Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
emmir1
#32651 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Meni je super što Hrvati prijete nekakvim blokadama.
Ljudi dragi mi smo navikli na blokade, nama bi bilo čudno da nema blokada i da ide sve glat.
Blokiraju evo godinama sve moguće i sada nas kao plaše nekim blokadama.
Haos
Ljudi dragi mi smo navikli na blokade, nama bi bilo čudno da nema blokada i da ide sve glat.
Blokiraju evo godinama sve moguće i sada nas kao plaše nekim blokadama.
Haos
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#32652 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zato i pitam.mali_milojica wrote: Problem je sto nemaju sta ponuditi, a hoce sve.
Hrvati u BiH su ispali kusur kod Franjinog plaćanja Oluje i fakticki etnički ciste Hrvatske. HDZu iz RH trebaju zbog glasackog tijela i nicega vise.
Pokusalo se sa surovanjem sa Dodikom oko stvaranja krize i na silu da se dobije treći entitet. Dobili su inat kod bosnjaka. Neka i naredne 4 godine Covic zateze i suruje sa Miloradom. Vidjet ćemo sta ce se desiti.
Jednim dijelom nemaju šta, drugim neće.
-
Novak20
#32653 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da bi nešto prodao moraš to i da imaš.Energetika2 wrote:
Pa je li ti diskutujes argumentima ili sta? Znaci to sto ti mislis da bi Turska prodala balkan pred jednom Hrvatskom koja broji svega 3 miliona stanovnika; to je odmah "istina".
Turski primarni interes na balkanu su Albanske zemlje i BiH. I to ce tako ostati siguro i u narednih 50 godina.
Tako da ti iz Holandije možeš prodati nešto svoje u BiH ako već nisi.
Osmansko carstvo je davno popušilo i opet bi, a Turska ako ima interesa neka ulaže u BiH.
- mO k3
#32654 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jeli bolan gdje si bio neku noć da vidim kako kmečiš ???Novak20 wrote:Da bi nešto prodao moraš to i da imaš.Energetika2 wrote:
Pa je li ti diskutujes argumentima ili sta? Znaci to sto ti mislis da bi Turska prodala balkan pred jednom Hrvatskom koja broji svega 3 miliona stanovnika; to je odmah "istina".
Turski primarni interes na balkanu su Albanske zemlje i BiH. I to ce tako ostati siguro i u narednih 50 godina.![]()
Tako da ti iz Holandije možeš prodati nešto svoje u BiH ako već nisi.
Osmansko carstvo je davno popušilo i opet bi, a Turska ako ima interesa neka ulaže u BiH.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#32655 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dali bi oni sve sto imaju, pa ako nista za zasebnu izbornu jedinicu, a o entitetu da ne govorim. Samo nema nikoga ko ce to potpisati. Jer to bi bila veleizdaja i politicko samoubistvo.Tomahawk11 wrote: Zato i pitam.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#32656 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mislio sam na izborni.mali_milojica wrote:Dali bi oni sve sto imaju, pa ako nista za zasebnu izbornu jedinicu, a o entitetu da ne govorim. Samo nema nikoga ko ce to potpisati. Jer to bi bila veleizdaja i politicko samoubistvo.Tomahawk11 wrote: Zato i pitam.
To je već pitanje za koje ni jedan bošnjački (a ni građanski) predstavnik ne bi niti ponudio bilo koju vrstu kompromisa.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#32657 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Daj sad promjenu izbornog zakona. Za 10 godina daj zasebnu izbornu jedinicu. Za 30 godina daj entitet. Za 50 godina daj nam državu.Tomahawk11 wrote:Mislio sam na izborni.mali_milojica wrote:Dali bi oni sve sto imaju, pa ako nista za zasebnu izbornu jedinicu, a o entitetu da ne govorim. Samo nema nikoga ko ce to potpisati. Jer to bi bila veleizdaja i politicko samoubistvo.Tomahawk11 wrote: Zato i pitam.
To je već pitanje za koje ni jedan bošnjački (a ni građanski) predstavnik ne bi niti ponudio bilo koju vrstu kompromisa.
- kamberovica polje
#32658 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nema za SDA političkog ubistva. Oni su spremni na sve pa čak i svojoj ratnoj braći ponuditi treću grofoviju. Samo je cijena pitanje
-
smjesko071
#32659 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
bas takokamberovica polje wrote:Nema za SDA političkog ubistva. Oni su spremni na sve pa čak i svojoj ratnoj braći ponuditi treću grofoviju. Samo je cijena pitanje
- mO k3
#32660 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa zar nisu naučili lekciju ??smjesko071 wrote:bas takokamberovica polje wrote:Nema za SDA političkog ubistva. Oni su spremni na sve pa čak i svojoj ratnoj braći ponuditi treću grofoviju. Samo je cijena pitanje
Ja ne vjerujem u to da ce ponovo nešto promjeniti na štetu bosnjaka
- kamberovica polje
#32661 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zašto ne bi? Ovi izbori su više od bilo kojih drugih prije pokazali da za njih odgovornost prema biračkom tijelu ne znači ništa. Kakvi Bošnjaci, Srbi i Hrvati svi oni imaju jednog gosppdara, a to je interes i para.mO k3 wrote:Pa zar nisu naučili lekciju ??smjesko071 wrote:bas takokamberovica polje wrote:Nema za SDA političkog ubistva. Oni su spremni na sve pa čak i svojoj ratnoj braći ponuditi treću grofoviju. Samo je cijena pitanje
-
smjesko071
#32662 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
bolan ne bio, je.e se njima i za bosnu i bosnjake. bitna je stranka i njena masinerija, jer stranka znaci pare i uticaj.ostalo je sve sporedno.dokaz ovome je njhovih prethodni 22 godine vladanja, koliko su imali vremena da pokazu da im je narod ili drzava bitni.molim te navedi jednu dobru stvar, koju su uradili za narod?mO k3 wrote:Pa zar nisu naučili lekciju ??smjesko071 wrote:bas takokamberovica polje wrote:Nema za SDA političkog ubistva. Oni su spremni na sve pa čak i svojoj ratnoj braći ponuditi treću grofoviju. Samo je cijena pitanje
ali zato su puno toga dobrog uradili za sebe.
-
dert
#32663 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Njachu kenjci , njachUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

- moa
#32664 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Oni su sami zasrali svojom politikom, mada su seronje sto su i ratu pokazali. dodik je covica neki dan odje#4bao. Svojom politikom su samo probudili bosnjacki nacionalizam. Na kraju krajeva uslov za ulazak u EU je sejdic/finci presuda ali to je jos uvijek na dugom i predugom stapu, mozda dozivim za svog zivota ali hebo EU nato je prioritet.mali_milojica wrote:Dali bi oni sve sto imaju, pa ako nista za zasebnu izbornu jedinicu, a o entitetu da ne govorim. Samo nema nikoga ko ce to potpisati. Jer to bi bila veleizdaja i politicko samoubistvo.Tomahawk11 wrote: Zato i pitam.
-
furlan
#32665 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Halo Bing, kako brat? Opet u zatvoru? A cijena , prava sitnica.kamberovica polje wrote:Nema za SDA političkog ubistva. Oni su spremni na sve pa čak i svojoj ratnoj braći ponuditi treću grofoviju. Samo je cijena pitanje
-
statixx
#32666 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
http://sanela.info/blog/stolac_bola/226 ... eni-izboriVeć sam jednom napisao da službenome Zagrebu Sarajevo nikada nije bilo Ljubljana, Rim, Budimpešta, Beograd ili Podgorica, glavni grad jedne od susjednih država. Zbog toga je bilo normalno da hrvatski premijeri i ministri dolaze u posjet Mostaru kao Šibeniku, da veleposlanica BiH u Rimu za vrijeme svog mandata postane zastupnica HDZ-a iz Republike Hrvatske u Europskome parlamentu ili da potpredsjednik Sabora Republike Hrvatske vodi predizbornu kampanju u BiH. Krajnji rezultat takve politike lako je mjerljiv kroz egzodus Hrvata iz BiH i njihovu potpunu marginalizaciju u krajevima u kojima nisu većina.
Ključni trenutak u kojem je Dodik postao saveznik HDZ-u u BiH Milorad Dodik odavno je od svoga separatističkog garda i proklamirane velikosrpske politike izgradio imidž najvećeg balkanskog kabadahije, a što ga je učinilo i glavnim pouzdanikom Kremlja na ovim prostorima. S tim i takvim Dodikom Dragan Čović i HDZ BiH sklopili su neformalno savezništvo i danas se čude kao pura dreku izbornom rezultatu te svoje premudre politike. Jer ako su stvarno desetine tisuća Bošnjaka pohrlile na birališta kako bi Hrvatima nametnule Komšića, onda su to mogle učiniti samo zato što su u Čoviću vidjeli Dodika i njegov palanački secesionizam.
Sva ta hrvatska maskarada i prenemaganje s europskim putem susjedne nefunkcionalne države, sav taj paternalizam i licemjerje, sve je to još i moglo imati nekog smisla, ali samo do onoga otužnog trenutka kada je Milorad Dodik HDZ-u u BiH postao saveznik. Jer kao što je sporazum iz Graza, dogovoren između Mate Bobana i Radovana Karadžića u svibnju 1992., prethodio hrvatsko-bošnjačkom ratu, tako bi i svaki hrvatski javni ili tajni pakt s Dodikom imao kobne posljedice i to ne samo na današnje hrvatsko-bošnjačke odnose, nego i na sve države u regiji.
- spreca
#32667 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jeli ziv onaj karlik Kramatic
....nesto ga u zadnje vrjeme ne jebe niko ni 2%.....nije valjda da je otisao u politicku pokojninu
......dosadno bez njega...ja sam uzivao u njegovim prijetnjama i samo sam cekao kad ce se u parlamentu pojaviti u SSuniformi
...sad nek malo trenira budakom i okopava u Cirila vinograd 
- horkesh
#32668 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sedmi je na listi pa vjerovatno neće upasti u Predstavnički dom, što znači da će ga vjerovatno opet imenovati kao delegata u Domu naroda.spreca wrote:Jeli ziv onaj karlik Kramatic....nesto ga u zadnje vrjeme ne jebe niko ni 2%.....nije valjda da je otisao u politicku pokojninu
......dosadno bez njega...ja sam uzivao u njegovim prijetnjama i samo sam cekao kad ce se u parlamentu pojaviti u SSuniformi
-
Novak20
#32669 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Malo zatezanja.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-ne ... /181010016
Zbog obavijesti ministara iz reda HDZ-a BiH o tome kako se neće pojaviti na zasjedanju Vijeća ministara BiH otkazana je za danas najavljena sjednica državnog organa izvršne vlasti, saznaje Klix.ba.
- bh.tornjak
#32670 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Novak20 wrote:Malo zatezanja.
Zbog obavijesti ministara iz reda HDZ-a BiH o tome kako se neće pojaviti na zasjedanju Vijeća ministara BiH otkazana je za danas najavljena sjednica državnog organa izvršne vlasti, saznaje Klix.ba.
sto vise to bolje
" da nastupi bio je sprecen
gutac plamena,
jezik mu je sveze ispecen,
trazi se zamena...trazi se zamena....!
- SaraFina
#32671 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Novak20 wrote:Malo zatezanja.
Ooooo nabija se cijena za buduće prostituisanje. Lajkam
Baš jučer sam ti o ovome. Jesi prenio to u stožer?
Da umiri biračko tijelo. A njegovo šovinističko glasilo dnevnik.ba već jučer iznio listu njegovih želja. ... MVP, preCjednik FBIH
LOL
- spreca
#32672 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Vidis da mu je puna guzica radosti.SaraFina wrote:Novak20 wrote:Malo zatezanja.
Da umiri biračko tijelo. A njegovo šovinističko glasilo dnevnik.ba već jučer iznio listu njegovih želja. ... MVP, preCjednik FBIH
LOL
- spreca
#32673 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ako ne prodje ,uvijek moze kositi travu sefu ha hacijendihorkesh wrote:Sedmi je na listi pa vjerovatno neće upasti u Predstavnički dom, što znači da će ga vjerovatno opet imenovati kao delegata u Domu naroda.spreca wrote:Jeli ziv onaj karlik Kramatic....nesto ga u zadnje vrjeme ne jebe niko ni 2%.....nije valjda da je otisao u politicku pokojninu
-
Novak20
#32674 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Šteta što si tako puna otrova. Ovde se ne hraniš i ne plaćaš porez ali poprilično, da ne kažem šta.SaraFina wrote:Novak20 wrote:Malo zatezanja.
Stožer radi bez tebe i mene ali ne onako kako ti misliš i procjenjuješ.
- SaraFina
#32675 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Odgovorno tvrdim Sprečoni, da je Čović najveći moralni i ljudski odron na BH političkoj sceni. A konkurencija je zaista žestoka.