BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
zlajapravaraja
#3276 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Kad igraju djeca protiv Spanije???
- Koshpa
#3277 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
36 sec do kraja poluvremena 42:30 za nas Dz M 19 poena

- Koshpa
#3278 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Kakva tekma, ko da je finale svjetskog
Steta imali smo veliku prednost al na kraju 74:76
- It_is_a_Leclerc
#3279 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Slabašno.
Španci rutinski priveli kraju.
Bez Sikiraša će ovo ići jako jako teško.
Španci rutinski priveli kraju.
Bez Sikiraša će ovo ići jako jako teško.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3280 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Jebo poraz mozda je i dosao u idalno vrijeme ali mentalitet ovih momaka je vrh vrhova. Ovi ce dobiti amerikance ako dodju do finala ko da gledam. Spaniju su oni prosle godine klepili dva puta na EYOF-u i na EP. Medjutim fali Njegos Sikiras zestoko. Kako god pravo je uzivanje gledati ove momke i uzivati u njihovom pobjednickom mentalitetu. Nadam se da cemo ih moci pratiti i u Spaniji.Koshpa wrote:Kakva tekma, ko da je finale svjetskog![]()
-
Phantasy
#3281 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Kakav ti to mentalitet spominjes? Mentalitet u kojem ispusis 15 razlike? Mentalitet u kojem cijelu utakmicu forsiras preko jednog igraca bez ijedne uigrane akcije?hrasno38 wrote:Jebo poraz mozda je i dosao u idalno vrijeme ali mentalitet ovih momaka je vrh vrhova. Ovi ce dobiti amerikance ako dodju do finala ko da gledam. Spaniju su oni prosle godine klepili dva puta na EYOF-u i na EP. Medjutim fali Njegos Sikiras zestoko. Kako god pravo je uzivanje gledati ove momke i uzivati u njihovom pobjednickom mentalitetu. Nadam se da cemo ih moci pratiti i u Spaniji.Koshpa wrote:Kakva tekma, ko da je finale svjetskog![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3282 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Al mi brzo iskocimo iz voza realnosti.
Halo, Spanija....sa Spanijom igras utakmicu gdje veci dio vodis, na kraju egal izgubis.
Bice eto i revans, pa cemo vidjeti.
A svakako su pripreme. Nije tragedija.
Halo, Spanija....sa Spanijom igras utakmicu gdje veci dio vodis, na kraju egal izgubis.
- hrasno38
#3283 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ama covjece citavu utakmicu je Pandza testirao sve igrace i nije uopste isao na sigurnu pobjedu i to se vidjelo iz aviona ako pratis kosarku i poznajes osnovne postulate. Cak sam siguran da mu je bilo upravo ovako nesto potrebno na kraju da vidi koliko su mu igraci sposobni da odgovore izazovu. Pa Campara uopste mislim da nije odsutato tricu u drugom poluvremenu a u prvom je imao mislim 3/3. I sta si ti gledao pa citavo prvo poluvrijeme su postizali koseve iz predivnih akcija i asistencija.Phantasy wrote:Kakav ti to mentalitet spominjes? Mentalitet u kojem ispusis 15 razlike? Mentalitet u kojem cijelu utakmicu forsiras preko jednog igraca bez ijedne uigrane akcije?hrasno38 wrote:Jebo poraz mozda je i dosao u idalno vrijeme ali mentalitet ovih momaka je vrh vrhova. Ovi ce dobiti amerikance ako dodju do finala ko da gledam. Spaniju su oni prosle godine klepili dva puta na EYOF-u i na EP. Medjutim fali Njegos Sikiras zestoko. Kako god pravo je uzivanje gledati ove momke i uzivati u njihovom pobjednickom mentalitetu. Nadam se da cemo ih moci pratiti i u Spaniji.Koshpa wrote:Kakva tekma, ko da je finale svjetskog![]()
- bingov buraz
#3284 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Jebo Spance,trehnucemo ih kad bude takmicarska utakmica to su stare musterije,o Amerima se treba razmisljati 
- It_is_a_Leclerc
#3285 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Tačno.Phantasy wrote:Kakav ti to mentalitet spominjes? Mentalitet u kojem ispusis 15 razlike? Mentalitet u kojem cijelu utakmicu forsiras preko jednog igraca bez ijedne uigrane akcije?hrasno38 wrote:Jebo poraz mozda je i dosao u idalno vrijeme ali mentalitet ovih momaka je vrh vrhova. Ovi ce dobiti amerikance ako dodju do finala ko da gledam. Spaniju su oni prosle godine klepili dva puta na EYOF-u i na EP. Medjutim fali Njegos Sikiras zestoko. Kako god pravo je uzivanje gledati ove momke i uzivati u njihovom pobjednickom mentalitetu. Nadam se da cemo ih moci pratiti i u Spaniji.Koshpa wrote:Kakva tekma, ko da je finale svjetskog![]()
- hrasno38
#3286 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ama vjeruj mi da mogu i bez Sikirasa dobiti ovu Spaniju bez problema ako bas igraju na 100% pobjedu. Pa danas kad su nam spustili razliku Pandza izvodi Camparu pa onda Musu da vidi mogu li ostali kvalitetno odigrati. I naravno to sto kazes REALNOST. Pa mi smo ovu Spaniju dobili prosle godine dva puta u zvanicnim takmicenjima...halo Spaniju a ne San marino:)Tomahawk11 wrote:Al mi brzo iskocimo iz voza realnosti.
-
Phantasy
#3287 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Testirao sve igrace a nisu mu tri igraca iz rostera uopste usla, a Musa igrao sve minute??? Kakvo je to testiranje igrača molim te?Phantasy wrote:Ama covjece citavu utakmicu je Pandza testirao sve igrace i nije uopste isao na sigurnu pobjedu i to se vidjelo iz aviona ako pratis kosarku i poznajes osnovne postulate. Cak sam siguran da mu je bilo upravo ovako nesto potrebno na kraju da vidi koliko su mu igraci sposobni da odgovore izazovu. Pa Campara uopste mislim da nije odsutato tricu u drugom poluvremenu a u prvom je imao mislim 3/3. I sta si ti gledao pa citavo prvo poluvrijeme su postizali koseve iz predivnih akcija i asistencija.hrasno38 wrote:Kakav ti to mentalitet spominjes? Mentalitet u kojem ispusis 15 razlike? Mentalitet u kojem cijelu utakmicu forsiras preko jednog igraca bez ijedne uigrane akcije?Koshpa wrote:Kakva tekma, ko da je finale svjetskog![]()
Jebo poraz mozda je i dosao u idalno vrijeme ali mentalitet ovih momaka je vrh vrhova. Ovi ce dobiti amerikance ako dodju do finala ko da gledam. Spaniju su oni prosle godine klepili dva puta na EYOF-u i na EP. Medjutim fali Njegos Sikiras zestoko. Kako god pravo je uzivanje gledati ove momke i uzivati u njihovom pobjednickom mentalitetu. Nadam se da cemo ih moci pratiti i u Spaniji.
Ono drugo poluvrijeme je bilo sve osim kosarke, citavo poluvrijeme soliranje jednog igrača.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3288 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Al evo vidis, ljudima ne odgovara sto Musa preuzima odgovornost kad je na terenu.hrasno38 wrote:Ama vjeruj mi da mogu i bez Sikirasa dobiti ovu Spaniju bez problema ako bas igraju na 100% pobjedu. Pa danas kad su nam spustili razliku Pandza izvodi Camparu pa onda Musu da vidi mogu li ostali kvalitetno odigrati. I naravno to sto kazes REALNOST. Pa mi smo ovu Spaniju dobili prosle godine dva puta u zvanicnim takmicenjima...halo Spaniju a ne San marino:)Tomahawk11 wrote:Al mi brzo iskocimo iz voza realnosti.
Najbolji ti igrac, jedan od sigurno najboljih mladih igraca u Evropi, al gdje ces na njemu graditi igru.
Pa ne mogu svi jednako biti zastupljeni na terenu. Takve ekipe i ne igraju na SP!
- hrasno38
#3289 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ma dzaba objasnjavati neke stvari na ovom forumu a pogotovo sto najbolji mladi igrac Evrope igra kako igra. Igra kao sto je igrao i Drazen kada je bio mlad i volio loptu vise od zivota ali to ne znaju ovi malo stariji od pubertelija.Tomahawk11 wrote:Al evo vidis, ljudima ne odgovara sto Musa preuzima odgovornost kad je na terenu.hrasno38 wrote:Ama vjeruj mi da mogu i bez Sikirasa dobiti ovu Spaniju bez problema ako bas igraju na 100% pobjedu. Pa danas kad su nam spustili razliku Pandza izvodi Camparu pa onda Musu da vidi mogu li ostali kvalitetno odigrati. I naravno to sto kazes REALNOST. Pa mi smo ovu Spaniju dobili prosle godine dva puta u zvanicnim takmicenjima...halo Spaniju a ne San marino:)Tomahawk11 wrote:Al mi brzo iskocimo iz voza realnosti.
Najbolji ti igrac, jedan od sigurno najboljih mladih igraca u Evropi, al gdje ces na njemu graditi igru.
Pa ne mogu svi jednako biti zastupljeni na terenu. Takve ekipe i ne igraju na SP!
- Co0l
#3290 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Osvoje djeca Evropu,poderu sve zivo,plasiraju se na svjetsko prvenstvo a onda u prijateljskoj,trening utakmici, izgube dva razlike i odmah krene pljuvanje.
Jebo ti nas.
Jebo ti nas.
- hrasno38
#3291 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ama to su sve selektori predvodenii "zalosnom sovom" @Leclercom. Ja u zivotu nisam vidio tako pesimisticnog lika....Co0l wrote:Osvoje djeca Evropu,poderu sve zivo,plasiraju se na svjetsko prvenstvo a onda u prijateljskoj,trening utakmici, izgube dva razlike i odmah krene pljuvanje.
Jebo ti nas.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3292 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Co0l wrote:Osvoje djeca Evropu,poderu sve zivo,plasiraju se na svjetsko prvenstvo a onda u prijateljskoj,trening utakmici, izgube dva razlike i odmah krene pljuvanje.
Jebo ti nas.
I da osvoje to SP, opet bi se naslo nesto da ne valja.
-
Phantasy
#3293 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Gdje je neko popljuvan molim da citiras?Co0l wrote:Osvoje djeca Evropu,poderu sve zivo,plasiraju se na svjetsko prvenstvo a onda u prijateljskoj,trening utakmici, izgube dva razlike i odmah krene pljuvanje.
Jebo ti nas.
- It_is_a_Leclerc
#3294 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Pretjerivanje, mainstream favoriziranje i okivanje u nebesa ekipe tako pune nesavršenosti, neće im pomoći u tome da ih koriguju. Reprezentacija koja sebi imponuje da bi mogla napasti 3 ili 4 mjesto na svijetu sebi ne može dozvoliti ovakve poraze. Tu otprilike treba da se završi priča.
I da, poštedite nas, tako vam Boga, te priče o "pljuvanju". Postoji vrlo ozbiljna razlika između "pljuvanja" i argumentovane kritike ekipe koja je izgubila i analiziranja zašto je i kako izgubila. Ako nije dozvoljeno kritikovati evropske prvake kad odigraju lošu utakmicu,pa taman i prijateljsku, e onda ga, uz dužno poštovanje, pišaj, i forum, i reprezentaciju.
I da, poštedite nas, tako vam Boga, te priče o "pljuvanju". Postoji vrlo ozbiljna razlika između "pljuvanja" i argumentovane kritike ekipe koja je izgubila i analiziranja zašto je i kako izgubila. Ako nije dozvoljeno kritikovati evropske prvake kad odigraju lošu utakmicu,pa taman i prijateljsku, e onda ga, uz dužno poštovanje, pišaj, i forum, i reprezentaciju.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3295 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Da je doci do njih....onda izaci na teren i gledati sta rade.bingov buraz wrote:Jebo Spance,trehnucemo ih kad bude takmicarska utakmica to su stare musterije,o Amerima se treba razmisljati
Realno, to su vec zivotinje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3296 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ne moze biti argumentovana kritika, a pricas o prijateljskoj utakmici.It_is_a_Leclerc wrote:Pretjerivanje, mainstream favoriziranje i okivanje u nebesa ekipe tako pune nesavršenosti, neće im pomoći u tome da ih koriguju. Reprezentacija koja sebi imponuje da bi mogla napasti 3 ili 4 mjesto na svijetu sebi ne može dozvoliti ovakve poraze. Tu otprilike treba da se završi priča.
Tu sve pocinje, a i zavrsava sa kritikom.
Mi te Spance dobijemo u takmicarskoj, izgubimo u prijateljskoj. Hm.
Ok, da fali Sikiras, to je nesto drugo.
Ali, pricati ko da je kraj svijeta nakon jedne prijateljske...e jbm ga.
I Prica o forsiranju Muse. Navikavajte se. Sta ce biti tek kad dodje u seniorsku ekipu.
Pa mnogi tako pricaju i o Mirzi kad uzme 30 suteva.
- bingov buraz
#3297 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Samo bahatoTomahawk11 wrote:Da je doci do njih....onda izaci na teren i gledati sta rade.bingov buraz wrote:Jebo Spance,trehnucemo ih kad bude takmicarska utakmica to su stare musterije,o Amerima se treba razmisljati
Realno, to su vec zivotinje.
- hrasno38
#3298 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Argumentovana kritika da u svakom slucaju ali tesko da se ona moze naci u prijateljskoj utakmici protiv velesile Spanije od koje smo izgubili 3 razlike ali isto tako koju smo kada je trebalo zvanicno klepili dva puta.It_is_a_Leclerc wrote:Pretjerivanje, mainstream favoriziranje i okivanje u nebesa ekipe tako pune nesavršenosti, neće im pomoći u tome da ih koriguju. Reprezentacija koja sebi imponuje da bi mogla napasti 3 ili 4 mjesto na svijetu sebi ne može dozvoliti ovakve poraze. Tu otprilike treba da se završi priča.
Ista vam je prica za svaki sport jer ste vi ljudi koji sport gledaju samo na TV-u. Osnovna stvar vam je da kao kritikujete i da kao ta kritika izlasi iz vlastitog iskustva. da ali onog provedenog ispred TV-a i na tribinama a nikako onog koje je protkano kapljicama znoja. Ista prica je za Dzeku ali kada treba i kad su zvanicne takmicarske utakmice u pitanju Edin je neprikosnoven. Musa je mali kosarkaski genijalac i kopija pokojnog Drazena Petrovica protiv kojeg sam imao cast i priliku igrati davno juniorsko prvenstvo YU u Banja Luci. Kada ga ide da 50 poena a kada ga ne ide otprilike isto suta kao i kad ga ide jer je jednostavno bio za 10 kopalja iznad sviju kao sto je i Musa ovdje. Naravno niko ne moze tvrditi da tu nema silovanja ali zar ga nema i kod Mirze Teletovica i zar ga nema kod svih najboljih igraca na svijetu. Zato si zvijezda jer si ubjedljivo najbolji i zato imas drukciji tretman sto se tice slobode u igri od svih ostalih. Ali da bi to razumio rekao sam nije dovoljan TV i tribina...mora se i znoja prosuti.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#3299 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
ovo još uvijek nije prava forma i biće ovo dosta bolje na svjetskom. pod hitno popraviti odbranu, jer smo tu tanki bili.
fali sikiraš boga mi
musa
fali sikiraš boga mi
musa
- hrasno38
#3300 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Sta cemo sad strucnjaci sa @Leclercom na celu...BiH opet razvalila Spaniju 79:67!!!!
http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... 998&lng=sr
Hoce li ovo biti komentar da je slucajno a @Leclerc

http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... 998&lng=sr
Hoce li ovo biti komentar da je slucajno a @Leclerc