tempuser wrote:........
Hajde gorane pls da rezimiramo.
Uzecemo par situacija u kojima sam bio i u kojima su slicnim bili ljudi sa foruma PA NAM TI ODGOVORI kako i sta po zakonu da nam ne bi neko primjenio na nama neki od 13 clanova ako bi eto sluzili se zdravom logikom i ignorisali blinkarose.
Sve tri situacije su one u kojim sam se ja nasao i blinkarosi nisu imali pratnju policijskog vozila sa rotacijom nego crveno plave lampice na sajbi koje kostaju 80 km na pik-u i u maski koje su mozda malo skuplje.
1: Raskrsnica otoka. Tri trake za pravo jedna za skretanje preko miljacke jedna za skretanje za cengic vilu. Sve trake pune, ja sam u srednjoj, Drugi-treci. Iza lika koji je u traci za skretanje za otoku blinkaros i svira i blinka i mase frajeru da se popne na trotoar i travnjak da bi on prosao. Frajer se popeo i jos jedan ispred pa da oni prodju. Ja ne bih. Nekad davno mozda i bih ali, Eto reci mi ti sta bi trebalo.
2: ljetos vozim kroz kanjon prema mostaru. Presao sam most i neretva mi je sa desne strane. Sustize me blinkaros. Jedan. I blica. Kao sta bih ja trebao? Da nestanem sa lica zemlje, da skrenem u neretvu, da ubrzam da se pomjerim desno i derem o bankini da bih njemu napravio prostor ili jos gore sta bi trebalo da uradi neko iz suprotnog pravca ko vozi 90-ak a ovaj je mene pretekao gdje nije smio. Da krkne u stjenu, da skrene lijevo i direktom u nekoga.....
3: idem pored mupa ulicom mehmeda spahe i vec sam usao u dio ulice gdje su parkirana auta sa desne strane sa "odobrenjem" 15-ak metara prije izlaska na dalmatinsku. Iza mene taksi i jos dva vozila . U ulicu od dalmatinske kroz zabranu, jer je jednosmjerna ulaze hladno dva blinkarosa i staju isred mene i blicaju kao mi bi se trebali pomjeriti u rikverc na siri dio ceste da bi oni prosli jer je kolona se uhvatila do semafora podugacka a oni trebaju cekati puno da bi dosli kuda treba kroz titovu pa pa pa pa ....pa su mislili da eto malo kraticom do sda, mup-a ili tu to negdje. U medjuvremenu se vec formira kolona i iza nas i ima nas 7-8 i vec se svira i tersa , a i zgusnula se situacija na dalmatinskoj. Pa bi oni u rikverc a ne mogu a ne mozemo ni mi jer se malo zagovnalo iza nas i ima nas puno. E sta smo to kao mi ili konkretno ja trebali uraditi? Pomjeriti se svi u rikverc skroz do lutrije, zovnuti harri pottera ili merlina pa da uz njihovu pomoc nestanemo svi zajedno, odnijeti auta pod rukom....
Uglavnom policajac iz one kucice je izasao na dalmatinsku pa je zaustavio sviju, oni su rikvercom se vratili u ulicu sto ide prema RAK-u, mi smo izasli, a oni su onda svi opet kroz zabranu usli u mehmeda spahe.
Eh eto objasni da ne bi ja ali i neko sa foruma dosli u situaciju da fasujemo od nekog vozaca blinkarosa koji je bogati "po zakonu".