Da nema GMO hrane , glad bi bila mnogo veca na svijetu a cijena hrane barem duplo veca.Pesticidi u EU,Americi i jos par razvijenih zemalja su rigorozno kontrolirani kao i medikamenti.animals wrote:Jebo vas cist zrak..i ta vrsta zagadjenja,.
dok se nemilice pesticidi i medikamenti koriste za proizvodnju
ljudske ishrane..kad djeca pocnu vjerovati u bajke..
Desničari osvajaju Evropu!
- славянин
#3276 Re: Desničari osvajaju Evropu!
- Nadzornik
#3277 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Kako je lijepo kad udjes u njemacku vidjeti ovakav znak na displeju...
Ihaaaaaaaa...

Ihaaaaaaaa...

- Ommadawn
#3278 Re: Desničari osvajaju Evropu!
A u Švedskoj testiraju trolej-kamione, u Norveškoj svako drugo auto je Tesla.
U velikim gradovima u Swe te gledaju čudno kad kažeš da si autom došao na posao. Sad govore da im je premalo mehaničara za bicikla.
U velikim gradovima u Swe te gledaju čudno kad kažeš da si autom došao na posao. Sad govore da im je premalo mehaničara za bicikla.
-
elcaliente
#3279 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Naravno i to se treba rijesiti ali to je stvar kulture, dokle ljudi ne cijene hranu i odu radije u Lidl nego na pijacu kupiti povrce taj problem ce postojati.animals wrote:Jebo vas cist zrak..i ta vrsta zagadjenja,.
Ali zeleni imaju i to u agendi, radije povecati cijenu za jedan-dva eura nego jesti holandski paradaj napumpan pesticidima.
-
paladinka
#3280 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Putujem cesto i u zadnje vrijeme imam osjecak krivice ! Putujem vozom , putujem avionom .славянин wrote:paladinka wrote: Sama europa je u guzici sto se tice ekoloskih normi, mi sami jedemo sranje , blago receno .
Pojasni.... pa onda putuj malo - pa razmisli.
-
elcaliente
#3281 Re: Desničari osvajaju Evropu!
I sta nekoga ko zivi u Minhenu interesuje zrak u Pekingu, nisu ovo svjetski izbori nego evropski, Boze me sacuvaj ja gluposti.славянин wrote:elcaliente wrote:
Sta znacu poprilcno dobre?
Imaju dobri i losi rezultati, imaju norme koje se moraju ispuniti a sa obzirom da niti jedan njemacki veliki grad ne ispunjava norme cistog vazduha i evropska komisija non stop daje ukore i naplacuje kazne znaci da su rezultati losi i da ima dovoljno mjesta za zelene da se to popravi.
Puno je auta, puno je kamiona, u autima se uglavnom vozi po jedna osoba, bicikla se na osnovu Holandije ili Danske slabo voze i tu se moze puno napraviti. Previse je kamiona na autocestama, puno vise se moze prebaciti na zeljeznicu itd. itd.
Ne lupajte.
- Ommadawn
#3282 Re: Desničari osvajaju Evropu!
U zadnjih par godina je toliko ljudi koji su mi bliski pomrlo od raka za vrlo kratko vrijeme nakon što im je ustanovljena dijagnoza a jedan je na dobrom putu.animals wrote:Jebo vas cist zrak..i ta vrsta zagadjenja,.
Ne znam da ih je toliko umiralo prije 20-ak, 30 godona.
I to uglavnom mladi ljudi.
- cyprus
#3283 Re: Desničari osvajaju Evropu!
E jebiga, šta replicirati nakon ovako (izvinut ćeš) glupog posta, tj. tek jednog u nizu takvih koje si ovdje napisao...animals wrote:Pa koliko je svijeta i vijeka..cyprus wrote:Znam... Use, nase i podase... Samo, dokle?
uvijek je tako bilo..
jel se sta promijenilo od postanka covjecanstva..nista..
Šta se promijenilo? Puno toga se promijenilo... I puno toga tek treba promijeniti...
Pretpostavljam da je tebi sad besmisleno objašnjavati da se će Zemlja ovim tempom već za koju deceniju postati značajno negostoljubljivije mjesto za život ljudi...
Last edited by cyprus on 26/05/2019 23:28, edited 1 time in total.
- animals
#3284 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Znam..uzrok su u dobrom slucaju pesticidi..Ommadawn wrote:U zadnjih par godina je toliko ljudi koji su mi bliski pomrlo od raka za vrlo kratko vrijeme nakon što im je ustanovljena dijagnoza a jedan je na dobrom putu.animals wrote:Jebo vas cist zrak..i ta vrsta zagadjenja,.
ako ubiju, insekte, ubice i nas, samo malo sporije..
- Nadzornik
#3285 Re: Desničari osvajaju Evropu!
A dole po Siriji Isilovci voze nove Tojote Land Cruiser a tebe spopada osjecaj krivice sto je gorivo poskupilo...paladinka wrote: Putujem cesto i u zadnje vrijeme imam osjecak krivice ! Putujem vozom , putujem avionom .
- animals
#3286 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pa da..za dvadeset godina cemo se svi presleliti na mars..cyprus wrote:E jebiga, šta replicirati nakon ovako (izvinut ćeš) glupog posta, tj. tek jednog u nizu takvih koje si ovdje napisao...animals wrote:Pa koliko je svijeta i vijeka..cyprus wrote:Znam... Use, nase i podase... Samo, dokle?
uvijek je tako bilo..
jel se sta promijenilo od postanka covjecanstva..nista..
Šta se promijenilo? Puno toga se promijenilo... I puno toga tek treba promijeniti...
Pretpostavljam da je tebi sad besmisleno objašnjavati da se će Zemlja ovim tempom već za koju deceniju postati značajno negostoljubljivije mjesto za život ljudi...
zar ne..
- славянин
#3287 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Zrak u Minhenu je sasvim dobar bio sam prije 3 mjeseca. Dalje ako neko sanja neki povratak korijenima , plesanje sa cvijecem u kosi sve super.Dok koriste se sve blagodati modernih tehnologija,putuje,trosi - i onda prica o zagadjenosti u eu - valjda od dosade.elcaliente wrote:
I sta nekoga ko zivi u Minhenu interesuje zrak u Pekingu, nisu ovo svjetski izbori nego evropski, Boze me sacuvaj ja gluposti.
- insomnia78
#3288 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Nadzornik wrote:A dole po Siriji Isilovci voze nove Tojote Land Cruiser a tebe spopada osjecaj krivice sto je gorivo poskupilo...paladinka wrote: Putujem cesto i u zadnje vrijeme imam osjecak krivice ! Putujem vozom , putujem avionom .
- славянин
#3289 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pretpostavljam da zato ljudi u prosjeku sve duze zive...Ommadawn wrote:U zadnjih par godina je toliko ljudi koji su mi bliski pomrlo od raka za vrlo kratko vrijeme nakon što im je ustanovljena dijagnoza a jedan je na dobrom putu.animals wrote:Jebo vas cist zrak..i ta vrsta zagadjenja,.
- Nadzornik
#3290 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Nije lako zivjeti na osiromasenom uranijumu.Ommadawn wrote: U zadnjih par godina je toliko ljudi koji su mi bliski pomrlo od raka za vrlo kratko vrijeme nakon što im je ustanovljena dijagnoza a jedan je na dobrom putu.
-
paladinka
#3291 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ljudi zive duze jer je medicina napredovala . ali je to druga tema sad.
-
elcaliente
#3292 Re: Desničari osvajaju Evropu!
A ti si zakljucio kako da je zrak u Minhenu dobar, imas mjernu stanicu sa sobom koja mjeri po tvojim normama?славянин wrote:Zrak u Minhenu je sasvim dobar bio sam prijoe 3 mjeseca. Dalje ako neko sanja neki povratak korijenima , plesanje sa cvijecem u kosi sve super.Dok koriste se sve blagodati modernih tehnologija,putuje,trosi - i onda prica o zagadjenosti u eu - valjda od dosade.elcaliente wrote:
I sta nekoga ko zivi u Minhenu interesuje zrak u Pekingu, nisu ovo svjetski izbori nego evropski, Boze me sacuvaj ja gluposti.
Nista onda ti ljepo napisi minhenskom i stutgartskom gradonacelniku pismo i reci im da vise ni eura nemoraju platiti kazne evropskoj komisiji posto oni lazu jer ti si zakljucio da je zrak dobar.
Last edited by elcaliente on 26/05/2019 23:32, edited 1 time in total.
- animals
#3293 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Da u starackim domovima ko zombiji..славянин wrote:Pretpostavljam da zato ljudi u prosjeku sve duze zive...Ommadawn wrote:U zadnjih par godina je toliko ljudi koji su mi bliski pomrlo od raka za vrlo kratko vrijeme nakon što im je ustanovljena dijagnoza a jedan je na dobrom putu.animals wrote:Jebo vas cist zrak..i ta vrsta zagadjenja,.
- славянин
#3294 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ta ista medicina i biologija stvara pesticide i genetski modifikuje hranu.Dalje ne mislis da kvalitet ishrane,higijena i sve doprinosi zivotnom vijeku.Razumijem ja tih 10% zelenih u eu.... Ljudi zive fine zivote,sve dostupno ... pa onda razmisljaju i pricaju o vremenskoj prognozi i zagadjenju.paladinka wrote:Ljudi zive duze jer je medicina napredovala . ali je to druga tema sad.
-
paladinka
#3295 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ne jer su letovi puno jeftini :
- славянин
#3296 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Napredak ti je donio duzi zivotni vijek ili preferiras smrt u 30oj ili 40oj , dalje sta ti radis sa tim vremenom je tvoj problem.animals wrote:
Da u starackim domovima ko zombiji..
- славянин
#3297 Re: Desničari osvajaju Evropu!
EU norme su stroge , zato i placaju kazne.I da bio sam u Minhenu prije 3 mjeseca a i u Pekingu prosle godine. Ne moras da budes ekspert da vidis kako to izgleda kada je zrak zagadjen.Ustvari samo dodji u Sarajevo preko zime pa ces da vidis.elcaliente wrote:[
A ti si zakljucio kako da je zrak u Minhenu dobar, imas mjernu stanicu sa sobom koja mjeri po tvojim normama?
Nista onda ti ljepo napisi minhenskom i stutgartskom gradonacelniku pismo i reci im da vise ni eura nemoraju platiti kazne evropskoj komisiji posto oni lazu jer ti si zakljucio da je zrak dobar.
- Nadzornik
#3298 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pa da,pesticidi se prave u saradnji sa farmaceutskom industrijom....paladinka wrote:Ljudi zive duze jer je medicina napredovala . ali je to druga tema sad.
-
elcaliente
#3299 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ako se konzervativci ne spamtuju pa ne promjene kurs samo ce dva pravca napredovati u evropi a to su zeleni jer meteorolosko vrijeme postaje sve eksteremnije i desnicari zbog migracija.
Za BiH nazalost ovi izbori nisu donjeli radost jer ce sada oni koji odlucuju o nasem priblizavanju nas gledati kriticnije.
Za BiH nazalost ovi izbori nisu donjeli radost jer ce sada oni koji odlucuju o nasem priblizavanju nas gledati kriticnije.
-
elcaliente
#3300 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ja tebe razumijem ali mi opet nije jasno zasto bi neka majka dvoje djece iz Minhena brinula o zraku u Pekingu ili Sarajevu a nebi se borila za to da joj zrak bude cist npr ko u Salzburgu?славянин wrote:EU norme su stroge , zato i placaju kazne.I da bio sam u Minhenu prije 3 mjeseca a i u Pekingu prosle godine. Ne moras da budes ekspert da vidis kako to izgleda kada je zrak zagadjen.Ustvari samo dodji u Sarajevo preko zime pa ces da vidis.elcaliente wrote:[
A ti si zakljucio kako da je zrak u Minhenu dobar, imas mjernu stanicu sa sobom koja mjeri po tvojim normama?