Žene pitaju žene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Baby Jane

#3276 Re: Žene pitaju žene

Post by Baby Jane »

Opet ja..za preporuke za krojaca (u pitanju je svecana haljina)...iii gdje traziti modele haljina na internetu? Je li imate neke dizajnere za preporuciti? Ovo sto sam do sada nasla na google images apsolutno nije moj ukus. :(
FrozenCastle

#3277 Re: Žene pitaju žene

Post by FrozenCastle »

Možete li mi preporučiti kremu protiv osipa na koži, tačnije na leđima je par crvenih pufnica koje svrbe. Hvala
šatirana_ljubičica

#3278 Re: Žene pitaju žene

Post by šatirana_ljubičica »

Mogu ti preporučiti dermatologa ili apoteku...
šatirana_ljubičica

#3279 Re: Žene pitaju žene

eh žene :)
sjećate se kako sam vas ja jednom natjerala da istresete svoje torbe da raskopamo šta koja tegli :)

eh hajmo sad nesesere na hastal :D (ako ko ne nosi neseser, onda neki zadžepak u torbi mora istrest :D )
šatirana_ljubičica

#3280 Re: Žene pitaju žene

Anyone??ccc
ne šminkate se jel?
evo da probijem led:
ja trenutno u neseseru imam:
maskara, surma, rumenilo 1, rumenilo, 2, puder tečni, korektor, sjene 3 u 1, labelo 1, labelo 2, mini krema za lice, nivea malecka.
lua

#3281 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

maskara, rumenilo, tuš, karmin 1-2-3, sjajilo 1-2-3-4, korektor. Puder ne nosim u neseseru, jednom ga nanesem i ćao đaci. :D
sheilak

#3282 Re: Žene pitaju žene

Post by sheilak »

u neseseru imam trenutno (i uvijek :D ): maskaru, olovku za oci, tus, labelo, becutan kremu, nivea deo (fresh natural :D ). i vlazne maramice. puder ne koristim. naravno, i parfem uvijek nosim sa sobom, ali on mi je u drugom pretincu u torbi. pored pasosa. :D
dobar osjecaj

#3283 Re: Žene pitaju žene

Post by dobar osjecaj »

Nemam običaj ništa od kozmetike nositi sa sobom. Kako se ujutro našminkam to mi je dovoljno do kraja dana. Jedino nosim labelo, sjaj i kremu za ruke. Često izađem bez ikakve šminke.
lua

#3284 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

sheilak wrote:u neseseru imam trenutno (i uvijek :D ): maskaru, olovku za oci, tus, labelo, becutan kremu, nivea deo (fresh natural :D ). i vlazne maramice. puder ne koristim. naravno, i parfem uvijek nosim sa sobom, ali on mi je u drugom pretincu u torbi. pored pasosa. :D
+1 bez parfema niđe
šatirana_ljubičica

#3285 Re: Žene pitaju žene

ja ne nosim parfem u neseseru, već u zadžepku :D
amiliana

#3286 Re: Žene pitaju žene

Post by amiliana »

Maskara,rumenilo ,olovka za oci 1 2 ,olovka za usne , sjaj za usne ,parfem puder ne nosim nego ga nanesem prije .
šatirana_ljubičica

#3287 Re: Žene pitaju žene

Sumnjam da iko nosa baš parfemčinu sa sobom :D, ili je to mini verzija ili je nešto prilagođeno torbi
lua

#3288 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

Imam veće torbe. Taman za silne ogromne parfemčine. Tako da, ja nosam. :D
šatirana_ljubičica

#3289 Re: Žene pitaju žene

I ja bih ali me strah da mi se ne pokvari ili sl.
Nisrin

#3290 Re: Žene pitaju žene

Post by Nisrin »

cLo wrote:Kako reagujete na nenajavljene, nenadano-iznenadne posjete? Je li vam ok da vam neko bahne sa Saturna ravno u dnevni boravak? Ili najavi se u 6, a dođe u 8, bez izvinjenja, ono kao budite sretni što sam uopšte došao/la :-) ...Moram priznati da sam poprilično opuštena, ali ta nonšalancija prema tuđem vremenu me izbija iz cipela...Kad ljudima otvoreno kažeš da to tako ne ide, oni se uvrijede :-) ...A ne mogu istrpit da ne kažem, udari mi na dostojanstvo, pa jarane nije mene mama rodila da tebi budem na raspolaganju, fuck you!

Kod mene je cijeli moj zivotni vijek bila puna kucu gostiju, moji su ih navikli da dolaze kad hoce, u koliko hoce, neki se jave da ce doci sutradan, neki da dolaze za 20 min, neki dodju nenajavljeno...i uvijek su svi pili siti kada izadju iz nase kuce- UVIJEK se servirala kafa, sok, hrana- sta god imali u tom trenutku i uvijek je bilo veselo...
Meni je to sve islo na zivce, jer mi je nekad trebao moj mir...danas kad imam svoju kucu situacija je drugacija- nema nenajavljenih gostiju, MRZIM da mi neko dodje, a kuca mi nije sredjena i sve na svom mjestu ili sam u nekoj zlj trenerci sa kremom na licu...
Muz je tako jednom doveo svog druga nenajavljeno i popio je poparu, jer MENI SMETA- nije me briga sta ce drugi reci, ali kad meni smeta, to je vec problem, a smeta mi...

Volim da mi dodju gosti ali da se najave barem dan ranije i da ne dolazte u 21h, s obzirom da ustajem na posao u 6h...i neka sjede koliko hoce, obicno im bude zao kada trebaju krenuti, jr kazu da se osjecaju super, a stvarno se trudim i da ih docekam lijepo...
Kada sam bas umorna, pozelim da odu ranije :D

I volim goste koji ce doci na nekoliko sati, ne volim one koji dodju da noce, pa mi poremete sve u zivotu...a nisam svratiste!
Bambi_na_kofeinu

#3291 Re: Žene pitaju žene

Post by Bambi_na_kofeinu »

U torbi ruž i labello.
Ako se nešto šminke i skine u toku dana ne znam na šta bi ličilo da je popravljam dodavanjem slojeva na već postojeće.
Secer_033

#3292 Re: Žene pitaju žene

Post by Secer_033 »

Imam dva mala mini mini nesesera :-D
U vecem cetvrtastom je korektor, karmin, clinique chubby stick, rimmelov chubby stick, kremica za ruke, kremica za lice, makazice, turpijica, parfem 10 ml. U manjem duzem stanu samo maskara i olovka za oci. Kombinacija ova dva nesesercica mi odgovara, stanu i u manje torbe a ponesem sve sto mi treba.
Mutivoda

#3293 Re: Žene pitaju žene

Post by Mutivoda »

Bambi_na_kofeinu wrote:U torbi ruž i labello.
Ako se nešto šminke i skine u toku dana ne znam na šta bi ličilo da je popravljam dodavanjem slojeva na već postojeće.
+1
i + krema za ruke. :D
Ujedam

#3294 Re: Žene pitaju žene

Post by Ujedam »

Do prije par godina, teglila sam u torbi svu sminku. Danas, nosim dezodorans, olovku za usne, karmin, mini dove kremu za sve, i mini parfem.
saga

#3295 Re: Žene pitaju žene

Post by saga »

Hm, nosim... labelo. Kad se sjetim.
bang and blame

#3296 Re: Žene pitaju žene

Post by bang and blame »

Labelo, sjaj za usne, deo i malu, plavu Niveu.
Ime Korisničko

#3297 Re: Žene pitaju žene

Post by Ime Korisničko »

Imam neseser u kojem je sva sminka koju imam (cc krema, olovka za oci, olovka za obrve, 2 maskare, rumenilo, kameni puder, jos dva koja nikad ne stavljam, par cetkica, uvijac za trepavice, pinceta, turpija, labelo, sjaj za usne koji isto tako nikad ne stavim :-) ) i ako je veca torba sa mnom onda stavim i njega i dezodorans i parfem, a ako je manja onda uzmem labelo, kameni puder i malo ogledalce. Meni dosta :-D
šatirana_ljubičica

#3298 Re: Žene pitaju žene

Šta radite kad imate nekoga ko samo priča crnjake, i SVE okrene na crnjak, npr. neko će reći kako je danas lijep dan, a ona će reći ih ali ovo je dušu dalo da se razbolimo, ujutro jedva čeka da nam ispriča kako su najavili strašne zime do - 25 a kad skontamo da to možda nije istina, onda kaže e al ne valja da je zima topla, i sve ukrug :-) Jednostavno to su sitnice, ali kad slušaš to svaki dan, ubi, UBI.
šatirana_ljubičica

#3299 Re: Žene pitaju žene

Ma ja ovu moju zezam da joj je srednje ime Crnjak, i ona se smije, kaže ja sam samo realna, i kad nešto izvali fakat, onda se svi zgledamo i nasmijemo se, i hajd nekako se i preguraju svi ti crnjaci, ali ona ne misli da prestane, jednostavno joj je prešlo u naviku, a i nekako kao da se fura na to :? Gađaću je nečim, čim spomene neki crnjak toliko me više nervira, a to će biti za cirka 15 sec :D
šatirana_ljubičica

#3300 Re: Žene pitaju žene

Kakve to veze ima :D Nemoj mi samo reći ''da je smiri'' :D
Post Reply