Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
spreca

#3276 Re: Avionske nesrece

Post by spreca »

wioletta wrote:
Niemand wrote:U cemu ces istrajati :D da se i mi smijemo zrtvama ko taj gore, ne daj Boze, il da se radije smijemo tebi zbog tog sto branis tog gore sto se smije zrtvama :D

Niemand bira ovo drugo :D smije se tebi :D

'ta si rekla nadleznim, oniiiiii nemaju smisla za humor :D

:lol: :lol:
Kleberaj si ti do mile volje!

U 13 sati imam zakazan razgovor. >Malo sam vec uzbudjena1
aaaaa tako znaci :lol: :lol: :lol: .....jesil ti ona sto je prijateljica jedne kakerShe sto zna bacati sihire na kompjuter :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#3277 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Kako li prodje randez-vous?
Sav sam u nekakvom iscekivanju
muha_sa

#3278 Re: Avionske nesrece

Post by muha_sa »

insomnia78 wrote:Kako li prodje randez-vous?
zar nisi SVA :? :lol:
spreca

#3279 Re: Avionske nesrece

Post by spreca »

wioletta wrote:
Sav ili sva? isto je..ne smijete na ulicu izaci da vas ili vam dijete ove niger spododobe ne jebu...
Demokrati ne spavaju!
koji je tebi krastavac?............smanji .........ovo ti na sastanku saopCili
karanana

#3280 Re: Avionske nesrece

Post by karanana »

shimici orgijaju. ali nije im se svidila pa je izbrisali izgleda.

fakat ovaj avion izgleda oboren. mozda je ona snimka autenticna.
drndalo

#3281 Re: Avionske nesrece

Post by drndalo »

Daj ba, karana, budi ti barem ozbiljan... Avion na skoro 10 km visine snimljen losom video/mobilnom kamerom...? Pa nije snimanje 100 m udaljenog parkinga, a ni to nije lako bez stativa, ako nisi probao, mogu ti ja reci...
Danguba

#3282 Re: Avionske nesrece

Post by Danguba »

Zao mi zrtava i njihovih porodica a Rusi(administracija) su govna malo veca tako da ce uvijek bacati mrvice sumnje i time skidati odgovornost sa onih koji trebaju odgovarati za ovo.

Gdje su sada zagovornici ''falshe flag'' zavjera.
insomnia78

#3283 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Ponovo pad, doduse transportnog, ruskog aviona
Antonov se srusio nedaleko od aerodroma u J. Sudanu
Za sada se prica o preko 40 mrtvih, u avionu i na zemlji

Sto se tice ovog na Sinaju Rusi kao i obicno, sa svime vezanim za njih, muljaju i daju oprecne informacije (pogotovo u odnosu na egipatske)

Imam osjecaj da kalkulisu trenutno, za sebe, najbolju opciju
spreca

#3284 Re: Avionske nesrece

Post by spreca »

spreca wrote:
[b wrote:"wioletta[/b]"]
Sav ili sva? isto je..ne smijete na ulicu izaci da vas ili vam dijete ove niger spododobe ne jebu...
Demokrati ne spavaju!
Ne javlja nam se teta violeta.....vjerovatno je na spec zadatku :lol: :lol:
woodman

#3285 Re: Avionske nesrece

Post by woodman »

Bucko iz mahale wrote:U vezi ovog ruskog aviona sto je srusen u Egiptu,
citao sam neki dan da je bomba bila u sjedistu,da znaju koje sjediste i ko je sjedio u tom sjedistu...neka curica od 17 godina
ako je ovo tacno :shock: ,opppa,eto novog belaja za ruse

da li je neko jos ovo procitao...
istina, javili im bombasi pod koje sjediste su stavili bombu :-)
karanana

#3286 Re: Avionske nesrece

Post by karanana »

ne, ne, ne.....nije pao jos jedan pa dizem temu......

nikako da skontam sta je do sad nadjeno od mh370.....
da li je ovo sto je nadjeno jucer-prekjucer prvi komad aviona?
bilo je jos nekih dijelova koji su nadjeni ranije, nesto oko motora i fuselaga....da li je to isto dio tog aviona?
drndalo

#3287 Re: Avionske nesrece

Post by drndalo »

Dosad su bila koliko skontah 2 odvojena nadjena dijela, prvi kod Reunion-a, koji je dokazano sa MH 370, i ovaj juce, Madagaskar, koji je izgleda dio repa... Mislim da jos nisu potvrdili da je bas s tog aviona.
forzamilan

#3288 Re: Avionske nesrece

Post by forzamilan »

Nedavno sam gledao epizodu Mayday air crash investigations ono što bude na National Geographicu i baš epizoda posvećena MH370. Uglavnom poslije gledanja čini mi se da još manje znam :D
Rekli su da bi pronalaženje olupine moglo trajati godinama, moguće mnogo duže nego pretraga za Air France što je pao u Atlantik. Kažu da dno pretražuju autonomne podmornice i da je površina mnogo veća od tog francuskog što se srušio. Uglavnom mnogo toga je čudno i nejasno oko ovoga aviona.
I da, pokrivenost radara površine planete je užasno mala mnogo manja nego sam mislio :shock:
dildi

#3289 Re: Avionske nesrece

Post by dildi »

vece su sanse u autu izginut 1000x nego u avionu
karanana

#3291 Re: Avionske nesrece

Post by karanana »

mislim, vrtit se dva sata a ne otici na neki drugi aerodrom....ko je tu lud?
i ovdje su se prije nekoliko sedmica vrtili i probali 2-3 puta sletiti. sad se ne sjecam jesu li na kraju otisli negdje drugo ili su se spustili.
Drvosjeca iz Dejcica

#3292 Re: Avionske nesrece

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

karanana wrote:mislim, vrtit se dva sata a ne otici na neki drugi aerodrom....ko je tu lud?
i ovdje su se prije nekoliko sedmica vrtili i probali 2-3 puta sletiti. sad se ne sjecam jesu li na kraju otisli negdje drugo ili su se spustili.
Baš je bila rasprava oko toga na temi o SA aerodromu, kao imaju sve intrumente, mogu se spustiti avion pri 0 vidljivosti...itd. Treba reći da tu dosta igra i politika komapnije koja leti. X puta se znalo desiti da vidljivost na SA aerodromu nije toliko loša ali da se jednostavno avion vrati ili sleti u Dubrovnik, Zagreb. Posada aviona tu donosi odluku u skladu sa politikom kompanije. Očito da su ovi rekli sletjeti po svaku cijenu i eto šta se desi. :(
forzamilan

#3293 Re: Avionske nesrece

Post by forzamilan »

Navodno snimak nadzorne kamere: http://www.liveleak.com/view?i=0e7_1458356000

Nisam stručnjak ali previše okomito ovo izgleda za pokušaj slijetanja.
drndalo

#3294 Re: Avionske nesrece

Post by drndalo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
karanana wrote:mislim, vrtit se dva sata a ne otici na neki drugi aerodrom....ko je tu lud?
Baš je bila rasprava oko toga na temi o SA aerodromu, kao imaju sve intrumente, mogu se spustiti avion pri 0 vidljivosti...itd. Treba reći da tu dosta igra i politika komapnije koja leti. X puta se znalo desiti da vidljivost na SA aerodromu nije toliko loša ali da se jednostavno avion vrati ili sleti u Dubrovnik, Zagreb. Posada aviona tu donosi odluku u skladu sa politikom kompanije. Očito da su ovi rekli sletjeti po svaku cijenu i eto šta se desi. :(
Taj dan je vjetar na SJJ bio prejak, pa su sletili na SPU, i nakon nekoliko sati kada se smirio sletili su na SJJ sa visesatnim kasnjenjem, tj. popodne umjesto ujutro...

Da opet napisemo, moze pricati ko sta hoce ali na SJJ se ne moze sletjeti s vidljivoscu 0... To bi podrazumijevalo najjacu ILS kategoriju IIIc, a SJJ ima kategoriju I... U zavisnosti od mogucnosti penjanja aviona pri otkazu jednog motora, mislim da imaju 2 visine odluke za pilote, ovi sto bolje penju moraju odluciti na min. 200 ft., a ovi slabiji na min. 450 ft...

Sto se snimka tice, strmo izgleda, ali to ne mora biti originalni prilaz. Ako je kao sto kazu bio kratak, pa odskocio nakon udarca ispred piste, izgubio uzgon, onda je mogao ovako strmo zveknuti na zemlju, jer tada pada kao jako brz kamen, ali ipak pada...

Laka im zemlja...
Last edited by drndalo on 19/03/2016 20:57, edited 1 time in total.
Nuken

#3295 Re: Avionske nesrece

Post by Nuken »

Čudna nesreća.METAR izvještaj će vjerovatno biti jedan od dokaza.A odluka kompanije je bila vjerovatno da se sleti pod svaku cijenu na taj aerodrom,pa možemo vidjeti kako je završilo
insaneinthebrain

#3296 Re: Avionske nesrece

Post by insaneinthebrain »

jes jedan se sprema da krhne, nadamo se sa sretnim zavrsetkom
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/avion ... /160320112
Tercius

#3297 Re: Avionske nesrece

Post by Tercius »

Austrijanci su tu najjaci, kae strajk pilota na liniji Bec-Sarajevo nece da lete, te vjetar vako te vjetar onako te magla i tako to, okupe ih izaberu najbolje i daju im bonus samo da se ne ugasi linija.A jednom sjecam se da su nas izofirali pred svom rajom na aerodromu, kae there is no point of trying, SJJ is not equiped blablabla ( pa ono sranje po nama ), mamu hebali a mene odma neki transfer stida ufatio, al poslje opet kontam bolje i tako nego da nas neki Hans omlati medj kuce u Butmiru.

A btw ovo kad se desi pocnem izmisljat sure Subhanallah.
Connaisseur Karlin

#3298 Re: Avionske nesrece

Post by Connaisseur Karlin »

insaneinthebrain wrote:jos jedan se skrko :run:

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusij ... /160319004
Piloti su prekasno odlucili ponoviti uzlijetanje,tj. avion nije pao tokom slijetanja,vec nakon ponovno pokusaja uzletanja,a prilikom kojeg je naglo poceo gubiti altitude.Faze uzlijetanja i slijetanja su najkriticni dijelovi letenja.
Edin H.

#3299 Re: Avionske nesrece

Post by Edin H. »

Connaisseur Karlin wrote:
insaneinthebrain wrote:jos jedan se skrko :run:

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusij ... /160319004
Piloti su prekasno odlucili ponoviti uzlijetanje,tj. avion nije pao tokom slijetanja,vec nakon ponovno pokusaja uzletanja,a prilikom kojeg je naglo poceo gubiti altitude.Faze uzlijetanja i slijetanja su najkriticni dijelovi letenja.

Pri slijetanju je pao, promasio pistu.

The FlyDubai Boeing 737-800, coming from Dubai, missed the runway as it attempted to land on Saturday.

Officials say it is not clear what caused the crash 950km south of Moscow.

But poor visibility and high winds are being considered as factors. A criminal investigation has been launched into whether pilot error, a technical fault or the bad weather was the cause.
jefferson

#3300 Re: Avionske nesrece

Post by jefferson »

drndalo wrote:
Taj dan je vjetar na SJJ bio prejak, pa su sletili na SPU, i nakon nekoliko sati kada se smirio sletili su na SJJ sa visesatnim kasnjenjem, tj. popodne umjesto ujutro...

Da opet napisemo, moze pricati ko sta hoce ali na SJJ se ne moze sletjeti s vidljivoscu 0... To bi podrazumijevalo najjacu ILS kategoriju IIIc, a SJJ ima kategoriju I... U zavisnosti od mogucnosti penjanja aviona pri otkazu jednog motora, mislim da imaju 2 visine odluke za pilote, ovi sto bolje penju moraju odluciti na min. 200 ft., a ovi slabiji na min. 450 ft...

Sto se snimka tice, strmo izgleda, ali to ne mora biti originalni prilaz. Ako je kao sto kazu bio kratak, pa odskocio nakon udarca ispred piste, izgubio uzgon, onda je mogao ovako strmo zveknuti na zemlju, jer tada pada kao jako brz kamen, ali ipak pada...

Laka im zemlja...
Sarajevo ce dobiti CAT III kada se Trebevic ukloni!
Post Reply