Ma pusti rano.Mister Yes wrote:Rano je. Ja tvrdim da je rano i za pokušaje tipa 1 mart. Treba sačekati još barem 30-40 godina pa onda organizovati 1 mart.Hafis wrote:Da ja nešto priupitam.Mister Yes wrote:
Nekada sam razmišljao na sličan način. Kontao sam "bolje podjeliti nego vječna patnja". Ali onda sam saznao da neće biti vječna. Saznao sam da oni Srbi u BiH koji ne vole ovu zemlju rađaju manje od 9.000 djece godišnje a uskoro će taj broj padati prema 5.000 godišnje. Kad dodaš migracije...
Ako je to stvarno tako, zašto taj negativni demografski trend nije do sada polučio nikakve konkretne rezultate.
Ipak je skoro 20 godina prošlo, sasvim solino vremensko razdoblje u kojem se mogu osjetiti demografske posljedice, i već su se trebale pokazati određene ''napukline' u RS brodu. I normalno očekivana supremacija ''brojno vitalnijeg'' suparnika barem u nekom segmentu političkog života, ali toga definitivno nema.
Zašto je to tako? Još je rano ili možda stvar i ne fercera baš tako kako govore tzv. demografski stručnjaci?
Koliko po tvojoj procjeni treba proći godina (uz taj navodno postojeći demografski trend) da bi se konkretno (znači i na terenu a ne u glavama) ostvarili bošnjački politički ciljevi koji su zasnovani na toj nekakvoj demografskoj pobjedi?