Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Radio Sarajevo
#3276 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nema igrača u reprezentaciji koji neće slušati trenera. Ako ga bude, taj se odstrani i nastavlja se dalje. Nijednom igraču nije u interesu da ne igra ili da sjedi na klupi zbog nediscipline. Ko je ikad imao ikakve veze sa sportom, to dobro zna, svi oni jedva čekaju da poslušaju trenera i da urade najbolje za reprezentaciju, pa čak i zvijezde poput Džeke ili Pjanića.
Stoga, priče o poštovanju kod igrača su smiješne. Ako su poštovali Blaža Sliškovića koji im postavlja istu taktiku, 4-5-1, u svakoj utakmici, poštovaće i Amara ili bilo koga drugog.
Stoga, priče o poštovanju kod igrača su smiješne. Ako su poštovali Blaža Sliškovića koji im postavlja istu taktiku, 4-5-1, u svakoj utakmici, poštovaće i Amara ili bilo koga drugog.
-
incognito071
#3277 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ma dzabe pricate (ne znam samo otkud vam snaga i volja samo).
Selektor ce biti Hadzibegic i uvalice mu Sredojevica ko pomocnog i to je kraj price.
Selektor ce biti Hadzibegic i uvalice mu Sredojevica ko pomocnog i to je kraj price.
- emigrazione
#3278 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Varas se, u nasoj ekipi nema niti jedan fudbaler kome autoritet treba da bude nekakav Amar Osim, niti bi im bilo ko zamjerio...
Pa to je presmijesno i zamisliti, da on nesto objasnjava jednom Pjanicu

Pa to je presmijesno i zamisliti, da on nesto objasnjava jednom Pjanicu
- nosara
#3279 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nije Pjanic glup, ne shvatam zasto bi to bilo smijesno...emigrazione wrote:Varas se, u nasoj ekipi nema niti jedan fudbaler kome autoritet treba da bude nekakav Amar Osim, niti bi im bilo ko zamjerio...
Pa to je presmijesno i zamisliti, da on nesto objasnjava jednom Pjanicu![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3280 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jarane, da ti objasnim....vako smo mi protiv protiv Litexa...a vako protiv Macabijaemigrazione wrote:Varas se, u nasoj ekipi nema niti jedan fudbaler kome autoritet treba da bude nekakav Amar Osim, niti bi im bilo ko zamjerio...
Cuj ti to u Romi naucio?! U Lyonu, kazes?! Bjezi tamo! 'Ta ti znas
-
internazionale
#3281 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ima ta tvoja mjestaemigrazione wrote:Igrao je vrhunski fudbal i bio odlican fudbaler, sta je ispunjavao Niko Kovač pa vidi sad Hrvate...Bravo Akcija, i ja sam se sjetio Harisa Silajdžića, usporedba je odlična. A Miss Vogošće bi barem bila ljepuškasta, pa bi ispunjavala nekakve kriterije, Barbarez ne ispunjava apsolutno ništa.
Ivica Osim steli svom sinu bilo kakav normalan posao i to je svima jasno
Amar je "bio u igri" i kad je se o Papetu odlucivalo
To mu je trebala biti ujedno i vadiona iz onog cirkusa koji je napravio kod anamo njih
Znas da se po Papetu pljuvalo od starta
-
Crvena Tifoza
#3282 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Hoće li se neko od forumaša kandidovati za selektora? Evo prilike. Gdje su oni što crtaju taktike i sastave sa menagera svako dva dana.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3283 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nema ih. Oni su aktuelni samo kad je selektor tu. Ceka se novi selektor da pocne razrada taktikeCrvena Tifoza wrote:Hoće li se neko od forumaša kandidovati za selektora? Evo prilike. Gdje su oni što crtaju taktike i sastave sa menagera svako dva dana.
Oni su ko onaj vjeciti strucnjak teoreticar sa RTRS sto je bio selektor mladoj reprezentaciji - teoretski je sve moguce, ali prakticno je sve to truba!
- Radio Sarajevo
#3284 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Niko Kovač je vodio neke ekipe i ekipice prije toga, neko je već postavljao. Treba li nacrtati?internazionale wrote:Ima ta tvoja mjestaemigrazione wrote:Igrao je vrhunski fudbal i bio odlican fudbaler, sta je ispunjavao Niko Kovač pa vidi sad Hrvate...Bravo Akcija, i ja sam se sjetio Harisa Silajdžića, usporedba je odlična. A Miss Vogošće bi barem bila ljepuškasta, pa bi ispunjavala nekakve kriterije, Barbarez ne ispunjava apsolutno ništa.
Ivica Osim steli svom sinu bilo kakav normalan posao i to je svima jasno
Amar je "bio u igri" i kad je se o Papetu odlucivalo
To mu je trebala biti ujedno i vadiona iz onog cirkusa koji je napravio kod anamo njih
Znas da se po Papetu pljuvalo od starta
A o cirkusu koji je napravio je smiješno raspravljati. Cirkus je napravio samo u suprotnom taboru, još se niste oporavili
-
internazionale
#3285 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Tomahawk11 wrote:Jarane, da ti objasnim....vako smo mi protiv protiv Litexa...a vako protiv Macabijaemigrazione wrote:Varas se, u nasoj ekipi nema niti jedan fudbaler kome autoritet treba da bude nekakav Amar Osim, niti bi im bilo ko zamjerio...
![]()
Cuj ti to u Romi naucio?! U Lyonu, kazes?! Bjezi tamo! 'Ta ti znas
A legenda nam kapitenu, od cijih para je "ime" napravio, sugerise da moze mozda u southamptonu biti u prvih 11
-
Baresi 6
#3286 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
mogli bi oni to. uvjeren sam 100%. spaha i djeko nek samo budu produzena ruka i sprovedu instrukcijeCrvena Tifoza wrote:Hoće li se neko od forumaša kandidovati za selektora? Evo prilike. Gdje su oni što crtaju taktike i sastave sa menagera svako dva dana.
- Point.
#3287 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Znaci bitno je voditi bilo kakvu ekipu ili ekipicu, bez obzira kakva je? Pa je li vi stvarno mislite da Sergej nije nista naucio tokom svoje igracke karijere sto se tice treninga, taktike, svlacionica talk i tako to? Ima trenersku licensu, ima postovanje i igraca i navijaca, ima kariznu, vjeru u sebe, ima plan. Ali nema iskustvo vodjenja treninga pjetlica HSV-a ili FK Viteza, majku mu. 
- Radio Sarajevo
#3288 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Naravno da je naučio, to niko ne osporava, ali naučili su i Bolić, Salihamidžić, Baljić, Papac, Spahić... Što ne bi neko od njih bio selektor po toj logici?Point. wrote:Znaci bitno je voditi bilo kakvu ekipu ili ekipicu, bez obzira kakva je? Pa je li vi stvarno mislite da Sergej nije nista naucio tokom svoje igracke karijere sto se tice treninga, taktike, svlacionica talk i tako to? Ima trenersku licensu, ima postovanje i igraca i navijaca, ima kariznu, vjeru u sebe, ima plan. Ali nema iskustvo vodjenja treninga pjetlica HSV-a ili FK Viteza, majku mu.
-
palermo
#3289 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Samo da ovo boldirano pojasnim, ne mislim ujedinio zemlju Bosnu i Hercegovinu, nego navijače i sve one kojima su zmajevi bliski srcu bi ujedinio. Mnogo više nego AmarRadio Sarajevo wrote:
Ne vidim po čemu bi Sergej ujedinio zemlju, kad ga Srbi mrze mnogo više nego Amara. Štaviše, Amar u posljednjih nekoliko godina nije ružnu riječ nikome rekao, i sigurno će imati dobar odnos i sa FSRS-om. Amar možda dijeli navijače na one koji vole FKŽ i FKS, ali Sergej dijeli po nacionalnom ključu, a mnogo je zdravije ovo prvo.
- Radio Sarajevo
#3290 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
I odakle ti to da će imati poštovanje navijača i igrača? Ima poštovanje BH Fanaticosa, a to su ljudi koji su totalno van realnosti, davno otišli i pričaju da vole BiH sa udaljenosti od 3.000 km.Point. wrote:Znaci bitno je voditi bilo kakvu ekipu ili ekipicu, bez obzira kakva je? Pa je li vi stvarno mislite da Sergej nije nista naucio tokom svoje igracke karijere sto se tice treninga, taktike, svlacionica talk i tako to? Ima trenersku licensu, ima postovanje i igraca i navijaca, ima kariznu, vjeru u sebe, ima plan. Ali nema iskustvo vodjenja treninga pjetlica HSV-a ili FK Viteza, majku mu.
-
palermo
#3291 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pa nemam ništa protiv da Braco bude selektor. Ali, nažalost, mislim da njega nije baš nešto briga za ovu reprezenatciju. Bola ako hoće meni je sasvim ok, rekao sam u nekom drugom postu, Rahimaga, Bajramović.....ali morat ćemo jednom izaći iz paradigme u kojoj se vrtimoRadio Sarajevo wrote:Naravno da je naučio, to niko ne osporava, ali naučili su i Bolić, Salihamidžić, Baljić, Papac, Spahić... Što ne bi neko od njih bio selektor po toj logici?Point. wrote:Znaci bitno je voditi bilo kakvu ekipu ili ekipicu, bez obzira kakva je? Pa je li vi stvarno mislite da Sergej nije nista naucio tokom svoje igracke karijere sto se tice treninga, taktike, svlacionica talk i tako to? Ima trenersku licensu, ima postovanje i igraca i navijaca, ima kariznu, vjeru u sebe, ima plan. Ali nema iskustvo vodjenja treninga pjetlica HSV-a ili FK Viteza, majku mu.
-
palermo
#3292 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pa veće nego bilo tko drugi koji se sada spominju.Radio Sarajevo wrote:I odakle ti to da će imati poštovanje navijača i igrača? Ima poštovanje BH Fanaticosa, a to su ljudi koji su totalno van realnosti, davno otišli i pričaju da vole BiH sa udaljenosti od 3.000 km.Point. wrote:Znaci bitno je voditi bilo kakvu ekipu ili ekipicu, bez obzira kakva je? Pa je li vi stvarno mislite da Sergej nije nista naucio tokom svoje igracke karijere sto se tice treninga, taktike, svlacionica talk i tako to? Ima trenersku licensu, ima postovanje i igraca i navijaca, ima kariznu, vjeru u sebe, ima plan. Ali nema iskustvo vodjenja treninga pjetlica HSV-a ili FK Viteza, majku mu.
Nije zar da ćeš se usuditi reći da bi Amar osim imao veću podršku
- Radio Sarajevo
#3293 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pa to je to, dakle može bilo ko "ko voli ovu zemlju". Dakle, evo imamo Barbareza i Glavaša, obojica vole ovu zemlju, obojica su bili dobri igrači, s tim da je Glavaš bio pomoćnik Blažu Sliškoviću. Ja fakat ne vidim razloga da bude Sergej, a ne bude Vlatko, iako naravno ne podržavam nijednog.Pa nemam ništa protiv da Braco bude selektor. Ali, nažalost, mislim da njega nije baš nešto briga za ovu reprezenatciju. Bola ako hoće meni je sasvim ok, rekao sam u nekom drugom postu, Rahimaga, Bajramović.....ali morat ćemo jednom izaći iz paradigme u kojoj se vrtimo
Jedini razlog za to je nekakva opijenost mase, a zna se dobro koliko je masa u pravu, viđamo na svakim izborima.
Mi nismo ispitali javnost ko koga podržava, a već sam ti rekao gore šta mislim o tome. Ako već to gledaš, eno ti anketa na klixu u kojoj vodi Meša Baždarević sa 19%, a Amar je drugi sa 17%. Najviše glasova ima "niko od navedenih", ali ne možemo znati jesu li ti ljudi za Sergeja.palermo wrote:Pa veće nego bilo tko drugi koji se sada spominju.
Nije zar da ćeš se usuditi reći da bi Amar osim imao veću podrškuAmara spominjem samo zatošto si ti ovdje njegov najgorljiviji zastupnik (izuzimam Nosaru
)
Igrači će poštovati svakoga od ovih kandidata.
-
palermo
#3294 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nevermind, zaboravi......ti si ovdje u službi nekoga ili nečega, a kao što sam iz jednog posta zaključio dolaziš iz novinarskih krugova, ergo ne vidim smisao daljnje rasprave...Radio Sarajevo wrote:........
Budi pozdravljen
- Radio Sarajevo
#3295 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jah eto, Amar me plaća da lobiram za njegapalermo wrote:Nevermind, zaboravi......ti si ovdje u službi nekoga ili nečega, a kao što sam iz jednog posta zaključio dolaziš iz novinarskih krugova, ergo ne vidim smisao daljnje rasprave...Radio Sarajevo wrote:........
Budi pozdravljen
-
A_A_AKCIJA
#3296 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Znaci bitno je voditi bilo kakvu ekipu ili ekipicu, bez obzira kakva je?
Da, bitno je. Tačnije, najbitnije. Isti ti Fanaticosi su Papeta prozvali neznalicom. Šta je Barbarez, ako je on neznalica?
Pa je li vi stvarno mislite da Sergej nije nista naucio tokom svoje igracke karijere sto se tice treninga, taktike, svlacionica talk i tako to?
Možda i jeste, ali to nigdje nije dokazao. U sferi nagađanja.
Ima trenersku licensu, ima postovanje i igraca i navijaca, ima kariznu, vjeru u sebe, ima plan. Ali nema iskustvo vodjenja treninga pjetlica HSV-a ili FK Viteza, majku mu.
Ima licencu i to je to. Našu, iz NSBiH. Plan do sada nisam vidio. I to je nagađanje. Poštovanje ima, ali kao igrač. Barbarez mi je jedan od najdražih fudbalera, ali to nije nikakva garancija za ovaj posao. Dapače, šanse su da završi ko Pape, popljuvan. Stvarno ne bih volio da vidim taj scenario.
Treba ga uvesti u NS, ai kao selektora, nikako.
Da, bitno je. Tačnije, najbitnije. Isti ti Fanaticosi su Papeta prozvali neznalicom. Šta je Barbarez, ako je on neznalica?
Pa je li vi stvarno mislite da Sergej nije nista naucio tokom svoje igracke karijere sto se tice treninga, taktike, svlacionica talk i tako to?
Možda i jeste, ali to nigdje nije dokazao. U sferi nagađanja.
Ima trenersku licensu, ima postovanje i igraca i navijaca, ima kariznu, vjeru u sebe, ima plan. Ali nema iskustvo vodjenja treninga pjetlica HSV-a ili FK Viteza, majku mu.
Ima licencu i to je to. Našu, iz NSBiH. Plan do sada nisam vidio. I to je nagađanje. Poštovanje ima, ali kao igrač. Barbarez mi je jedan od najdražih fudbalera, ali to nije nikakva garancija za ovaj posao. Dapače, šanse su da završi ko Pape, popljuvan. Stvarno ne bih volio da vidim taj scenario.
Treba ga uvesti u NS, ai kao selektora, nikako.
- Radio Sarajevo
#3297 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Meni je fakat nevjerovatno da neko potcjenjuje Amarovih 11 trofeja, a okej mu je lik koji nije održao nikome nijedan fucking trening
.
-
Paul F.
#3298 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Akcija, uze mi riječ iz usta. Poštovanje drugih kao glavni kriterij ? Opasno. I Pape je bio poštovan kao igrač. Uostalom, često se u firmama dešava da se super slažeš sa nekim kolegom pa onda kad on postane šef počinje druga priča. Ako krenu loši rezultati to poštovanje će svakako nestati.
- emigrazione
#3299 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jarane poredis ono sto se ne moze porediti, po tome ispada da je Dinamo bolji klub od, recimo, Intera jer ima vise nekakvih trofejaRadio Sarajevo wrote:Meni je fakat nevjerovatno da neko potcjenjuje Amarovih 11 trofeja, a okej mu je lik koji nije održao nikome nijedan fucking trening.
Pricamo o levelu na kome taj nikada u zivotu nije bio ni blizu, frajer nema pojma o cemu se tu radi...niko ne potcjenjuje Amarove trofeje u Bosni, ali ako imas skor i gol razliku kakvu imas protiv protivnika gdje bi se trebao bas pokazati da vidimo od cega si napravljen, mislim da je sve jasno...
- Radio Sarajevo
#3300 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ma ja ba, bolje imati nula iskustva nego iskustvo iz Premijer lige BiH i japanske ligeemigrazione wrote:Jarane poredis ono sto se ne moze porediti, po tome ispada da je Dinamo bolji klub od, recimo, Intera jer ima vise nekakvih trofejaRadio Sarajevo wrote:Meni je fakat nevjerovatno da neko potcjenjuje Amarovih 11 trofeja, a okej mu je lik koji nije održao nikome nijedan fucking trening.
![]()
Pricamo o levelu na kome taj nikada u zivotu nije bio ni blizu, frajer nema pojma o cemu se tu radi...niko ne potcjenjuje Amarove trofeje u Bosni, ali ako imas skor i gol razliku kakvu imas protiv protivnika gdje bi se trebao bas pokazati da vidimo od cega si napravljen, mislim da je sve jasno...