SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

JThomas

#32701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

fali vam još komi iz starih dana da napiše dajte pičke pa će biti eurokrema.

samo tužilac smješta u krivičnom postupku, za bolje ili za gore, valjda ste to mogli upratiti iz slučajeva memić i dragičević. on može reći svoje i može postaviti imovinski zahtjev, a glavnoj stvari ne može ništa osim da moli i vrši pritisak na tužioca.
uglavnomja

#32702 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

moze li strucno pojasnjenje ovoga: ima dozvolu za posjedovanje oruzje

da li to znaci samo da ga smije imati u kuci, u gepeku ili tako nesto ...
ili da ga smije nosati sa sobom?
samo zato sto na poslu nosi unformu

i drugo: da li (i) policajci imaju pravo da nose oruzje kad nisu na duznosti?

mogu shvatiti da se neki drot zamjerio nekom celi pa ga strah osvete, ali sta ce vojniku (iz afganistanskih varijanti :-) ) oruzje u gradu?

i ne kontam trpljenje nasilja
u situaciji gdje je ona ekonomski nezavisna, i to na poslu kaji daje moc i sigurnost i samopouzdanje

razvod i kraj price
drug_profi

#32703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Dozvola podrazumjeva posjedovanje i nosenje, po pravilu i propisima, koliko ja znam.

A ako si upratio pricu, razvod je bio u toku.
I zasto bi neka zena u situaciji gdje je ekonomski nezavisna, gdje ce pri razvodu zakon biti zeni naklonjen, pucala u muza?

I to jedan metak ako sam shvatio. Da ga je zaista htjela ubiti, sa dva metra mogla je da probere vitalni organ koji ce da pogodi, a mogla je ispucati i vise metaka.
Narocito ako postoji istorija nasilja i prijetnje. Sta je trebala da uradi ako ovaj hoce da je napadne? Da prijeti pistoljem? Mozda i jeste ali je lik mislio da blefira pa nastavio prilaziti.
Mislim da ce dobar advokat ovo da odbrani.
Stres, odbrana od fizicki jaceg lica, jedan metak, bez namjere da usmrti.
archi_a

#32704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

Drugari, ne bi da vam kvarim ugođaj u vještačenju i procjenama, ali ako on bude išao na to da joj dokaže ptsp, i to još uspije dokazati, ona je po zakonu slobodna kao ptica, što se zatvora tiče.
Druga stvar, ako se dokaže da je on udarajući je od lokala do automobila pred samim automobilom pokušao na silu da je ugura u vozilo, to je pokušaj kidnapovanja i optužba nje za "prekoračenje nužne odbrane" pada u vodu.
Hajde da sačekamo sa osudama, bar za početak dok se ne dobije tačan info, je li pogođen u stomak ili u preponu, odnosno mišić noge.
I da, bila samoodbrana, nužna odbrana ili prekoračenje nužne odbrane ili umišljaj ili bez umišljaja ili pokušaj ubistva...... U svim slučajevima lice koje upotrijebi oružje po defaultu dobija pritvor, do rješavanja osnovnih nedoumica oko slučaja. To ne znači da su svi krivi i da će se isto tretirati kako vrijeme odmiče u procesu. :wink:
MAN-lion's coach

#32705 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MAN-lion's coach »

uglavnomja wrote:moze li strucno pojasnjenje ovoga: ima dozvolu za posjedovanje oruzje

da li to znaci samo da ga smije imati u kuci, u gepeku ili tako nesto ...
ili da ga smije nosati sa sobom?
samo zato sto na poslu nosi unformu

i drugo: da li (i) policajci imaju pravo da nose oruzje kad nisu na duznosti?

mogu shvatiti da se neki drot zamjerio nekom celi pa ga strah osvete, ali sta ce vojniku (iz afganistanskih varijanti :-) ) oruzje u gradu?
Da ne duljim previse, shvatiti ces, procitaj clan 2 ZONDINOMa pa ce ti biti jasno. Uzmi samo u obzir da postoje odstupanja kad su u pitanju pravilnici i uredbe po Kantonalnim MUPovima ,u ovom slucaju OSBIH. :)
drug_profi

#32706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

archi_a wrote:Drugari, ne bi da vam kvarim ugođaj u vještačenju i procjenama, ali ako on bude išao na to da joj dokaže ptsp, i to još uspije dokazati, ona je po zakonu slobodna kao ptica, što se zatvora tiče.
Druga stvar, ako se dokaže da je on udarajući je od lokala do automobila pred samim automobilom pokušao na silu da je ugura u vozilo, to je pokušaj kidnapovanja i optužba nje za "prekoračenje nužne odbrane" pada u vodu.
Hajde da sačekamo sa osudama, bar za početak dok se ne dobije tačan info, je li pogođen u stomak ili u preponu, odnosno mišić noge.
I da, bila samoodbrana, nužna odbrana ili prekoračenje nužne odbrane ili umišljaj ili bez umišljaja ili pokušaj ubistva...... U svim slučajevima lice koje upotrijebi oružje po defaultu dobija pritvor, do rješavanja osnovnih nedoumica oko slučaja. To ne znači da su svi krivi i da će se isto tretirati kako vrijeme odmiče u procesu. :wink:
Eto detalja koji bacaju sasvim drugo svjetlo.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#32707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

bitanga_sa_otesa wrote:
He1972 wrote: ako dobije 1g ili više, leti sa posla k'o metak
mislim cak za 6 mjeseci da se leti
Sve 6mj+ ne mozes raditi u državnim organima i sluzbi. Otkaz ide po defaultu.
Dalje, Koliko znam (a možda griješim) sve iznad koljena je pokusaj ubistva, upravo zbog arterije koja se lako može pogoditi i gdje su pitanje zivota i smrti u minutama
drug_profi

#32708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ne moze biti pokusaj ubistva samo mjesto ranjavanja. Tu se uzimaju i okolnosti pod kojima je doslo do toga.
Ako je pucanje u bliskom kontaktu ti metu tesko mozes pogoditi u potkoljenicu, jer je preblizu, a iz te blizine ti ga je lako ubiti ako to zaista zelis. Ne trebas pokusavati. Imas srce, glavu... I jedan metak tesko da drzi tezu o pokusaju ubostva.

Znaci ako je pokusao da je udari, ili uvuce u auto, ona sigurno nije mogla biti dovoljno odmaknuta da nisani u nogu, vec je to bilo gombanje u kojem je opaljen hitac.
JThomas

#32709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ona će biti malo kriva, to je moguće za razliku od malo trudna. jako teško će je odbrana skroz osloboditi jer je ipak pucala na golorukog. ali biće puno olakšavajućih i ublažavajućih okolnosti ako su ove preliminarne priče tačne.
Sociolog

#32710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sociolog »

JThomas wrote:ona će biti malo kriva, to je moguće za razliku od malo trudna. jako teško će je odbrana skroz osloboditi jer je ipak pucala na golorukog. ali biće puno olakšavajućih i ublažavajućih okolnosti ako su ove preliminarne priče tačne.
Otezavajuca joj je sto jeste profesionalno vojno lice,koje koristi oruzje
nebogori

#32711 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nebogori »

Nr razumijem se u te sudske stvari itd ali zasto je otezavajuce ako si vojnik policajac i sl ako te neko maltretira tuce ili sta je tu vec bilo ako je istina
Sociolog

#32712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sociolog »

Ovo je nazalost situacija, koja je idealna i za vrhunskog advokata odbrane i vrhunskog advokata ostecene osobe..Imaju jake elemente i jedni i drugi...ako obje strane budu isle i do drugostepenih osuda i cak do Vrhovnog suda Federacije, izgubice ova cura minimum 3 godine po sudovima
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#32713 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

Ne znam cemu tolika sekiracija oko vojnikinje i njenog zagondzije?!
muhafuca

#32714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muhafuca »

sime_cipol wrote:Dok je ona crncila po Afganistanu i nosala glavu u torbi, on ga zabijo u drugu rupu i potrosio ustedjevinu :zzzz:
ovi nasi sto idu u mirovne misije nose glavu u torbi koliko i ti na Balkanu - tje moze ti se zatrefiti da pogines od nekog pijanog budale kad nagazi po gasu i desi se al sta ces - ili da se zatrefis u kafani/nocnom klubu kad bude neka pucnjava - i slicno - to ti ide pod nafaku.

Nasi ne idu na borbenu duznost tamo da pucaju ili cuvaju check point ili da idu u racije i slicno.

Nasi idu kao instrukori u 90% slucajeva i stacionirani su u jako sigurnim podrucjima u jako osiguranim bazama.

Da nekad neko pogine zbog nekog propusta, od svih instruktora iz svih zemalja svjeta je velika rjetkost - i potpada pod "nije imao srece" ili "tu mu sudjeno bilo"

Pa sta mislis sto se otimaju za te misije umjesto da ih izbjegavaju na sve nacine (?)

Malte ne treba ti stela za misiju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#32715 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

archi_a wrote:Drugari, ne bi da vam kvarim ugođaj u vještačenju i procjenama, ali ako on bude išao na to da joj dokaže ptsp, i to još uspije dokazati, ona je po zakonu slobodna kao ptica, što se zatvora tiče.
Vjerujmo institucijama
O'zone
Globalni moderator

#32716 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Brate, nisam ja siledžija! Prije bih sebi ruku odsjekao nego digao na Ajlu – ovim riječima počinje svoju ispovijest za Avaz.ba Denis Sadiković, muž Ajle Sadiković, kojeg je ona upucala 24. jula na Merhemića trgu na Ciglanama u Sarajevu.

Svih ovih dana Denis je šutio. Kaže da nikada ništa ne bi demantirao, ali mu je dosta laži i spinova.

– Ispadam siledžija, a to nisam nikada bio. Ona je išla s namjerom da me ubije. Jesam joj u automobilu kojim je došla gore, pronašao dva računa iz hotela u kojem je bila s ljubavnikom. Bio sam ljut i ona se bojala moje reakcije zato i je zapucala. Da policajac nije zagalamio “lezi”, ona bi i drugi metak ispalila i vjerovatno me ubila – kaže Denis Sadiković.

Dodaje da je Ajla njega zvala, a ne on nju kako pišu mediji.

– Tražila mi je 15.000 maraka ili automobil. A ona je došla vozilom od svog ljubavnika. Ispade ona nevinašce a ja monstrum. Pišu mediji da je nekoliko puta ona nekoga prijavljivala za nasilje. Niti jedna prijava u policiji ne postoji, kunem se – kaže Denis.

Smeta mu i što mediji od Ajle, kako kaže, prave heroinu.

– Ona je jednom bila u Afganistanu i jednom bila pohvaljena, koliko ja znam – ističe on.

Naglašava da ni sada ne želi zlo Ajli, jer…

– Ipak sam, bolan, ja nju oženio. Volio sam je – završava na kraju svoju priču Denis Sadiković.
konektovan

#32717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

Fufica mala plava... :mrgreen:
nebogori

#32718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nebogori »

sad suplja kao i svakog ovoga koji hoce da budu opasni i sl
Juliuscezar

#32719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Juliuscezar »

O'zone wrote:
Brate, nisam ja siledžija! Prije bih sebi ruku odsjekao nego digao na Ajlu – ovim riječima počinje svoju ispovijest za Avaz.ba Denis Sadiković, muž Ajle Sadiković, kojeg je ona upucala 24. jula na Merhemića trgu na Ciglanama u Sarajevu.

Svih ovih dana Denis je šutio. Kaže da nikada ništa ne bi demantirao, ali mu je dosta laži i spinova.

– Ispadam siledžija, a to nisam nikada bio. Ona je išla s namjerom da me ubije. Jesam joj u automobilu kojim je došla gore, pronašao dva računa iz hotela u kojem je bila s ljubavnikom. Bio sam ljut i ona se bojala moje reakcije zato i je zapucala. Da policajac nije zagalamio “lezi”, ona bi i drugi metak ispalila i vjerovatno me ubila – kaže Denis Sadiković.

– Tražila mi je 15.000 maraka ili automobil. A ona je došla vozilom od svog ljubavnika. Ispade ona nevinašce a ja monstrum. Pišu mediji da je nekoliko puta ona nekoga prijavljivala za nasilje. Niti jedna prijava u policiji ne postoji, kunem se – kaže Denis.

– Ona je jednom bila u Afganistanu i jednom bila pohvaljena, koliko ja znam – ističe on.

– Ipak sam, bolan, ja nju oženio. Volio sam je – završava na kraju svoju priču Denis Sadiković.
Kad kaže brate dobije +10 na iskrenost
SmokingMan

#32720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SmokingMan »

O'zone wrote:

Oženio je,a na kraju krajeva nije ni znao šta ženi. :D

E moj Sooodikoviću...I ja bi te upucao koliko si gulp. :D
NediM17

#32721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by NediM17 »

konektovan wrote:Fufica mala plava... :mrgreen:
Samo da znas da cita forum. :mrgreen:
konektovan

#32722 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

NediM17 wrote:
E ako cita, onda nikom ništa... :mrgreen:
Guadalajara

#32723 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

konektovan wrote:
NediM17 wrote:
E ako cita, onda nikom ništa... :mrgreen:
A sto ga je ocerala ? Ili je on nju ?
Kod koga su zivjeli ?
U porodicnoj kuci ili kao podstanari ?
Jel ga ona izdrzavala ?
Xavier1

#32724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Xavier1 »

SmokingMan wrote:
O'zone wrote:

Oženio je,a na kraju krajeva nije ni znao šta ženi. :D

E moj Sooodikoviću...I ja bi te upucao koliko si gulp. :D
Klasicni bruda nargilas, a ona klasicna fufica. Lijepo su se nasli. Steta sto propade idila.
SmokingMan

#32725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SmokingMan »

Niakada ne vjeruj ljubavi na prvi pogled,velika je to samobomana.

Sjećam se jedne poznanice udala se za lika koji je tek izašao iz zeničkog KPZ.a,spegala se sa njim,dobila sina,i nedugo se nakon toga razvela.Ono kada se osoba nikada ne promjeni na bolje...Story end.. :D
Post Reply