Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Smrcak15

#32626 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Smrcak15 »

ZAmisli kakva budala mozes da budes kao Covic pa da se okrenes protiv vecinskog naroda u drzavi, Bosnjaka a zaboravlja da ti o njima moze ovisiti stolica na izborima :-) to je samo dokaz koliko slaba mudrost u tog covjeka kada se spajdasio sa laktaskim veprom a zanemario drzavu BiH od silnog navijanja na mecevima hrvatske repke.....

meni apsolutno ne smeta kada hrvat voli hrvatsku, i podrzava i tako to...ali kada ponizavas BiH a onda uzdizes hrvatsku, i psujes drzavu u kojoj zivis eh onda ocekuj reakcije.

Koliko je zla tudjamnova politika naniijela hrvatima to oni nisu ni svjesni a i dalje podrzavaju HDZ koje je cak i Prlic nazvao fasistima na onom videu.

Samo jos da kazem, da mi ne bi dolazio koji hrvat ovdje jer mi je rodbina bila u HVO dok smo bili zajedno proptiv agresora, u moju kucu rodbina dolazila u vojnickim odijelima sa oznakama HVO i sahovnice, to smo smatrali svojom bratskim oznakama, cak kao dijete smo skupljao slicice u CRO army cokoladima ako se neko sjeca toga, lijepili slike hrvatske vojske.
Image
mostarac1905

#32627 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mostarac1905 »

vi niste normalni sta mijesate. pernar je obicni klaun koji samo privlaci pozornost, a i budala zna da su ti 'autobus glasaci' bitni samo na lokalnim izborima u hr kad se odlucuje u par stotina glasova. jer ih i nema vise od toliko... i to je problem samo u imotskom.

btw jutrosnji jutarnji list se ruga komsicevim izjavama o peljeskom mostu

Komšić ne dovodi u pitanje da most ide s hrvatskog na hrvatsko ozemlje, ali smatra da ide preko “BH mora”.

Kako bi to bilo moguće, vjerojatno je jasno samo njemu. Tako je i Slovenija svojedobno tražila cijelu Savudrijsku valu, more, ali ne i obalu. Pa im je onda pokojni akademik Vladimir Ibler objasnio aksiom Konvencije o pravu mora UN-a: “More pripada obali”. Dakle, ako most kreće s hrvatskog ozemlja, tada i prelazi preko hrvatskog mora.

neupuceni maksim lupa po diviziji
Last edited by mostarac1905 on 09/10/2018 12:37, edited 1 time in total.
mO k3

#32628 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

mostarac1905 wrote:vi niste normalni sta mijesate. pernar je obicni klaun koji samo privlaci pozornost, a i budala zna da su ti 'autobus glasaci' bitni samo na lokalnim izborima u hr kad se odlucuje u par stotina glasova. jer ih i nema vise od toliko... i to je problem samo u imotskom.

Komšić ne dovodi u pitanje da most ide s hrvatskog na hrvatsko ozemlje, ali smatra da ide preko “BH mora”.

Kako bi to bilo moguće, vjerojatno je jasno samo njemu. Tako je i Slovenija svojedobno tražila cijelu Savudrijsku valu, more, ali ne i obalu. Pa im je onda pokojni akademik Vladimir Ibler objasnio aksiom Konvencije o pravu mora UN-a: “More pripada obali”. Dakle, ako most kreće s hrvatskog ozemlja, tada i prelazi preko hrvatskog mora.
Zašto bosansko more pod navodnike ??
mostarac1905

#32629 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mostarac1905 »

mO k3 wrote:
mostarac1905 wrote:vi niste normalni sta mijesate. pernar je obicni klaun koji samo privlaci pozornost, a i budala zna da su ti 'autobus glasaci' bitni samo na lokalnim izborima u hr kad se odlucuje u par stotina glasova. jer ih i nema vise od toliko... i to je problem samo u imotskom.

Zašto bosansko more pod navodnike ??
kopirao sam tekst, a i ne viidm nigdje da pise 'bosansko more'. to ne postoji.

vjerojatno je pod navodnicima zato sto to i nije bh more, nego hrvatsko more izmedju hrvatskih obala. procitaj sve.
agent_zero

#32630 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by agent_zero »

Međunarodni sudovi za ta pitanja su tu da odluče šta je čije, ne Hrvatska.
Hafis

#32631 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Dok to sve uđe u proceduru, ako ikako i uđe, most će biti uveliko završen...ili pri samom kraju.
Nije da će biti neke velike koristi od njega, ali će biti tu.
mostarac1905

#32632 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mostarac1905 »

agent_zero wrote:Međunarodni sudovi za ta pitanja su tu da odluče šta je čije, ne Hrvatska.
naravno, ako ikada slucaj dodje do medjunarodnog suda. jer komsic ne moze pokrenuti spor.

poanta ovog gore iz jutarnjeg lista, je da je clan bh predsjednistva neupucen.

ako su 2 obale hrvatske, more izmedju njih je takodjer hrvatsko.

moze li se sporiti granica na kopnu s jedne strane, ne znam, ali komsic je evo ne spori.

osobno bih volio da pripadne neumu, pa da se trampi nesto. za neum i turizam a ne toboze kakvu luku o kojima sda masta :roll:
incognito071

#32633 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by incognito071 »

mostarac1905 wrote:
agent_zero wrote:Međunarodni sudovi za ta pitanja su tu da odluče šta je čije, ne Hrvatska.
naravno, ako ikada slucaj dodje do medjunarodnog suda. jer komsic ne moze pokrenuti spor.

moze li se sporiti granica na kopnu s jedne strane, ne znam, ali komsic je evo ne spori.

osobno bih volio da pripadne neumu, pa da se trampi nesto. za neum i turizam a ne toboze kakvu luku o kojima sda masta :roll:

veze ti nemas sa zivotom
mostarac1905

#32634 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mostarac1905 »

incognito071 wrote:
mostarac1905 wrote:

veze ti nemas sa zivotom
objasni mi. eu glupa odobrila milijardu eura za gradnju mosta koji nije u eu :lol: cekaju komsica da im nacrta granice.
tandmand

#32635 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Kaže Božo Ljubić u izbornoj noći, kada se već vidjelo ko će biti č.P.i.r.h.n.; da što prije treba sjesti za stol bošnjačkim predstavnicima, dogovoriti izborni zakon i raspisati vanredne izbore. :shock:

Sve u svemu mlake i nikakve reakcije Plenkovića, Kolinde, Marijane Petir, Željane Zovko, pa i gazde Karamatića. Čovjek se zapita da li su ovo oni što su prijetili Rubikonom, upozoravali na tisuće povratnike iz Sirije, građansku Islamsku državu ...
mostarac1905

#32636 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mostarac1905 »

Energetika2 wrote:Jedin ogdje su RH i BiH ucrtale granice je izmedju Alije i Tudjmana:

[img]itikaplus.com/upload/images/arhiva/N/neum-granica-100.jpg[/img]

Hrvatska zeli da bez ikakvog osnova i bez ikakvog modernog dogovora gradi most na BH teritoriju. Pa izgradite ga pa da vidimo koja ce policija doci na taj most ili SIPA ili brkina vojska sa Bosfora. :D

koliko se sjecam iz tekstova, taj sporazum hrvatska strana nikad nije ratificirala jer je 'skontala' da bi time 2 ona kamena (dalmatinci ih zovu škojevima) pripala bosni i hercegovini.
mostarac1905

#32637 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mostarac1905 »

Energetika2 wrote:Pa da. Ali to je jedini dokument o granici koji imamo. Dakle prihvatili vi ili ne; ako ne postoju granica onda se ide na sud. A vi slobodno most izgradite i vidijet cete da cim se na sudu utvrdi da most ide preko naseg teritorija da ce vam Sarajevo poslati SIPU na taj most a ako budete na to odgovarali silom onda ce se sigurno i Turska ukljuciti. Igra o granicama su vrlo ozbiljne stvari pogotovo o granicama na moru.
tko smo to 'mi'?

budi siguran da imam više veze s neumom nego ti, i da mi je najveci interes neum i razvoj turizma.

u duborvnik kad idem 'od kuce' uvijek idem preko čepikuća tako da mi taj most nije nimalo napet u tom pogledu. samo hoce li smetat ili nece smetat TURIZMU u neumu.
mostarac1905

#32638 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mostarac1905 »

ovo je moja matična domovina, tako da odyebi s tom pričom.
incognito071

#32639 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by incognito071 »

Energetika2 wrote:
mostarac1905 wrote:
Energetika2 wrote:Jedin ogdje su RH i BiH ucrtale granice je izmedju Alije i Tudjmana:

[img]itikaplus.com/upload/images/arhiva/N/neum-granica-100.jpg[/img]

Hrvatska zeli da bez ikakvog osnova i bez ikakvog modernog dogovora gradi most na BH teritoriju. Pa izgradite ga pa da vidimo koja ce policija doci na taj most ili SIPA ili brkina vojska sa Bosfora. :D

koliko se sjecam iz tekstova, taj sporazum hrvatska strana nikad nije ratificirala jer je 'skontala' da bi time 2 ona kamena (dalmatinci ih zovu škojevima) pripala bosni i hercegovini.
Pa da. Ali to je jedini dokument o granici koji imamo. Dakle prihvatili vi ili ne; ako ne postoju granica onda se ide na sud. A vi slobodno most izgradite i vidijet cete da cim se na sudu utvrdi da most ide preko naseg teritorija da ce vam Sarajevo poslati SIPU na taj most a ako budete na to odgovarali silom onda ce se sigurno i Turska ukljuciti. Igra o granicama su vrlo ozbiljne stvari pogotovo o granicama na moru.
tebi je, da pretpostavim, 14 godina?
mO k3

#32640 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

mostarac1905 wrote:ovo je moja matična domovina, tako da odyebi s tom pričom.
Šef ti kaže drugačije , matica Hrvatska
mostarac1905

#32641 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mostarac1905 »

mO k3 wrote:
'šefu' je jugoslavija iznad svega ;-)

a i nema on šta pričat, njegovo je da blokira sve institucije dok se ne usvoji novi izborni zakon. inače više neće biti 'šef' :)
incognito071

#32642 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by incognito071 »

Energetika2 wrote:
incognito071 wrote:
tebi je, da pretpostavim, 14 godina?
Nije:

http://www.tjedno.hr/pricama-oko-finaci ... oko-neuma/

Slicnu ratnu luku je Turska vec izgradila u Albaniji Durresu.
sine dragi da znas koliko ne znas ne bi pisao ovakve gluposti
kakva Turska kurac palac, prodali bi i tebe i mene prvom prilikom za rad svojih interesa

ne asikuju oni oko Bosne jer je vole nego iz "x drugih" razloga
mO k3

#32643 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

mostarac1905 wrote:
mO k3 wrote:
'šefu' je jugoslavija iznad svega ;-)

a i nema on šta pričat, njegovo je da blokira sve institucije dok se ne usvoji novi izborni zakon. inače više neće biti 'šef' :)
Rabat patnja :) pa ko duže izdrži , nekima je Bog dao EU putovnice nekima nije ...
spreca

#32644 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Covic se nebi slozio sa tobom...on tvrdi da je vasa prava domovina Hrvatska...dodvorte se
Tomahawk11
Globalni moderator

#32645 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Tomahawk11 »

mostarac1905 wrote: a i nema on šta pričat, njegovo je da blokira sve institucije dok se ne usvoji novi izborni zakon. inače više neće biti 'šef' :)
Šta se nudilo za taj novi izborni zakon?
Odnosno, šta je traženo?
Zna li se?
Neće više niko ništa da usvoji bez debelih ustupaka.
U prošlosti su se svi opekli, sad i na jogurt pušu.
agent_zero

#32646 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by agent_zero »

mostarac1905 wrote: a i nema on šta pričat, njegovo je da blokira sve institucije dok se ne usvoji novi izborni zakon. inače više neće biti 'šef' :)
Ako se ispunjavaju muzičke želje, hajmo onda ukinuti i kantone :)
mostarac1905

#32647 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mostarac1905 »

spreca wrote:
Covic se nebi slozio sa tobom...on tvrdi da je vasa prava domovina Hrvatska...dodvorte se
osjecaj je individualan. on neka smatra 'pravom' domovinom kinu, mene se ne tice.
mostarac1905

#32648 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mostarac1905 »

Tomahawk11 wrote:
Odnosno, šta je traženo?
Zna li se?
tu i jeste kavaka, sad se udara drvljem i kamenjem po komsicu kao 'nelegitimnom', što i jeste. ali tko je kriv što je on tako 'nelegitiman' izabran?

sam komsic nije.

komsic je kriv sto se bezveze prosipa s izjavama samo da bi se dodvorio svom birackom tijelu. a nema potrebe, ni za prosipanjem ni za dodvoravanjem. dobio si izbore po pravilima koje su kreirali i sukreirali drugi, lezi i uzivaj boli te k...

hdz u novom mandatu moze izlobirati da se u buducnosti ne dogadjaju komsici. ali zasto bi kad od 'komsica' zive i opstaju na vlasti sve ove godine. buu eto komsica, buu glasaj za hdz da 'nas' ne nadglasaju itd :-)
spreca

#32649 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

mostarac1905 wrote:
spreca wrote:
osjecaj je individualan. on neka smatra 'pravom' domovinom kinu, mene se ne tice.
ma jeste....ali on je legitimni i on ovjerava Certifikat ko je kakav Hrvat
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#32650 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mali_milojica »

Tomahawk11 wrote:
Odnosno, šta je traženo?
Zna li se?
Problem je sto nemaju sta ponuditi, a hoce sve.
Hrvati u BiH su ispali kusur kod Franjinog plaćanja Oluje i fakticki etnički ciste Hrvatske. HDZu iz RH trebaju zbog glasackog tijela i nicega vise.
Pokusalo se sa surovanjem sa Dodikom oko stvaranja krize i na silu da se dobije treći entitet. Dobili su inat kod bosnjaka. Neka i naredne 4 godine Covic zateze i suruje sa Miloradom. Vidjet ćemo sta ce se desiti.
Post Reply