FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ascari

#32626 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

skenderija04 wrote:Mislio sam iz BiH.

Ima jeftinih opcija iz evrope. Problem je ulaznica za Clasico, ostalo ces organizovati jednostavno
Moze preko Udruzenja da se zavrsi karta. Cak je i jeftinija za 10-20%
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#32627 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

skenderija04 wrote:Problem je ulaznica za Clasico, ostalo ces organizovati jednostavno
Upravo tako. Ali... ako to dovoljno želiš, sve je moguće. :D

Madrid i Espanyol na Camp Nou... tad je pun stadion i veliki problem je dobiti kartu jer vlasnici sezonskih karata ne "odustanu" od svoje karte. Ja nisam nikako mogao naći kartu u slobodnoj prodaji (a za druge utakmice osim ove dvije se može naći i na internetu i na drugim prodajnim mjestima), pa sam morao kupiti od preprodavača ispred stadiona.
skenderija04

#32628 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ascari wrote:
skenderija04 wrote:Mislio sam iz BiH.

Ima jeftinih opcija iz evrope. Problem je ulaznica za Clasico, ostalo ces organizovati jednostavno
Moze preko Udruzenja da se zavrsi karta. Cak je i jeftinija za 10-20%
Zavisi koliko ce dobiti kao zvanicna "Penya".
Entropio wrote:
skenderija04 wrote:Problem je ulaznica za Clasico, ostalo ces organizovati jednostavno
Upravo tako. Ali... ako to dovoljno želiš, sve je moguće. :D

Madrid i Espanyol na Camp Nou... tad je pun stadion i veliki problem je dobiti kartu jer vlasnici sezonskih karata ne "odustanu" od svoje karte. Ja nisam nikako mogao naći kartu u slobodnoj prodaji (a za druge utakmice osim ove dvije se može naći i na internetu i na drugim prodajnim mjestima), pa sam morao kupiti od preprodavača ispred stadiona.
To je najcesci rasplet :D

Ja sam bio na klasiku po kisi 1-1 . Tad je zbog pljuska odustalo jako puno pretplatnika pa sam uhvatio. Inace i pretplatnici svercuju.
lua

#32629 Re: FC Barcelona

Post by lua »

ascari wrote: Moze preko Udruzenja da se zavrsi karta. Cak je i jeftinija za 10-20%
Sad Boga pitaj da li će iko našoj bosanskoj penyi dat' kartu. Valja natjerat' raju da ganjaju. :D
supercali

#32630 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Mogi se pohvaliti da sam jedan el classioco gledao iz vip loze :)
lua

#32631 Re: FC Barcelona

Post by lua »

supercali wrote:Mogi se pohvaliti da sam jedan el classioco gledao iz vip loze :)
Pijući s Laportom dom perinjon.
supercali

#32632 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Bas da sam bio s njim i nisam al u onom ogradjenom dijelu sam bio
The Realist

#32633 Re: FC Barcelona

Post by The Realist »

sizifinho wrote:
konstrukcija rečenice :-)
Dok skontaš šta je napisano zaboli te glava.
Da ti elaboriram:
Ti si rekao da je farsa sve ove žalbe, i da ne bi trebali imat obraza uopšte tražit to što traže jer je Suarez ujeo suparnika.

Lua kaže da sama kazna fife je farsa, jer mnogo teži, ružniji startovi u historiji nogometa su prolazili nekažnjeno.
Primjerice Taylor je za start nad Eduardo da Silvom dobio 2 utakmice neigranja, a Silva nije izašao pola godine na teren...da ne govorim o njegovoj formi nakon povrede.
Jedno uobičajeno mišljenje je da je Suarez pogriješio ujedom, ali ne za ovu kaznu koju je dobio.
Pa se pitaj, da si fudbaler, da li bi da ti pepe uleti s dvije noge, ili da te suarez ugrize?

Znas li ti koliko je startova dzonom na nogu protivnika imao Suarez? Isto vrijedi i za startove s dvije noge, udaranje protivnika u prsa? Ovo mu je treci puta da je ujeo protivnika, sto znaci da nije psihicki stabilan i kao takav uopste ne bi ni trebao biti na terenima dok ne dobije dozvolu psihijatra. Jos se branio dabje pao i naletio zubima na protivnika. Ma daj....

Vecina ostrih startova nisu namjerni, tj. ne ide se na povredu protivnika. Oni koji jesu i trebaju biti sankcionisani shodno tome. Suarez sve radi namjerno i tu je bit svega. Lik nije normalan.

Sto se tice spominjanog Pepea, nije ni on normalan, samo ima veca muda od Suareza pa se obracunava fizicki, dok Suarez udari i glumi povredu nakon toga.

Kako god, obojica trebaju kod psihijatra prvo, a onda na teren.
lua

#32634 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Ka'e jah...
lua

#32635 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Kunem se da je potpisao za United, ne bi bio ni nestabilan ni za psihijatrije. Znači 1000000%.
The Realist

#32636 Re: FC Barcelona

Post by The Realist »

Kunem se da bi bio..... Kakve ti gluposti pises? Ako ti je to jedini argument....
AmirBaa

#32637 Re: FC Barcelona

Post by AmirBaa »

Preporucujem hostal Felipe 2 u barceloni, nije daleko od centra a i nije skup nimalo, unutra normalno sasvim :) ako ko kakav let jeftin iz BiH uganja do barcelone u periodu el clasica nek postavi ili na pp. Bio sam protiv Spartaka u ligi prvaka prije 2 godine, ali el clasico treba dozivjeti, ostalo je sitna buranija :D
Saian

#32638 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

lua wrote:

Ka'e jah...
shjoo sta mu de gea skide, halal mu chufta

on topic: meni je glupo branit covjeku da trenira, ne daj mu da igra sluzhbene utakmice, al branit mu da trenira je suludo, ako neko moze ponuditi rezon iza toga voljan sam saslushati. Ipak mislim da je zasluzhio ovu kaznu.

Slazhem se s ofrumashima koji su rekli da postoje startovi, onomad Andoni Goikoetxea recimo (Butcher of Bilbao), koji su po posljedicama nesto sto bih rado izbjegao i pod cijenu 3 Suarezova ugriza. Ali da bi vidjeli gdje se ugriz principijelno promiche u ozbiljniji hazard od starta uzmimo hipotetichki da Suki (dobar nadimak :D) ima neki jeben hepatitis sa dna abecede, i gricne te, s ledja. Kad ti coek polomi nogu, jebi ga, mozda nesh igrat vishe, al makar nesh fasovat neizljechivu, mozda terminalnu boles' , a ovako ugrizom nisu ti male shanse da te lola usreci za zhivota. Druga je stvar sto bi vi i ja, ko i svaki jel normalan insan, prvo pomislili na uvalu lakta u grkljan, krvnichki stisak testisa u guzhvi prije kornera, nesmotren udarac glavom u stilu "nisam te vidio", na te provjerene i makar manje lude klasike jel. No Suki ocigledno ima malo drugaciji prioritetni red kad se radi o tome, a mi normalni svi znamo da je drugacije sinonim za ludo, sve do trenutka u kojem se pokaze da se na tom mogu dobre pare uzet'.
Towelie

#32639 Re: FC Barcelona

Post by Towelie »

Luis Suarez could have his four-month ban for biting reduced, allowing the Barcelona striker to play in the club's first La Liga game of the 2014-15 season.

The 27-year-old was handed a nine-match international ban and was suspended for four months from "any football-related activities" by Fifa in June after biting Italy's Giorgio Chiellini during a World Cup group stage match in Brazil.

After having an initial appeal against the punishment rejected by football's world governing body, Suarez ultimately completed an €88 million move to Barcelona - though the Catalan giants were unable to formally present their new acquisition because of the ban.

Barcelona decided to take an appeal to the Court of Arbitration for Sport (CAS) after the player's lawyer described the punishment as "draconian, totalitarian and fascist".

And a source from CAS has now told Goal that, while Suarez's ban from international football will remain in place, his four-month suspension is likely to be reduced – meaning that he will be able to begin the new Primera Liga campaign for Barca.

"Now that the case has arrived at CAS, it is very likely that we will reduce the penalty," the source confirmed.

"The ban would only apply to the Uruguay national team and not to Barcelona."

Arbitrators at CAS are believed to agree with the consensus at Barcelona that Fifa's overall sanction against Suarez is excessive.

Under the terms of the suspension, the Uruguay star is unable to train with his new team-mates and cannot step foot inside Camp Nou.

Suarez apologised for his actions following the incident in Brazil, which also resulted in the player being fined 100,000 Swiss Francs (€82,000) by Fifa.
skenderija04

#32640 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Barcelona decided to take an appeal to the Court of Arbitration for Sport (CAS) after the player's lawyer described the punishment as "draconian, totalitarian and fascist".

Ovo je istinito kao kovanica od 3 KM
Mustang1

#32641 Re: FC Barcelona

Post by Mustang1 »

Debi mu na Bernabeu ? :oops:
skenderija04

#32642 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Mustang1 wrote:Debi mu na Bernabeu ? :oops:
Sumnjam.
Mustang1

#32643 Re: FC Barcelona

Post by Mustang1 »

Sta fali bas bi bilo cool :D Ono udje sa klupe u 80. minuti pri rezultatu 2:0 za Real i u 85. ujede Pepea :D
Mustang1

#32644 Re: FC Barcelona

Post by Mustang1 »

Sta fali bas bi bilo cool :D Ono udje sa klupe u 80. minuti pri rezultatu 2:0 za Real i u 85. ujede Pepea :D
skenderija04

#32646 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Predstavljanje Mathieua Dvije fraze su najbitnije:

Mathieu:" Prije mjesec i po sam pricao sa L.E. i rekao mi je da imam njegovo povjerenje" Ovog covjeka su htjeli dovesti pod svaku cijenu. Kod mene ima kredit.

Jordi Mestre" Ekipa nije kompletirana"
5 0 5

#32647 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

ovako tim izgleda, trenutno.

Image
faraon_s_krilima

#32648 Re: FC Barcelona

Post by faraon_s_krilima »

505sCrtom wrote:ovako tim izgleda, trenutno.

Image
Jos Song out, Masche na DMF, jos jedan stoper in i Affelay out. Alvesa nece niko cini mi se.

Rafinha nikako na toj poziciji, Suarez takodjer. Ova formacija moze do povratka Suareza, a za situaciju kad su svi zdravi mislim da mora nesto novo da se skonta.

Naravno ovo su sve zelje. :D
PravimHaos

#32649 Re: FC Barcelona

Post by PravimHaos »

Ko će biti prvi golman Bravo ili Ter Stegen?

Sent from my HTC One using Tapatalk
skenderija04

#32650 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Izvor sumnjiv, vijest neprovjerena, ali ako vec spekulisemo...

El FC Barcelona muy cerca de llegar al acuerdo total con la AS Roma por Benatia.

Barcelona blizu potpunog dogovora sa AC. Romom oko Benatie.
Post Reply