Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

channel10

#32626 Re: Zeničani

Post by channel10 »

clio_dci120 wrote:
channel10 wrote:
clio_dci120 wrote:Koje je to projekte gradska uprava vezano za eu fondove uspješno sprovela? Možda led rasvjeta i pitanje je li još išta.
Išao sam ja lično kod Mehmedicke sa jednom ekipom iz Sa, blehnula kao tele na naše prijedloge . Što je najgore možda je sta i mogla pomoći, ali vidjelo se da neće jer sam ja i javno prozivao Dofua, ne samo preko foruma!
Kakva je to agencija za lokalni razvoj i eu projekte u kojoj je rukovodilac osoba koja nema dana radnog iskustva u realnom sektoru? Pa više Ramo o privredi zna od nje.
Kakve je to projekte ZEDA uradila? Nikakve, trebaju se ubiti kada vide kakve projekte ljudi po Sarajevu rade. Ko god ne vjeruje, neka samo jedan dan ode do sarajevskog networksa. Da ne kažem ni da ZEDA ni ta gradska služba nisu ni 10% potencijala iskoristili vezano za projekte.

Sta je sa zgradom UmKORA? Udruženju je dato 50.000 maraka za koje se ne zna Na sta su utrošene. Ali momak koji također radi u Sa valjao je nešto Dofiju, pa ih je ovaj nagradio. Haloo, 50 milja, za koje se ne vidi gdje su utrošene.

O kakvom BFC certifikatu govorite!? U Zenici se i dalje naplaćuje KGZ i koji će klinac investitori doći ovdje?

O sumnjivim ugovorima za Papirniu da i ne govorim, o stimanju tendera, klupama i sl. Do toga da kažnjava boravka udruženja u kojima su ljudi koji ga ne podržavaju.

Sta je sa zapošljavanjem u Centru za socijalni rad i uposlenpm vijećniku tamo. Sta je sa uposljavanjima u ostalim gradskim prcvarnicama?

Model za grijanje - izabran najgori mogući, ubjedljivo.
Kako ti tako informisan ne znas sta je ona sve uradila i sta sve radi? A? Tajpi Casuala, on bi mogao znati.
Hajd neka polako izlazis iz ormara.

Evo, de nam ti reci, slusamo te. Samo prije svega de nam predstavi radno iskustvo doticne prije ovoga zaposlenja.
Nemoj kao smart i moet da se usutis. ;-)

I de mi objasni mogu li ja sutra osnovati za 180 maruna kakvo udruzenje, pa dobiti od Gradske uprave 50 000 milja, ali da nemam konkurenata pri tome?
E da ti je znati, jel de :mrgreen:

Nemam ja veze ni sa Fudom ni Mehmedickom. Mehmedicku poznajem i vrlo dobro znam sta radi, kako radi i koliko je pomogla nekim gradskim ustanovama. Sad su kod tebe ovakve oci :shock: nakon ovog zadnjeg, jer kako ce pobogu ona pomoci nekome ako nigdje nije radila, ali si tanak sa informacijama. Izvor ti je vjerovatno negdje u Babinu, Nemili i ostalim prigradskim naseljima. Ne mogu oni znati gradsko dijete, sta radi i u kakvoj porodici je odrasla.
Casual's

#32627 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Pa dobro, može li neko napisati konkretno šta je uradila? Sve nešto okolo. Možda žena fakat vrijedi kako pričate...
clio_dci120

#32628 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Hajd neka polako izlazis iz ormara.

Evo, de nam ti reci, slusamo te. Samo prije svega de nam predstavi radno iskustvo doticne prije ovoga zaposlenja.
Nemoj kao smart i moet da se usutis. ;-)

I de mi objasni mogu li ja sutra osnovati za 180 maruna kakvo udruzenje, pa dobiti od Gradske uprave 50 000 milja, ali da nemam konkurenata pri tome?
E da ti je znati, jel de :mrgreen:

Nemam ja veze ni sa Fudom ni Mehmedickom. Mehmedicku poznajem i vrlo dobro znam sta radi, kako radi i koliko je pomogla nekim gradskim ustanovama. Sad su kod tebe ovakve oci :shock: nakon ovog zadnjeg, jer kako ce pobogu ona pomoci nekome ako nigdje nije radila, ali si tanak sa informacijama. Izvor ti je vjerovatno negdje u Babinu, Nemili i ostalim prigradskim naseljima. Ne mogu oni znati gradsko dijete, sta radi i u kakvoj porodici je odrasla.
I ja sam rodjen u Beogradu, je li to znaci da vrijedim? :D
A de napisi konkretno, po stavkama i u petak idemo u ZS da jedemo i pijemo. ;-)
Ali molim konkretno, bez okolisanja.
moet-perignon

#32629 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

channel10 wrote:Nemam ja veze ni sa Fudom ni Mehmedickom. Mehmedicku poznajem i vrlo dobro znam sta radi, kako radi i koliko je pomogla nekim gradskim ustanovama. Sad su kod tebe ovakve oci :shock: nakon ovog zadnjeg, jer kako ce pobogu ona pomoci nekome ako nigdje nije radila, ali si tanak sa informacijama. Izvor ti je vjerovatno negdje u Babinu, Nemili i ostalim prigradskim naseljima. Ne mogu oni znati gradsko dijete, sta radi i u kakvoj porodici je odrasla.

bas tako, ne mogu Babinci znati sto radi i u kakvoj je porodici odraslo gradsko dijete. i dalje, sve najbolje i Mehmedicki. jako me rastuzi cinjenica
da je samo sacica takvih poput nje.

clio, moras malo vise da se informises o radu drugih. ne mozes pausalno da govoris, i mnogo toga sto napises je kleveta. nemam pojma sto je sa Umcorom, ali znam da je to bio sjajan prostor. iskreno apsolutno nikakav doticaj sa tom pricom nemam, i sve sto kazem bit ce laz.

i ja dobro znam sto je Mehmedicka i kako je radila, i izlisno je da o tome raspredamo po forumskim okolicama.

sjetim se kako Babinci prave brend od svojeg, stvarno lijepog sela kao i Arnauti, tako sto se fotkaju sa majicama "Babinci" ili "Babino City", i tako nesto.
kako god, poenta je da otprilike oni tako i brendiraju svoj kvalitet - preko tevezenice i zenicabloga.

sta zna sta je Babinac gdje je Brooklyn. garant ga povezuje sa italijanskom mafijom.
clio_dci120

#32630 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ali ja zelim da se informisem, zato i pitam da mi predstave projekte i njihove iznose?

Mozes sve, ali povezivati me sa Babinom to nikako...I btw, valjda su sad Babinjci na Dofuovoj strani.

Sto se Umcora tice, nista nisam ni pogrijesio ni oklevetao. Sve je kako sam napisao, 10o%.
Velika je nepravda i netransparentan rad ucinjen na njegovom primjeru.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#32631 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

clio_dci120 wrote:Ali ja zelim da se informisem, zato i pitam da mi predstave projekte i njihove iznose?.
Pa sto pitas ako ne zelis da se informises :P ti malo podjebavas narod jelde :mrgreen:
Ci-Nick

#32632 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

prije par dana od kružnog toka na Drvenom mostu do Zeničanke izbrojah 13 trgovaca duhanom i cigaretama, ljudi patentirali prodajne stolove,..još toliko trgovaca gaćama, i ostalim glupostima,.. na visećem mostu razgrnuli nema čega nema,..sve iz kontejnera izvađeno,.. negdje muzika drma, sjedi cigo na klupi u kolicima razglas,..
Ulica koja bi trebala biti najatraktivnija je postala ruglo kao ni u jednom gradu,. okupirali je šverceri devizama, trgovci svega i svačega, krkani i socijalni slučajevi,..
Nigdje gospode ni za lijeka.
I u Sarajevu živi mnogo krkana ali nisu sišli na Ferhadiju da tu ubijaju dan,..
I ne razumijem koja su ovlaštenja i obaveze policije,.. ako je jasno da se neko bez ikakve dozvole na javnom mjestu bavi prodajom robe bez legalnog porijekla zašto se ne interveniše,..
Not My Idea

#32633 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Sve je to tako i jos gore.
Vidjela sam i ja tog cigu. Cigan i ciganka, beba u kolicima, ispred njih deka i ogroman zvucnik i covjek pojacao ko svojoj kuci. U po grada.

Sinoc vidim onog malog cigu sto pjeva u Titovoj. Lijepo sebi donio zvucnik i mikrofon i pusta karaoke i pjeva.

Onaj sto prodaje cigare s mjesecom i zvjezdom, sto je cijelo ljeto samo u sorcu, eventualno u potkosulji... neki dan prolazim i seljacina otrese nos na ulicu. Jos mu neki pajdo dobaci "joj jesi ga dobro otreso" ?!

Povraca mi se. Bilo bi me stid da mi dodju kakvi gosti, sigurno ih ne bi provela gradom.
ExNihilo

#32634 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Not My Idea wrote:Sve je to tako i jos gore.
Vidjela sam i ja tog cigu. Cigan i ciganka, beba u kolicima, ispred njih deka i ogroman zvucnik i covjek pojacao ko svojoj kuci. U po grada.

Sinoc vidim onog malog cigu sto pjeva u Titovoj. Lijepo sebi donio zvucnik i mikrofon i pusta karaoke i pjeva.

Onaj sto prodaje cigare s mjesecom i zvjezdom, sto je cijelo ljeto samo u sorcu, eventualno u potkosulji... neki dan prolazim i seljacina otrese nos na ulicu. Jos mu neki pajdo dobaci "joj jesi ga dobro otreso" ?!

Povraca mi se. Bilo bi me stid da mi dodju kakvi gosti, sigurno ih ne bi provela gradom.
:lol:
Not My Idea

#32635 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Haj jebi se,sta je smiješno :lol:
ExNihilo

#32636 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Zamišljam izraz lica dok prolaziš kraj ovog što otresa nos i dobiva komplimente na vještinu. :lol:
Not My Idea

#32637 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Pa eto, zamisli. U momentu mi pocelo zujat u ušima, udarila stvarnost u glavu.
Mislim,nije ni smijesno. Svaki dan takve stvari gledat...ne znam jesil upratio tog lika, nako žut, nizak, pravi pijacar, srednjih godina, sjedi uvijek uz ulaz na pijacu,piva ispred njega, go do pasa i ogromni mjesec i zvijezda vise... :bih:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#32638 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ma kakva policija, zadnjih nekoliko puta kad sam ih zvao nisu udostojili ni da se pojave, a kad je tako, kako onda očekivati da nešto urade na svoju ruku :lol: da budu proaktivni :lol: da... doduše neko iz policije dobro šuruje sa švercerima.
Not My Idea

#32639 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Mislim da nije posao policije da ganja cigare,... ali zato sve ostalo... neko je vec spominjao onog sto prodaje nozeve i cakije ispred pijace. Jos je tu. Pun stol nozeva, na izvolte.

Btw,bloo...nije ovako u Zenici, mi se samo šalimo
Kod nas organizovano javno zaljenje Notre Dama
Ci-Nick

#32640 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Titin milicajac kad je ulicom prolazio,.. sve se u red samo dovodilo,. :lol: :lol: :lol:
ExNihilo

#32641 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Not My Idea wrote:Pa eto, zamisli. U momentu mi pocelo zujat u ušima, udarila stvarnost u glavu.
Mislim,nije ni smijesno. Svaki dan takve stvari gledat...ne znam jesil upratio tog lika, nako žut, nizak, pravi pijacar, srednjih godina, sjedi uvijek uz ulaz na pijacu,piva ispred njega, go do pasa i ogromni mjesec i zvijezda vise... :bih:
Vjerovatno bih znao kada bih vidio. Ali pokušavam ne gledati previše okolo kad prolazim kraj pijace jer se osjećam kao u Kandaharu.

Nego, ovo što pišeš me podsjeti na

https://en.wikipedia.org/wiki/Broken_windows_theory
Ci-Nick

#32642 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Not My Idea wrote:Mislim da nije posao policije da ganja cigare,... ali zato sve ostalo... neko je vec spominjao onog sto prodaje nozeve i cakije ispred pijace. Jos je tu. Pun stol nozeva, na izvolte.

nije da ganja cigare ali jeste javni red a to podrazumjeva i korištenje javnih površina.
Pa bi trebao od svakog trgovca na ulici tražiti dozvolu za korištenje prostora jer zamisli da pedeset ljudi nareda nekih gluposti na Kameni most i blokira prolaz ljudima, da li bi to onda bio posao policije,..
Nivelacija

#32643 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Ima li Zenica komunalnu policiju?
Ci-Nick

#32644 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Bilo je govora prije desetak godina da su oformili komunalnu policiju sa dva čovjeka, al ne sjećam se da su negdje primjećeni. Ima komunalni inspektor i i prije sam ga često viđao sa dva policajca u šetnji ali u posljednje vrijeme ni njega nigdje.
Last edited by Ci-Nick on 17/04/2019 17:02, edited 1 time in total.
moet-perignon

#32645 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Not My Idea wrote:Mislim da nije posao policije da ganja cigare,... ali zato sve ostalo... neko je vec spominjao onog sto prodaje nozeve i cakije ispred pijace. Jos je tu. Pun stol nozeva, na izvolte.

i onda mi kazu da nismo kasaba. :)

danas sam vise u Zenici, i hocu da se pojedem koliko iz Mittala ispustaju nepodnosljive mirise.
Nivelacija

#32646 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

I mi kad kazemo da je situacija losija, prljavija, nesredjenija nego prije 3-4 godine onda te optuze da si politicki aktivan ili SDA-ovac..a sve iz dobre namjere kako bi vlasti primjetile problem i poboljsali uslove i ambijent zivota.

@NMI taj zuti je glavni medju svercerima, sigurno jos 3--4 radi za njega..
Ja_Ja

#32647 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

^^^ Hallo bbaaa..nema cuka, krolj rijesio za 3 mjeseca, Celik sampion (grad im nista ne placa, ni pripreme, ni putovanja na pripreme, ne daje im dinar), infrastruktura najbolja u drzavi - krolj dao. Hajd' necu vise...
Bloo
Globalna šefica

#32648 Re: Zeničani

Post by Bloo »

Ne moraš ništa objašnjavati. :mrgreen:
Nemoj da ja počneM. Veća kasaba, veća govna,
kakavdanakneiskustvu

#32649 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Nivelacija wrote:Ima li Zenica komunalnu policiju?

ima
clio_dci120

#32650 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ima, 2017 meni dosla kazna i to za parkiranje na sljuncanoj povrsini (i to rade vikendom).
Ono sto mi je bila sega kada sam se vratio zataknuta kazna, a do mene lik prekrio tablice novinom, smije se i kaze prolaze pored auta i ne smiju novine dignuti. Haha, fakat jest tako.
Otisao platio, da drugi prije mene nisu "utabali" parking mjesto mozda bi i nikla trava. Cesto vikendom prodjem tom lokacijom, sada na svim autima budu preko tablica novine.

Sto se svercera tice, svi oni uglavnom rade za druge velike koji ne stoje na cesti. Kada je prosle ili pretprosle godine pala ona skupina (zapljenjeno nekoliko desetina hiljada KM), za jednog je tada radilo cak 6 manjih (kod pijace). To je veliki poraz drzave.
Post Reply