a na izlazu iz ovog tunela pa prema kruznom toku u nemili trenutno nista. kad misle to probiti/spojiti?
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
talijan97
#32627 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Kada bi otvorili dionicu do zepca, pred izbore bilo bi top
-
HelaS
#32628 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ne znam da li je država proglasila izgradnju Koridora VC strateškim projektom i prioritetom, a mislim da bi trebala, pa da kroz tendersku dokumentaciju zahtijeva 24-satno radno vrijeme, jer je novac uvijek obezbijeđen. Ako firme nemaju potreban kapacitet, ne treba ni da učestvuju u izgradnji VCkurty wrote: ↑15/05/2025 09:24samo tuneli rade 24/7 dok se ne probijuHelaS wrote: ↑15/05/2025 00:34Nemam tvoj odgovor, ne znam, ali i ja imam pitanje: Da li se ovdje i na drugim gradilištima AP radi 24-satno radno vrijeme?nadžak wrote: ↑14/05/2025 22:30 Već danima je dole na gradilištu Ozimica čudna situacija! Kolona od nekih 20 i više kamiona čeka na istovar materijala. Vidim, vozači se dosađuju, to traje satima. Koliko vidim samo jedna radna mašina razvlači taj dovezeni materijal i zato se toliko čeka na istovar. Ako je tako, onda je to grozna organizacija posla! Nije valjda samo jedna mašina koja to može razvlačiti?
Kažu, radi se punom parom i za svaku pohvalu.
Jeli zna netko od vas zašto je ovo ovako?![]()
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#32629 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
FBiH donekle i postoji
BiH za ovaj projekat ne
Al eto, nastavimo sa razvlacenjem ne bi li stigli HR u 1996g
Hrvatska je od 1996te do 2003 napravila 400km.
I mi ulazimo u 2026tu, haloo tema na forumu stara 17g jos malo pa punoljetna
BiH za ovaj projekat ne
Al eto, nastavimo sa razvlacenjem ne bi li stigli HR u 1996g
Hrvatska je od 1996te do 2003 napravila 400km.
I mi ulazimo u 2026tu, haloo tema na forumu stara 17g jos malo pa punoljetna
- kurty
#32630 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
imamo i mi dušu druze... i porodice... jbg..HelaS wrote: ↑15/05/2025 09:47
Ne znam da li je država proglasila izgradnju Koridora VC strateškim projektom i prioritetom, a mislim da bi trebala, pa da kroz tendersku dokumentaciju zahtijeva 24-satno radno vrijeme, jer je novac uvijek obezbijeđen. Ako firme nemaju potreban kapacitet, ne treba ni da učestvuju u izgradnji VC
postoje poslovi koji bi mogli ici konstantno bez prekida... ali postoje i oni koji traze malo i pauze i odmora...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#32631 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Drug, nesto tu jebeno stekakurty wrote: ↑15/05/2025 10:07imamo i mi dušu druze... i porodice... jbg..HelaS wrote: ↑15/05/2025 09:47
Ne znam da li je država proglasila izgradnju Koridora VC strateškim projektom i prioritetom, a mislim da bi trebala, pa da kroz tendersku dokumentaciju zahtijeva 24-satno radno vrijeme, jer je novac uvijek obezbijeđen. Ako firme nemaju potreban kapacitet, ne treba ni da učestvuju u izgradnji VC
postoje poslovi koji bi mogli ici konstantno bez prekida... ali postoje i oni koji traze malo i pauze i odmora...
17god postoji tema na forumu jbt
Izvodjac je tu najmanje problematican
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#32632 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Tunel vam je 3 godine klapna..minimalno, pa usporedite druge tunele slicne duzine, sve 3+ godina
.
-
HelaS
#32633 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Da, ali postoje i drugi inženjeri i radnici, niste samo vi Bogom dani da radite na VCkurty wrote: ↑15/05/2025 10:07imamo i mi dušu druze... i porodice... jbg..HelaS wrote: ↑15/05/2025 09:47
Kad Kinezi mogu završavati svoje puteve i mostove i tunele u kratkim rokovima, zašto mi ne možemo
-
izbjeglica_iz_besmisla
#32634 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Zaboravljas sta nije slicno. Tamo kad ti drzava kaze da radis 15h i ti kazes ne, imat ces posljedice.
Kod nas ti ne moze to narediti.
-
HelaS
#32635 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Uz dopunu: kod nas može narediti, ali neće biti posljedica. Opet nadzor, opet inspekcijeizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑15/05/2025 11:41 Zaboravljas sta nije slicno. Tamo kad ti drzava kaze da radis 15h i ti kazes ne, imat ces posljedice.
- kurty
#32636 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
vidi, ja licno od svih poslova, Vc najmanje volim... radim podizvođačke specificne poslove...
ima tu hiljade faktora, zašto moze, zašto ne i slicno...
Jedne prilike smo radili neki bajpas vodovoda i redio sam sa ekipom 37 sati u cugu... hitnost, mora se i radi...
ali tri smjene, teško na duzi period...
veliki broj ljudi bi trebao biti zaposlen... pa zakon.. hajde sto kod nas radna sedmica nije 40, nego 50 - 60 sati u super okolnostima, bez "prekovremenih"... Pa nadzor bi trebao imati mnogo vise uposlenih, pa laboratorije... pa Investitor... Tesko za upratiti
A evo , kad Kineze spominjes, radio sam za njih... Bome, nije to daleko od nas odmaklo po vrijednosti, bar ovi sto su kod nas bili... Doduse, njima je posao kod nas od 50 - 100 mil eura ništa, na njihove godišnje promete, ali nije to to, vjeruj..
samo još jedan mali primjer..
treca traka na putu Semizovac - Olovo... eno je, treca traka zatrpana... svi sada vidi samo Izvođača kao krivca... Nadzora i posebno projektanta, nema nigdje... A čisto sumnjam da je Strabag uradio nesno na svoju ruku, kad je u pitanju kosina... Imaju nekih fula na trasi (asfaltu), ali kosine su sad trn u oku
- kurty
#32637 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Sve stoji... U pravu si, šteka... Mi mozda malo bolje poznajemo uslove i prilike, i mozda i znamo gdje šteka, ali tako je kod nas... Naviknuti smo svi na to...
Vidi primjer... Jedna Opština... Jedan Investitor znači, i jedan Nadzor (onaj godišnji ugovor o Nadzoru)..
I 6 tendera dobija ista firma... Firma koja ima 15tak uposlenih i hajmo reci, mehanizaciju i osoblje, dovoljno za jedan od tih tendera...
U ponedjeljak Investitor i Nadzor uvode firme u 2, a u Utorak u 4 posla... Znaci u samom startu, na 5 poslova će se probiti rok... Sve po zakonu, sve korektno i legalno... Ali... Ali
-
izbjeglica_iz_besmisla
#32638 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Sta se desilo fakat, ta treca traka?
Od svih prosirivanja cesta nakon rata, onakvo nesto nikad nisam vidio da se kosina obrusila svakih 5 metara
Od svih prosirivanja cesta nakon rata, onakvo nesto nikad nisam vidio da se kosina obrusila svakih 5 metara
- kurty
#32639 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Sto bi rekli "usli u živu stijenu" i pokusali je ustabiliti sa hexagonalnom mrezom
-
El_comadante
#32640 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Gdje drug @so what jeli mu istekla zabrana?
Lijepi kad na forumu imamo nekoga kao @kurty koji zna malo to stručno objasniti.
Lijepi kad na forumu imamo nekoga kao @kurty koji zna malo to stručno objasniti.
- drug_profi
#32641 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Nece se so what vratiti kad nije do sad.
Mislim da je njegov ban posljedica nesporazuma, ali sta cemo kad to ne smijemo ni komentarisati.
Uglavnom sad mi naprdjujemo ovdje u prazno.
Mislim da je njegov ban posljedica nesporazuma, ali sta cemo kad to ne smijemo ni komentarisati.
Uglavnom sad mi naprdjujemo ovdje u prazno.
- insaneinthebrain
#32642 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
trajno banovanEl_comadante wrote: ↑15/05/2025 14:09 Gdje drug @so what jeli mu istekla zabrana?
-
El_comadante
#32643 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Uh, ja mislio na 1 mjesec. Šteta zbog teme.insaneinthebrain wrote: ↑15/05/2025 15:26trajno banovanEl_comadante wrote: ↑15/05/2025 14:09 Gdje drug @so what jeli mu istekla zabrana?
- dr_Evil
#32644 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Zao mi ga kao covjeka, ali mi ga nije zao po sluzbenom zadatku na kojem je bio.El_comadante wrote: ↑15/05/2025 15:30Uh, ja mislio na 1 mjesec. Šteta zbog teme.insaneinthebrain wrote: ↑15/05/2025 15:26trajno banovanEl_comadante wrote: ↑15/05/2025 14:09 Gdje drug @so what jeli mu istekla zabrana?
- dr_Evil
#32645 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
https://istina.media/autocesta-kroz-her ... e-obratio/
AUTOCESTA KROZ HERCEGOVINU Fidanka Bacheva-McGrath: “Nekima na karti piše da su navodno preselili, a nitko im se nikada nije obratio”
AUTOCESTA KROZ HERCEGOVINU Fidanka Bacheva-McGrath: “Nekima na karti piše da su navodno preselili, a nitko im se nikada nije obratio”
- drug_profi
#32646 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
mislim da je mjesec bio ban, ali da je on sam odustao dalje
-
El_comadante
#32647 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
E sad jeli bio po zadatku neznam, ali je barem prenosio informacije. Tema je zamrla otkad njega nema.dr_Evil wrote: ↑15/05/2025 15:33Zao mi ga kao covjeka, ali mi ga nije zao po sluzbenom zadatku na kojem je bio.
- dr_Evil
#32648 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ma jeste, ali nije da se ima nesto puno pokazati, sve se svodi na to da najveci investicioni ciklus u BiH mora uci kroz Autoceste, sto ce reci da ce najvise novca netransparentno biti potroseno preko njih. Helem, evo smo i dokazali da nije bitno jel Bosnjak ili Hrvat na celu Autocesta, kad je netransparentnost u pitanju braca rodjena.El_comadante wrote: ↑15/05/2025 15:38E sad jeli bio po zadatku neznam, ali je barem prenosio informacije. Tema je zamrla otkad njega nema.
- drug_profi
#32649 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
27.01. je dobio ban mjesec dana
-
RJ57
#32650 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
ne dešava se skoro ništa novo, ne treba nam sowhat da bi se to skontalo. ovo što se gradi ili ide punom parom kao ovo oko vranduka što smo čekali sto godina da nastave, ili je usporilo kao i skoro svaka dionica do sada, ili se ne radi ništa kao doboj. vazda isto.
jedino novo što smo u zadnje vrijeme saznali je da nema dovoljno para za žepče i da eksproprijacija nije 100% završena ni na toj dionici niti na ovoj što se već gradi.
sve ostalo je u limbu. lažljiva pogan iz autocesta i dalje plasira svoje bezočne laži i svako malo ponavlja jedno te isto objavljivajući identične propagandne tekstove u kojima samo promjene datum ako i to ne zaborave .... i to je to. klasična obmana neinformisane javnosti koju mediji objeručke prihvataju i svjesno ili nesvjesno sprovode, bitno da se popuni medijski prostor.
nije nemoguće ni da oni sami od kašnjenja finansijski profitiraju, od njih je svašta za očekivati. terzić i voloder su bili kriminalci, lasić se trudi da ne zaostane, princip "laži dok te ne zaboli " je ostao isti.
šta će biti sa prenjom kada skupe hrabrost objaviti koliko će to biti skuplje nego planirano 'tice znaju. cijena koja se spominje i koju ko papagaji ponavljaju je stara najmanje 5 godina. što vrijeme više odmiče to prenj sve više i više postaje san.
ove godine ćemo moći preko gradiške u hrvatsku bez da moramo kroz grad, u naredne dvije do tri godine će završiti i otvoriti ovo što se radi, RS će se kad tad smilovati da završi doboj i to je to. žepče i mostar jug će se kad tad desiti a od svega ostaloga ne bih puno očekivao. jadno, ali barem će se na sjever moći bez da se nadaš da će se kamiondžiji ispred tebe pripišati
jedino novo što smo u zadnje vrijeme saznali je da nema dovoljno para za žepče i da eksproprijacija nije 100% završena ni na toj dionici niti na ovoj što se već gradi.
sve ostalo je u limbu. lažljiva pogan iz autocesta i dalje plasira svoje bezočne laži i svako malo ponavlja jedno te isto objavljivajući identične propagandne tekstove u kojima samo promjene datum ako i to ne zaborave .... i to je to. klasična obmana neinformisane javnosti koju mediji objeručke prihvataju i svjesno ili nesvjesno sprovode, bitno da se popuni medijski prostor.
nije nemoguće ni da oni sami od kašnjenja finansijski profitiraju, od njih je svašta za očekivati. terzić i voloder su bili kriminalci, lasić se trudi da ne zaostane, princip "laži dok te ne zaboli " je ostao isti.
šta će biti sa prenjom kada skupe hrabrost objaviti koliko će to biti skuplje nego planirano 'tice znaju. cijena koja se spominje i koju ko papagaji ponavljaju je stara najmanje 5 godina. što vrijeme više odmiče to prenj sve više i više postaje san.
ove godine ćemo moći preko gradiške u hrvatsku bez da moramo kroz grad, u naredne dvije do tri godine će završiti i otvoriti ovo što se radi, RS će se kad tad smilovati da završi doboj i to je to. žepče i mostar jug će se kad tad desiti a od svega ostaloga ne bih puno očekivao. jadno, ali barem će se na sjever moći bez da se nadaš da će se kamiondžiji ispred tebe pripišati