Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
pemanapemani

#32726 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Heartbeats wrote:
malakh wrote:ovo sa falatarom me podsjeca na prosle lokalne izbore u opcini centar kada je nasa stranka kandidirala onog bukvu.

nasa stranka odlicno prosla na izborima, a bukva ni u top 5 nije bio. samo je otkinuo glasove kandidatima iz sdpa i dfa.

tako bi moglo biti i na ovim izborima sa falatarom. samo sto je ovo mnogo opasnija prica od lokalnog nivoa.
Istina.
:lol:

SDP, DF i GS su imale pravo kandidovati svog kandidata za načelnika, ali je kandidaturom Bukve NS zabila nož u leđa građanskoj opciji u općini Centar.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#32727 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

pemanapemani wrote:

SDP, DF i GS su imale pravo kandidovati svog kandidata za načelnika, ali je kandidaturom Bukve NS zabila nož u leđa građanskoj opciji u općini Centar.
tvoja tvrdnja i vlastito zapazanje ili ih netko za to krivi?
Kikibombona

#32728 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

olimp84 wrote:
Ja_Ja wrote:Ako neko naleti na video debate zamolio bih da postavi. Nisam stigao da gledam sinoc.

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/251008/25092018

evo ja sad pogledao :D

iskreno dobro se brani ova alma, barem iz ociju ciljne grupe sda. prosjecnom sda glasacu je dovoljno uvjerljivo kad se kaze da sabina lazno predstavlja situaciju gorom nego sto jest. mozda treba naglasavati izvore podataka kad se citiraju, sugerisati gledateljima da sami provjere ako ne vjeruju itd. dovoditi argumente s brojkama do ekstrema

ima sda par dobrih odbrambenih mehanizama, al postaju predvidljivi
Fenomenalan nastup Sabine Cudic. Argumentovano, autoritativno, dikrektno.

Nasa stranka je mora vise promovirati. Za debate je puno bolja opcija od Pedje Kojovica.

Pedja je blage naravi i njemu vise odgovaraju intervjui nego suocavanja sa protukandidatima.
pemanapemani

#32729 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

malakh wrote:
pemanapemani wrote:

tvoja tvrdnja i vlastito zapazanje ili ih netko za to krivi?
Pa ti si napisao kako je Bukva otkinuo glasove SDP i DF kandidatima, a zaboravio si napisati kako je bio i kandidat GS i nezavisni lijevi Damir Nikšić. Znači, pet lijevih kandidata.
Da je bio zajednički kandidat SDP, DF i GS, a onda NS kandidovala Bukvu, moglo bi se govoriti o nekom otkidanju glasova.

Isto je sada sa Falatarom.
mrgreen

#32730 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Ne zaboravimo da je Komsic ovaj put zabio noz u ledja gradjanskoj opciji u Federaciji BiH.

Falatar se predstavlja kao neko ko otkida glasove, dok Komsiceva samoinicijativna, egomanijakalna kandidatura koja je usmrtila mogucnost zajednickog kandidata sa SDP-om i NS-om malo kome izgleda smeta.
Last edited by mrgreen on 26/09/2018 12:36, edited 1 time in total.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#32731 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

starisalko wrote:
kmirsad wrote: Takve su sve istaknute žene Naše Stranke... Pametne, čestite, neustrašive, direktne, stručne... Nije samo Sabina.Sve su.
Bilo je smiješno gledati oni intelektualnu nadmoč i elokventnost ... zamalo da mi bude žao Sabininih sagovornika... a onda se sjetim... ko su šta su ti ljudi... pa govorim sebi u sebi... još ih, još ih.....dotuci to....Imam i jednu malu primjedbu... ne znam jel se radi o nekoj ženskoj, generacijskoj solidarnosti, merhametluku ili čemu drugom... malo je štedila onu Arapovičku... ili planira njoj dohakati kasnije... prvo Alma i SDA... ovi ostali su marginalci... to na jednoj nozi, lijevom rukom pomete...
Moram priznati da se, obzirom na ono neodbranjivo, što je Alma trebala odbraniti, i ona bila odlična. Jak kadar. Na pogrešnoj strani.
Dino Konakovic nase stranke
A ko je onda Dalija Hasanbegovic Nase stranke ?
Kikibombona

#32732 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Problem Nase stranke je sto cilja, da tako kazem, najzahtjevniji dio populacije. Par likova koje pozanjem, pristalica NS, sve nekako sitnicavi i vazda kriticki raspolozeni ljudi. Malo im treba da se razocaraju i posalju sve u pm. Tesko je politicki djelovati a pri tome ne razocarati tako osjetljive ljude. :D

Nasa stranka napreduje korak po korak. Mozda je tako dobro. DF se brzo napuhao i jos brze ispuhao. Glas za njihovog kandidata moze zavrsiti bilo gdje, jer je stranka sklepana brzinski, bez ikakve ideoloske pozadine.

Nasa stranka mora nastaviti ovim stazama. Populizmom i nacionalizmom ne mogu parirati daleko iskusnijim protivnicima.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#32733 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

pemanapemani wrote: Pa ti si napisao kako je Bukva otkinuo glasove SDP i DF kandidatima, a zaboravio si napisati kako je bio i kandidat GS i nezavisni lijevi Damir Nikšić. Znači, pet lijevih kandidata.
Da je bio zajednički kandidat SDP, DF i GS, a onda NS kandidovala Bukvu, moglo bi se govoriti o nekom otkidanju glasova.

da, u pravu si, zaboravio sam spomenuti da je otkinuo glasove i damiru nikšiću, ali nigdje ih nisam okrivio za to, već su to neki tvoji umišljeni frikovi u glavi.

glavni krivci za općinu centar sigurno jesu df, sdp i gs, a o količini krivice bi se dalo dalje prelamati.
kmirsad

#32734 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Kikibombona wrote:Problem Nase stranke je sto cilja, da tako kazem, najzahtjevniji dio populacije. Par likova koje pozanjem, pristalica NS, sve nekako sitnicavi i vazda kriticki raspolozeni ljudi. Malo im treba da se razocaraju i posalju sve u pm. Tesko je politicki djelovati a pri tome ne razocarati tako osjetljive ljude. :D

Nasa stranka napreduje korak po korak. Mozda je tako dobro. DF se brzo napuhao i jos brze ispuhao. Glas za njihovog kandidata moze zavrsiti bilo gdje, jer je stranka sklepana brzinski, bez ikakve ideoloske pozadine.

Nasa stranka mora nastaviti ovim stazama. Populizmom i nacionalizmom ne mogu parirati daleko iskusnijim protivnicima.
Slažem se u svakoj riječi... NS- u ne trebaju kontrolori i kritičari žašči od njihovih članova i simpatizera. Valjda zbog toga što su izutetno ponosni na principjelnost, moral i čestitost stranke kojoj s ponosom pripadaju. Takve osjetljive članove i simpatizere na neprincipjelnost, koji nisu tu iz niskih pobuda i vlastoljublja, nego iz vjere u ideju ... nema ni jedna druga stranka. Neko jednom reče, patizanski moral. Strijeljnje za ubranu jabuku u tuđem vočnjaku.
Svako neprincjeplna odluka, odvest će stranku u samouništenje.
Ne tvrdim da se nisu uvukli u određenom broju i ovi drugi.
cyprus

#32735 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Evidentno je da Falatar neće pobijediti... Ali on je po meni lakmus papir stanja razuma u ovom društvu... Ukoliko dogura do petocifrenog broja glasova, smatrat ću da za ovu državu možda i ima nade u budućnosti...
olimp84

#32736 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by olimp84 »

Kikibombona wrote:
olimp84 wrote:
Ja_Ja wrote:Ako neko naleti na video debate zamolio bih da postavi. Nisam stigao da gledam sinoc.

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/251008/25092018

evo ja sad pogledao :D

iskreno dobro se brani ova alma, barem iz ociju ciljne grupe sda. prosjecnom sda glasacu je dovoljno uvjerljivo kad se kaze da sabina lazno predstavlja situaciju gorom nego sto jest. mozda treba naglasavati izvore podataka kad se citiraju, sugerisati gledateljima da sami provjere ako ne vjeruju itd. dovoditi argumente s brojkama do ekstrema

ima sda par dobrih odbrambenih mehanizama, al postaju predvidljivi
Fenomenalan nastup Sabine Cudic. Argumentovano, autoritativno, dikrektno.

Nasa stranka je mora vise promovirati. Za debate je puno bolja opcija od Pedje Kojovica.

Pedja je blage naravi i njemu vise odgovaraju intervjui nego suocavanja sa protukandidatima.
sabina je bila super
sabina1

#32737 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

malakh wrote:
pemanapemani wrote: Pa ti si napisao kako je Bukva otkinuo glasove SDP i DF kandidatima, a zaboravio si napisati kako je bio i kandidat GS i nezavisni lijevi Damir Nikšić. Znači, pet lijevih kandidata.

da, u pravu si, zaboravio sam spomenuti da je otkinuo glasove i damiru nikšiću, ali nigdje ih nisam okrivio za to, već su to neki tvoji umišljeni frikovi u glavi.

glavni krivci za općinu centar sigurno jesu df, sdp i gs, a o količini krivice bi se dalo dalje prelamati.
Kolicina krivice je podjednaka.
Realno od SDP-a kao najetabliranije stranke ljevice se ocekivalo da ponudi najprihvatljivije ime ali kako to izvesti kad im je kandidat Kamocai prije toga Ljubisa Markovic a organizaciju predvode osmostruki zastupnik Slaven Kovacevic (koji javno pljuje stranku koja mu je omogucila osam mandata i koji se evo danas bavi analizom "hrvatskog pitanja" (valjda zato sto je Hrvat)) i navijac FK Sarajevo Benjamin Isovic , "pravo dobra raja" alfe i omege OO Nase stranke Centar - Amele Kuskunovic.

Nije se dakle moglo izvesti. Nije.
Svi su (ukljucujuci Damira Niksica) gledali iskljucivo vlastitu promociju a Kamocai i Residat boga mi i mandat.

Nasa stranka je za mrvu manje odgovorna jer nije socijaldemokratska nego socijalliberalna i nije nastala kao posljedica nezadovoljstva unutar SDP.

A realno tada niko nije znao sve ono sto znamo sve sada iako se moglo naslutiti.

Krivi su svi a najvise SDP jer je to najprirodnije.
Pozdrav.
AmiĐa_Idriz

#32738 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by AmiĐa_Idriz »

Jebo majku Falataru 43. godine :shock:

Izgleda ko da ima 20 manje, dobar si Boriša držiš se :mrgreen:
sabina1

#32739 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Na danasnji dan prosle godine, SDA , SBB , BPS , Stranka penzionera i ex DF (Fikreta Nevesinjac i Adem Olovcic) su sportskoj dvorani u Novom Sarajevu dali naziv - Novo Sarajevo.

Protiv su bili NS , SDP , DF i GS. Insistirali su da dvorana ponese naziv Goran Cengic.

1 ex DF ( Srdjan Srdic) je ostao suzdrzan.

Nedzad Koldzo je jos 2008 obecao pismeno majci Gorana Cengica da ce se dvorana nazvati po pokojnom Goranu i obecanje nije ispunio.

Premijer Kantona Sarajevo u tom momentu (bez ikakve ingerencije oko naziva dvorane) je bio tadasnji clan SDA , Elmedin Konakovic.

Vjerovatno ce barem iz ovog razloga vodstvo Nase stranke nakon 07.10.2018 zanimati iskljucivo politicko-ideoloski principi (a nikako licno-uhljebljivacki) prilikom dogovora koalicija ?
Ja_Ja

#32740 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ja_Ja »

AmiĐa_Idriz wrote:Jebo majku Falataru 43. godine :shock:

Izgleda ko da ima 20 manje, dobar si Boriša držiš se :mrgreen:
:lol: :lol:

Sabina veoma dobra u debati. Do sada je nase glasace vise zanimala debata poput one koju je vodio Backovic, ali se iskreno nadam da se postavljaju neki novi standardi i da nismo vise tolika telad da se njegovim nacinom djelovanja dobijaju glasovi. Adisa ima slifa ali je monotona, pokusava odbraniti neodbranjivo. SBB bi da se ebe al da im ne udje. A to je tesko odbranjiva pozicija za iole normalnog covjeka. Vidi se i da ona ima konflikt oko toga sama u sebi.

Sve u svemu mirna glas ide NS, pa ako bog da sta bude.
Novak20

#32741 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Selime :kakoste:

Bilo mi je smiješno da star čovjek poput Selima podrži NS i priključi se liberalima i nisam mislio da je dobra ideja stavljanja ove političke gromade na listu NS. Sad me sa par rečenica i pozitivom sasvim razuvjeri.

:thumbup:

https://www.nasastranka.ba/selim-beslag ... aju/16005/
Kada smo se prije više od 30 godina okupili u UBSD, političku formaciju poznatiju kao Reformisti, nisam ni sanjao da će nama na pleća u Tuzli pasti odbrana multinacionalne BiH. Pitali su me u tom vremenu, tamo pred prve slobodne izbore: ”Selime, šta ćemo ako izgubimo?”, a ja sam često odgovarao: „Tada ćemo lako, a šta ćemo ako pobijedimo?“

Danas je situacija gora. U to vrijeme smo imali ponos, nadu i želju za promjenom. Umjesto da je građanski bunt ugušen jer je narod sit, radostan i prezaposlen, današnja politika ga guši vladajući strahom, jer narod ne diže svoj glas zbog straha za egzistenciju sebe i svoje djece.

Danas, 20 i kusur godina od rata, pred svake izbore, a posebno ove sada, nam se plasiraju priče o tobože odbrani države, a radi se o populističkoj retorici radi ostanka u udobnim poslaničkim klupama, s punim poslaničkim novčanicima. U javnu upravu, koju su maltene privatizirali, uposlenike su doveli u poziciju da ih je strah reći da žele promjene jer će izgubiti posao. Strahom su doveli direktore javnih preduzeća da potpisuju naloge raznih stranaka mimo svojih ideoloških uvjerenja.

To se zove diktatura, a zna se kako diktatori završe, usamljeni, poniženi i na smetljištu historije.

Zato ja kažem, mi imamo ideje, imamo plan i program. Prva stvar koju ćemo napraviti jeste vratiti stručnost, kompetentnost i transparentnost u politiku. Druga stvar koju ćemo napraviti jeste depolitizacija svih ustanova. A treća stvar koju ćemo napraviti jeste smanjiti političke tenzije i pustiti ljude da rade svoj posao mimo politike.

Ja lično, a niti Naša stranka svoje principe prodali nismo i nećemo nikada. Zapamtite sugrađani, bez obzira da li su vas natjerali da potpišete za neku stranku, kada uđete u prostor za glasanje, niko ne može vidjeti koga ste zaokružili.

Zaokružite one koji vam nude pozitivnu, optimističnu politiku, jer nama valja ovdje živjeti zajedno. Godine ‘92. smo odbranili Bosnu i Tuzlu, došlo je vrijeme da je opet branimo, ali danas od domaćih agresora.

Zato idemo zajedno, i tačka. I sve do pobjede. Vaš Selim.
palermo

#32742 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

cyprus wrote:Evidentno je da Falatar neće pobijediti... Ali on je po meni lakmus papir stanja razuma u ovom društvu... Ukoliko dogura do petocifrenog broja glasova, smatrat ću da za ovu državu možda i ima nade u budućnosti...
Ko bi to trebao da glasa za njega ? Mislim, ko mu je ciljana grupa, po tebi.......

Rekao bih da ti je prilično visok kriterij po kojoj sudiš budućnost ove zemlje
cyprus

#32743 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

palermo wrote:
cyprus wrote:Evidentno je da Falatar neće pobijediti... Ali on je po meni lakmus papir stanja razuma u ovom društvu... Ukoliko dogura do petocifrenog broja glasova, smatrat ću da za ovu državu možda i ima nade u budućnosti...
Ko bi to trebao da glasa za njega ? Mislim, ko mu je ciljana grupa, po tebi.......

Rekao bih da ti je prilično visok kriterij po kojoj sudiš budućnost ove zemlje
Ciljna grupa su mu svi oni koji žele normalizaciju međuetničkih odnosa u Bosni i Hercegovini, ali i regiji... Pod tim ne podrazumijevam one "i ja sam za normalizaciju, ali samo na ovaj način na koji sam ja to zamislio"... Dakle, oni koji su spremni saslušati i uvažiti i tuđe stavove, poglede i strahove...

Nažalost, mislim da je takvih u maksimumu 2-3% u ovoj zemlji, pa će mi glasovi za Borišu pokazati da li sam ovu grupaciju (kojoj smatram da i sam pripadam) možda precijenio ili potcijenio...

Ako pitaš za demografski aspekt - mislim da Falatarove glasače treba tražiti većinom među visokoobrazovanom i urbanom populacijom, ili što bi insomnijina raja rekla FGR... I da, u većoj mjeri će to vjerovatno biti etnički Bošnjaci i Ostali, ali vjerujem da će u Falatarevom slučaju brojčani disbalans među pripadnicima različitih etničkih grupa biti manji nego kao kod drugih kandidata...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#32744 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

Novak20 wrote:Selime :kakoste:

Bilo mi je smiješno da star čovjek poput Selima podrži NS i priključi se liberalima i nisam mislio da je dobra ideja stavljanja ove političke gromade na listu NS. Sad me sa par rečenica i pozitivom sasvim razuvjeri.

Kada smo se prije više od 30 godina okupili u UBSD, političku formaciju poznatiju kao Reformisti, nisam ni sanjao da će nama na pleća u Tuzli pasti odbrana multinacionalne BiH. Pitali su me u tom vremenu, tamo pred prve slobodne izbore: ”Selime, šta ćemo ako izgubimo?”, a ja sam često odgovarao: „Tada ćemo lako, a šta ćemo ako pobijedimo?“

Danas je situacija gora. U to vrijeme smo imali ponos, nadu i želju za promjenom. Umjesto da je građanski bunt ugušen jer je narod sit, radostan i prezaposlen, današnja politika ga guši vladajući strahom, jer narod ne diže svoj glas zbog straha za egzistenciju sebe i svoje djece.

Danas, 20 i kusur godina od rata, pred svake izbore, a posebno ove sada, nam se plasiraju priče o tobože odbrani države, a radi se o populističkoj retorici radi ostanka u udobnim poslaničkim klupama, s punim poslaničkim novčanicima. U javnu upravu, koju su maltene privatizirali, uposlenike su doveli u poziciju da ih je strah reći da žele promjene jer će izgubiti posao. Strahom su doveli direktore javnih preduzeća da potpisuju naloge raznih stranaka mimo svojih ideoloških uvjerenja.

To se zove diktatura, a zna se kako diktatori završe, usamljeni, poniženi i na smetljištu historije.

Zato ja kažem, mi imamo ideje, imamo plan i program. Prva stvar koju ćemo napraviti jeste vratiti stručnost, kompetentnost i transparentnost u politiku. Druga stvar koju ćemo napraviti jeste depolitizacija svih ustanova. A treća stvar koju ćemo napraviti jeste smanjiti političke tenzije i pustiti ljude da rade svoj posao mimo politike.

Ja lično, a niti Naša stranka svoje principe prodali nismo i nećemo nikada. Zapamtite sugrađani, bez obzira da li su vas natjerali da potpišete za neku stranku, kada uđete u prostor za glasanje, niko ne može vidjeti koga ste zaokružili.

Zaokružite one koji vam nude pozitivnu, optimističnu politiku, jer nama valja ovdje živjeti zajedno. Godine ‘92. smo odbranili Bosnu i Tuzlu, došlo je vrijeme da je opet branimo, ali danas od domaćih agresora.

Selim je Tito. :thumbup:
Za razliku od drugih, ovo 'zajedno' je on zazivio i prozivio. I u najtezim vremenima i poslije. Kad to kaze neko ko se tek vratio iz dijaspore, meni zvuci ko scenarij iz Nadrealista.
olimp84

#32745 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by olimp84 »

gledam rezultate lokalnih izbora 2016... ne znam kako se ovdje iko icemu nada :D

sa srecom
kmirsad

#32746 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:
Novak20 wrote:Selime :kakoste:

Selim je Tito. :thumbup:
Za razliku od drugih, ovo 'zajedno' je on zazivio i prozivio. I u najtezim vremenima i poslije. Kad to kaze neko ko se tek vratio iz dijaspore, meni zvuci ko scenarij iz Nadrealista.
Selim je gromada, jedam od najzaslužnijih živih građana BiH... za uopšte postajanje BiH i uopšte građanske opcije u BiH...
Mnogo zaslužniji od Alije Izetbegoviča-
Aerodrom u Sarajevu treba nazvati po njegovom imenu.
Da nije bilo njega ne bio Sarajevo bilo u okruženju tri godine.
Bilo bi u okruženju maksimalno petnaestak dana poslije 15. maja...
Onda ni nestala sarajevska agonija, zajedno sa Bosnom i Hercegovinom.
Ko to ne vidi ili neče da vidi i prizna, zao je i pokvaren ko lift u mojoj zgradi ili je zadojen šovinizmom, nacionalizmom,fašizmom, mržnjom...
Sreča je još ima nas živih koji to možemo sda posvjedočimo.
Svi do jednog kandidata sa svih do jedne kandidatske liste, nisu dorasli Selimu ni do koljena...
starisalko

#32747 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

sabina1 wrote:
starisalko wrote:
kmirsad wrote: Takve su sve istaknute žene Naše Stranke... Pametne, čestite, neustrašive, direktne, stručne... Nije samo Sabina.Sve su.
Bilo je smiješno gledati oni intelektualnu nadmoč i elokventnost ... zamalo da mi bude žao Sabininih sagovornika... a onda se sjetim... ko su šta su ti ljudi... pa govorim sebi u sebi... još ih, još ih.....dotuci to....Imam i jednu malu primjedbu... ne znam jel se radi o nekoj ženskoj, generacijskoj solidarnosti, merhametluku ili čemu drugom... malo je štedila onu Arapovičku... ili planira njoj dohakati kasnije... prvo Alma i SDA... ovi ostali su marginalci... to na jednoj nozi, lijevom rukom pomete...
Moram priznati da se, obzirom na ono neodbranjivo, što je Alma trebala odbraniti, i ona bila odlična. Jak kadar. Na pogrešnoj strani.
Dino Konakovic nase stranke

A ko je onda Dalija Hasanbegovic Nase stranke ?
Pedja
kmirsad

#32748 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

E kad bih ja jošznao ko je Dalija Hasanbegović... :?
palermo

#32749 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

cyprus wrote:
Ciljna grupa su mu svi oni koji žele normalizaciju međuetničkih odnosa u Bosni i Hercegovini, ali i regiji... Pod tim ne podrazumijevam one "i ja sam za normalizaciju, ali samo na ovaj način na koji sam ja to zamislio"... Dakle, oni koji su spremni saslušati i uvažiti i tuđe stavove, poglede i strahove...

Nažalost, mislim da je takvih u maksimumu 2-3% u ovoj zemlji, pa će mi glasovi za Borišu pokazati da li sam ovu grupaciju (kojoj smatram da i sam pripadam) možda precijenio ili potcijenio...

Ako pitaš za demografski aspekt - mislim da Falatarove glasače treba tražiti većinom među visokoobrazovanom i urbanom populacijom, ili što bi insomnijina raja rekla FGR... I da, u većoj mjeri će to vjerovatno biti etnički Bošnjaci i Ostali, ali vjerujem da će u Falatarevom slučaju brojčani disbalans među pripadnicima različitih etničkih grupa biti manji nego kao kod drugih kandidata...
Kada bi se osnovala neka stranka licemjera vjerujem da bi imala potencijalno najveći broj što članova što glasača (ne mislim na tebe, naravno). Visokobrazovana i urbana populacija,pa njih je FahrudIN najviše skupio. Adis Arapović kao paradigma visokobrazovane i urbane BH populacije.

Kategorizirati ljude prema njihovim stranačkim opredjeljenjima i vezivati za sudbinu BiH je em pomalo ružno, ali što je još važnije netačno. Ne tako davna prošlost nas tome uči..

Ja Našoj stranci želim sve najbolje, prevashodno zbog par ljudi koji su se eksponirali na jedan vrlo kulturan i civiliziran način (aka Predrag Kojović) i istovremeno se nadam da će shvatiti da premisa koju im ti nudiš (moralni Übermensch ) nije ni politički produktivna, i da se ponovim,što je još važnije, nije ni tačna.
Heartbeats

#32750 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

sabina1 wrote:Na danasnji dan prosle godine, SDA , SBB , BPS , Stranka penzionera i ex DF (Fikreta Nevesinjac i Adem Olovcic) su sportskoj dvorani u Novom Sarajevu dali naziv - Novo Sarajevo.

Protiv su bili NS , SDP , DF i GS. Insistirali su da dvorana ponese naziv Goran Cengic.

1 ex DF ( Srdjan Srdic) je ostao suzdrzan.

Nedzad Koldzo je jos 2008 obecao pismeno majci Gorana Cengica da ce se dvorana nazvati po pokojnom Goranu i obecanje nije ispunio.

Premijer Kantona Sarajevo u tom momentu (bez ikakve ingerencije oko naziva dvorane) je bio tadasnji clan SDA , Elmedin Konakovic.

Vjerovatno ce barem iz ovog razloga vodstvo Nase stranke nakon 07.10.2018 zanimati iskljucivo politicko-ideoloski principi (a nikako licno-uhljebljivacki) prilikom dogovora koalicija ?
Neće. Rekao je Peđa nešto kao "retorika kojom su DF i GS išli ne ostavlja mogućnost postizborne saradnje, sa SDP da, ali sa DF-GS ne."
A vjerujem da ni nakon Peđine izjave da je za kanal na hrvatskom jeziku (u debati na N1), iz DF-a i GS-a dobro razmisliti o koaliciji sa NS-om.
Locked