 Re: USA fan page

Post by Gojeni H »

MyTao wrote:Vidim ja... nije problem nasilje unutar geta i afroamricke zajednice, problem je kada neki neduzni bjelac navucen na herojin ode do geta po fix pa bude pokraden, izboden...

Tacno mogu vidjeti komentare nekih forumasa da je ovo vrijeme robovlasnistva pa neki crnac dobije batine jer je pokusao pobjeci... pocele bi price koliko stete pobjegli crnci nanose ekonomiji, pa da nisu bjezali nebi dobili batine... sve povrsno.

Pravi problem je dublji... zapitaj te se zasto crnci uopste zive u getima, zasto su u poziciji da se ubijaju, da zaglave u zatvoru itd itd... koliko god to neki tvrdili nije zbog neke geneticke greske ili jer su jednostavno takvi...

Prije ne toliko godina ti ljudi nisu mogli jesti u istom restoranu kao bjelci... tvrditi da svi imamo ista prava, i iste mogucnosti je ludo.
Ti i nemas ista prava kao pripadnici manjinskih zajednica kao sto su npr. crnci. Zato i postoji Zakon o pozitivnoj diskriminaciji iliti Affirmative action.
Ukoliko se kod biranja uposlenika jos potrefi trostruka manjina, npr. crnkinja-zena-lezbijka, mogucnost da takva osoba bude otpustena iz vece firme je skoro ravna nuli. Tako da, .... ne, nemas ista prava.

U Holivudu se cesto spominje broj crnaca u filmu, i broj crnaca na filmu (iako treba priznati da su na filmu ponekad samo zato da bi bili tu) je danas u prosjeku daleko veci od njihovog procenta u opstoj populaciji.
Ovakve prituzbe su veoma rijetke kod pripadnika azijske i latinoamericke manjine.

S druge strane, historijski gledano, od svih useljenika, jedino se originalna crnacka populacija nije pitala da li zele da zive u "zemlji sobodnih".
400 godina ropstva se ne mogu izbrisati zakonom ili gumicom.

S trece strane :D , crnacka zajednica je postala auto destruktivna i tu ne moze pomoci nikakva drzava, vec zajednica sama mora odluciti da li zele da zive drugacije zivote.
MyTao

#3288 Re: USA fan page

Post by MyTao »

Kakva glupost... Niko nema pravo da te otpusti zbog toga sto si crn, lezbejka ili sta vec... ali ima pravo da te otpusti ako si lijen i ako ne radis svoj posao kako treba, valjda je to logicno i tako treba da bude?

Sta ti mislis, da sve sto trebas je da si manjina, crnac, peder i onda mozes ici jebati mater CEO-u u lice i ne moze ti nista?? :roll:

Ja nemam ni volje a ni vremena da vama drzim cas historije, afroamericka populacije jeste tu gdje jeste zbog okolnosti koje nisu u njihovoj kontroli.

A to za film i ostalo... ja licno i ne primjetim ko je crn a ko bijel, jednostavno ne gledam te stvari i ne brojim koliko je ovih a koliko onih... to ustvari i jeste razlika izmedju nas koji pricamo jedno i vas koji pricate drugo...
General War

#3289 Re: USA fan page

Post by General War »

Gojeni H wrote:
MyTao wrote:Vidim ja... nije problem nasilje unutar geta i afroamricke zajednice, problem je kada neki neduzni bjelac navucen na herojin ode do geta po fix pa bude pokraden, izboden...

Ti i nemas ista prava kao pripadnici manjinskih zajednica kao sto su npr. crnci. Zato i postoji Zakon o pozitivnoj diskriminaciji iliti Affirmative action.
Ukoliko se kod biranja uposlenika jos potrefi trostruka manjina, npr. crnkinja-zena-lezbijka, mogucnost da takva osoba bude otpustena iz vece firme je skoro ravna nuli. Tako da, .... ne, nemas ista prava.

U Holivudu se cesto spominje broj crnaca u filmu, i broj crnaca na filmu (iako treba priznati da su na filmu ponekad samo zato da bi bili tu) je danas u prosjeku daleko veci od njihovog procenta u opstoj populaciji.
Ovakve prituzbe su veoma rijetke kod pripadnika azijske i latinoamericke manjine.

S druge strane, historijski gledano, od svih useljenika, jedino se originalna crnacka populacija nije pitala da li zele da zive u "zemlji sobodnih".

S trece strane :D , crnacka zajednica je postala auto destruktivna i tu ne moze pomoci nikakva drzava, vec zajednica sama mora odluciti da li zele da zive drugacije zivote.
:thumbup:
Prije neki dan, gleda tipa kako se spremio sa naduravanjem sa policijom zato sto vozi neregistrovani auto...pripremio gomilu papira, sudske odluke vrijedjao policajce, pozivao se na ugrozenost na rasnoj osnovi...ulozio dosta truda za budalastine kako naci rupu u zakonu, ali sve bi to izbjegao da je platio registraciju...svaka mu je pendreka i tazera trazila :D
MyTao

#3290 Re: USA fan page

Post by MyTao »

Tako je, taj lik je prestavnik svih Afroamerikanaca u Americi... Zasto to nije Obama? Neko od senatora, astrofizicar Tyson? Zasto to nije Jordan, MLK?...

Ja evo danas gledam neki musliman se zabio sa kamionom u gomilu ljudi i ubio preko 80... a mogo je jednostavno da stane na kocnicu... dali to po vas logici znaci da je muslimanska zajednica autodestruktivna zbog nekog idiota? well, malo vise od jednog but you get the point?
MyTao

#3291 Re: USA fan page

Post by MyTao »

General War wrote:
Gojeni H wrote:

:thumbup:
Prije neki dan, gleda tipa kako se spremio sa naduravanjem sa policijom zato sto vozi neregistrovani auto...pripremio gomilu papira, sudske odluke vrijedjao policajce, pozivao se na ugrozenost na rasnoj osnovi...ulozio dosta truda za budalastine kako naci rupu u zakonu, ali sve bi to izbjegao da je platio registraciju...svaka mu je pendreka i tazera trazila :D
Niko, ali bas niko ne nalazi rupe u zakonu kao bjelci... pogledaj samo link koji sam postavljao, mali bjelac silovao djevojku sudija ga pustio jer mu ne zeli "unistiti" zivot... crnca ogule za to...
General War

#3292 Re: USA fan page

Post by General War »

MyTao wrote: Niko, ali bas niko ne nalazi rupe u zakonu kao bjelci... pogledaj samo link koji sam postavljao, mali bjelac silovao djevojku sudija ga pustio jer mu ne zeli "unistiti" zivot... crnca ogule za to...
...Moguce ne poricem, ali bijelci se ne zale za ugrozenost.
MyTao

#3293 Re: USA fan page

Post by MyTao »

General War wrote:
MyTao wrote: Niko, ali bas niko ne nalazi rupe u zakonu kao bjelci... pogledaj samo link koji sam postavljao, mali bjelac silovao djevojku sudija ga pustio jer mu ne zeli "unistiti" zivot... crnca ogule za to...
Zasto bi se zalili kada nisu ugrozeni?
General War

#3294 Re: USA fan page

Post by General War »

MyTao wrote:
General War wrote:
Zasto bi se zalili kada nisu ugrozeni?
Nisu ni crnci, ako je Obama mogao dogurati do prdsjednika, ako toliki milioni useljenika se nekako snadju u SAD...vala ni crnci nemaju izgovor...posebno poslije devedesetih.
Gojeni H

#3295 Re: USA fan page

Post by Gojeni H »

MyTao wrote:Kakva glupost... Niko nema pravo da te otpusti zbog toga sto si crn, lezbejka ili sta vec... ali ima pravo da te otpusti ako si lijen i ako ne radis svoj posao kako treba, valjda je to logicno i tako treba da bude?

Sta ti mislis, da sve sto trebas je da si manjina, crnac, peder i onda mozes ici jebati mater CEO-u u lice i ne moze ti nista?? :roll:

Ja nemam ni volje a ni vremena da vama drzim cas historije, afroamericka populacije jeste tu gdje jeste zbog okolnosti koje nisu u njihovoj kontroli.

A to za film i ostalo... ja licno i ne primjetim ko je crn a ko bijel, jednostavno ne gledam te stvari i ne brojim koliko je ovih a koliko onih... to ustvari i jeste razlika izmedju nas koji pricamo jedno i vas koji pricate drugo...
Svaka velika firma u Americi ce dobro razmisliti da li ce otpustiti pripadnika manjine zbog manjeg prekrsaja, zbog toga sto bi se isti mogao obratiti sudu.
Jedan primjer: Crnac je otpusten zbog rada u alkoholisanom stanju. Ovaj ode kod advokata i ovaj iskopa da su vecina ljudi koji su bili otpusteni zbog takvog stanja bili crnci. Firma da bi izbjegla vise tuzbi zbog navodnog rasnog profiliranja, odluci da vrati covjeka na posao. Cinjenica da je cugao se nikome nije motala previse u glavi. A ovakvih primjera kojima sam licno svjedocio je na zalost bilo previse. Ovo je bio samo primjer.

Za boldirano ... interesantna izjava nekoga ko kaze da je zaustavljan vise puta zato sto se vozio s crncem. :shock:
Mislim da su vas zaustavljali zbog tebe. Licis na sumnjivog tipa.
MyTao

#3296 Re: USA fan page

Post by MyTao »

Pogledaj FOX news bar pet minuta, i vidjet ces kako se ne zale... Obama je za mnoge antikrist, nikad nece preboliti sto je crnac, sto je bio musliman, ima ime Husejin :) Oni koji se pojedose zbog toga su najveci branioci policije, a zalazu se za ukidanje takes, smanjivanje vlade sve sto ide protiv policije :-)

Ali stas logika mnogima nije jaca strana... daj mi pusku, pistolje, smanji takse, smanji vladu, daj slobodu... za njih... za ostale zele daj zid, daj vise zatvora (ali ne u njihovim naseljima), daj sto vise policajaca na ulicama (ne njihovim) daj da se prate vise, da se registruju svi muslimani, daj zabrane ove i one...

To su ljudi koje vi podrzavate... vjerovatno jer mislite da tu pripadate, a sutra bi vas pozatvarali kao i ove...
L u c i f e r

#3297 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

Image
General War

#3298 Re: USA fan page

Post by General War »

MyTao wrote:Pogledaj FOX news bar pet minuta, i vidjet ces kako se ne zale... Obama je za mnoge antikrist, nikad nece preboliti sto je crnac, sto je bio musliman, ima ime Husejin :) Oni koji se pojedose zbog toga su najveci branioci policije, a zalazu se za ukidanje takes, smanjivanje vlade sve sto ide protiv policije :-)

Ali stas logika mnogima nije jaca strana... daj mi pusku, pistolje, smanji takse, smanji vladu, daj slobodu... za njih... za ostale zele daj zid, daj vise zatvora (ali ne u njihovim naseljima), daj sto vise policajaca na ulicama (ne njihovim) daj da se prate vise, da se registruju svi muslimani, daj zabrane ove i one...

To su ljudi koje vi podrzavate... vjerovatno jer mislite da tu pripadate, a sutra bi vas pozatvarali kao i ove...
Cega je ba mjerilo FOX, obama je izabran glasovima glasaca..cisto posteno i to DVA puta...i da su svi crnci glasali za njega opet nebi dobio izbore bez bjelackih glasova.
To rasno pitanje se precesto poteze bez ikakve mjere od strane crnacke populacije.
AleksoMKD

#3299 Re: USA fan page

Post by AleksoMKD »

MyTao wrote: daj vise zatvora (ali ne u njihovim naseljima),
Sto nema logike, jer ako nego pobegne iz zatvora sigurno se nece zezati u lokalnom naselju vec sto brze pobeci od tamo (da citiram Karlina :D )

Kako god, obje strane u slucaju idu u krajnjosti i ne zele pogledati svoja sranja pre nego sto upere prst u druge.
jeza u ledja

#3300 Re: USA fan page

Post by jeza u ledja »

madner wrote: Vidim, osim sto ne znas kako se koristi pojedini glagoli imas problema i da pratis kontekst.
Kontekst je bio da se vise zaustavljaju crnci od bjelaca, gdje je pitanje da li je to rasizam ili iskustvo.
Ako jedna grupa ima disproporcionalan udio u vrsenju kriminala, onda je sasvim logicno da ta grupa bude sumnjiva policiji.
Crnci jesu nadproporcionalno zrtve kriminala i to vecinski crncakog, no crni kriminalci jedini vecinu zlocina ne cine unutar svoje grupe. Samo 40% ukupnih radnji, za razliku od drugih koji uglavnom vrse zlodjela unutar svoje grupe.

Tako da je tacno da su bijelci nadproporcionalne zrtve kriminala, jer da nema drugih bilo bi znatno manje kriminala nad bjelcima.
Crnci, da nema drugih a da udio kriminalaca ostane isti bi imali znatno vise kriminala pocinjenog nad istima.
Nemoj mene kriviti za svoj problem nesposobnosti izrazavanja i iznosenja pausalnih zakljucaka. Nesto si lupio, pa poceo da se izvlacis. Nije problem, ali red je da priznas umjesto da ponavljas isto, pa hajmo dalje.

Ne znam za ostale vrste kriminala, ali ubistva crnaca/bijelaca/latinosa se u velikoj vecini desavaju od strane pripadnika iste rasne skupine. Znaci brojke 80% i nadalje.

Nakon sto si ponovio potpuno netacan argument - da su bijelci nadproporcionalne zrtve kriminala, sto je dijametralno suprotno od fakata - nastavio si dalje iz toga izvlaciti pogresne zakljucke. Cuj da nema crnaca bilo bi znatno manje kriminala nad bjelcima? Zlocini osim u rijetkim slucajevima nisu rasno motivisani niti prouzrokovani direktno rasnom pripadnoscu. Pozicija u kojoj se nalaze neki dijelovi crnacke zajednice su direktna posljedica djelovanja pripadnika bijele rase. Njihovi potomci su dosli tu - protiv svoje volje, a oni danas su u situaciji u kojoj su najvise kao direktna posljedica politike, zakona, sudstva, ekonomije i drustva koje direktno stotinama godina vecinom kontrolise bijela rasa.
Potpuno je bespredmetno raspravljati o tome kakva bi bila Amerika da nema crnaca.
Post Reply