Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote:Ni prvi ni zadnji koji je ovakav. Ne moze me niko ubjediti da je gori od juznoamerikanaca koji su preko noci iz favele dosli pod reflektore Milana, Madrida ili Barselone...
Cudi me da veliki klub kao sto je Everton ne angazuje psihologa da malo poradi sa njim...
Ja se sjecam kad je Goran Milic bio u Buenos Airesu i pozelio vidjeti kvart u kojem je rodjen Tevez... prvo sto mu je policijala morala dati pratioca u civilu jer policija ne ulazi u takve kvartove, drugo sto su mu preporucili da sto prije izadje i da sto manje komunicira sa lokalcima ali Milic ko Milic, platio likovima pred granapom pivu, oni mu pokazali balkon
_BataZiv_0809 wrote:Ni prvi ni zadnji koji je ovakav. Ne moze me niko ubjediti da je gori od juznoamerikanaca koji su preko noci iz favele dosli pod reflektore Milana, Madrida ili Barselone...
Cudi me da veliki klub kao sto je Everton ne angazuje psihologa da malo poradi sa njim...
Ja se sjecam kad je Goran Milic bio u Buenos Airesu i pozelio vidjeti kvart u kojem je rodjen Tevez... prvo sto mu je policijala morala dati pratioca u civilu jer policija ne ulazi u takve kvartove, drugo sto su mu preporucili da sto prije izadje i da sto manje komunicira sa lokalcima ali Milic ko Milic, platio likovima pred granapom pivu, oni mu pokazali balkon
E zamisli kad neko ko je rastao i formirao se u takvom okruzenju dodje pod reflektore, mora da se pridrzava fer pleja, da bude elokventan kad daje izjave i strpljiv sa novinarima...
Ja sam greskom zalutao u lisabonski kvart Musgueira, odakle je Renato Sančez, igrač Bajerna....Znaci jedan dedo crnac kad me ugledao, ovako mu oci veli, bolje ti je da se okrenes
Pa zato Juka po internetima divlja, docepo se tastature i NBA lige, sad je on u oblacima. Ne zna ni sta mu se dogadja
Dobar je Mume, samo je takav tip, to se odmah vidi. Rauber, na oca, ali uvijek kazem primjer Zlatana. Njegov srednjoskoslki profesor je izjavio da Zlatan nije napravio nogometnu karijeru, bio bi vrlo kvalitetan kriminalac.
Ako decko sazrije i odraste na vrijeme, imace karijeru. Na zalost, vecinom takvi ne odrastu nikada. Jos kad mu Jala Brat zapjeva "dobar umire mlad", metak je njegov kad tad.
dječak sa šibicama wrote:Pa zato Juka po internetima divlja, docepo se tastature i NBA lige, sad je on u oblacima. Ne zna ni sta mu se dogadja
Dobar je Mume, samo je takav tip, to se odmah vidi. Rauber, na oca, ali uvijek kazem primjer Zlatana. Njegov srednjoskoslki profesor je izjavio da Zlatan nije napravio nogometnu karijeru, bio bi vrlo kvalitetan kriminalac.
Ako decko sazrije i odraste na vrijeme, imace karijeru. Na zalost, vecinom takvi ne odrastu nikada. Jos kad mu Jala Brat zapjeva "dobar umire mlad", metak je njegov kad tad.
Nesumnjivo je da se ta agresija moze kanalisati u nesto pozitivno, ali to se rijetko desava. Zlatan je jedan, a spisak perspektivnih fudbalaera, zlocestih momaka, a koji su brzo propali je pozamasan.
To je donekle razumljivo, odrastes u sirotinji ili u nekoj drzi-nedaj situaciji, i onda odjednom postanes milioner. Sva ti vrata otvorena, manekenke ti same sjedaju na qrac, imas sve sto pozelis.
Nekim ljudima je to smisao svega, posebno ako te babo gurao da sutas lopte, htio covjek sebi obezbjediti rahat penziju. Prvi inostrani ugovor, dobijes nekoliko miliona, koga vise briga za loptu i za navijace.
groove wrote:dobar je muhamed momak
pretjerujete malo vise sa vasim psihoanalizama.
Mnogo bolji od svog starog, sigurno. Ne treba zaboraviti činjenicu da je Mume morao raditi i raditi da bi došao do ovog nivoa. Nije to njemu sa neba palo. Talenata ima svuda ali propadaju radi lijenosti, gluposti, nerada.
Dakle kad pričamo o Mumetu, referišimo se na njegovo djelo, a ne šta mu radi stari.
SmokingMan wrote:Ne gledah tekme,kako je Mume igrao?
Bio jedan od najboljih u Evertonu. Mislim da je direktno bar 2 gola spriječio. Imao asistenciju za najbolju šansu svog tima, nekoliko jako dobrih uklizavanja, etc. Jednom samo bezveze izgubio loptu, ali dešava se.
Otkako on ne igra, reprezentacija je otišla u tri pizde materine, i postala poligon za Jajala, Milićeviće i HaĐiće da nam kidaju živce na njegovoj poziciji.
- On je izvadio pištolj da mi puca u leđa. Bježao sam cik-cak, tri su me pogodila metka, od četiri hica. Ležao sam ranjen, a njegov Mirhad je skočio i rekao „Samire, šta uradi, zavio si nas u crno“. Tada sam vidio da je bacio pištolj, te na ruci dvije rupe od metka, koje nisu bili prostrijelne rane. Tada su me Mirhad, Senad i Samir počeli udarati... Gurnuo sam ruku pod majicu. Oni se udaraju kao žene, široko. Brzo bih ja njih savladao krošeima. Dovukli su me u bašću i iscenirali kao da sam ja njih napao. Jedno dijete je palo u nesvijest od straha - priča nam Bešić..
groove wrote:- On je izvadio pištolj da mi puca u leđa. Bježao sam cik-cak, tri su me pogodila metka, od četiri hica. Ležao sam ranjen, a njegov Mirhad je skočio i rekao „Samire, šta uradi, zavio si nas u crno“. Tada sam vidio da je bacio pištolj, te na ruci dvije rupe od metka, koje nisu bili prostrijelne rane. Tada su me Mirhad, Senad i Samir počeli udarati... Gurnuo sam ruku pod majicu. Oni se udaraju kao žene, široko. Brzo bih ja njih savladao krošeima. Dovukli su me u bašću i iscenirali kao da sam ja njih napao. Jedno dijete je palo u nesvijest od straha - priča nam Bešić..