hrvatska-more

Post Reply
jahhjer

#3276 Re: hrvatska-more

Post by jahhjer »

azurna_obala wrote:kampanja protiv hrvatske :lol: :lol:
što se neko lako da uvrijedit :lol: :lol:

kome je do mora svaki vikend, eno mu Neum... :lol: :lol:

potražite sami Španiju, ako vas interesuje...da mi ne biste rekli kako reklamiram nekoga :lol: :lol:
NE znam gdje si zivjela zadnjih godinu dana al proslo ljeto nije mogao dan proci da se ne spomene Hrvatska u negativnom kontekstu, posebno u dnevnom avazu, drugo ako si vec spomenula da si vidjela te ponude za spaniju daj i nama da vidimo, mani se mahalskih fazona, to ti s konama na kafi.
azurna_obala

#3277 Re: hrvatska-more

Post by azurna_obala »

jahhjer wrote:NE znam gdje si zivjela zadnjih godinu dana al proslo ljeto nije mogao dan proci da se ne spomene Hrvatska u negativnom kontekstu, posebno u dnevnom avazu, drugo ako si vec spomenula da si vidjela te ponude za spaniju daj i nama da vidimo, mani se mahalskih fazona, to ti s konama na kafi.
de prvo sjedi, što bi rek'o riđobrki :lol: :lol:
dobro si reko samo jednu stvar ovdje, a to je da ne znaš....i ostaviću te da se i dalje koprcaš u blaženom neznanju...
da si bio malo ljubazniji i da ovu priču nisi sveo na ličnu frustraciju i odgovaranje tipa ''ti to s konama na kafi'' , mog'o si ljetovat u španiji...ovako ćeš ipak morati u hrvatsku :lol: :lol: :lol: :lol:
jahhjer

#3278 Re: hrvatska-more

Post by jahhjer »

azurna_obala wrote:
jahhjer wrote:NE znam gdje si zivjela zadnjih godinu dana al proslo ljeto nije mogao dan proci da se ne spomene Hrvatska u negativnom kontekstu, posebno u dnevnom avazu, drugo ako si vec spomenula da si vidjela te ponude za spaniju daj i nama da vidimo, mani se mahalskih fazona, to ti s konama na kafi.
dobro si reko samo jednu stvar ovdje, a to je da ne znaš....i ostaviću te da se i dalje koprcaš u blaženom neznanju...
da si bio malo ljubazniji i da ovu priču nisi sveo na ličnu frustraciju i odgovaranje tipa ''ti to s konama na kafi'' , mog'o si ljetovat u španiji...ovako ćeš ipak morati u hrvatsku :lol: :lol: :lol: :lol:
Opet ona mahalskih fazona, haha pihihi, imas li ti lutko sta konkretno da kazes. Sto se javljas uopste na temu ziva bila. Da trolas? Pa nisi klinka neka valjda...
Alfons Kauders

#3279 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

azurna_obala wrote:
hrvatska jeste skupa kada se uzme u obzir kvalitet... ali je najbliza i to se nece promijeniti... osim ako ne pocnemo ljetovati u semberiji i posavini... koje su autom iz sarajeva cak i dalje od dalmacije

ako se nekome isplati da ide 15 dana u spaniju, to ne znaci da se svim drugim isplati... neko u hrvatskoj ima jeftin smjestaj, neko ce se ogrebat za auto, neko ima copor djece, neko mora radi posla biti blizu, npr ostaviti zenu i djecu na moru 2-3 sedmice, a onda nazad do mostara, sarajeva, zenice...

e sad... to sto cijeli svijet mjeris po sebi... je nesto sasvim drugo... kada odrastes, mozda ces shvatiti da svoje subjektivno misljenje ne mozes nametati drugim
RahatHurmašica

#3280 Re: hrvatska-more

Post by RahatHurmašica »

Alfons Kauders wrote:......da svoje subjektivno misljenje ne mozes nametati drugim
šefe, nametanje i iskazivanje mišljenja NIJE isto.
Zatamnjena stakla

#3281 Re: hrvatska-more

Post by Zatamnjena stakla »

Odo u CG.
azurna_obala

#3282 Re: hrvatska-more

Post by azurna_obala »

jahhjer wrote:Opet ona mahalskih fazona, haha pihihi, imas li ti lutko sta konkretno da kazes. Sto se javljas uopste na temu ziva bila. Da trolas? Pa nisi klinka neka valjda..
s obzirom na tvoj stav, ne zaslužuješ ni konkretan ni bolji odgovor...
bujrum, pa traži, isto kao što sam i ja našla. :novine:

Alfons Kauders wrote: hrvatska jeste skupa kada se uzme u obzir kvalitet... ali je najbliza i to se nece promijeniti... osim ako ne pocnemo ljetovati u semberiji i posavini... koje su autom iz sarajeva cak i dalje od dalmacije

ako se nekome isplati da ide 15 dana u spaniju, to ne znaci da se svim drugim isplati... neko u hrvatskoj ima jeftin smjestaj, neko ce se ogrebat za auto, neko ima copor djece, neko mora radi posla biti blizu, npr ostaviti zenu i djecu na moru 2-3 sedmice, a onda nazad do mostara, sarajeva, zenice...

e sad... to sto cijeli svijet mjeris po sebi... je nesto sasvim drugo... kada odrastes, mozda ces shvatiti da svoje subjektivno misljenje ne mozes nametati drugim
ne mjerim ja svijet po sebi uopšte, hebe se meni gdje će ko i da li će uopšte ići...eto samo da znaš.
i da kad odrastem iću ću u hrvatsku na more...hvala. :D

Uostalom, stoji sve ovo iznad što si ti napiso....ali, nemojte pokušavati pravdati hrvatsko more i njihove cijene...jer to što rade je čisti bezobrazluk. Dobro, ko ima smještaj tamo...to je druga priča. :oops:

kakvog ste vi to karaktera, ako vam je tako lako nametnuti tuđe mišljenje :oops:
Alfons Kauders

#3283 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

RahatHurmašica wrote:
Alfons Kauders wrote:......da svoje subjektivno misljenje ne mozes nametati drugim
šefe, nametanje i iskazivanje mišljenja NIJE isto.
pa malo je nekulturno, malo vise

to je isto ko da kazem "ja imam najbolju zenu na svijetu"... ne najbolju za mene i moj ceif, ne onu koja mi najbolje odgovara... vec najbolju za sve, bolju od tvoje, njegove, svacije... jer et ja znam sta svima treba, a svi drugi su zapravo budale :-)
@mba

#3284 Re: hrvatska-more

Post by @mba »

hrvatska ima lijepo more nema sta, ali moj licni favorit je turska vec godinama!

ali o ukusu se da raspravljati, tako da moje misljnje ne mora biti i misljenje drugih ili obrnuto!

prijatelj mi je pricao da je bio i da je ovaj hotel jako dobar u dubrovniku

http://www.rixos.com/de/rixos-libertas-dubrovnik
Alfons Kauders

#3285 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

azurna_obala wrote: ne mjerim ja svijet po sebi uopšte, hebe se meni gdje će ko i da li će uopšte ići...eto samo da znaš.
a to sam rekao... gdje?
Uostalom, stoji sve ovo iznad što si ti napiso....ali, nemojte pokušavati pravdati hrvatsko more i njihove cijene...jer to što rade je čisti bezobrazluk. Dobro, ko ima smještaj tamo...to je druga priča. :oops:
poceo sam post rijecim hrvatska je preskupa = pravdam cijene... a gle cuda, na to isto hrvatsko more, na te iste napuhane cijene, dolaze madjari, cesi, slovenci, svabe... bezbeli zato jer se ni njima ne isplati, s tim sto voze 10 i vise sati i daju za putarinu vise nego mi za gorivo...

ljudi jednostavno naplacuju koliko mogu, ko to ne bi radio u njihovoj poziciji? ili mislis da trebaju raditi bez marze?
kakvog ste vi to karaktera, ako vam je tako lako nametnuti tuđe mišljenje :oops:

ih da samo znas :D
zg2

#3286 Re: hrvatska-more

Post by zg2 »

Alfons Kauders wrote: poceo sam post rijecim hrvatska je preskupa = pravdam cijene... a gle cuda, na to isto hrvatsko more, na te iste napuhane cijene, dolaze madjari, cesi, slovenci, svabe... bezbeli zato jer se ni njima ne isplati, s tim sto voze 10 i vise sati i daju za putarinu vise nego mi za gorivo...

ljudi jednostavno naplacuju koliko mogu, ko to ne bi radio u njihovoj poziciji? ili mislis da trebaju raditi bez marze?
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
u par riječi - sve rečeno
Kraj priče i filozofije ... :-D
azurna_obala

#3287 Re: hrvatska-more

Post by azurna_obala »

Alfons Kauders wrote:
azurna_obala wrote: ne mjerim ja svijet po sebi uopšte, hebe se meni gdje će ko i da li će uopšte ići...eto samo da znaš.
a to sam rekao... gdje?
poceo sam post rijecim hrvatska je preskupa = pravdam cijene... a gle cuda, na to isto hrvatsko more, na te iste napuhane cijene, dolaze madjari, cesi, slovenci, svabe... bezbeli zato jer se ni njima ne isplati, s tim sto voze 10 i vise sati i daju za putarinu vise nego mi za gorivo...

ti mi reče ovo:
znači, čim kažeš nešto što se ne slaže sa tuđim mišljenjem, moraš odrasti..jel...dobro...
usotalom, bila sam ironična :-)
ti si totalno pogrešno shvatio da ja namećem svoje mišljenje...
svako će ići tamo gdje može i smatra da mu je najpovoljnije.
To što ja smtaram da je hrvatsko more preskupo u odnosu na kvalitet koji pruža, to je opet moja stvar.

Za ove mađare, čehe, slovenci, švabe ... :-) hoćeš reći da smo mi na istom ekonomskom nivou s njima??? Poređenje ti je malo smiješno. Koliko god više daju za putarinu, opet se naša kupovna moć ne može mjeriti s njihovom, jer da ne mogu to platiti, ne bi ni dolazili. Njima je Hrvatska čak neka jeftinija varijanta u odnosu na ostala ljetovališta.
Ned071

#3288 Re: hrvatska-more

Post by Ned071 »

Za ove mađare, čehe, slovenci, švabe ... :-) hoćeš reći da smo mi na istom ekonomskom nivou s njima??? Poređenje ti je malo smiješno. Koliko god više daju za putarinu, opet se naša kupovna moć ne može mjeriti s njihovom, jer da ne mogu to platiti, ne bi ni dolazili. Njima je Hrvatska čak neka jeftinija varijanta u odnosu na ostala ljetovališta.[/quote]

ovo bas i nije tacno. znam sigurno da je aranzman u turskoj kada uplacujes u norveskoj jeftiniji nego kada uplacujes u sarajevu. kako, zasto nemam pojma al tako je
doktor78

#3289 Re: hrvatska-more

Post by doktor78 »

Da izbjegnemo svadju tipa "ciji je veci (budjelar :mrgreen:) , pa moze birati gdje ce ljetovati", evo jedno konkretno pitanje:
-planiram na Peljesac ove godine, a rado bih izbjegao Doljane i prolazak kroz Neum. Cuo sam da ima neki granicni prijelaz iznad Stona, je li ko isao tim putem i kakvi su utisci?
Hvala!
Alfons Kauders

#3290 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

azurna_obala wrote:
Alfons Kauders wrote:
a to sam rekao... gdje?

ti mi reče ovo:
znači, čim kažeš nešto što se ne slaže sa tuđim mišljenjem, moraš odrasti..jel...dobro...
usotalom, bila sam ironična :-)
ti si totalno pogrešno shvatio da ja namećem svoje mišljenje...
svako će ići tamo gdje može i smatra da mu je najpovoljnije.
To što ja smtaram da je hrvatsko more preskupo u odnosu na kvalitet koji pruža, to je opet moja stvar.

Za ove mađare, čehe, slovenci, švabe ... :-) hoćeš reći da smo mi na istom ekonomskom nivou s njima??? Poređenje ti je malo smiješno. Koliko god više daju za putarinu, opet se naša kupovna moć ne može mjeriti s njihovom, jer da ne mogu to platiti, ne bi ni dolazili. Njima je Hrvatska čak neka jeftinija varijanta u odnosu na ostala ljetovališta.
ne, rekao sam da je djetinjasto tvrditi da ono sto tebi ne valja ujedno ne valja i svima... :D stojim iza svojih rijeci :D

kakvom ekonomskom nivou?! kakva kupovna moc?! pa jel sad ocekujes da nov golf u bosni kosta 8000 maraka jer je nasa kupovna moc pet puta manja no njemacka... kakva je to logika? :-) znaci hoces da sad konobar u dalmaciji, koji radi za 4000 kuna, daje popust onima koji zaradjuju koliko i on? ne kontam fakat :-)
Itakoto

#3291 Re: hrvatska-more

Post by Itakoto »

doktor78 wrote:Da izbjegnemo svadju tipa "ciji je veci (budjelar :mrgreen:) , pa moze birati gdje ce ljetovati", evo jedno konkretno pitanje:
-planiram na Peljesac ove godine, a rado bih izbjegao Doljane i prolazak kroz Neum. Cuo sam da ima neki granicni prijelaz iznad Stona, je li ko isao tim putem i kakvi su utisci?
Hvala!
Nema nikakav drugi gracni prelaz "iznad Stona". Neum moras proci ali mozes birati preko Metkovica (Doljani ili Gabela) ili preko Svitave (kroz BiH). Svitavu ne bih preporucio jer je cesta jako uska i puna krivina.
agent_zero

#3292 Re: hrvatska-more

Post by agent_zero »

Ima prelaz, Čepikuće se zove po selu, nalazi se iznad onog mosta na magistrali gdje je ona kao uvala. Ali to je samo lokalni prelaz, mislim da ne bi mogao tuda proći, tj. da postoji vjerovatnoća da bi te vratili.
perfect_guy

#3293 Re: hrvatska-more

Post by perfect_guy »

Itakoto wrote:
Nema nikakav drugi gracni prelaz "iznad Stona". Neum moras proci ali mozes birati preko Metkovica (Doljani ili Gabela) ili preko Svitave (kroz BiH). Svitavu ne bih preporucio jer je cesta jako uska i puna krivina.
otpiši Gabelu, sad je samo lokalni prelaz
Alfons Kauders

#3294 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Itakoto wrote:
doktor78 wrote:Da izbjegnemo svadju tipa "ciji je veci (budjelar :mrgreen:) , pa moze birati gdje ce ljetovati", evo jedno konkretno pitanje:
Hvala!
Nema nikakav drugi gracni prelaz "iznad Stona". Neum moras proci ali mozes birati preko Metkovica (ili Gabele) ili preko Svitave (kroz BiH). Svitavu ne bih preporucio jer je cesta jako uska i puna krivina.
nije svitava...

ima ono gore nesto, stolac, pa ljubinje, pa onda se spusti do slanog, pa zavrne na zapad do peljesca... nije moj rejon, al sjecam se da je rodjak pricao o tome prije godinu dvije... kao dobro je kad su guzve, ali generalno nije cemu zadnja dionica puta

treba provjeriti da li se mijenjao rezim nakon ulaska u EU

https://www.google.com/maps/place/Ston/ ... 440a9ca03d
Itakoto

#3295 Re: hrvatska-more

Post by Itakoto »

Hvala. Ja sam prije 2 sedmice presao preko Gabele a iz Mostara sam. Jesu poceli s pricom da je lokalni prelaz ali me nisu vratili. Mozda se prema Bosancima drugacije ponasaju. :D
Alfons Kauders

#3296 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Itakoto wrote:Hvala. Ja sam prije 2 sedmice presao preko Gabele a iz Mostara sam. Jesu poceli s pricom da je lokalni prelaz ali me nisu vratili. Mozda se prema Bosancima drugacije ponasaju. :D
ne znam samo sta je s one bijace ili kako se vec zove

jbg dodjes od mostara do mora a nema nijednog znaka kuda se uopste dolazi to dok patrljka autoputa i granicnog... ne znam da li ce ga ljudi koristiti ove godine, jer bi to moglo rasteretiti doljane

cisto sumnjam, jer vecina ljudi ne zna ni da postoji
Itakoto

#3297 Re: hrvatska-more

Post by Itakoto »

Ne znam, nisao isao tamo nikada. Cuo sam da nije samo lose obiljezeno vec i da su ceste jako lose.
Gandra_1

#3298 Re: hrvatska-more

Post by Gandra_1 »

Alfons Kauders wrote:
Itakoto wrote:Hvala. Ja sam prije 2 sedmice presao preko Gabele a iz Mostara sam. Jesu poceli s pricom da je lokalni prelaz ali me nisu vratili. Mozda se prema Bosancima drugacije ponasaju. :D

jbg dodjes od mostara do mora a nema nijednog znaka kuda se uopste dolazi to dok patrljka autoputa i granicnog... ne znam da li ce ga ljudi koristiti ove godine, jer bi to moglo rasteretiti doljane

Prosle godine ja isao na Bijacu usred sezone, kad na granici kao da je atomska pala nigdje auta :) Uglavnom nije problem doci do Bijace, ide se kroz Capljinu za Ljubuski prije ulaska u grad na kruznom toku ima znak na zadnji izlaz i onda pravo do prvog skretanja lijevo, nakon toga jedan put vodi u selo Pregrađe, a ti nastavis desno putem i ides pravo skroz do granice...
Ned071

#3299 Re: hrvatska-more

Post by Ned071 »

Alfons Kauders wrote:[
nije svitava...

ima ono gore nesto, stolac, pa ljubinje, pa onda se spusti do slanog, pa zavrne na zapad do peljesca... nije moj rejon, al sjecam se da je rodjak pricao o tome prije godinu dvije... kao dobro je kad su guzve, ali generalno nije cemu zadnja dionica puta

treba provjeriti da li se mijenjao rezim nakon ulaska u EU

https://www.google.com/maps/place/Ston/ ... 440a9ca03d
mislim da mislis na prelaz iza sela ravno? dakle nakon ljubinja, ulaz u popovo polje, pa kroz ravno (ne prema vjetrenici), kad prodjes ravno desno i na prelaz. ali koliko znam, ne moze se tuda jer je malogranicni. nisam siguran, ali mislim da ne moze. nas su hrvati pustili u januaru, jer im bilo mrsko ustajat... :mrgreen:
P308

#3300 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

Gandra_1 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Prosle godine ja isao na Bijacu usred sezone, kad na granici kao da je atomska pala nigdje auta :) Uglavnom nije problem doci do Bijace, ide se kroz Capljinu za Ljubuski prije ulaska u grad na kruznom toku ima znak na zadnji izlaz i onda pravo do prvog skretanja lijevo, nakon toga jedan put vodi u selo Pregrađe, a ti nastavis desno putem i ides pravo skroz do granice...

Post Reply