Zavrsen rucak, sve se pojelo,
Nemam sta ni oduzeti ni dodati
Mozda jedino da u onom Ledo pakovanju dodje vise kolicinski
Moderator: anex
Jolie wrote:Danas prvi put kozice, dobro mirise za sad.
Sa strane pravim jos zelene rezance.
Jedva cekam.![]()
[/quote][/quote][/quote][/quote][quote="Jolie ]
Mozda jedino da u onom Ledo pakovanju dodje vise kolicinski
Probaj smrznuti pa odmrznuti lignje, da vidis sta je dobra lignja (ili hobotnica, isto)...dječak sa šibicama wrote:kozice i opcenito "plodovi mora" su daleko kvalitetniji svjezi, od zaledjenog gumiranog proizvoda.
¤ jelena ¤ wrote:Nisrin wrote:
Fino sve, a riža posebno.![]()
Jedno pitanje o začinima....je li ovo kopar?
moonca wrote:
Odlicna- malo za vecera a,ostatak i za lunch...

GandalfSivi wrote:Gdje god odes, a ti rostilj raspali
Pozdrav iz Italije...
Čim sam vidjela fotku, odmah mi zamirisa koparNisrin wrote:¤ jelena ¤ wrote:Nisrin wrote:
Fino sve, a riža posebno.![]()
Jedno pitanje o začinima....je li ovo kopar?
Riza basmati sa kurkumom + kopar + sol i to je toPiletina marinirana sa maslinovim uljem, koparom, limunom, solju, mediteranskom mjesavinom zacina...salata sa bucinim uljem i koparom :d Kod mene kopar ide uz sve, mada volim i ostale zacine!
uz to dodj malo svjeze menteJolie wrote:joj meni jedna od najdrazih ljetnih salata jeste jogurt i/ili mileram, krastavac i kopar +- bijeli luk po zeljama
osvjezava skroz.
moze moze,beni-bu-man wrote:uz to dodj malo svjeze menteJolie wrote:joj meni jedna od najdrazih ljetnih salata jeste jogurt i/ili mileram, krastavac i kopar +- bijeli luk po zeljama
osvjezava skroz.
il ovo probaj, ima u bingu da se kupiJolie wrote:moze moze,beni-bu-man wrote:uz to dodj malo svjeze menteJolie wrote:joj meni jedna od najdrazih ljetnih salata jeste jogurt i/ili mileram, krastavac i kopar +- bijeli luk po zeljama
osvjezava skroz.
extra kombo

beni-bu-man wrote: il ovo probaj, ima u bingu da se kupi
pa et npr. u salatu dodas kasikicu dvije promjesas i et gaNisrin wrote:beni-bu-man wrote: il ovo probaj, ima u bingu da se kupi
Vidjeh ovo, ali kako se koristi? Moze li neki praktican savjetHvala!
Jolie wrote:joj meni jedna od najdrazih ljetnih salata jeste jogurt i/ili mileram, krastavac i kopar +- bijeli luk po zeljama
osvjezava skroz.

Amerikanci ne jedu janjetinu, oni jedu bravetinu (kakvo crno janje od 25 kila), pa bude dosta masnije, i onda dodaju ovo da ubiju masnocu...moonca wrote:---koji uzas od dodatka jelu- Ameri to dodaju uz -jagnjetinu..
![]()
U Restoranima .. se sluzi samo jagnjetina(i starije osobe traze mint jelly) .. vecinom rack of lamb -- N. Zealand....u Walmart -u se nekada moze naci bravetina...GandalfSivi wrote:
Amerikanci ne jedu janjetinu, oni jedu bravetinu (kakvo crno janje od 25 kila), pa bude dosta masnije, i onda dodaju ovo da ubiju masnocu...
Stvarno bih voljela probati ovaj kuskus. Kako ga praviš?Nisrin wrote:moonca wrote:
Ovo je sve za lunch, nema vecereLunch oko 16-17h, kasnije vocka i to je to...8h jedem, 16h postim na vodi/caju/kafi
P.S. i nema hljeba
KusKus sa 13 zacinapovrce grilovano sa surimi stapicima i mladi sir
..ah...sad vidjeh komentar... 13 zacina je za mene nepojmiljivo... nekada sam mogla 2-3 kombinovati- no, jednoistavno sada uzivam u samom proizvodu- riza- samo -soli, ulja ili mog 'namaza' nije puter.. ili tjestenina-- isto....u mljeveno meso- takodje -2 zacina su dovoljna...cendlerbing wrote:Stvarno bih voljela probati ovaj kuskus. Kako ga praviš?Nisrin wrote:
Ovo je sve za lunch, nema vecereLunch oko 16-17h, kasnije vocka i to je to...8h jedem, 16h postim na vodi/caju/kafi
P.S. i nema hljeba
Enmoj se ljutit al ovo me podsjeca na onaj obrok kad ti doktor sve zabrani jesti pa ovo ostane a udara odozdo bolnicka kuhinja jaoNisrin wrote:moonca wrote:
P.S. i nema hljeba
I to za ukus sam čula, al ja svakako volim kombinovati dok jedem, odnosno ne volim ništa jesti "samo" pa možda dodaci čine ukus boljim.moonca wrote: ..ah...sad vidjeh komentar... 13 zacina je za mene nepojmiljivo... nekada sam mogla 2-3 kombinovati- no, jednoistavno sada uzivam u samom proizvodu- riza- samo -soli, ulja ili mog 'namaza' nije puter.. ili tjestenina-- isto....u mljeveno meso- takodje -2 zacina su dovoljna...
Chejndlerka- vrlo je jednostavno.. nalakse od svih zrnevlja- zavisi koji kupis -procitaj upustvo- uglavnom se prelije sa kljucalom vodom ili kljucalim temeljcem-poklopi da upije i to je to... nakon toga dodaj sta zelis i viljuskom izmjesaj.
Tak, ne ocekuj neki 'nezaboravan' ukus - nije,.... ali, za promjenu je ok....
..ja sam sebi tako pripremala-samo prelila vrelom tecnoscu- nadji omjer /vode/zrnevlja -google ..cendlerbing wrote: I to za ukus sam čula, al ja svakako volim kombinovati dok jedem, odnosno ne volim ništa jesti "samo" pa možda dodaci čine ukus boljim.
A to se dakle ništa ne kuha? Samo se prelije vodom![]()
P.S. Joj kako ja volim miris i ukus putera, u sve bih ga stavljala. Njam.