Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Leverage

#32701 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

statixx wrote:SDP-SBB-NS? :D
O tome naravno neću odlučivati ja nego kompletno članstvo, ali da se mene pita pokušao bih izbjeći SBB ako je to moguće.
zippoo87

#32702 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

sabina1 wrote:
Nema sukoba ali će biti koalicije.
uzivo iz studija FTVa
:-D

p.s.salim se

sabina cudic dobra u emisiji
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#32703 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

zippoo87 wrote:
sabina1 wrote:
uzivo iz studija FTVa
:-D

p.s.salim se

Necu glasati za nju pa ne pratim tu emisiju.
Lijep pozdrav.
high_volume

#32704 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

zippoo87 wrote:
sabina1 wrote:
uzivo iz studija FTVa

Lijep pozdrav.
:lol: :lol: :lol: Pa bila je i Alma Čolo, mogla si nju gledati :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#32705 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

high_volume wrote:
zippoo87 wrote:
sabina1 wrote:
uzivo iz studija FTVa

Lijep pozdrav.
:lol: :lol: :lol: Pa bila je i Alma Čolo, mogla si nju gledati :D
Sad sam na guglu trazila tu osobu i vidim da je iz SDA...gledati SDA iz bilo kog razloga za bilo koju temu je autodestrukcija.
Kikibombona

#32706 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Sta uradise ovoj kvocki iz SDA. :lol: Cola ili kako vec? :lol:
Ja_Ja

#32707 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ja_Ja »

Ako neko naleti na video debate zamolio bih da postavi. Nisam stigao da gledam sinoc.
olimp84

#32708 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by olimp84 »

Ja_Ja wrote:Ako neko naleti na video debate zamolio bih da postavi. Nisam stigao da gledam sinoc.

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/251008/25092018

evo ja sad pogledao :D

iskreno dobro se brani ova alma, barem iz ociju ciljne grupe sda. prosjecnom sda glasacu je dovoljno uvjerljivo kad se kaze da sabina lazno predstavlja situaciju gorom nego sto jest. mozda treba naglasavati izvore podataka kad se citiraju, sugerisati gledateljima da sami provjere ako ne vjeruju itd. dovoditi argumente s brojkama do ekstrema

ima sda par dobrih odbrambenih mehanizama, al postaju predvidljivi
kmirsad

#32709 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Leverage wrote:
statixx wrote:Sta su se ovo Arapovicka i Cudicka udruzile protiv ove Alme na FTV-u.

Satrase je. :D
Evo moli za samilost :D

Sabina odlična.
Takve su sve istaknute žene Naše Stranke... Pametne, čestite, neustrašive, direktne, stručne... Nije samo Sabina.Sve su.
Bilo je smiješno gledati oni intelektualnu nadmoč i elokventnost ... zamalo da mi bude žao Sabininih sagovornika... a onda se sjetim... ko su šta su ti ljudi... pa govorim sebi u sebi... još ih, još ih.....dotuci to....Imam i jednu malu primjedbu... ne znam jel se radi o nekoj ženskoj, generacijskoj solidarnosti, merhametluku ili čemu drugom... malo je štedila onu Arapovičku... ili planira njoj dohakati kasnije... prvo Alma i SDA... ovi ostali su marginalci... to na jednoj nozi, lijevom rukom pomete...
Moram priznati da se, obzirom na ono neodbranjivo, što je Alma trebala odbraniti, i ona bila odlična. Jak kadar. Na pogrešnoj strani.
starisalko

#32710 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

kmirsad wrote: Takve su sve istaknute žene Naše Stranke... Pametne, čestite, neustrašive, direktne, stručne... Nije samo Sabina.Sve su.
Bilo je smiješno gledati oni intelektualnu nadmoč i elokventnost ... zamalo da mi bude žao Sabininih sagovornika... a onda se sjetim... ko su šta su ti ljudi... pa govorim sebi u sebi... još ih, još ih.....dotuci to....Imam i jednu malu primjedbu... ne znam jel se radi o nekoj ženskoj, generacijskoj solidarnosti, merhametluku ili čemu drugom... malo je štedila onu Arapovičku... ili planira njoj dohakati kasnije... prvo Alma i SDA... ovi ostali su marginalci... to na jednoj nozi, lijevom rukom pomete...
Moram priznati da se, obzirom na ono neodbranjivo, što je Alma trebala odbraniti, i ona bila odlična. Jak kadar. Na pogrešnoj strani.
Dino Konakovic nase stranke
kmirsad

#32711 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

starisalko wrote:
kmirsad wrote: Takve su sve istaknute žene Naše Stranke... Pametne, čestite, neustrašive, direktne, stručne... Nije samo Sabina.Sve su.
:lol: :lol: :lol: :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#32712 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

starisalko wrote:
mirso je uvijek volio kobre :mrgreen:
kmirsad

#32713 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:
starisalko wrote:
mirso je uvijek volio kobre :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol:
I danas ih volim... :lol:
criticos

#32714 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

Najtužnije od svega je što će ova iz SDA glat proći u parlament a Sabini još ništa ni približno nije sigurno. To je naša realnost.
pemanapemani

#32715 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

sabina1 wrote:

Možda.

Ionako mi je splasnuo entuzijazam za bilo šta kada su propali pregovori građanskih stranaka o zajedničkom nastupu na izborima, a znaš da sam to stalno forsirao i da smo imali nekoliko žustrih polemika po pitanju učešća NS u takvoj koaliciji. :)

Opet, glasat ću za NS jer postoji mogućnost da neće biti koalicije sa SDA, SBB i ostalim SDA produktima.
Sa ostalim strankama, ta mogućnost je svedena na minimum minimuma.
Dakle, NS je za mene od stranke koju podržavam spala na nivo manjeg zla, nažalost.

Srdačan pozdrav.
kmirsad

#32716 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Mirjana Marinković-Lepić

Radi podsjećanja-naša stranka ima konkretna rješenja i aktivnosti za svaki nivo vlasti. Državni nivo:
• U svaki segment rada i djelovanja uvest ćemo ZAKONITOST I ODGOVORNOST, a MORAL i osnovne ljudske vrijednosti kao što su POŠTENJE, ČAST, LJUDSKOST, INTEGRITET useliti u skupštinske klupe
• Mandat ćemo započeti usvajanjem Zakona o porijeklu imovine izabranih i imenovanih zvaničnika. Građani moraju znati da li se njihovim novcem bogati mala skupina povlaštenih, ili im se vraća kroz projekte za unaprijeđenje životne zajednice
• Smanjit ćemo primanja i privilegije političara - bavljenje politikom ne smije biti izvor privilegija i način bogaćenja, već rad ZA I U IME GRAĐANA
• Izmjenama Ustava uspostavit ćemo ravnopravnost svih građana na cjelokupnoj teritoriji Bosne i Hercegovine, bez obzira na nacionalnu, vjersku i svaku drugu pripadnost, te stvarati normalnu zemlju sa jednim predsjednikom i jednodomnim skupštinama
• Ženama ćemo obezbijediti jednake mogućnosti za rad i angažman u svim sferama života - opstrukcije i deklarativna podrška moraju ustupiti mjesto stvaranjem realnih mogućnosti da žene učestvuju u procesima donošenja odluka, rukovođenju, političkom životu
• Ostat ćemo na evropskom putu, te funkcionalnijom organizacijom države pokrenuti sa mrtve tačke proces članstva u Evropskoj uniji
Moja favoritkinja... :-D
Banksy

#32717 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Leverage wrote:
statixx wrote:Sta su se ovo Arapovicka i Cudicka udruzile protiv ove Alme na FTV-u.

Sabina odlična.
odlična,
kako je adisa ovako loša, baš tanko...
cyprus

#32718 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

pemanapemani wrote:
sabina1 wrote:

Možda.

Ionako mi je splasnuo entuzijazam za bilo šta kada su propali pregovori građanskih stranaka o zajedničkom nastupu na izborima, a znaš da sam to stalno forsirao i da smo imali nekoliko žustrih polemika po pitanju učešća NS u takvoj koaliciji. :)

Opet, glasat ću za NS jer postoji mogućnost da neće biti koalicije sa SDA, SBB i ostalim SDA produktima.
Sa ostalim strankama, ta mogućnost je svedena na minimum minimuma.
Dakle, NS je za mene od stranke koju podržavam spala na nivo manjeg zla, nažalost.

Srdačan pozdrav.
To mi se ne sviđa kod lijevo orijentisanih birača - to čiistunstvo... Ljevica u Bosni i Hercegovini sada, a vjerovatno ni u narednih nekoliko decenija nema teoretske šanse da osvoji natpolovičan broj glasova, ni u kantonima sa bošnjačkom većinom, a da ne govorim o višim nivoima... Ne treba imati te iluzije... Ovo je nadesno nasađeno društvo i trebat će mnogo vremena da se to promijeni... Mnogo mnogo vremena...

Dakle, mogućnosti za post-izbornu vladajuću koaliciju (ako bi se ostvario dobar rezultat) su ovakve:

a) SDP-NS-SDA
b) SDA-SBB-NiP-BPS-BHNL...
c) SDP-NS-SBB-NiP...

(dodaj ili oduzmi DF-GS, po želji)

Četvrte opcije jednostavno nema... Ne znam za tebe, ali ja ipak preferiram opciju C...
Last edited by cyprus on 26/09/2018 10:45, edited 2 times in total.
kmirsad

#32719 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
Leverage wrote:

Sabina odlična.
odlična,
kako je adisa ovako loša, baš tanko...
Sa politikom koju predstavlja i djelima svoje svog SBB koje treba braniti... nije ni mogla biti bolja... ni Filo Filota ne mogao biti bolji...
Banksy

#32720 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

filota fila... mogla je, naravno, elokvencija i brzina misli nema veze s onim koga brani.
kmirsad

#32721 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

nije mogla... i elokvencija i brzina misli ima granice... ona je svoj kapacitet i potencijal za odbranu neodbranjivog, iskoristila do svog maksimuma...
...a nije mi se svidjelo ni sjenilo na kapcima... ličilo mi na pirsing... :-D
cyprus

#32722 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Ma kakva Adisa i kapacitet :-)
baxul

#32723 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by baxul »

sinoć u studiju NS, SDA, SzBiH, BPS, NiP, SBB i jedino NS nije u posljednje dvije godine bila u vlasti ni na koji način. Sabina oderala sinoć.
Heartbeats

#32724 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

malakh wrote:ovo sa falatarom me podsjeca na prosle lokalne izbore u opcini centar kada je nasa stranka kandidirala onog bukvu.

nasa stranka odlicno prosla na izborima, a bukva ni u top 5 nije bio. samo je otkinuo glasove kandidatima iz sdpa i dfa.

tako bi moglo biti i na ovim izborima sa falatarom. samo sto je ovo mnogo opasnija prica od lokalnog nivoa.
Istina.
kmirsad

#32725 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Otprilike i ti i Banksy i ja isto govorimo... samo što ja nisam htio da budem brutalan... ipak je to jedna zgodna, lijepa, privlačna... plavuša...a prema takvima nikada nisam grub... je štp bi rekla B.Bardo... svijet je mali... svi ćemo se možda sresti... :-D
Locked