Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
insomnia78

#32626 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Boli me kurac od kojih je kuca nego se neke stvari malkice ne slazu
furlan

#32627 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

kmirsad wrote:
furlan wrote:Hebo te , koji odron.Prekopavaju se grobovi i mezarja da se sazna od kojih je kuca i gdje se kopaju.
Ma... insomnija... šta se čudiš... mora da si previdio...
Ne pamtim nickove, nego mi zapade za oko jad i bijeda politicke propagande, bez obzira sto Falatar nije moj izbor.
insomnia78

#32628 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Aha a kad obozavaoci kite biografiju to je ok?
kmirsad

#32629 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

insomnia78 wrote:Boli me kurac od kojih je kuca nego se neke stvari malkice ne slazu
Zavjera moj nesanice... velikao zavjera... masoni nam kuju zavjeru... al sreča... imamo mi tebe... da ih na vrijeme razotkriješ... i obavjestiš javnost na vrijeme, dok ih nisu slobodni zidari i bigeri zaveli na krivi put...
insomnia78 wrote:Aha a kad obozavaoci kite biografiju to je ok?

Šta su obožavaoci nakitili... jesam li ja šta nakitio... nako iz glave...
Last edited by kmirsad on 22/09/2018 13:39, edited 1 time in total.
insomnia78

#32630 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Nego de se vi prvo dogovorite
kmirsad

#32631 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

insomnia78 wrote:Nego de se vi prvo dogovorite
Haj se vi tamo, dogovorite... života ti... kolko vas ima za tim kompom... :lol:
Novak20

#32632 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

insomnia78 wrote:Nego od kud tebi ta “info” o “oba roditelja izgubljena u ratu”?
Izvinjavam se što sam obmanuo forumaše i napisao da su Falataru poginula oba roditelja. Pročitao sam u jednom članku nekih hrvatskih novina ali se ne mogu sjetiti kojih. Kad nađem, postaviću link. Falataru je izgleda poginula mati od snajpera.
Last edited by Novak20 on 22/09/2018 14:09, edited 1 time in total.
furlan

#32633 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

kmirsad wrote:
Jebi ga, nike to ko kod tebe, cetvero na jedan komp, pa tebe Kmirso kad zapadne. :lol:
kmirsad

#32634 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

furlan wrote:
kmirsad wrote:
Jebi ga, nike to ko kod tebe, cetvero na jedan komp, pa tebe Kmirso kad zapadne. :lol:
:lol: :lol: :lol: Obečali su nam server i umrežavanje... :lol:
kmirsad

#32635 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Novak20 wrote:
insomnia78 wrote:Nego od kud tebi ta “info” o “oba roditelja izgubljena u ratu”?
Izvinjavam se što sam obmanuo forumaše i napisao da su Falataru poginula oba roditelja. Pročitao sam u jednom članku nekih hrvatskih novina ali se ne mogu sjetiti kojih. Kad nađem, postaviću link. Falataru je izgleda poginula mati od snajpera.
Otac mu ju umro još kad je bio dijete...
Al pogano mi nešto o tome na forumu raspravljati...da su mu Bogdom oboje živi...
Novak20

#32636 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

kmirsad wrote:
Novak20 wrote:
Otac mu ju umro još kad je bio dijete...
Al pogano mi nešto o tome na forumu raspravljati...da su mu Bogdom oboje živi...
Nisam imao namjeru o tome raspravljati. Većina intervjua sa Borišom počinje sa tim ko je, od koga je i odakle jeste. Roditelje sam pomenuo u kontekstu "davanja ključeva suvereniteta BiH". Ako takvo nešto postoji, prije bih ih dao njemu nego nekome drugom. Ostajem dužan link. Tačka ili točka o tome.
kmirsad

#32637 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Novak20 wrote:. Tačka ili točka o tome.
:thumbup: Ne treba link. koga zanima nek rovi...
insomnia78

#32638 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Cekaj zasto tacka. Jedan dodje kaze roditulji mu poginuli u ratu, drugi kaze samo mati, nkega evakuisali sa 16 godina. Na svim wiki profilima mu pise da je sa 17 godina bio radioamater pa se poslije prikljucio unproforu
Ovo o “prikljucenju” je posebno simpaticno sroceno. Neupucen bi stekao dojam da si mogao birati biti cetnik, ustasa jal musliman ili se prikljuciti unproforu i boriti se za mir
Novak20

#32639 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

insomnia78 wrote:Cekaj zasto tacka. Jedan dodje kaze roditulji mu poginuli u ratu, drugi kaze samo mati, nkega evakuisali sa 16 godina. Na svim wiki profilima mu pise da je sa 17 godina bio radioamater pa se poslije prikljucio unproforu
Ovo o “prikljucenju” je posebno simpaticno sroceno. Neupucen bi stekao dojam da si mogao birati biti cetnik, ustasa jal musliman ili se prikljuciti unproforu i boriti se za mir
Pa ne znam šta bih ti ja mogao reči više nego Google. Tražeći onaj intervju naletim na članak pravih hrvatskih šovinista. :D

http://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/ ... nam-borise

Dovoljno da mi kaže da se radi o dobrom probosanskom kandidatu.
insomnia78

#32640 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Ekonomist Nomani je iz Irana, a ekonomist i povjesničar Rahnema je također iz Irana.
:lol:
kmirsad

#32641 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

insomnia78 wrote:Cekaj zasto tacka. Jedan dodje kaze roditulji mu poginuli u ratu, drugi kaze samo mati, nkega evakuisali sa 16 godina. Na svim wiki profilima mu pise da je sa 17 godina bio radioamater pa se poslije prikljucio unproforu
Ovo " priključenje i meni zvuči smiješno, tendenciozno... :lol: Ali to je riječ koja se autoru tog teksta učinila prikladnom... meni nije prikladna... dečko je tražio kakav posao u Zagrebu, ostao je sam, Falatari su gotovo izumrli, on je ostao jedan od rijetkih primjeraka te loze, nije imao prihode,tražio kakav posao, našao ga je Argentinskom bataljonu UNPROFOR-a. amaterski je radio pri radio amaterima La Benevolencije...jel imao 16 ili 17 godina , potpuno je nebitno, bio je maloljetan takve ni Naser nije primao sem da vodu donose, a i to, podaleko od puškometa...
Več sam rekao da o roditeljima neču više... tačka, točka...
Ali ne pominješ detalj iz istog teksta... da je kao izbjeglica u Zagrebu i siroče,,, pokušavao da se prijavi za rat u Bosni pa ih... njega i druga odbili... kao maloljetne, pa da je pokušavao da prevari mobilizacijske radnike u Zagrebu uništavanjem LK, pa ni to nije prošlo... znam mnogo sličnih slučajeva kod rahmetli Mehmeda Kavazbašića u skladištu Energopetrola u Zagrebu... neke sam lično išutirao sa paleta između cigli i blokova...
I hvala dragom Allahu da nije uspio... da nije u Zagrebu postao ološ i diler, narkoman i alkos sa Banhofa... nego stvorio divnu porodicu, završio škole, naučio jezike i radio častan humanitarni posao po tamo nekim Angolama i vukojebinama, U UN-u i UNICEF-u, u Makronovoj izbornoj kampanji... Dobro ti nama došao Boriša, takvih je malo... takve je trebalo čuvati u trezoru... a za uprtača i kalašnjikova... ima nas i previše...
Novak20

#32642 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

kmirsad wrote:
Ovo " priključenje i meni zvuči smiješno, tendenciozno... :lol: Ali to je riječ koja se autoru tog teksta učinila prikladnom... meni nije prikladna... dečko je tražio kakav posao u Zagrebu, ostao je sam, Falatari su gotovo izumrli, on je ostao jedan od rijetkih primjeraka te loze, nije imao prihode,tražio kakav posao, našao ga je Argentinskom bataljonu UNPROFOR-a. amaterski je radio pri radio amaterima La Benevolencije...jel imao 16 ili 17 godina , potpuno je nebitno, bio je maloljetan takve ni Naser nije primao sem da vodu donose, a i to, podaleko od puškometa...
Več sam rekao da o roditeljima neču više... tačka, točka...
Ali ne pominješ detalj iz istog teksta... da je kao izbjeglica u Zagrebu i siroče,,, pokušavao da se prijavi za rat u Bosni pa ih... njega i druga odbili... kao maloljetne, pa da je pokušavao da prevari mobilizacijske radnike u Zagrebu uništavanjem LK, pa ni to nije prošlo... znam mnogo sličnih slučajeva kod rahmetli Mehmeda Kavazbašića u skladištu Energopetrola u Zagrebu... neke sam lično išutirao sa paleta između cigli i blokova...
I hvala dragom Allahu da nije uspio... da nije u Zagrebu postao ološ i diler, narkoman i alkos sa Banhofa... nego stvorio divnu porodicu, završio škole, naučio jezike i radio častan humanitarni posao po tamo nekim Angolama i vukojebinama, U UN-u i UNICEF-u, u Makronovoj izbornoj kampanji... Dobro ti nama došao Boriša, takvih je malo... takve je trebalo čuvati u trezoru... a za uprtača i kalašnjikova... ima nas i previše...
:-D

Vidi Mirse. Izbiriko se. :thumbup: :thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#32643 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Da portal kojem je dao intervju je vise puta pisao, pa se moze reci da zastupa stalnu tezu da su Ahmici bili borba protiv isila. A sad guslaj do zore da sam prodala nik. Ni pred jedne izbore ne idem zajapurena lica i sjajnih ociju. Zaokruzim sto mi se cini najmanje zlo od 7 zala...
Better Man

#32644 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Better Man »

Da se razumijemo ne postiji savršena stranka/partija, niti će ikada postojati. U moru svih ovih naših stranaka/partija samo dvije stranke/partije su koje mogu nešto napraviti za koje bi da smo normalni svi glasali,a to su NS i SDP. Sve ostalo je čisto smeće. Nisu ni NS, ni SDP idealne, ali naspram ostalih su jedine koje mogu ovu zemlju odvesti u EU i izgradit je.
olimp84

#32645 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by olimp84 »

pratil iko storije na instagramu od NS ?
navodno su se razletili gradovima diljem bih i dijele promotivni materijal, pricaju s ljudima.. super
kmirsad

#32646 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Pratim na fb, posebno pratim Tuzlu... zaista su aktivni po gradu, ima ih na svakom čošku... pričaju s ljudima, dijele prospekte, rukuju se... ima nešto malo i plakata... pretpostavljam da je tanka lova u kasi... protežu se onoliko koliko im je jorgan dug...
Volio bih da ih vidim više po selima, pred kapijama fabrika u Lukavcu, posebno bi mi bilo zanimljivo vidjeti ih ujutro kad idu na posao i izlaze s posla... uposlenici Termoelektrane, ispred ulaza u PIO/MIO, UKC-a, Dom zdravlja... malo više pred ove što čapću buđetske sise... nek se malo uhljebi postide...

https://www.nasastranka.ba/predrag-kojo ... dih/15999/

Predrag Kojović: Aktivnije ćemo raditi u RS-u, vjerujem u poslijeratne generacije mladih
21. Septembra 2018.932 0

Image

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović u razgovoru za Klix.ba komentariše pravce budućeg djelovanja, plan za Republiku Srpsku, pitanja mladih, potrebne reforme, ali govori i o ljudima koji su napustili stranku, o tome zašto je kandidat i na redovnoj i na kompenzacijskoj listi te s kim bi pravio koaliciju, a s kim nikada ne bi.
Gospodine Kojoviću, koji će pravci djelovanja Naše stranke biti prioritet u narednom periodu?

Preuzimam odgovornost i savjest me grize što nemamo funkcionalnu organizaciju u Republici Srpskoj. Imali smo do prije nekoliko mjeseci sjedište, kancelariju u Banjoj Luci, na prethodnim izborima i kandidate, nosilac je bio Damir Miljević, na izborima iz RS-a. Međutim, nismo uspjeli napraviti organizaciju koja bi napravila ozbiljan rezultat u RS-u. Ured koji smo imali tamo skupo nas je koštao s obzirom na to da su naši prihodi legalni i samim tim mali. Zbog toga smo donijeli odluku da taj ured privremeno zatvorimo i da nakon izbora počnemo ozbiljnije raditi. Postoji mnogo ljudi i organizacija s kojima smo dugo u kontaktu u Prijedoru, Bijeljini, Zvorniku koji prate i podržavaju rad Naše stranke. Tome ću se ja lično sigurno posvetiti u narednom periodu.
U Hercegovini radimo dobro posljednjih godinu-dvije. Stvaramo lokalne organizacije, a kroz kampanju s Borišom Falatarom, koja se najvećim dijelom i odvija tamo, imali smo priliku upoznati i vidjeti da u Širokom Brijegu, Stocu, Čapljini i drugim mjestima ima interesa, posebno da postoji jedna mlađa generacija kojoj je Naša stranka politička opcija. Osim ovog organizacionog, rekao bih geografskog širenja, želim da se Naša stranka još snažnije ideološki profiliše, da bude jedna moderna socijal-liberalna evropska stranka, principijelna, pozitivna koja dopire do svih glasača u BiH, ali bez širenja mržnje i straha i populizma.

Mnogo se u posljednje vrijeme govorilo o “nasrtajima” na BiH u nekom sigurnosnom smislu. S obzirom na vojna kretanja, naoružavanje susjeda, smatrate li da je BiH u sigurnosnoj opasnosti? S obzirom na vojna kretanja i stanje u OSBiH, smatarte li da je sigurnost zemlje ugrožena i vjerujete li vi našim susjedima?

Veliki dio nesreće u BiH 1990-ih godina proizašao je iz činjenice da smo mi zemlja koja je stiješnjena između dva susjeda koji imaju pretenzije na naše teritorije i koji su je napali u najranjivijem momentu njenog postojanja. Trajno sigurnosno rješenje za BiH, barem što se Srbije i Hrvatske tiče, je ulazak BiH u NATO. Time bi pitanje integriteta BiH jednom zauvijek bilo riješeno. Mi smo na nivou države, podsjećam, već donijeli odluku o pristupanju BiH u NATO. Važno je da ubrzamo put jer su nas u tome trenutno zaustavile najbanalnije stvari kao što je registracija vojne imovine i slično. Zatim, naša izdvajanja za Oružane snage su premala, iznose oko jedan posto. Trebamo Oružane snage koje će imati bolju opremu, bolje uslove i biti bolje plaćene. Tako ćemo dobiti vojsku koja će biti sposobna da odgovori NATO obavezama ili pomogne građanima ove zemlje kada je to potrebno.

Smatram, i to je jedan od naših apsurda, da je BiH najviše ugrožena od političara, dakle iznutra, koji dovode u pitanje njen integritet, pa i ustavni poredak. Čak bi se moglo reći da su najveća sigurnosna prijetnja za BiH pojedine političke opcije koje prijete raspadom, nelegalnim preustrojem države i slično, uz, naravno, stalna miješanja njihovih centrala iz Beograda i Zagreba u naše odnose unutar BiH.
512MB

#32647 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 512MB »

Sto tek sada? :-)
kmirsad

#32648 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

512MB wrote:Sto tek sada? :-)
Preuzimam odgovornost i savjest me grize što nemamo funkcionalnu organizaciju u Republici Srpskoj.
Imali smo do prije nekoliko mjeseci sjedište, kancelariju u Banjoj Luci, na prethodnim izborima i kandidate, nosilac je bio Damir Miljević, na izborima iz RS-a.
Međutim, nismo uspjeli napraviti organizaciju koja bi napravila ozbiljan rezultat u RS-u.
Ured koji smo imali tamo skupo nas je koštao s obzirom na to da su naši prihodi legalni i samim tim mali.
Zbog toga smo donijeli odluku da taj ured privremeno zatvorimo i da nakon izbora počnemo ozbiljnije raditi.
Postoji mnogo ljudi i organizacija s kojima smo dugo u kontaktu u Prijedoru, Bijeljini, Zvorniku koji prate i podržavaju rad Naše stranke.

Tome ću se ja lično sigurno posvetiti u narednom periodu.
Što tek sada... tek sada objavio, a radi se na tome dugo...vjerovatno čekali da se botovi ispucaju... da ne ponavljaju svaki dan...
Koliko vidim, pokušali, nije uspjelo... treba tu mnogo love, koje namaju...
Pokušat će ponovo, vjerovatno dok stranka malo finansijski jakne...
Ja da živim u RS-u, ovo bih shvatio kao poziv da se prijavim u stranku kao dobrovoljac, volonter, da se ponudim... idu lokalni izbori, puno posla...
Ako ima neko iz RS neka ovo dijeli, po forumima, fb, instagramu...
Zajedno. I tačka.
zippoo87

#32649 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

olimp84 wrote:pratil iko storije na instagramu od NS ?
navodno su se razletili gradovima diljem bih i dijele promotivni materijal, pricaju s ljudima.. super
mozda nisi pratio,ali NS tako radi kampanje od svog osnivanja,na standovima,obilazeci sva naselja ,pricajuci sa narodom i dijeljenjem promotivnih materijala licno,dakle kandidati sami hodaju od vrata do vrata a ne djeca koja samo ostave papir pred vrata ili u postansko sanduce

svi kakdidati NSa sa listi su uvijek dostupni i moze se pricati sa kim god zelis i pitati nesto ako te interesuje
prijesednik stranke takodjer stoji na standu i dijeli promo materijale i razgovara sa svima...dok se ostali misevi kriju ,salju aktiviste da rade njihov posao,drugi dolaze u blindiranim autima na skupove,sa osiguranjem i td itd
ova zemlja i moze i treba bolje od ovog sto mi trenutno imamo...a neki opet dodju ovdje da pljuju,cisto jer su iz drugog tabora a ne sto imaju sta pametno napisati...vecinom se koriste lazima i spinovima,tipa onaj control panel...cirkusant
dzeno123

#32650 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dzeno123 »

U gradu jaci od sdp?
Locked