Iako 26 godina star film, ima u njegovoj naraciji i strukturi nešto sasvim osvježavajuće i savremeno. A tema koju obrađuje, o ljudima, koji uvijek teže ka nečemu drugome, je vječna.

Moderator: _BataZiv_0809

koliko su oboje čekinjavi Leo je dobro izvukao..karanana wrote:leovi roditelji neki hipi naturalisti izgleda.
na koga leo lici sta mislite? ja mislim na tatu.
derion wrote:E, da vam preporučim jedan vrlo solidan rad iranskog režisera Kiarostamija. Radi se o Close-Up (Nema-ye Nazdik, 1990).
Iako 26 godina star film, ima u njegovoj naraciji i strukturi nešto sasvim osvježavajuće i savremeno. A tema koju obrađuje, o ljudima, koji uvijek teže ka nečemu drugome, je vječna.
karanana wrote:leovi roditelji neki hipi naturalisti izgleda.

Banksy wrote:karanana wrote:leovi roditelji neki hipi naturalisti izgleda.
Potpisujem rečeno ..Tomahawk11 wrote:Hm, ma dobro, ima tu dosta filmova koji su zaista odlicni i koji su im ispred Revenanta: Wolf of The Wall Street, Django (iako sporedna uloga, ali odlicno odradjeno), Inception svakako, zaboravljamo i Shutter Island...i da ne nabrajam dalje. Ovo mi dodje kao ono pod must da dobije Oscara, a doslo je za film koji ima masu scena preuzetih iz drugih filmova, kao remake svega pomalo.Reuf-Refko wrote:Di Caprio je glumac br 1 na svijetu i on nikad nije imao "losu" ulogu, ako posmatraš njega kao glumca, a ne vezano za film. Film jest komercijala, mada je bilo i njegovih "psiho scena" (bježanje od indijanaca, polumrtav itd..)Tomahawk11 wrote:Di Caprio dobije Oskara za ovaj film, a ima toliko boljih filmova koje je snimio. Ok, jasno je da se ovaj put digla hajka, ali jos jedan dokaz da Oskar nije potvrda nicega. Vise neka licna satisfakcija.
Ti ces vjerovatno rec da je bio najbolji u departetu, jer film kao film otkida, ali pogledaj ponovo the inseption sa fokusom na njegovu glumu pa ces shvatit da te psiho scene niko ne zna odigrat ko dicaprio.
Sto se tice psiho scena, znaju to odraditi i Gyllenhaal, Bale....mozda i bolje od njega.
No, dobar je Di Caprio, bez daljneg. Kod mene je prosao sve faze, od omrazenog antipaticnog do cijenjenog glumca.

johnnykola wrote:Večeras na aMC-u u 22.00:

Obavezno pogledati i dvije sezone istoimene serije, pogotovo prvu sezonu ...kakavdanakneiskustvu wrote:johnnykola wrote:Večeras na aMC-u u 22.00:
izuzetan film,buscemi i mcdormand u ulogama karijere
Što se tiče novih filmova, danas se svaki od njih mora takmičiti i sa serijama po nekoj gledanosti, nije to ranije bio slučaj...Black swan wrote:jeb ja svaki dan nesto gledam i nemam vam sta preporuciti
jeste kad su vecina sto gledam sranja filmovi
al su vala i vasi ovdje pogotovo novi
samo sto ih vi kacite a ja ne
evo recimo kad se izbace klasici i onaj sto kaci fdilmove na tv
a vjerujem da nijedan ne pogleda na TV ne ostaje nista da se pogleda
to sa takmicenjem mi zvuci kao obicni nonsense.__Phoenix__ wrote:Što se tiče novih filmova, danas se svaki od njih mora takmičiti i sa serijama po nekoj gledanosti, nije to ranije bio slučaj...Black swan wrote:jeb ja svaki dan nesto gledam i nemam vam sta preporuciti
Hej, čovjek me zna osobno, bacimo pokoju bazu kad se vidimo,Black swan wrote:jeb ja svaki dan nesto gledam i nemam vam sta preporuciti
pa gdje ide ovaj svijet, Zevse dragi?!?!?onaj sto kaci fdilmove na tv
Misliš da prosječni gledalac radije ode u kino nego što pogleda Breaking Bad ili GOT na tv-u ili kompjuteru?markioni wrote:to sa takmicenjem mi zvuci kao obicni nonsense.__Phoenix__ wrote:Što se tiče novih filmova, danas se svaki od njih mora takmičiti i sa serijama po nekoj gledanosti, nije to ranije bio slučaj...Black swan wrote:jeb ja svaki dan nesto gledam i nemam vam sta preporuciti