Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#32676 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:
kmirsad wrote:
Heartbeats wrote:Trouble in the paradise...
Priča se okolo - dakle aktivisti NS-a u Novom Sarajevu govore, da Marjanović i Falatrar ne govore!?
Pukla tikva negdje oko Fahre navodno, nemaju isto gledanje za koalicije.
Valjda je prvo Boriša ukrao šou Damiru, a sada je počeo i da se petlja u i kako šta treba u kantonu.
:shock: :shock: :shock: :?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ako im bas nisi blizak, ne mozes odgovorno tvrditi da ovo nije istina. U svakoj, ali svakoj stranci moze doci do sukoba, nije to nista novo. Ipak moras imati izražen ego da bi bio politicar. I onda svako misli da je najpametniji i et.

Marjanovic :kiss:

A te privatne stvari ostavite za inboks, koji vam je djavo.
Draga moja Vanila, gdje vidiš da negiram sukob između Falatara i Marjanovića...ili da ga potvrđujem... a nemam nikakve informacije iz stranke, niti sam blizak... bilo kome, posebno iz GrO Tuzla... naprotiv, ignorišu me sto postotno, a mislim čak i ne podnose...čak nemaju snage da mi lajkaju nešto što se lajka iz čiste pristojnosti i lijepog vaspitanja i največem neprijatelju... toliko o bliskosti... a boli me uvce za njihov sukob, ukoliko on postoji... nego ne volim ove priče... rekla , kazala, čuo ja , neki aktivisti kažu... valjda oko Fahra- sana, i neke koalicije im nisu usagašene... neko nekome nekakakav šou zdipio... petlja se neko u nekakvu u kantonalnu politiku... uglavnom udrobljeno svega ko u turskoj sapunici... spletkarenje, podmetanje, i arapoviči na kraju, ko šlag na tortu... fali još samo Melanio Tramp...e tome smijem... a mene što se tiče ... mogu se i pobiti...
Ono što je mene zanimalo...ono što ja volim...stari salko brutalno i bez milosti... demantovao.
A ipak nisam malo dijete... poodavno se rodio i svašta nešto prošao i naučio da čitam između redova... nisam slijepac da ne vidim podmetanja, ljaganja igranke raznih vrsta... al eto magarac stari... ipak ima neke svoje ideale i principe... kojih slijepo drži, makar i na svoju štetu...
Last edited by kmirsad on 24/09/2018 20:57, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#32677 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

Cekamo da se sutra Marjanovic i Falatar uslikaju :mrgreen: da demantuju ove glasine
insomnia78

#32678 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

čak nemaju snage da mi lajkaju nešto što se lajka iz čiste pristojnosti i lijepog vaspitanja i nejvečem neprijatelju
Molim te reci da se zajebavas
furlan

#32679 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

Bjezi ba Kmirso, vidi ti glave. :lol: :lol:
kmirsad

#32680 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

insomnia78 wrote:
čak nemaju snage da mi lajkaju nešto što se lajka iz čiste pristojnosti i lijepog vaspitanja i nejvečem neprijatelju
Molim te reci da se zajebavas
Neču... dok ne kažeš u kojim novinama mi je izašla posmrtnica... :-D a moćda ti ni tada neču reči... znaju oni koji treba da znaju... :-D
kmirsad

#32681 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:Cekamo da se sutra Marjanovic i Falatar uslikaju :mrgreen: da demantuju ove glasine
Ja ih u tuzli gledao srdačne i zagrljene...imaš na fejspuku sto snimaka... :-D
kmirsad

#32682 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

furlan wrote:Bjezi ba Kmirso, vidi ti glave. :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: Glavušica...zapečena u glini... :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#32683 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

kmirsad wrote:
plain vanilla wrote:Cekamo da se sutra Marjanovic i Falatar uslikaju :mrgreen: da demantuju ove glasine
Ja ih u tuzli gledao srdačne i zagrljene...imaš na fejspuku sto snimaka... :-D
Samo.Marjanovica pratim, bome se kod njega ne grle :mrgreen:

Ne smijem im vise davati ideje, vec su me poslušali da uzmu Beslagica :oops: :mrgreen: ne znam kopati po forumu da nadjem taj post
furlan

#32684 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

kmirsad wrote:
U buretu, na Majevici. :lol:
Roccohljup

#32685 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

starisalko wrote:
Roccohljup wrote:
starisalko wrote:
Davno si pisala o vezi Marjanovic- Arapovic
Ima neka tajna veza.....? :?
Nije to sto ti mislis.Adis je u pitanju
Ama nisam na to ni pomislii bolan......
kmirsad

#32686 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

furlan wrote:
kmirsad wrote:
U buretu, na Majevici. :lol:
:lol: :lol: :lol: ... najteće mi nači glinu... sama jebena škrilja... il znam jednu logu ispod izvora... skontat ćemo jednom demonstraciju... :-D
kmirsad

#32687 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Roccohljup wrote:
Ama nisam na to ni pomislii bolan......
Jesam ja...Rođo Emir me iskvario načisto... :-) :)
paleoconservative

#32688 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by paleoconservative »

Prpa.ba wrote:
Generalno se slazemo po svim tackama. :)

Radnik na minimalnoj plati ce u 4 godine dati samo kroz doprinose, porez na dohodak i PDV oko 18.000 KM. Tu nema skrivene akcize i drugih trosarina (na gazirana pica, cigare i sl.), s tim cifra ide i do 20.000 KM. Kada bi se predizborna diskusija formatirala na principu "kome zelite povjeriti vasih 20.000 KM u naredne 4 godine?", rezultati bi bili dobrim dijelom drugaciji. Tu ne racunam elemente javnog sektora - njima je tih 20.000 KM cijena radnog mjesta tako da im je nebitno.

Sto se tice opsadnog stanja, vise sam mislio na izvedivost reforme nego na licne zelje i ambicije. Nase drustvo je generalno drustvo ispraznih floskula i laznog merhametluka. Na pitanje "jesu li doktori/sestre/nastavnici/policajci slabo placeni?" niko nece odgovoriti sa "nisu, srazmjerno su mnogo vise placeni od poreznih obaveznika" vec ce uvijek biti "slabo su placeni, treba im povecati plate". Kad se pita odakle namaci pare, ide odgovor da treba kupovati manje sluzbenih automobila. A cijena povisice javnom sektoru 30 miliona godisnje, dok automobili kostaju 2-3 miliona u mandatu. :-D

Upravo zbog toga sam promijenio svoj nastup protiv javnog sektora - nije popularno direktno napadati "jadne doktore koji se satrase za sitne pare". Ali ako obrnemo pitanje u "da li za svoj novac dobijate uslugu od javnog sektora?" dobijemo "naravno da ne!". Na pitanje sta misle koliko to zadovoljstvo placaju svakog mjeseca, gradjani se zabezeknu kad cuju cifru. Na pitanje da li zele uciniti ta placanja opcionalnim ili ih umanjiti - "naravno da da!". :-D U tom pravcu i idemo siriti svijest - lakse cemo skupiti ljude da izvrse pritisak na Parlament da se umanji prihodovna strana nego sto ce iko reci "a" na polju umanjenja rashodovne strane. A rezultat isti.

Ovo sam besramno pokupio od americkih republikanaca, s razlikom da su moji ciljevi humaniji. :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Bilo bi odlicno nekako krenuti u sljedecem pravcu:

1)Teret direktnih poreza (na dohodak i na prihode) ukinuti i prebaciti sa zarade na potrosnju (PDV koji fluktuira u zavisnosti od vrste proizvoda)

2) Ne trebamo odmah nuzno smanjiti broj zaposlenih u birokratiji, samo treba prestati zaposljavati dodatne face. Sadasnje plate u javnom sektoru fiksirati, i pustiti da devaluiraju u skladu sa inflacijom dok se ne smanji potraznja za poslovima u javnom sektoru, i onda krenuti eliminacijom najslabijih karika u drzavnom aparatu.

3) Neprofitabilne javne firme poslati u stecaj (GRAS cujes li me? :D)

Eh sad, to sto ova prica nije toliko atraktivna kod biraca kao sto su ove emocionalne mantre sadasnjih politickih igraca, to je nas problem sto nas pogresne stvari interesuju :)

Kao sto vec rekoh, karakter i dobrocudnost su samo jedan mali faktor koji dobsr drzavnik treba da ima. Ima tu i obrazovanje, ideje, fisklana i monetarna politika, upravljanje javnim dugom itd...
Prpa.ba

#32689 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

paleoconservative wrote: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Bilo bi odlicno nekako krenuti u sljedecem pravcu:

1)Teret direktnih poreza (na dohodak i na prihode) ukinuti i prebaciti sa zarade na potrosnju (PDV koji fluktuira u zavisnosti od vrste proizvoda)

2) Ne trebamo odmah nuzno smanjiti broj zaposlenih u birokratiji, samo treba prestati zaposljavati dodatne face. Sadasnje plate u javnom sektoru fiksirati, i pustiti da devaluiraju u skladu sa inflacijom dok se ne smanji potraznja za poslovima u javnom sektoru, i onda krenuti eliminacijom najslabijih karika u drzavnom aparatu.

3) Neprofitabilne javne firme poslati u stecaj (GRAS cujes li me? :D)

Eh sad, to sto ova prica nije toliko atraktivna kod biraca kao sto su ove emocionalne mantre sadasnjih politickih igraca, to je nas problem sto nas pogresne stvari interesuju :)

Kao sto vec rekoh, karakter i dobrocudnost su samo jedan mali faktor koji dobsr drzavnik treba da ima. Ima tu i obrazovanje, ideje, fisklana i monetarna politika, upravljanje javnim dugom itd...
Odlicni prijedlozi.

Ljudima puna usta "transparentnijeg zaposljavanja", a najtransparentnije zaposljavanje je ono kojeg nema. Dakle, javni sektor mora postati nepopularan. A zasto je popularan? Jer kompetencije nisu bitne, otkaz je tesko dobiti a plata dramaticno veca od plate u realnom sektoru. Kompetencije ne mogu postati bitnije jer su nebitne nasim gradjanima, otkaz i smanjenje plata ne moze bez strajkova. Najlakse je polako kuhati zabu inflacijom i borbom radne klase da joj ostane veci dio novca od onog sto su posteno zaradili.

Poreze na dohodak ostvaren radom treba u potpunosti eliminisati. Prvo, jer privatni sektor iste izbjegava kroz sivu ekonomiju , a drugo jer nam poskupljuju javni sektor. Licno se zalazem i za simbolican porez na potrosnju (10%). Daleko je pravednije i bolje oporezovati dohodak ostvaren pasivno (dividende, stednja, profit) i dohodak pretvoren u imovinu koja generise profit ili cija vrijednost moze rasti (porez na nekretnine). Jedna od dobrih ideja su i lokalni prirezi, pa neka lokalne zajednice same odluce zele li samofinansirati uredjivanje fasada od svojih para. Vazna stavka je osiguravanje efikasnih mehanizama naplate, poput stavljanja imovine na dobos ako dugovanja dosegnu vise od 50% vrijednosti iste.

Drzava mora napustiti vlasnistvo iz svih firmi koje nemaju prirodni monopol. GRAS ima prirodni monopol na tramvajski i trolejbuski saobracaj i to ne bih dirao iako ce uvijek raditi gubitke. :-D Minibuski i autobuski saobracaj privatizovati uz jedinstveni tarifni i linijski sistem.

Ukratko, za sve projekte revitalizacije Sarajeva (gradski autoput, zavrsetak longitudinala i transverzala, tramvaj do Hrasnice i Vogosce uz modernizaciju pruge, elektrovucnih stanica i vozila, sirenje trolejbuske mreze uz modernizaciju vozila, obnova vodovodne mreze i precistaca, utopljavanje fasada, sirenje biciklisticke mreze, revitalizacija izletista na Trebevicu, Bjelasnici i Igmanu, sistematizacija odvoza otpada i gradske cistoce, da nabrojim samo neke) treba nam odmah i sad preko 1.5 milijardu KM i onda od 50 do 80 miliona KM godisnje za redovno odrzavanje.

Jedini nacin da obezbijedimo makar 20% ovog plana u narednih 8 godina jeste da smanjimo nezaposlenost sa 60.000 na 30.000 sto bi donijelo oko 50 miliona KM u budzet, a da plate javnom sektoru zamrznemo i zaposljavanje izvedemo po principu dvoje u penziju - jedno u sluzbu. To bi stvorilo novcanu masu od oko 80 miliona KM koju mozemo iskoristiti za kreditno zaduzenje od 500 do 700 miliona KM da se pokrenu konkretni razvojni projekti. Trenutno za kapitalne investicije imamo oko 40,50 miliona KM godisnje sto je smijesno.
Dasi

#32690 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

Priča se okolo - dakle aktivisti NS-a u Novom Sarajevu govore, da Marjanović i Falatrar ne govore!?
Valjda je prvo Boriša ukrao šou Damiru, a sada je počeo i da se petlja u i kako šta treba u kantonu.
Je li Marjanovic za koaliciju ili Falatar?
pemanapemani

#32691 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Dasi wrote:
Nema nikakvog sukoba.
Marjanović gura ljude koji su došli sa njim, što je i razumljivo i to je sve.

Ovo je propaganda GS i DF, jer ljudi nemaju nikakav program, pa onda ne mogu ni izaći na ulicu i bjesomučno proklinjati sve koji ne podržavaju Komšića.
SSemir

#32692 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

portalima
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:43, edited 1 time in total.
kmirsad

#32693 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ma to oni samo da naljute ovu našu Sabinu... :-D
Heartbeats

#32694 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

E miša mu, ja kada sam govorio da će puknuti tikva izmedđu Graca, Zuhrića i ekipe sa ostatkom rukovodstva, bio sam bot, ovakav, onakav.
Ali nema veze, samo će vam se kas'ti.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#32695 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

ovo sa falatarom me podsjeca na prosle lokalne izbore u opcini centar kada je nasa stranka kandidirala onog bukvu.

nasa stranka odlicno prosla na izborima, a bukva ni u top 5 nije bio. samo je otkinuo glasove kandidatima iz sdpa i dfa.

tako bi moglo biti i na ovim izborima sa falatarom. samo sto je ovo mnogo opasnija prica od lokalnog nivoa.
statixx

#32696 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Sta su se ovo Arapovicka i Cudicka udruzile protiv ove Alme na FTV-u.

Satrase je. :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#32697 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

pemanapemani wrote:
Dasi wrote:
Nema nikakvog sukoba.
Marjanović gura ljude koji su došli sa njim, što je i razumljivo i to je sve.

Ovo je propaganda GS i DF, jer ljudi nemaju nikakav program, pa onda ne mogu ni izaći na ulicu i bjesomučno proklinjati sve koji ne podržavaju Komšića.
Nema sukoba ali će biti koalicije.
Leverage

#32698 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

statixx wrote:Sta su se ovo Arapovicka i Cudicka udruzile protiv ove Alme na FTV-u.

Satrase je. :D
Evo moli za samilost :D

Sabina odlična.
statixx

#32699 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

SDP-SBB-NS? :D
criticos

#32700 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

statixx wrote:SDP-SBB-NS? :D
Prije da će biti SDA+SBB+NiP+NB+BPS+DF preletači