Bosna i Hercegovina - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat?

Poll ended at 23/03/2013 23:02

Pobjeda BiH
322
68%
Nerijeseno
99
21%
Pobjeda Grcke
54
11%

Total votes: 475

mekaba

#3276 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by mekaba »

Igraju :thumbup: i mislim da nema ozbiljne prepreke u nastavku kvalifikacija ali je potreban naravno oprez da ne ukakimo na kraju.Takticki odigrali perfektno.Miske legendarno.Dzeko iz nemogucih situacija zabija.Ovu repku stvorili su i raniji selektori Kodro,Baka Sliskovic i Ciro a Pape samo nastavlja.Sve predhodne kvalifikacije smo odigrali odlicno i za dlaku se nismo kvalifikovali.Sjetite se one tekme protiv Danske kad nam je trebao samo jedan gol za odlazak u zavrsnicu.Imamo sve osim stadiona koji nam je prijeko potreban.Ova repka i ovi navijaci to zasluzuju.Nadam se da ce vlasti konacno prepoznati znacaj fudbala u promociji drzave i pokrenuti ovo pitanje sa mrtve tacke. :bih: :bih:
Herr Flick

#3277 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Herr Flick »

mekaba wrote:Igraju :thumbup: i mislim da nema ozbiljne prepreke u nastavku kvalifikacija ali je potreban naravno oprez da ne ukakimo na kraju.Takticki odigrali perfektno.Miske legendarno.Dzeko iz nemogucih situacija zabija.Ovu repku stvorili su i raniji selektori Kodro,Baka Sliskovic i Ciro a Pape samo nastavlja.Sve predhodne kvalifikacije smo odigrali odlicno i za dlaku se nismo kvalifikovali.Sjetite se one tekme protiv Danske kad nam je trebao samo jedan gol za odlazak u zavrsnicu.Imamo sve osim stadiona koji nam je prijeko potreban.Ova repka i ovi navijaci to zasluzuju.Nadam se da ce vlasti konacno prepoznati znacaj fudbala u promociji drzave i pokrenuti ovo pitanje sa mrtve tacke. :bih: :bih:
Mogao bi se kapacitet Bilinog Polja prosirit za jedno 10-15 milja,al dzaba kad "nema love" :-) :-)
tendzera

#3278 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by tendzera »

Hvala im,veliko im hvala na sinocnjoj utakmici,koju su usput receno,odradili na lavovski-bosanski nacin,
boreci se za svaku loptu k'o za svoj vlastiti zivot,volim ih sve k'o rodjenu bracu....zivjela BiH i zivjece jos dugo
u inat onima koji je mrze a zaradjuju kruh u ovoj zemlji i zive o njen trosak....jos jednom :
Zivjela BiH :bih:
mekaba

#3279 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by mekaba »

Herr Flick wrote:
mekaba wrote:Igraju :thumbup: i mislim da nema ozbiljne prepreke u nastavku kvalifikacija ali je potreban naravno oprez da ne ukakimo na kraju.Takticki odigrali perfektno.Miske legendarno.Dzeko iz nemogucih situacija zabija.Ovu repku stvorili su i raniji selektori Kodro,Baka Sliskovic i Ciro a Pape samo nastavlja.Sve predhodne kvalifikacije smo odigrali odlicno i za dlaku se nismo kvalifikovali.Sjetite se one tekme protiv Danske kad nam je trebao samo jedan gol za odlazak u zavrsnicu.Imamo sve osim stadiona koji nam je prijeko potreban.Ova repka i ovi navijaci to zasluzuju.Nadam se da ce vlasti konacno prepoznati znacaj fudbala u promociji drzave i pokrenuti ovo pitanje sa mrtve tacke. :bih: :bih:
Mogao bi se kapacitet Bilinog Polja prosirit za jedno 10-15 milja,al dzaba kad "nema love" :-) :-)
Ma kako nema, evo citam nedavno da ce izgradnja sarajevske zicare kostati 15 mil :-) maraka.Za te pare solidna rekonstrukcija Koseva sa pokrivenim tribinama je izvodljiva a o Bilinom da i ne govorim.Stadion je stvarno prioritet.
Teufik

#3280 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Teufik »

Da Te volim dusa zna

Draga moja BiH

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Herr Flick

#3281 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Herr Flick »

mekaba wrote:
Herr Flick wrote:
Ma kako nema, evo citam nedavno da ce izgradnja sarajevske zicare kostati 15 mil :-) maraka.Za te pare solidna rekonstrukcija Koseva sa pokrivenim tribinama je izvodljiva a o Bilinom da i ne govorim.Stadion je stvarno prioritet.
Nije isto igrat na Kosevu i Bilinom polju,Kosevo treba srusit i tu izgradit stadion 25-30 hiljada mjesta,stadion koji bi bio slican Bilinom polju,gdje bi trbine bille tik uz teren,a cisto sumnjam da cemo ikad takvo nesto dozivit :mrgreen: :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#3282 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

mekaba wrote:
Herr Flick wrote:
Neka žičare nemoj tako, žičara je postojala prije Koševo stadiona. Ako sa Grbavicom naprave ovo što su naumili onda ćemo imati stadion najbolji u regionu. :bih:
pirmin

#3283 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by pirmin »

Zasto je Pape bio bijesan poslije prvog gola?
Pogodio ga neko iz publike?? :zoka:
Gray

#3284 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Gray »

KB24 wrote:ne nego se računa da je tekma počela sa rezultatom 0:1

dakle 3:2 ukupno.
Ahaaaaa... znači u suštini da će pobijediti sa više od jednog gola razlike? :D

A kako se onda zove preokret iz 2 u 1?
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#3285 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Slo Burner »

da da frajer uze sedam milja na hendikepu :thumbup:
bingov buraz

#3286 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by bingov buraz »

Chisum wrote:Image

Najjaci, nane mi :lol:

Inace ne sjecam se kad smo igrali ovako disciplinovano... odlicno odigrana tekma.
Poznati laznjak donjom usnom :mrgreen: al procito ga golman

Inace covjek je doktor fudbala!!!
Hodidid

#3287 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Hodidid »

Ubili smo puru, ubili smo duha u grcima. Svaka cast momci!Svaka cast Pape! Odlicno takticki postavljena tekma. Zalaganje na terenu za 10. Koncentracija i disciplina za 10. Nismo odigrali cini mi se nikad zrelije niti bolje u jednoj ovako vaznoj utakmici u kojoj se maltene lomi sudbina grupe i manje vise odlucuje prvo mjesto u grupi. Sad nam ipak ne treba prevelika euforija. Ima tu jos 5 utakmica da se odigra. Cekaju nas dvije teske tekme sa zajebanim slovacima koji traze sansu za play off mjesto u grupi. Dakle imaju se za sta boriti.

Skidam momcima jos jedenom kapu do poda. Odigrati onako sinoc a jos bez Mireta i Salihovica je bilo iznad svih mojih ocekivanja. Bravo!! :bih: :bih:

P.S.

Grci gledaju na tekmu otprilike ovako.

http://www.greeksoccer.com/forums/index ... 092&st=580
zlajapravaraja

#3288 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by zlajapravaraja »

zlajapravaraja wrote:Ovaj put je sve drugacije :D

Jebacemo im znanje. Osramoticemo ih samo tako. Samo hrabro i odvazno i neka odmah vide dje su dosli :dance:
zlajapravaraja wrote:Kakav ba bod ljudi :-)

Sho bi jedan moj stariji poznanik iz Travnika rekao - da mu sad ne otkrivam ime :wink: - "Ima da im jebemo majku".

A cesto je znao reci i "Jebacemo im mater"

:dance:
zlajapravaraja wrote:Vedo ce ih nacet', a Dzeko i Miske dotuc' :wink:

3:0 (moja prognoza)
zlajapravaraja wrote:
nicaze_072 wrote:Image
Super investicija !!! Samo je odmah trebao iskombinovati s hendikep pobjedom Hrvatske i imao bi kvotu preko 10!

3:0 (Ibisevic, Misimovic, Dzeko) :dance:
Samo pozitiva :dance: :bih: :kravata: :faraon: :thumbup: :mrgreen: 8-)

Vidimo se u Rigi :bih:
JThomas

#3289 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by JThomas »

neko napisa, mi smo sinoć postali ozbiljna reprezentacija :D

i jest tako, sinoć smo pokazali što nismo nikad do sad - da u takmičarskoj utakmici opušteno otresemo jednu ekipu koja je bila na zadnjem velikom takmičenju i još prošla u drugu fazu. pod ćirom smo mi počeli opušteno razvaljivati armenije, estonije, litvanije koje su nas prije znale i pobijediti, a pod papetom nastavili...ali ovo jednostavno nikad nije bilo dosad, na ovakvim ispitima smo uvijek padali, ne samo u fudbalu. svaka čast, kapa dole :bih:
strumfeta16

#3290 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by strumfeta16 »

Ne volim komentarisati po forumima utakmice, jer će se uvijek naći neka budala koja će provocirati onim klasičnim Ti si žensko, 'ta ti znaš o fudbalu ali brate, ovo komentarisati moram! Dakle, da počnemo ispočetka:

Kod mene zadnjih mjesec dana vlada euforija oko ove utakmice. Družim se sa takvim ljudima (većinom muškarcima :lol: ) koji žive za reprezentaciju, tako da sam i ja poprimila većinu njihovih osobina. Nejse, ljudi moji, ja u životu nisam bila nervozna kao jučer. Nisam mogla spavati, u pola 9 ujutro pošla u školu, prolazim kroz svoj lijepi mali gradić, to zastave na svim objektima, iz apsolutno svakog kafića u gradu ore navijačke pjesme, ljudi već piju kafe i prognoziraju, a ja kontam ko će izdržati još 12 sati :-) I u školi ludnica, klasično pred utakmicu. Nema osobe bez nekog obilježja, bila to zastava, šal, bedž, duxerica, kapa, nešto. Direktor skratio nastavu da se profesori ne bi srkletili kada im sa zadnjeg časa druge smjene ode pola razreda, profesori i stari i mladi pričaju o utakmici, izlazim iz škole prije pola 12, u gradu već ludnica. Gledam onu djecu, nemaju ba oni ni 7-8 godina, al' šetaju oni s roditeljima u dresovima Džeke, Ibiševića, Pjanića i pjevaju navijačke pjesme, meni puno srce.

Jedva dočekasmo 20:45, spektakl počinje.
I šta reći? Momci su igrali savršeno. Nema druge riječi koja bi bolje opisala njihovu igru sinoć. Sve do jednog, dali su sve od sebe, i zaslužili su da im svi ovako kolektivno skinemo kapu. Kapiten Spaha pokazao kako se voli domovina, Miske me je mogao koštati života zbog penala, ali mu se prašta, jer je ostatak utakmice odigrao fenomenalno, Ibišević :thumbup: , o Džeki da ne pričam. Taj čovjek je donio radosti u ovu državu koliko niko nikad nije, i zaslužio je da mu svaki grad u BiH digne spomenik! Da ne nabrajam dalje, svi su bili fantastični, mislim da Grci nisu znali šta ih je snašlo. Asmir, na svu sreću, nije imao puno posla. Jedan go smo primili i neka smo, bitno da smo pobijedili i upisali ta 3 boda :dance:

Kako reče veliki selektor sinoć, poslije ove utakmice, bilo bi sramota ne otići na Svjetsko. Utakmice koje su nam ostale odigrati upola dobro kao ovu sinoć i uspjeh je zagarantovan. Nemojte više baraža i Portugala, Allaha vam :lol: Treba vidjeti da se proda bubreg ili nešto, pa da svi skupa idemo u Brazil bodriti ove momke koji su, ruku na srce, to i zaslužili.

I da, atmosfera u gradu, poslije pobjede sinoć, vatrena. Definitivno nema ljepšeg prizora od punih ulica ljudi sa zastavama, koji pjevaju, skaču, grle se i čestitaju jedni drugima. Za ovakve stvari vrijedi živjeti. A sve one koji ne vole i ne priznaju Bosnu i Hercegovinu ne treba mrziti, treba ih žaliti jer na svijetu nema boljeg i ljepšeg osjećaja od ponosa i sreće zbog jedne ovakve pobjede, zbog ovakvih ljudi!

Živjeli! :bih:
Pismonosa

#3291 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Pismonosa »

Samo da mahnem ovim našim paničarima a boga mi i ovim fanovima Nemanje Vidića što su nam lafo zabrinuti danima crnjačili na temi.

Drugi put slušajte šta vam govore ljudi koji se razumiju u ovu igru :thumbup:

:bih: :bih:
gorgonzola

#3292 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by gorgonzola »

Ebo ti repku ako zavisi od jednog igraca. Samo da mahnem onim koji su kukali kad se pjanic povrijedio. Pisali su , kuku nama sta cemo sada, nema repke i veznog bez pjanica, makar nerijeseno bez pjanica..... Eto vam pjanic, mora on jos pure da jede da stigne misimovica. I onako starog sto kazu glupisoni sa tv-a.
MOSALJOZE

#3293 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by MOSALJOZE »

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... F5DjUMixAA Spaha sinoć
http://scsport.ba/vijest/52174 izjava Santosa

Image i jedna sličica čisto onako zbog hrka
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3294 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by JoseMujica »

Ma hebo HD bht...Vego

Maestralna tekma, fantastično pripremljena i odlično izvedena! Do ove mi je NASA izvedba protiv Francuza bila top, ali ovo od sinoć ide na na vrh svih tekmi koje smo odigrali, smireno, zrelo, a napadački i drcno. Jednostavno smo ih otresli ko beba zvečku, ko da nam je Andora bila, a ne ekipa iz prvog simsira :D

Prvo, bravo Pape! Taktički ubio grke u pojam, da jadni nisu bili svjesni ni sta im se ovo dešava...samo je Hanka Paldum falila da pridje Santosu kod klupe i upita ga: Moj Santo sta nam ovo rade?! Nadam se da ce hejteri konačno doći pameti i usutiti.

Za mene prijatno iznenadjenje večeri: Zukanovic. Nakon Slovenije nisam vjerovao da ovaj Čovjek to može. Ispricavam se, pogriješio sam. O Mujdzi i Vranjesu možemo govoriti samo kao o standardnim reprezentativcima. Spahica ne znam ni treba li vise isticati...lava, kapitena, boga, koji je Samarasa u djepu nosao. Sinuse i kosinuse ćemo mu kasnije izracunavati :D

Još jedan Čovjek zavrjedjuje da bude istaknut zbog svih onih koji su ovog Zmaja prerano otpisali: Miske! Zamolio BiH ovdje našeg druga Kemu Malovcica da nam zapjeva: Nek crknu dušmani! Miske sinoć ko u onim danima kad je sa Jekkillom harao Bundestagom!
Po ovome vidimo koliko je bitno da nam igrači igraju u svojim klubovima, pa makar i u Kini. :bih:

Habemus Pape i naprijed Zmajevi :thumbup: :bih:
Arteta

#3295 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Arteta »

gorgonzola wrote:Ebo ti repku ako zavisi od jednog igraca. Samo da mahnem onim koji su kukali kad se pjanic povrijedio. Pisali su , kuku nama sta cemo sada, nema repke i veznog bez pjanica, makar nerijeseno bez pjanica..... Eto vam pjanic, mora on jos pure da jede da stigne misimovica. I onako starog sto kazu glupisoni sa tv-a.
Ma bjazi ba.
Misimovic nije organizovao dva napada, igra nam se svodila na duge lopte, da je Pjanic bio u sredini vecina napada bi bili dobro organizovani.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#3296 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Slo Burner »

JoseMujica wrote:Ma hebo HD bht...Vego

Maestralna tekma, fantastično pripremljena i odlično izvedena! Do ove mi je NASA izvedba protiv Francuza bila top, ali ovo od sinoć ide na na vrh svih tekmi koje smo odigrali, smireno, zrelo, a napadački i drcno. Jednostavno smo ih otresli ko beba zvečku, ko da nam je Andora bila, a ne ekipa iz prvog simsira :D

Prvo, bravo Pape! Taktički ubio grke u pojam, da jadni nisu bili svjesni ni sta im se ovo dešava...samo je Hanka Paldum falila da pridje Santosu kod klupe i upita ga: Moj Santo sta nam ovo rade?! Nadam se da ce hejteri konačno doći pameti i usutiti.

Za mene prijatno iznenadjenje večeri: Zukanovic. Nakon Slovenije nisam vjerovao da ovaj Čovjek to može. Ispricavam se, pogriješio sam. O Mujdzi i Vranjesu možemo govoriti samo kao o standardnim reprezentativcima. Spahica ne znam ni treba li vise isticati...lava, kapitena, boga, koji je Samarasa u djepu nosao. Sinuse i kosinuse ćemo mu kasnije izracunavati :D

Još jedan Čovjek zavrjedjuje da bude istaknut zbog svih onih koji su ovog Zmaja prerano otpisali: Miske! Zamolio BiH ovdje našeg druga Kemu Malovcica da nam zapjeva: Nek crknu dušmani! Miske sinoć ko u onim danima kad je sa Jekkillom harao Bundestagom!
Po ovome vidimo koliko je bitno da nam igrači igraju u svojim klubovima, pa makar i u Kini. :bih:

Habemus Pape i naprijed Zmajevi :thumbup: :bih:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ALi od Safeta se ovom nisam nadao, uzeo ih tamo gdje su najjaci, ne date po zemlji eh idemo ovako.
Danas je divan dan, cak i kad si na poslu .
Hvala im svima
Herr Flick

#3297 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Herr Flick »

Slovacka po meni vise nema sta trazit,prosuli su bodove u oba meca protiv Litvanije,imaju gostovanju Grckoj,pa 2 meca s nama,tako da ce na njima biti veliki pritisak kada budu igrali s nama,tako reci mi mozemo sebi dozvoliti jedan kiks,ja mislim da ce do kraja najtezi mec biti sa Litvanijom :mrgreen:
Pismonosa

#3298 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Pismonosa »

Ustati na noge lagane kad se spomene maestro Zvjezdan Misimović, obavezno. I reći jedno veliko HVALA TI legendo :bih: :bih:
stari_rastafari

#3299 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by stari_rastafari »

Najbolja utakmica reprezentacije dosad. I proslu protiv Grcke u Atini smo odigrali dosta dobro ali ovo je bio vrhunac. Prava profesionalna ekipa dostojna da se takmici u vrhu svjetskog nogometa bez daljnjeg. Vrijeme je bilo da skinemo ove mrcvarose.

Ja se lagano pakujem za Brazil, a vi ? :D
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#3300 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by I am Happy »

Dzeko i Misimovic se znaju u dusu :) sto se i sinoc pokazalo... onakve lopte bas na njega ne mogu biti sreca.
Locked