Ko, šta?MarlboroGold wrote:Onaj sa začinskim biljem od meggle je ubjedljivo najbolji. Ide super i uz ribu... pogotovo recimo losos.
Aaa, puter.
Moderator: anex
Ko, šta?MarlboroGold wrote:Onaj sa začinskim biljem od meggle je ubjedljivo najbolji. Ide super i uz ribu... pogotovo recimo losos.
cendlerbing wrote:Ko, šta?MarlboroGold wrote:Onaj sa začinskim biljem od meggle je ubjedljivo najbolji. Ide super i uz ribu... pogotovo recimo losos.
Aaa, puter.
Ovo ti je kad odeš i doktor kaže nema više alkohola, cigara, masne hrane...e, onda jedeš ovosumirprimus wrote:Enmoj se ljutit al ovo me podsjeca na onaj obrok kad ti doktor sve zabrani jesti pa ovo ostane a udara odozdo bolnicka kuhinja jaoNisrin wrote:moonca wrote:
Odlicna- malo za vecera a,ostatak i za lunch...
Ovo je sve za lunch, nema vecereLunch oko 16-17h, kasnije vocka i to je to...8h jedem, 16h postim na vodi/caju/kafi
P.S. i nema hljeba
KusKus sa 13 zacinapovrce grilovano sa surimi stapicima i mladi sir
![]()
![]()
![]()
Odlicno izgleda
hahahaTomahawk11 wrote: Ovo ti je kad odeš i doktor kaže nema više alkohola, cigara, masne hrane...e, onda jedeš ovo
Dobar tanjir , bas se cini ukusnocendlerbing wrote:Stvarno bih voljela probati ovaj kuskus. Kako ga praviš?Nisrin wrote:moonca wrote:
Odlicna- malo za vecera a,ostatak i za lunch...
Ovo je sve za lunch, nema vecereLunch oko 16-17h, kasnije vocka i to je to...8h jedem, 16h postim na vodi/caju/kafi
P.S. i nema hljeba
KusKus sa 13 zacinapovrce grilovano sa surimi stapicima i mladi sir

Vidi meni je najlakse corbe praviti i volim corbe...ali valjda sam se zasitio...pa ih ne volim ni na slici vidjeti...Tomahawk11 wrote:Dobre su čorbetine, pogotovo ljeti, malo da crijeva prorade.
Grašak, mladi krompir, mrkva, malo mesa
Ne naglasih, ponekad, ako su počesto, onda ide ono - čorbetinaGuadalajara wrote:Vidi meni je najlakse corbe praviti i volim corbe...ali valjda sam se zasitio...pa ih ne volim ni na slici vidjeti...Tomahawk11 wrote:Dobre su čorbetine, pogotovo ljeti, malo da crijeva prorade.
Grašak, mladi krompir, mrkva, malo mesa
Meni čudan miris maslinovo ulje poprimi jedino u boci koju ostavim u kući gdje idem rjeđe pa ta boca zna stajati mjesecima i ulje užegne. Čim primjetim taj miris to ulje bacam jer sam sigurna da nije zdravo za upotrebu. A kupujem bilo koje koje nađem po povoljnoj cijeni u trgovinama i koristim ga svakodnevno u salatama. Kad neko od raje donosi veće količine domaćeg s mora kupim domaće samo ako je po nekoj razumnoj cijeni. Držim ga u kuhinji na polici gdje i suncokretovo ulje.skvo wrote:Ja slabo koristim maslinovo ulje. Ukusno je kad jedem kod drugih, posebno u salatama.
Koje maslinovo ulje preporučujete? I gdje ga čuvate? Ja kupim i ostavim u kuhinjski ormarić, i kad otvorim ima neki čudan miris. Može li u frižider?
Danas sam napravila sataraš, punjene paprike i piletinu sa krompirom u tepsiji. Slike zamislite![]()
Naredna tri dana ne kuham
A mora li baš na pari, nikad nisam ništa tako kuhalavazi wrote:
Evo jedan od nacina spremanja kuskusa. Zrna se poprskaju uljem i vodom pa kuhaju na pari 15 min pa skines i rastares maslacem ili maslinovim uljem ili slanom vodom i kurkumom pa opet kuhas pa rastares pa kuhas i rastares, ukupno 3x
Skuhas meso i povrce, po zelji sa strane razmutis harise pa ko voli nek sebi zaljuti u tanjiru .
Pravi kuskus je predobar, ja ne mogu prestati jesti, ne znam je li ukusnije to zrnevlje ili ostalo![]()
ah..sad se sjetih - sta mi je omiljeni - curry-- zacin, a on je mjesavina, negdje tvojoj brojci od 15 ak. i jako mi se svidja ako je specificno mirisljav... tesko nadjem isti , kad kupujem.Nisrin wrote:Ishranu sam skroz promijenilaSta cu, sto se mora nije tesko...Meni bitan okus...
@moonca, ja uzivam u zacinima ...u kus kus stavim malo maslaca ILI maslinovog ulja kapljicu, dodam kurkumu, curry, safraniku, bosiljak, kopar, bijeli biber, mediteransku mjesavinu, himalajsku sol, vlasac, kim, muskantni orascic, persin, ruzmarin, majscinu dusicu sa vrganjima (zacin iz DMa), eto malo vise od 12 zacina...a istina, nekad samo sol, biber i kurkumu...imam i harisu ali je koristim rijetko heh
Nekad sam gledala kako spremaju Indijci kuskus, sto vise zacina to bolje, pa mi se svidio okus, cojk kaze da mu se ne svidjaAli ovo pravim za svoj ceif ponekad ...I kad ovo sve provri,stavim kus-kus u serpu, malo drzim na ringli ugasenoj, on to sve upije nakon 5 min i to je to
Napisah vec, najjeftiniji kuskus je na carsiji kod sebilja, turska radnja 3KM 1kg...u bingu, konzumu, merkatoru je 3KM pola kile .
Jucer na kasiku

I ja isto, pogotovo po ovim vrucinama. Danas sam hodala pa sam umjesto rucka pila smoothie, opet lagano, nutritivno i drzi me.Guadalajara wrote:Super. Volim ova jednostavna i brza jela...