"Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post Reply
RahatHurmašica

#3276 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:26, edited 2 times in total.
Hafis

#3277 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders"
kako misli "izbrisu"? bevanda zvuci kao da je negdje implicitno navedeno da kantoni u tome ucestvuju, a zapravo se samo radi o last minute prijedlogu hdz-a? dakle kako se mogu izbrisati kada nisu ni bili tu?
kakav to presedan predstavlja? hoce li se onda kantoni pitati kada na red dodju pregovori za NATO clanstvo? pregovori sa IMF-om i ostalim organizacijama? moozda da se kantoni pitaju i kada se trazi konsenzus u predsjednistvu? ili kad parlament glasa o drzavnim zakonima? po kom su osnovu kantoni pozvani da ucestvuju u donosenju odluka na drzavnom nivou? :D bujrum daj da vidimo te ustavne odredbe :D
Ne može vlada meritorno zastupati Federaciju u takvim stvarima. Postoji meni se čini 18 isključivih nadležnosti županija i nad kojima vlada nema ingerencije niti joj ustav dopušta mješanje. Na koji način preskočiti županije u EU aranžmanima ? Instalirati opet kobasičare i uje i pravi se mahnit k'o da je sve u redu i pravac eVropa?
Stvarno, nikada šibicara iz vas istjerati
i]"Imamo vladu federalnog entiteta koja je nametnuta na štetu Hrvata, i to uz asistenciju međunarodne uprave u BiH, iako su znali da je takva odluka u suprotnosti sa Ustavom, zakonima i da će poremetiti međunacionalne odnose. To je ključni razlog zašto četiri posljednje godine imamo najtežu krizu od Dejtonskog sporazuma", naglasio je Bevanda.
[/i]
kako je ta odluka u suprotnosti s ustavom i zakonima? gdje su presude? i to je kljucni razlog za cetiri godine stagnacije? dakle Vjeko sam priznaje da je HDZ najodgovorniji za krizu, jer je insistirao na ulasku u vlast i opstruirao sve sto je mogao :-)
Da je sve bilo u redu ne bi Inzko morao staviti van snage odluke CIK-a. Uostalom, ne pada mi na pamet ponovo dipliti o o stvaranju platforme. to smo stotinu puta raspravljali i općenito stav je da je to bilo pogrešno.

FBiH se zaduzuje da servisira standby aranzman u koji se uslo dok je HDZ bio na vlasti i dok je on bio jebeni ministar finansija... :D za HDZ je inace istorija pocinjala izborom komsica, ali evo vidimo da su sad dobacili do 2011 :D
Uglavnom, ovi su ih platformisti nadmašili u svakom pogledu. Ta valjda zna bolje predsjedavajućo VM od tebe :)

Da se vratim mehanizmima koordinacije.
Mislim da se ni tu neće dogovoriti, i to će biti još jedna pobjeda ''probosanskog'' bloka. Nešto poput one pobjede u pregovorima Sejdić-Finci...kome ba oni da dijele Bosnu i ostale špice
A i nije loše za rahat patnju 8) .....a možda i sadaka neka padne....nikad se ne zna kad će muštuluk
Alfons Kauders

#3278 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders"
kako misli "izbrisu"? bevanda zvuci kao da je negdje implicitno navedeno da kantoni u tome ucestvuju, a zapravo se samo radi o last minute prijedlogu hdz-a? dakle kako se mogu izbrisati kada nisu ni bili tu?
kakav to presedan predstavlja? hoce li se onda kantoni pitati kada na red dodju pregovori za NATO clanstvo? pregovori sa IMF-om i ostalim organizacijama? moozda da se kantoni pitaju i kada se trazi konsenzus u predsjednistvu? ili kad parlament glasa o drzavnim zakonima? po kom su osnovu kantoni pozvani da ucestvuju u donosenju odluka na drzavnom nivou? :D bujrum daj da vidimo te ustavne odredbe :D
Ne može vlada meritorno zastupati Federaciju u takvim stvarima. Postoji meni se čini 18 isključivih nadležnosti županija i nad kojima vlada nema ingerencije niti joj ustav dopušta mješanje. Na koji način preskočiti županije u EU aranžmanima ? Instalirati opet kobasičare i uje i pravi se mahnit k'o da je sve u redu i pravac eVropa?
Stvarno, nikada šibicara iz vas istjerati
postavio sam jednostavno pitanje, nema potrebe za okolisanjem - fino reci o kojim nadleznostima se radi i citiraj gdje se kantonima garantuje ucesce u donosenju odluka na visim nivoima vlasti... u protivnom, isti princip se ima primjeniti za opstine koje su vece od navedenih kantona, nista vise, nista manje... :D
i]"Imamo vladu federalnog entiteta koja je nametnuta na štetu Hrvata, i to uz asistenciju međunarodne uprave u BiH, iako su znali da je takva odluka u suprotnosti sa Ustavom, zakonima i da će poremetiti međunacionalne odnose. To je ključni razlog zašto četiri posljednje godine imamo najtežu krizu od Dejtonskog sporazuma", naglasio je Bevanda.
[/i]
kako je ta odluka u suprotnosti s ustavom i zakonima? gdje su presude? i to je kljucni razlog za cetiri godine stagnacije? dakle Vjeko sam priznaje da je HDZ najodgovorniji za krizu, jer je insistirao na ulasku u vlast i opstruirao sve sto je mogao :-)
Da je sve bilo u redu ne bi Inzko morao staviti van snage odluke CIK-a. Uostalom, ne pada mi na pamet ponovo dipliti o o stvaranju platforme. to smo stotinu puta raspravljali i općenito stav je da je to bilo pogrešno.
mozemo pricati da li je to bilo pogresno ili ne, ali ne mozemo pricati o tome da li je bilo protivno zakonu i ustavu... HDZ je to pokusao dokazati, nisu uspjeli, a i dalje trube o tome... to je isto kao da ja protiv tebe dignem gradjansku tuzbu radi neke gluposti, ispusim na sudu, a onda i dalje insistiram da si lopov, prevarant ili nesto deseto... to je silovanje struke - osim ako ne smatras da stozerna stranka ima pravo raditi isto s tvojom strukom? po sistemu - 'ta ce doktor, mi cemo dati svoju dijagnozu :D
FBiH se zaduzuje da servisira standby aranzman u koji se uslo dok je HDZ bio na vlasti i dok je on bio jebeni ministar finansija... :D za HDZ je inace istorija pocinjala izborom komsica, ali evo vidimo da su sad dobacili do 2011 :D
Uglavnom, ovi su ih platformisti nadmašili u svakom pogledu. Ta valjda zna bolje predsjedavajućo VM od tebe :)

Da se vratim mehanizmima koordinacije.
Mislim da se ni tu neće dogovoriti, i to će biti još jedna pobjeda ''probosanskog'' bloka. Nešto poput one pobjede u pregovorima Sejdić-Finci...kome ba oni da dijele Bosnu i ostale špice
A i nije loše za rahat patnju 8) .....a možda i sadaka neka padne....nikad se ne zna kad će muštuluk
pa kao sto se vidi iz prilozenog, predsjedavajuci VM bas i nije sklon iznosenju istine zasnovane na cinjenicama, vec se bavi kokosarskim politikantsvom... (ah da, ali mi smo shibicari :D)... ne sporim da on to vrlo dobro zna, naprotiv - to mu i zamjeram... kada npr. ti i energy star pocnete iznositi svoje pausalne ocjene o ekonomskim pitanjima, to je jedna stvar, moze vam se oprostiti jer je ocito da ne znate bolje... on zna... ali laze i/ili izvrce istinu, sto je daleko veci grijeh, barem po mom misljenju

stozerna stranka je uspjesno izbacila cinjenice i objektivnu stvarnost iz hrvatskog politickog diskursa, sto je uistinu impresivno dostignuce i samo pokazuje do koje mjere su ovladali medijima, javnim mnijenjem, crkvom i ostalim drustvenim institucijama u hrvatskom korpusu... ne zezam se, jako, jako impresivno - siguran sam da im banjalucki i sarajevski politicari svakodnevno zavide... oni moraju spinovati, konstruisati, izvrtati, petljati... HDZ ne mora - jer cak i najdebilnije pausalne izjave imaju tezinu papske bule - cak i vise od toga, jer postaju dio dogme... a ko se ne slaze postaje americki/sarajevski/komunisticki/ustaski izdajnik, te u najboljem slucaju pada u nemilost jednopartijskog sistema koji vedri i oblaci vec dvije i po decenije, bez ikakve opozicije... a papske bule nerijetko prerastu i u teheranske fetve, sve sa lincom i bejzbol palicama...

aferim! :thumbup:

to sto takve gluposti nemaju nikakvu tezinu mimo zaludjene baze naravno nije bitno, jer su namijenjene iskljucivo za internu upotrebu... kao i referendumi, trgovi ratka i radovana ili 100% lepi (na 1. mart, naravno)
BHCluster

#3279 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

Sta bi sa 3.?
Hafis

#3280 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: postavio sam jednostavno pitanje, nema potrebe za okolisanjem - fino reci o kojim nadleznostima se radi i citiraj gdje se kantonima garantuje ucesce u donosenju odluka na visim nivoima vlasti... u protivnom, isti princip se ima primjeniti za opstine koje su vece od navedenih kantona, nista vise, nista manje... :D
Obrazovanje. Veoma bitna nadležnost, ako ne i jedna od najbitnijih.
Ustavne ovlasti u oblasti obrazovanja su isključiva nadležnost županija u federaciji BiH, dok s druge strane u RS to je nadležnost resornog ministarstva.
E sad....kako će županije preuzeti dogovorene akte EU ako ne sudjeluju izravno u procesu koordinacije? Kako će iznijeti svoja stajališta o toj bitnoj materiji koja su im federalnim ustavom zajamčena?
Treba li onaj dodavač mikrofona Mašić koji izigrava nekakvog ''ministra obrazovanja'' biti glavni pregovarač u ime federacije.
De mi na ovo odgovori, onako stručno i uvozničko-ekonomski??

Ono dalje u tekstu je klasično šibicarenje: Sara, Mara, Dara, tri sestre iz Drvara, traže brata Miška.....Moram se pohvaliti: čuvao sam još kao dijete na ulazu u Kujundžiluk šibicarima leđa od murije dok bacaju levatima...pa se nešto još i onda naučilo od tog drevnog zanata.....ee, fina vremena :)

DakleM - federalno ''ministarstvo obrazovanja''...kako dalje :shock:
Alfons Kauders

#3281 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

BHCluster wrote:Sta bi sa 3.?
samo sto nije, evo vidis da kantoni ulaze na drzavni nivo :D
Hafis

#3282 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

DakleM?
Profesore, čujemo li se?
BHCluster

#3283 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

Alfons Kauders wrote:
BHCluster wrote:Sta bi sa 3.?
samo sto nije, evo vidis da kantoni ulaze na drzavni nivo :D

Znaci jos bajki, nista novo.
Alfons Kauders

#3284 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: postavio sam jednostavno pitanje, nema potrebe za okolisanjem - fino reci o kojim nadleznostima se radi i citiraj gdje se kantonima garantuje ucesce u donosenju odluka na visim nivoima vlasti... u protivnom, isti princip se ima primjeniti za opstine koje su vece od navedenih kantona, nista vise, nista manje... :D
Obrazovanje. Veoma bitna nadležnost, ako ne i jedna od najbitnijih.
Ustavne ovlasti u oblasti obrazovanja su isključiva nadležnost županija u federaciji BiH, dok s druge strane u RS to je nadležnost resornog ministarstva.
E sad....kako će županije preuzeti dogovorene akte EU ako ne sudjeluju izravno u procesu koordinacije? Kako će iznijeti svoja stajališta o toj bitnoj materiji koja su im federalnim ustavom zajamčena?
Treba li onaj dodavač mikrofona Mašić koji izigrava nekakvog ''ministra obrazovanja'' biti glavni pregovarač u ime federacije.
De mi na ovo odgovori, onako stručno i uvozničko-ekonomski??
izvoznicko doktore, izvoznicko... :D uvoz je kod vas, a proizvodnja i izvoz malo sjevernije... :D

dakle kada se bude pricalo o obrazovanju, pitamo kantone sta misle i to je to... rijesen problem... ili nije? jer nisam znao da kantoni ucestvuju iskljucivo u stvarima koje se odnose na obrazovanje (cca 0.5% materije, ako i toliko)... evo sto se mene tice neka ucestvuju, ali iskljucivo kada je u pitanju obrazovanje...

samo sto se to ne trazi, zar ne doktore?
Ono dalje u tekstu je klasično šibicarenje: Sara, Mara, Dara, tri sestre iz Drvara, traže brata Miška.....Moram se pohvaliti: čuvao sam još kao dijete na ulazu u Kujundžiluk šibicarima leđa od murije dok bacaju levatima...pa se nešto još i onda naučilo od tog drevnog zanata.....ee, fina vremena :)

DakleM - federalno ''ministarstvo obrazovanja''...kako dalje :shock:
stare navike tesko umiru

ja sam ih doduse cinkario muriji, a zauzvrat nisu dirali moju ekipu kad... prodajemo... neke stvari... :D
Hafis

#3285 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

"Alfons Kauders"]
izvoznicko doktore, izvoznicko... :D uvoz je kod vas, a proizvodnja i izvoz malo sjevernije... :D

dakle kada se bude pricalo o obrazovanju, pitamo kantone sta misle i to je to... rijesen problem... ili nije? jer nisam znao da kantoni ucestvuju iskljucivo u stvarima koje se odnose na obrazovanje (cca 0.5% materije, ako i toliko)... evo sto se mene tice neka ucestvuju, ali iskljucivo kada je u pitanju obrazovanje...
Uvoznički, izvoznički...svejedno. samo nek se para okreće. Najgore je čekati sadaku.
DakleM. ''nisi znao da kantoni učestvuju u stvarima koje se odnose na obrazovanje'' ? A tko bi to po tvom trebao učestvovati? I nije to što se tebe tiče ''neka učestvuju'' nego je to što se ustava tiče.

Inače, iz središnjice, to jest odbora za ustavnopravna pitanja i podpitanja mii javljaju da postoji ukupno osam podijeljenih i 12 isključivih nadležnosti županija zbog čega je nemoguće uspostaviti mehanizam za pregovore s EU bez njihove izravne uključenosti.
Ova naša mala magistrica kaže da su županije jedine nadležne za uspostavu županijskih policijskih snaga, utvrđivanje i provođenje obrazovne te kulturne politike, kao i utvrđivanje stambene politike. Županije odlučuju i o prostornim planovima, proizvodnji električne energije, radu javnih medija, socijalnoj politici i turizmu.
Pa ne moRe sve taj Zlaja i njegova ekipa preuzeti na sebe, taman da je i u pola pametan kao ja. A još kad vidim tko se gura na izborima, ozbiljno sam zabrinut za daljnji put u EU intergracije.
stare navike tesko umiru
ja sam ih doduse cinkario muriji, a zauzvrat nisu dirali moju ekipu kad... prodajemo... neke stvari...
Čuj cinkao :sad:
E vidiš, ja sam bio insajder...ono...raja, folovi, poštivanje starijih...pogotovo ako su legende. To je bio mahalski duh koji je izumro u Mostaru...sad se svačega nakotilo.
mirsek

#3286 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by mirsek »

Hafis wrote:
"Alfons Kauders"]

Uvoznički, izvoznički...svejedno. samo nek se para okreće. Najgore je čekati sadaku.
DakleM. ''nisi znao da kantoni učestvuju u stvarima koje se odnose na obrazovanje'' ? A tko bi to po tvom trebao učestvovati? I nije to što se tebe tiče ''neka učestvuju'' nego je to što se ustava tiče.

Inače, iz središnjice, to jest odbora za ustavnopravna pitanja i podpitanja mii javljaju da postoji ukupno osam podijeljenih i 12 isključivih nadležnosti županija zbog čega je nemoguće uspostaviti mehanizam za pregovore s EU bez njihove izravne uključenosti.
Ova naša mala magistrica kaže da su županije jedine nadležne za uspostavu županijskih policijskih snaga, utvrđivanje i provođenje obrazovne te kulturne politike, kao i utvrđivanje stambene politike. Županije odlučuju i o prostornim planovima, proizvodnji električne energije, radu javnih medija, socijalnoj politici i turizmu.
Pa ne moRe sve taj Zlaja i njegova ekipa preuzeti na sebe, taman da je i u pola pametan kao ja. A još kad vidim tko se gura na izborima, ozbiljno sam zabrinut za daljnji put u EU intergracije.
stare navike tesko umiru
ja sam ih doduse cinkario muriji, a zauzvrat nisu dirali moju ekipu kad... prodajemo... neke stvari...
E vidiš, ja sam bio insajder...ono...raja, folovi, poštivanje starijih...pogotovo ako su legende. To je bio mahalski duh koji je izumro u Mostaru...sad se svačega nakotilo.
Jesil ono ti moj vrli hajducino ispravljao druge,tipa pravopis folovi golovi ? :bih:
Uostalom pitaj te svoje ustavnopravne struĆnjake đe to piše županija u BIH ustavu.
Da nisu pobrkale hrvatski ustav koji uče napamet zlu ne trebalo i ovaj naš BIH ustav. ?
Hafis

#3287 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Uvijek se neko od ovih fizikanera usere u intelektualnu raspravu.

Stvarno treba uvesti neki test inteligencije tijekom prijavljivanja na forum i kategorizirati članove.
Onda se ovi malo gluplji upućuju na ''lakše'' teme, i tamo diple do besvjesti. Normalno, omogućiti im i meDŽusobno vrijeDŽanje, čime teme dobivaju na gledanosti.

I na koncu dobije se dvojak učinak:
1. prave teme se očiste od nepotrebnih glupih komentara i time dobiju neophodnu dozu ozbiljnosti.
2. S druge strane dobiju se nove teme gdje čovjek može otići ponekad da se malo nasmije ''intelektualnim'' provalama i općenito opusti se od ove tmurne svakodnevnice.
mirsek

#3288 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by mirsek »

Hafis wrote:Uvijek se neko od ovih fizikanera usere u intelektualnu raspravu.

Stvarno treba uvesti neki test inteligencije tijekom prijavljivanja na forum i kategorizirati članove.
Onda se ovi malo gluplji upućuju na ''lakše'' teme, i tamo diple do besvjesti. Normalno, omogućiti im i meDŽusobno vrijeDŽanje, čime teme dobivaju na gledanosti.

I na koncu dobije se dvojak učinak:
1. prave teme se očiste od nepotrebnih glupih komentara i time dobiju neophodnu dozu ozbiljnosti.
2. S druge strane dobiju se nove teme gdje čovjek može otići ponekad da se malo nasmije ''intelektualnim'' provalama i općenito opusti se od ove tmurne svakodnevnice.
Ma dobro ja znam da se vi furate da ste posebni dole u poreskoj i ustavnopravnoj hajduciji pa i glede toga da namecete neke standarde korisnika foruma i podforuma.
Evo ja kao akademski gradjanin se ne slazem da treba to filtrirati bas zbog toga sto jel tezimo nekoj demokratiji i slobodi misljenja.
Nego, zacudi me da takva intelektualna gromada raspravlja o takvo vaznoj stvari kao sto je ustav plus konsultuje ljude a da ni on ni oni ne znaju pravilne termine koji se koriste u istom.
Vjerovatno protuustavnost presla u naviku u zavicaju pa se sve pobrkalo u glavi. :roll:
energy star

#3289 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

http://www.vecernji.ba/hrvatske-zupanij ... ije-959468

Počelo ujedinjavanje institucija hrvatskih županija.

Logičan odgovor nakon neviđenog Zlaja-Dodik kaosa u državi!
BHCluster

#3290 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

energy star wrote:http://www.vecernji.ba/hrvatske-zupanij ... ije-959468

Jos neki supljak pred izbore ili ti ga jos koje radno mjesto za uhljebljenje podobnih glasaca ;-) , a samo koliki ce deficit biti onda tih kantona???
Alfons Kauders

#3291 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
"Alfons Kauders"]

da, kao sadaku za aluminij i umirovljene pukovnike u pubertetu... no kurca graha, nije ni Hrvatska od juce, pa su zavrnuli pipu... :D i to na dva fronta :D
ejs to, ti'sh meni tumachit ustav? mojne ba da dodjem kod tebe na radno mjesto i da tumacim tvoje dijagnoze... brez kurca u svatove moj doktore... :D
yeah, a mlada magistrica magistrirala na sveucilistu ko i ti i tvoje kolege iz padobranske 101. divizije :D bas joj se divim na znanju i umijecu, daleko ste dogurali s takvim kadrovima :D molim vas da ih nastancate jos, jer su im rezultati inace bili jako impresivni u proteklih nekoliko godina :D ako treba da ih stipendiram s 500km mjesecno, ako ce raditi u stozernoj s tobom - nije beg cicija :D
stare navike tesko umiru
tako je, bio sam i ja... samo sto sam ja s 14 skonto da od hajducije nema dugorocnog hajra... :D a ti moj doktore nisi ni danas :D kao ni moji vrsnjaci s vojnim mirovinama :D pa mislite da 20 godina naivnim purgerima mozete prodavati istu pricu, a eto oni u svojoj bedastoci nece skontat... :D

stoga samo nastavite, :D molim vas samo nastavite :D ipak ste vi krema puka sa sveucilista, mada vas oko malog prsta vrti pekar iz tuzle :D
Alfons Kauders

#3292 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

energy star wrote:http://www.vecernji.ba/hrvatske-zupanij ... ije-959468

doktore jel i ovo nakav perspektivni kadar sa sveucilista, :D magistar ili doktor mozda? :D morebit i vandredni profa :D

eee kakvu ste generaciju imbecila odgojili, blago se nama s vama :D samo daj jos ovakvih 'kadrova' :D da ima ko prati case i bestik nakon blatine, mushula i plavca :D
vee-jay

#3293 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by vee-jay »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:Bevanda: Žele unitarnu BiH po diktatu Sarajeva

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda smatra da je razlog što još nije postignut dogovor o mehanizmu koordinacije u BiH u koncepcijskoj razlici, jer se želi stvoriti unitarna zemlja po diktatu Sarajeva.
A što po njegovim riječima što ubija ideju moderne zemlje po mjeri sva tri naroda i svih koji u njoj žive.
"Cijeli problem svodi se na to da predstavnici bošnjačkih političkih stranaka žele da izbrišu kantone iz sistema pregovora sa EU, čak i uprkos tome što oni imaju jasna isključiva ovlaštenja u brojnim oblastima", rekao je Bevanda "Večernjem listu".

Prema njegovim riječima, kontinuirano se provodi pokušaj bošnjačkih stranaka da unitarizuju Federaciju BiH /FBiH/.

"Imamo vladu federalnog entiteta koja je nametnuta na štetu Hrvata, i to uz asistenciju međunarodne uprave u BiH, iako su znali da je takva odluka u suprotnosti sa Ustavom, zakonima i da će poremetiti međunacionalne odnose. To je ključni razlog zašto četiri posljednje godine imamo najtežu krizu od Dejtonskog sporazuma", naglasio je Bevanda.

On je istakao da su Hrvati u mnogim područjima u podređenom položaju, što jednom zauvijek mora da bude riješeno kako se ne bi stalno bavili političkim krizama, pitanjima položaja naroda i pokušaja negiranja identiteta.
Bevanda je naveo da mu smeta što je FBiH porastao budžet i što se taj entitet stalno zadužuje vrjednosnim papirima, trezorskim zapisima i obveznicama, jer je riječ o vrlo skupim kratkoročnim zaduženjima koja vuku u ambis.

"FBiH se zadužuje bez ikakvog obrazloženja i odobrenja parlamenta. Naneseno je puno štete takvim nepromišljenim zaduživanjima i nakon sadašnje vlasti koju predvodi SDP, u Vladu FBiH nakon izbora mogu ući samo avanturisti", smatra Bevanda.

Govoreći o radu Savjeta ministara BiH u vrijeme njegovog predsjedavanja, Bevanda je naglasio da je najgore stanje nastupilo u posljednjem dijelu mandata kada je smijenjen ministar bezbjednosti Fahrudin Radončić.

"Više mjeseci uopšte nemamo ministra, a SDP ne želi da predloži nikoga na to mjesto koje pripada Bošnjacima", istakao je Bevanda.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH smatra da OHR treba da ode iz BiH, ali da međunarodna zajednica treba da ostane u BiH, jer bi "u suprotnom bila kao Bjelorusija".

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Be ... 61694.html
nadrobi bevanda svega, samo se pitam da li tom logikom i opstina tuzla treba biti predstavljena na pregovorima?

ima vise stanovnika od 'zupanija' koje on gura... vise love uplacuje u budzet... a i ona ima neke ingerencije koje imaju veze s pregovorima... zapravo imaju i mjesne zajednice, tj. imaju svi - jer se reforme odnose na sve, ne samo na pojedine nivoe vlasti
Ma, nista. Predizborna. Bit ce toga u naredne cetiri sedmice i previse, tek je krenulo. Jedini cilj: dizanje adrenalina :D
Hafis

#3294 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
"Alfons Kauders"]

da, kao sadaku za aluminij i umirovljene pukovnike u pubertetu... no kurca graha, nije ni Hrvatska od juce, pa su zavrnuli pipu... :D i to na dva fronta :D
ejs to, ti'sh meni tumachit ustav? mojne ba da dodjem kod tebe na radno mjesto i da tumacim tvoje dijagnoze... brez kurca u svatove moj doktore... :D
yeah, a mlada magistrica magistrirala na sveucilistu ko i ti i tvoje kolege iz padobranske 101. divizije :D bas joj se divim na znanju i umijecu, daleko ste dogurali s takvim kadrovima :D molim vas da ih nastancate jos, jer su im rezultati inace bili jako impresivni u proteklih nekoliko godina :D ako treba da ih stipendiram s 500km mjesecno, ako ce raditi u stozernoj s tobom - nije beg cicija :D
stare navike tesko umiru
tako je, bio sam i ja... samo sto sam ja s 14 skonto da od hajducije nema dugorocnog hajra... :D a ti moj doktore nisi ni danas :D kao ni moji vrsnjaci s vojnim mirovinama :D pa mislite da 20 godina naivnim purgerima mozete prodavati istu pricu, a eto oni u svojoj bedastoci nece skontat... :D

stoga samo nastavite, :D molim vas samo nastavite :D ipak ste vi krema puka sa sveucilista, mada vas oko malog prsta vrti pekar iz tuzle :D
Au. Počeli smo izigravati Hafisa, ali ne ide najbolje. Drž' se ti ekonomije i statistike, najljepše ti to stoji, vjeruješ li mi.
Ja te lijepo pitam gore a ti meni neke ocjene o visokom obrazovanju, maloljetnim umirovljenicima, purgerima i bedastoći.
Da se prvo nešto dogovorimo: nas bije glas da smo skloni prevarama, nacionalizmu i zabijanju noževa u leđa. - OK.
Vas bije glas da niste pretjerano pametni i radišni - OK.
Znači nemoj mi samo o bosni i obrazovanju. Bukva ostaje bukva.

Znači to smo riješili.

Da s vratimo na mehanizme koordinacije.

Znači postoji ukupno osam podijeljenih i 12 isključivih nadležnosti županija zbog čega je nemoguće uspostaviti mehanizam za pregovore s EU bez njihove izravne uključenosti.
Županije su jedine nadležne za uspostavu županijskih policijskih snaga, utvrđivanje i provođenje obrazovne te kulturne politike, kao i utvrđivanje stambene politike. Županije odlučuju i o prostornim planovima, proizvodnji električne energije, radu javnih medija, socijalnoj politici i turizmu.

Daklem? Da čujemo oĆitovanje?
MuaDib

#3295 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by MuaDib »

Image

I ko je lud da oživljava Prud :-)
webby-x

#3296 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by webby-x »

Hafis wrote:Županije su jedine nadležne za uspostavu županijskih policijskih snaga, utvrđivanje i provođenje obrazovne te kulturne politike, kao i utvrđivanje stambene politike. Županije odlučuju i o prostornim planovima, proizvodnji električne energije, radu javnih medija, socijalnoj politici i turizmu.
Kako ne kužiš, njemu je želja da on iz Tuzle odlučuje
o obrazovanju kockoglavih. Još da mu je uspostaviti
policiju da nema kantonalnih ... ljepota.

:D
Alfons Kauders

#3297 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

webby-x wrote:
Hafis wrote:Županije su jedine nadležne za uspostavu županijskih policijskih snaga, utvrđivanje i provođenje obrazovne te kulturne politike, kao i utvrđivanje stambene politike. Županije odlučuju i o prostornim planovima, proizvodnji električne energije, radu javnih medija, socijalnoj politici i turizmu.

pa kad vidim na kako niske grane je palo, sto da ne :D

salu na stranu - kantoni ne ucestvuju u donosenju odluka na drzavnom nivou... i to je manje vise to... ne vidim razlog da objasnjavam zasto
Hafis

#3298 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
webby-x wrote:

pa kad vidim na kako niske grane je palo, sto da ne :D

salu na stranu - kantoni ne ucestvuju u donosenju odluka na drzavnom nivou... i to je manje vise to... ne vidim razlog da objasnjavam zasto
A što je s mojim pitanjem?
webby-x

#3299 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by webby-x »

Alfons Kauders wrote:salu na stranu - kantoni ne ucestvuju u donosenju odluka na drzavnom nivou... i to je manje vise to... ne vidim razlog da objasnjavam zasto
Naravno da učestvuju jer npr. nemaš ministarstvo obrazovanja na razini BiH,
a na razini FBiH to ministarstvo nema nikakve ingerencije. Dakle, kantoni su,
po Ustavu, nadležni za pregovore u onim područjima gdje ne postoji institucija
na većem nivou, tj. nema ingerencije.

To što tebi to smeta je druga priča.
Da je pameti FBiH se ukinula i ostavili bi se samo kantoni.

:thumbup:
Alfons Kauders

#3300 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Au. Počeli smo izigravati Hafisa, ali ne ide najbolje. Drž' se ti ekonomije i statistike, najljepše ti to stoji, vjeruješ li mi.
Ja te lijepo pitam gore a ti meni neke ocjene o visokom obrazovanju, maloljetnim umirovljenicima, purgerima i bedastoći.
Da se prvo nešto dogovorimo: nas bije glas da smo skloni prevarama, nacionalizmu i zabijanju noževa u leđa. - OK.
Vas bije glas da niste pretjerano pametni i radišni - OK.
Znači nemoj mi samo o bosni i obrazovanju. Bukva ostaje bukva.

Znači to smo riješili.

Da s vratimo na mehanizme koordinacije.

Znači postoji ukupno osam podijeljenih i 12 isključivih nadležnosti županija zbog čega je nemoguće uspostaviti mehanizam za pregovore s EU bez njihove izravne uključenosti.
Županije su jedine nadležne za uspostavu županijskih policijskih snaga, utvrđivanje i provođenje obrazovne te kulturne politike, kao i utvrđivanje stambene politike. Županije odlučuju i o prostornim planovima, proizvodnji električne energije, radu javnih medija, socijalnoj politici i turizmu.

Daklem? Da čujemo oĆitovanje?
zasto si se tako uzjogunio doktore? :D opusti se, lose je za tlak :D

a sto se tice bukve i kvaliteta obrazovanja, tja pa vec smo ustanovili da je papa Cho dosao na operaciju u Tuzlu, vjerovatno zato jer su ti kolege jako kvalitetne... za raju... za elitu pak nisu, pa se ide u tuzlu, sarajevo, zagreb itd...

a ovo za kantone zaista ne zelim vise objasnjavati... vec sam u vise navrata rekao u cemu je problem... nisi bukva - skontaj

a moje ocjene o stanju hrvatske politike u bih su samo to - moje misljenje... ne moras se slagati niti to trazim od tebe, ali tako to izgleda sa strane :D
Post Reply