mislim da je samaranje bilo na ilidziJanjicar wrote:Pade mi na um opšta ekstaza forumaša na onaj video šamaranja momka na Baščaršiji pa rekoh da im malo nabijem na nos...JThomas wrote:znaš ti ko sam ja hoćeš li bez posla da ostaneš...
kakve batine, bolje jedan metar pritvora da se strasti smire i razmisli o postupcima...ali nije problem samo u njemu, nego u cijelom "patriotskom" diskursu i sistemu vrijednosti. nije on napao policajca nego šapkuzatvarate heroje, branioce a četnici kolo vode...
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
nebogori
#32676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drug_profi
#32677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nece zena bezze pucat na muza. To da vam je jasno.
Ja sam siguran da je dobio sto je trazio.
Ja sam siguran da je dobio sto je trazio.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#32678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dok je ona crncila po Afganistanu i nosala glavu u torbi, on ga zabijo u drugu rupu i potrosio ustedjevinu 
-
noviclan
#32679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A sta mislis mozda se i on pitao kako su je metkovali u afganistanu
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#32680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa dobro, onda 1:1.
A lova ?
A lova ?
- JThomas
#32681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja principijelno nemam ništa protiv da je ovo pokušaj ubistva i da ide pritvor. ali brude krimosi po zanimanju pucaju po sto puta pa ide kvalifikacija teške tjelesne, a ne pokušaj ubistva. kao u noge je. kao svi oni su čak noris i kad naciljaju nogu (ako su uopšte ciljali nogu) pogodiće samo i uvijek nogu, i fuliti femoralnu arteriju.
nije ovo olakšavajuća za nju niti treba biti, nego inače o bijedi sistema...
nije ovo olakšavajuća za nju niti treba biti, nego inače o bijedi sistema...
-
Sociolog
#32682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
On ako zeli moze je unistiti
1.profesionalno vojno lice
2.2 ture, uvijek moze traziti ekspertize Ptsp,i ici na tu varijantu i peglati se s time
3.kazu udaljenost manja od 2 metra,to je NAJTEZA OKOLNOST
4.bilo je iznad struka, u stomak, a ne u noge,sto se ne moze okarakterizirati kao strah
Mislim da je on kreten,svoje vrste,i da je ona u principu pretrpjela nasilje duze vremena, ali po ovim cinjenicama on je moze dokrajciti.Da sam ja na njegovom slucaju,isao bi do Vrhovnog suda Federacije igrajuci na varijantu PTSP,i nezavisne strane neuropsihijatre koje bi to da procjene...vjerovatno joj je nizak prag tolerancije na frustraciju i maltretriranje i krene s postupkom upotrebe vatrenog oruzja.Uz dobrog advokata moze je staviti na 6/9 godina zatvora i non stop lijecenje po psihijatrijama.
Da sam na njenom mjestu,odmah bih potpisao do 3 godine nagodbe...jer ako budu razvlacili sudjenje, nece nikad postati oficir, sad ima 30 godina, i moze ostati u sluzbi do 35...doduse sigurno ima prejake stele u vojsci,al'peglanje po sudovima je mogu unistiti profesionalnu karijeru...jbg.tako je to kad zenske uvijek privlace belajsuz tipovi
2.2 ture, uvijek moze traziti ekspertize Ptsp,i ici na tu varijantu i peglati se s time
4.bilo je iznad struka, u stomak, a ne u noge,sto se ne moze okarakterizirati kao strah
Mislim da je on kreten,svoje vrste,i da je ona u principu pretrpjela nasilje duze vremena, ali po ovim cinjenicama on je moze dokrajciti.Da sam ja na njegovom slucaju,isao bi do Vrhovnog suda Federacije igrajuci na varijantu PTSP,i nezavisne strane neuropsihijatre koje bi to da procjene...vjerovatno joj je nizak prag tolerancije na frustraciju i maltretriranje i krene s postupkom upotrebe vatrenog oruzja.Uz dobrog advokata moze je staviti na 6/9 godina zatvora i non stop lijecenje po psihijatrijama.
Da sam na njenom mjestu,odmah bih potpisao do 3 godine nagodbe...jer ako budu razvlacili sudjenje, nece nikad postati oficir, sad ima 30 godina, i moze ostati u sluzbi do 35...doduse sigurno ima prejake stele u vojsci,al'peglanje po sudovima je mogu unistiti profesionalnu karijeru...jbg.tako je to kad zenske uvijek privlace belajsuz tipovi
- JThomas
#32683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i ti si puno serija gledao. oštećeni je otprilike ikebana, stranke su tužilac i optuženi. ako je tačno da je on nju sve vrijeme udarao - to je na mah ili prekoračenje nužne odbrane. ako je vojnik nije robot, i nije kod kuće u vojsci...
-
Sociolog
#32684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako je od 2 manje + i iznad struka,minimum minimuma 3 godine i da se poslije pomire i opet zive sretnoJThomas wrote:i ti si puno serija gledao. oštećeni je otprilike ikebana, stranke su tužilac i optuženi. ako je tačno da je on nju sve vrijeme udarao - to je na mah ili prekoračenje nužne odbrane. ako je vojnik nije robot, i nije kod kuće u vojsci...
- JThomas
#32685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
eto ti znaš. konačni ishod je teško prognozirati ali ima ovdje odbrana milion stvari za uhvatiti se.
-
noviclan
#32686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sociolog wrote:On ako zeli moze je unistiti
- drug_profi
#32687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koliko ja kontam ptsp samo moze biti olakotna okolnost a nikako otezavajuca.
Drugo ona je slabija fizicki i strah je prevladao.
Oruzje je legalno.
Vojno je lice zna rukovati. Da je htjela ubiti. Ne bi joj bio problem sa dva metra.
Drugo ona je slabija fizicki i strah je prevladao.
Oruzje je legalno.
Vojno je lice zna rukovati. Da je htjela ubiti. Ne bi joj bio problem sa dva metra.
- JThomas
#32688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa naravno da je olakotna. basne se pišu...
- drug_profi
#32689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma zena je vazda kriva. Zene su kurve itd...JThomas wrote:pa naravno da je olakotna. basne se pišu...
Nasa retardirana pamet
- JThomas
#32690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
još ako ima zlostavljanje od njega. dupli ptsp. avaz kaže da ima, to vjerujem jer oni su s murijom i crnom hronikom stvarno dobri. pa to je predmet iz snova za malo teatralniju i popraćeniju u medijima odbranu.
-
MAN-lion's coach
#32691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije optuzena, nego je osumnjecena za pokusaj ubistva.Haris.ba wrote:Zato sto je imala stelu za dvije ture u misiju onda je osiona i nadmena?
Kakve su ovo projekcije?
Nego, meni nije jasno je li ona njemu prijetila da ce ga ubiti pa ostade u pritvoru da ne ponovi pokusaj ubistva?
Bolje i da mediji nisu nista u javnost obavjestavali kad ne znaju obavjestiti.
Znam da ni policija ni sud ne zeli da uvede pravo na saoodbranu jer vise vole da zavisino od njih, ali daleko je pokusaj ubistva od pa i prekoracenja nuzbe odbrane.
I nije mi jasno kako pokusaj ubistva. Ja da sam vojnik nikako ne bih mogao razumiti da me neko moze optuziti za pokusaj ubistva. Bilo bi me stid.
To je razlika i nije isto.
Policija ne uvodi nikakvo pravo na samoodbranu vec druge institucije vlasti u globalu zajedno. Kod nas je problem iskljucivosti i ustaljene seme pravosudja gdje se s vremena na vrijeme salje losa poruka ljudima koji se pokusaju zastititi da ispadnu vise krivi od pravih krivaca.
To sto joj je odredjen pritvor ne znaci da je prijetila,vec ocito da su u pozadini njihove relacije naruseni odnosi, a i sama cinjenica da je doticna opasna u smislu obavljanja vojne profesije i slicno pa moze zbog svog stanja jos goru glupost napraviti.
Uglavnom ne znamo pravu pozadinu sukoba ali bi volila da cura se maksimalno izvuce iako nije mislila mozgom kad je odlucila sa ovakvim likom graditi buducnost.
- JThomas
#32692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mislim da nije težnja na razlici osumnjičena/optužena, nego na kvalifikaciji. jer znaju se i gore stvari karijernim kriminalcima gledati blaže. djeluje mi da to i on cilja.
a također, ako je tačno da ju je ranije zlostavljao i da ju je i tu udarao - djeluje malo kao šiljenje kurca na relativno (ovo je namjerno podvučeno - kriva je ona za nešto, nevina neće biti, i otići će nešto u zatvor...ustvari - već je tamo) manje krivoj osobi u odnosu na uobičajene pucačke dionice.
a također, ako je tačno da ju je ranije zlostavljao i da ju je i tu udarao - djeluje malo kao šiljenje kurca na relativno (ovo je namjerno podvučeno - kriva je ona za nešto, nevina neće biti, i otići će nešto u zatvor...ustvari - već je tamo) manje krivoj osobi u odnosu na uobičajene pucačke dionice.
-
MAN-lion's coach
#32693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naravno. Podrazumijeva se da u toku profesionalne karijere navedenih poslova moras dobro ucuvati svoje psihicko stanje jer se svakodnevno izlazes provokativnim situacijama tako da je izuzetno otezavajuca okolnost potezati oruzje kao sluzbeno lice i biti lak na obaracu,jos pogotovo kad se i u sluzbenoj upotrebi to detaljno raspravlja da li je upotreba zakonita ili ne.Sociolog wrote:
Mozda se necu najbolje izraziti,ali osobe koje nose uniformu,policija i vojska ,kad koriste vatreno oruzje im je u ovakvim situacijama,veliki minus, ima to nesto u zakonima,kao visoko obucene osobe,zakon u ovoj situaciji nije na strani ove djevojke+ ako onaj tip nadje jakog advokata moze traziti PTSP vjestacenje ici na tu varijantu,pojacan stres, ipak 2x ture ,moze ici na tu varijantu i vjestacenja....naravno sad ce mi forumashi napasti i slicno,ali volio bih da neko odgovori na post ko je bio u Afganistanu,i pojacan nivo stresa
Ali sve zavisi od okolonosti. Kriminalac prosjecni ne benda ni 2% upotrebu i njemu je potpuno svejedno kad puca okolo i ranjava.Ali sluzbenom licu se dobro vaga upotreba i da li su uopce postojali uslovi da se upotrijebi.Najteze je to pravdati a sve zavisi od okolnosti, od toga gdje si bio do kako si bio okrenut i kako si gledao...
Ako bi ona isla na varijantu PTSP-a u daljoj proceduri i da je psihicki labilna i konfliktna,onda ce se ispitivati kako je dosla do vatrenog oruzja i da li je ispunila uslove, a da ne govorim proces na radnom mjestu bez kojeg sada vrlo lako moze ostati.Ljudi koji obole se obicno premjestaju na druge poslove da rade a takvih ima koliko hoces.Ali eto, ostaje da se vidi.
Svakako ona ce pored procesa ovog standardnog biti izlozena i disciplinskom procesu na poslu...
Last edited by MAN-lion's coach on 27/07/2019 19:55, edited 1 time in total.
-
MAN-lion's coach
#32694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Toksicni brakovi su uvijek pogubni za oboje. Mladi su, a malo izgledaju vise ko jebivjetrovi i neozbiljni. Oboje krivi,ali ne mozemo previse ulaziti i osudjivati.JThomas wrote:mislim da nije težnja na razlici osumnjičena/optužena, nego na kvalifikaciji. jer znaju se i gore stvari karijernim kriminalcima gledati blaže. djeluje mi da to i on cilja.
- drug_profi
#32695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako je bilo fizickog nasilja sa njegove strane meni je prica jasna. Prekoracenje nuzne obrane i smanjena uracunjivost radi straha.
Kazna vjerovatno uslovna.
Kazna vjerovatno uslovna.
- JThomas
#32696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
uz korektnu odbranu realno je da se okarakteriše kao prekoračenje nužne odbrane, ako su tačne stvari koje se pišu, odnosno ako te okolnosti stvarno stoje. uslov mislim da neće ići, to bi bio baš uspjeh odbrane. kad bi morao prognozirati kako hoće biti - jedno godina i po.
- He1972
#32697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ako dobije 1g ili više, leti sa posla k'o metakJThomas wrote:uz korektnu odbranu realno je da se okarakteriše kao prekoračenje nužne odbrane, ako su tačne stvari koje se pišu, odnosno ako te okolnosti stvarno stoje. uslov mislim da neće ići, to bi bio baš uspjeh odbrane. kad bi morao prognozirati kako hoće biti - jedno godina i po.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#32698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mislim cak za 6 mjeseci da se letiHe1972 wrote: ako dobije 1g ili više, leti sa posla k'o metak
-
Sociolog
#32699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znaci, cura u vojsci od 25 sad 30, vec odradila 2x u Afganistanu i sad izabrana na neko skolovanje u Velikoj Britaniji,znaci Bogovska stela, prije ce ti na sred Titove pasti torba puna novca,nego njen uspjeh u vojsci, a ona se udade za ovog nasilnika, a ako nadje jakog advokata, moze je smjestiti duze od 2 godine i po"defaultu" otkaz iz vojskeHe1972 wrote:ako dobije 1g ili više, leti sa posla k'o metakJThomas wrote:uz korektnu odbranu realno je da se okarakteriše kao prekoračenje nužne odbrane, ako su tačne stvari koje se pišu, odnosno ako te okolnosti stvarno stoje. uslov mislim da neće ići, to bi bio baš uspjeh odbrane. kad bi morao prognozirati kako hoće biti - jedno godina i po.
- Xavier1
#32700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Proslijedio sam mu ja sve.noviclan wrote:Sociolog wrote:On ako zeli moze je unistiti
nadam se da ljakse ili neko od njegovih bliznjih nece citati ovu temu