A vi eto ne potcjenjujete, niste upisali pobjedu, ne mislite da će te nas zgaziti...Eborg wrote:Ja na ovo FKS potcjenjivanje, nafuravanje i upisivanje pobjede, gazenja i pehara gledam pozitivno. Sto se vise naloze da su favoriti (jesu, ali ne 90% kao sto je u njihovim glavama) to ce nama biti lakse igrati a njima veci pritisak. Poznati su po tome da sve "titule" proslave u 5. kolu pa onda prdnu u cabar. Nadam se da ce ih ovaj mentalitet i ovdje kostati trofeja.
KUP BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#3276 Re: KUP BiH
-
Eborg
#3277 Re: KUP BiH
Ovdje niko nije ni spomenuo Sarajevo kao grad niti je rekao nešto protiv Sarajeva kao kluba. Čak šta više, sve ijedan Zeničanin ili navijač Čelika je priznao da je Sarajevo favorit i tu se sve završilo, dalje se samo govorilo o igri. A 95% postova sa druge strane govori o razbijanju, seljacima, mlaćenju, kompleksima i slično.tcz wrote:nije @Eborg takav u drustvu, ovdje mu je ispustni ventil...medju rajom je realan, pozitivan, neka normalna rega fin neki momak.![]()
vidim ja ode mu preko nogephillie wrote:Ma nisu htjeli ni u stativu, al omasilo im se
Da izvineš, meni se čuna (što bi jedan crnogorsko-sarajevski pjesnik potencirao) ne diže na to da ja nekome šukam i potcjenjujem ga. Ja volim svoj klub jednako bez obzira protiv koga igrali. Ali da mi je "slađe" protiv sarajevskih klubova - jeste. Ne zato što ih mrzim nego zato što mi nemamo gradskog rivala - logično je valjda uzeti najbližeg do sebe koji je dovoljno uspješan "pa da se vidi ko je najjači u mahali".
Nađi balkon na kojem će biti Čelikova zastava na dan utakmice u Sarajevu. Sve ljude dobre volje čeka hladna piva bez obzira za koji klub navijali.Hedg wrote:eborg
hajde nam reci gdje si tacno u sarajevu
da ti dodjemo na naselje
: )
Last edited by Eborg on 23/04/2014 13:25, edited 1 time in total.
- Butmiran
#3278 Re: KUP BiH
Sarajevo je bčagi favorit ali to ništa ne mora da znači.
-
Eborg
#3279 Re: KUP BiH
Živ i zdrav bio, ja bih sretan bio kada bi mi to mogli reći ali to apsolutno nije tako.Logovan wrote:A vi eto ne potcjenjujete, niste upisali pobjedu, ne mislite da će te nas zgaziti...Eborg wrote:Ja na ovo FKS potcjenjivanje, nafuravanje i upisivanje pobjede, gazenja i pehara gledam pozitivno. Sto se vise naloze da su favoriti (jesu, ali ne 90% kao sto je u njihovim glavama) to ce nama biti lakse igrati a njima veci pritisak. Poznati su po tome da sve "titule" proslave u 5. kolu pa onda prdnu u cabar. Nadam se da ce ih ovaj mentalitet i ovdje kostati trofeja.
Da ćemo vas zgaziti to nikako. Da navijački govorimo da ćemo sve dati protiv vas - to apsolutno da. Ne zato što ste vi već što je finale jebenog kupa.
Samim tim pobjeda nije upisana ali je realno razmišljati o njoj, jedna lopta i podjednak broj igrača (doduše ovo zadnje kod nas nije uvijek istina
- Logovan
#3280 Re: KUP BiH
Kažeš apsolutno nije tako a šta li ja onda čitam/čujem već danima...Eborg wrote: Živ i zdrav bio, ja bih sretan bio kada bi mi to mogli reći ali to apsolutno nije tako.
Da ćemo vas zgaziti to nikako. Da navijački govorimo da ćemo sve dati protiv vas - to apsolutno da. Ne zato što ste vi već što je finale jebenog kupa.
Samim tim pobjeda nije upisana ali je realno razmišljati o njoj, jedna lopta i podjednak broj igrača (doduše ovo zadnje kod nas nije uvijek istina). Ne igraju velški drugoligaš i Chelsea pa da se to ne može porediti.
-
Eborg
#3281 Re: KUP BiH
Pa jebem mu ja mater ima i likova koji drkaju na djevojčice od 12 godina, piju koziju krv i furaju se da su vampiri, bodu se u venu da vide Allaha pa opet treba razgraničiti između takvih i grupe/nacije/porodice kojoj pripadaju.
Jedno je takvo nešto napisati sa smajlijem: "Joj ocam', ubit' ćemo ih k'o za bajram.
" a sasvim drugo hladno govoriti da je sve vaše, kako ste nas već razvalili i slično. Ponovit ću još jednom - što vas više misli tako (uključujući i klub i igrače) nama će biti lakše. Mi nemamo ništa izgubiti (Evropu svejedno nećemo igrati), vi imate mnogo. Pa kad ste već uzeli breme favorita i "nabijača", nosite se s tim. Mi smo došli ovdje da igramo lopte i uzmemo trofej i učinit ćemo sve sportski dozvoljeno na terenu da to i ostvarimo.
Ali okarakterisati nas kao ovakve i onakve a vi ste divni, krasni i odlikaši sa mašnom - e tu ne mogu kora na rende.
Jedno je takvo nešto napisati sa smajlijem: "Joj ocam', ubit' ćemo ih k'o za bajram.
Ali okarakterisati nas kao ovakve i onakve a vi ste divni, krasni i odlikaši sa mašnom - e tu ne mogu kora na rende.
- phillie
#3282 Re: KUP BiH
1) Navijacki, izdominiracemo vas u obe utakmice....
2) Realno, penali ce odluciti da Kup dodje u Zenicu.

2) Realno, penali ce odluciti da Kup dodje u Zenicu.
Last edited by phillie on 23/04/2014 13:47, edited 1 time in total.
-
todd_smith
#3283 Re: KUP BiH
Navijacki mislim da cemo vas nakantati na Kosevu, tako da utakmica u Zenici nije ni bitna.
Realno mislim da cemo vas nakantati na Kosevu, tako da utakmica u Zenici nije ni bitna.

Realno mislim da cemo vas nakantati na Kosevu, tako da utakmica u Zenici nije ni bitna.
- Logovan
#3284 Re: KUP BiH
Klub i igrači ne misle da ćemo 100% osvojiti trofej, samo jedan dio navijača.Eborg wrote:Pa jebem mu ja mater ima i likova koji drkaju na djevojčice od 12 godina, piju koziju krv i furaju se da su vampiri, bodu se u venu da vide Allaha pa opet treba razgraničiti između takvih i grupe/nacije/porodice kojoj pripadaju.
Jedno je takvo nešto napisati sa smajlijem: "Joj ocam', ubit' ćemo ih k'o za bajram." a sasvim drugo hladno govoriti da je sve vaše, kako ste nas već razvalili i slično. Ponovit ću još jednom - što vas više misli tako (uključujući i klub i igrače) nama će biti lakše. Mi nemamo ništa izgubiti (Evropu svejedno nećemo igrati), vi imate mnogo. Pa kad ste već uzeli breme favorita i "nabijača", nosite se s tim. Mi smo došli ovdje da igramo lopte i uzmemo trofej i učinit ćemo sve sportski dozvoljeno na terenu da to i ostvarimo.
Zar smo uzeli breme favorita i nabijača? Ja ti govorim jedno a ti drugo.
Last edited by Logovan on 23/04/2014 13:51, edited 1 time in total.
- phillie
#3285 Re: KUP BiH
Ko ce s vama durat do sedmog maja

-
Hedg
#3286 Re: KUP BiH
hocete li opet najavljivati invazije a ustvari ce biti dva busa na kosevu
-
Eborg
#3287 Re: KUP BiH
Ako Čelik pobijedi - bit će priča kako je sudija dopustio mlaćenje, kako im nismo dali igrati a i sreća nas je pomazila.
Ako bude neriješeno - bit će priča kako smo se branili jer se bojimo strašnog Sarajeva.
Ako Sarajevo pobijedi - otkazat će se druga utakmica jer neće biti ni potrebe da se odigra, već je kup proslavljen.

Ako bude neriješeno - bit će priča kako smo se branili jer se bojimo strašnog Sarajeva.
Ako Sarajevo pobijedi - otkazat će se druga utakmica jer neće biti ni potrebe da se odigra, već je kup proslavljen.
-
tcz
#3288 Re: KUP BiH
zezaEborg wrote:
Ovdje niko nije ni spomenuo Sarajevo kao grad niti je rekao nešto protiv Sarajeva kao kluba. Čak šta više, sve ijedan Zeničanin ili navijač Čelika je priznao da je Sarajevo favorit i tu se sve završilo, dalje se samo govorilo o igri. A 95% postova sa druge strane govori o razbijanju, seljacima, mlaćenju, kompleksima i slično.
Da izvineš, meni se čuna (što bi jedan crnogorsko-sarajevski pjesnik potencirao) ne diže na to da ja nekome šukam i potcjenjujem ga. Ja volim svoj klub jednako bez obzira protiv koga igrali. Ali da mi je "slađe" protiv sarajevskih klubova - jeste. Ne zato što ih mrzim nego zato što mi nemamo gradskog rivala - logično je valjda uzeti najbližeg do sebe koji je dovoljno uspješan "pa da se vidi ko je najjači u mahali".
vi ste favoriti kuci sve dok mi ne damo gol
- phillie
#3289 Re: KUP BiH
Jel to ukinuta zabrana?Hedg wrote:hocete li opet najavljivati invazije a ustvari ce biti dva busa na kosevu
-
Eborg
#3290 Re: KUP BiH
Ma jok. Ali moguće je da bude, nema razloga da i dalje drže ovu glupost.
Nažalost, klubovi i udruženja navijača se nisu oglasili, bilo pojedinačno, bilo zajednički.
Nažalost, klubovi i udruženja navijača se nisu oglasili, bilo pojedinačno, bilo zajednički.
-
todd_smith
#3291 Re: KUP BiH
Pa jbga zajebancija nam je sve sto nam ostaje do utakmice.phillie wrote:Ko ce s vama durat do sedmog maja![]()
Izborili smo i jedni i drugi, zasluzujemo da uzivamo u utakmicama, neka bolji uzme Kup, a do tada mozemo zezanciju ovdje prosipati. Necemo valjda za grlo odmah
-
Eborg
#3292 Re: KUP BiH
Joj hvala Bogu što nisam Sarajlija (
), ja 'vako uzaludno prcanje svaki dan, čitav život ne bih mogao izdurat'.
Il' bih se odrekao mjesta rođenja ili bih navijao za Olimpic pa da mi je svejedno. 
-
salle_eh1986
#3293 Re: KUP BiH
Eborg wrote:Ako Čelik pobijedi - bit će priča kako je sudija dopustio mlaćenje, kako im nismo dali igrati a i sreća nas je pomazila.
-
todd_smith
#3294 Re: KUP BiH
Nema svako tu castEborg wrote:Joj hvala Bogu što nisam Sarajlija (![]()
![]()
![]()
![]()
Il' bih se odrekao mjesta rođenja ili bih navijao za Olimpic pa da mi je svejedno.
-
leo karan
#3295 Re: KUP BiH
Čelik i Zenica su OK.
Taj animozitet nije toliki kolikim se predstavlja.
Peace, sinovi Bosne.
Ipak,
Kup je naš
Taj animozitet nije toliki kolikim se predstavlja.
Peace, sinovi Bosne.
Ipak,
Kup je naš
-
Eborg
#3296 Re: KUP BiH
Ma ne možete vi to ni shvatiti.todd_smith wrote:Nema svako tu castEborg wrote:Joj hvala Bogu što nisam Sarajlija (![]()
![]()
![]()
![]()
Zamisli te gluposti - sjediš u nekoj opskurnoj sparnoj kafani u Freetownu punoj muha zunzara i komaraca, okolo sisate HIV-inficirane kurave žvaču duhan, barmen pljuvačkom lašti Kalašnjikov a ti cuclaš mlaku pivu sumnjivog porijekla. Odjednom, kao u snu, vidiš nekog bijelog sugrađanina humanitarca i prva oprezna rečenica mora da bude: "E paša, a za koga ti navijaš?"
Nama je lahko. Svi smo braća, svugdje na svijetu.
-
todd_smith
#3297 Re: KUP BiH
Zato je neko horda, neko robijas 
- Obuca9
#3298 Re: KUP BiH
Tri puta. To što si ti naveo bile su sezone 1996/97 i 2001/02, a Sarajevo i Čelik su se susreli i u Kupu 1995/96, također je bilo polufinale, samo što se tada u Kupu igrala samo jedna tekma. Na Koševu bilo 0:0 i Čelik prošao na penale.phillie wrote:Evo malo sam gledao rezultate ova dva kluba u Kupu u proslosti. Oba puta ovi klubovi su se susretali u polufinalu i oba puta Sarajevo je proslo dalje, nakon sto je dobilo prve susrete (4:2 i 1:0) koji su igrani u Sarajevu. Revansi na Bilinom zavrsavali su 0:0.
-
Eborg
#3299 Re: KUP BiH
Kup BiH 1995/96: 15. maj 1996. god. - Sarajevo - Čelik 0:0 (5:6 na penale)
- phillie
#3300 Re: KUP BiH
Da, upravu si. Tad smo dobili Slobodu u finalu.