hopcup wrote:Styling wrote:
Ko ne glasa i ne bira, nema pravo ni da kritikuje.
tu priču možeš mačku okačit o rep jer nema smisla. situacija je ista kao da odeš u prodavnicu da kupiš odijelo, međutim, koje god da probaš, ni jedno ne odgovara. jel to znači da ćeš kupit odijelo koje ti ne odgovara? prođi me se s tom pričom naučenom na radionicama za mlade koju organizuju političke partije...
I ti si u pravu ali i u krivu. Jbg. ako ces apstinirati, nikad kraja ovome. Izlazice uvijek oni kojima je dobro, koji su vezani za vlast egzistencijalno i interesno. Izbori ce biti legalni i legitimni. Uvijek ce isti biti na vlasti i nikad se nista promijeniti nece.
Ovako makar znam da sam pokusao, pa jbg. Odaberem pogresno, nema veze. Znam da drugi put necu isto. Za mnogo krace vrijeme nadocu na pravo, a ako cu cekati da se rodi politicar ili strnaka koji su mi potaman, umrijecu cekajuci jer od politicara ne ocekuj da ti bude posten vec ga natjeraj da bude... tako sto ces ga smijeniti na izborima.
I to ti je to.
Kad smo vec bili toliko pametni da srusimo onakvu drzavu radi slobodnih visestranackih izbora, onda dajte izadjite pa glasajte za nekog, majkamustara, a neodgovorno ponasanje prema sebi i svojoj zemlji, svojim potomcima nemojte umotavati u pricu "ja sam iznad toga i nema tu nista za mene".
To je samo ljenost, neodgovornost, da ne kazem glupost. Nije valjda da ocekujete da se neko posrami zbog male izlaznosti i kaze "Joj jest me sramota, hopcup i njegova raja nece da glasaju nikako. Da nisu sta ljuti?"