Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

td_maajka

#32626 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Joj Boze dragi, evo ih opet, majica nevazna kao i snimak, niko nista pogrijesio nije, pogotovo ne bilo koji policajac, nista optuzba nije pitala, nista svjedoci nisu rekli, sto ne ide u prilog teoriji o krvolocnim, para i slave zeljnim Memicima :-)

Ako je tacno sto Avaz pise, da se ocekuje hapsenje jos jednog policajca danas/sutra, tipujem na Sulju Klinu, jos jednog iz slucaja Memic. :bih:
td_maajka

#32627 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

I btw. gdje nam je dzo?

Kako bijahu ona ispitivanja Veljovica i Hrvata pocetkom septembra, utanjio nesto…
uglavnomja

#32628 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

td_maajka wrote: 26/10/2022 15:59 Joj Boze dragi, evo ih opet, majica nevazna kao i snimak, niko nista pogrijesio nije, pogotovo ne bilo koji policajac, nista optuzba nije pitala, nista svjedoci nisu rekli, sto ne ide u prilog teoriji o krvolocnim, para i slave zeljnim Memicima :-)

Ako je tacno sto Avaz pise, da se ocekuje hapsenje jos jednog policajca danas/sutra, tipujem na Sulju Klinu, jos jednog iz slucaja Memic. :bih:
logika je boli glava :-)

hapse se policajci koji imaju veze sa narkomafijom (apsoutno nebitni u istrazi)

koji su, znaci po toj logici, imali veze sa dzenanon, odnosno imali nesto protiv njega

a sta li bi to mogo biti :?: :? :oops:

de ba samo se ukopavate :-)

nego preskoci ti vasu moralnu gromadu, najboljeg polcajca u bih i sire, kljucnog svjedoka, kandidata za predsjednika i za vstv istovremeno ... sehovica, i njega je keljemndi spomenuo u narkoposlovima :?:
kvinoja

#32629 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kvinoja »

Uhapšen policajac A.S. (ime i prezime možete naći na portalima). Da, pao je u skroz drugom slučaju vezanom za narkotike. Također možete pronaći da je navedeni policajac učestvovao u istrazi u ovom slučaju kao i o nepravilnostima koje se vežu za njegov rad. Isto tako možete naći vezu navedene osobe sa najmanje dvije osobe iz Tužilaštva KS koje su također "radile" na ovom slučaju (jednu kroz slučaj Balijagić).
uglavnomja

#32630 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

da li je majica uopste spomenuta na sudjenju?

koliko se ssjecam nije

eto koliko je vazna :lol:
kvinoja

#32631 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kvinoja »

Moje mišljenje je da se za sudbinu majice saznalo ispitivajući članove porodice optuženih, pa ih tako tužilaštvo nije moglo iskoristiti kao svjedoke (jer mogu odbiti svjedočenje). Moje mišljenje, moguće naravno da griješim.

Btw spomenuta je na suđenju od strane više svjedoka koji su je vidjeli i nju i šta je na njoj bilo!
kvinoja

#32632 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kvinoja »

uglavnomja wrote: 26/10/2022 16:13 da li je majica uopste spomenuta na sudjenju?

koliko se ssjecam nije

eto koliko je vazna :lol:
A bako pošto se slabo sjećaš, uzmeš jedan Ginko Forte?
uglavnomja

#32633 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

kvinoja wrote: 26/10/2022 16:16 Moje mišljenje je da se za sudbinu majice saznalo ispitivajući članove porodice optuženih, pa ih tako tužilaštvo nije moglo iskoristiti kao svjedoke (jer mogu odbiti svjedočenje). Moje mišljenje, moguće naravno da griješim.

Btw spomenuta je na suđenju od strane više svjedoka koji su je vidjeli i nju i šta je na njoj bilo!
da li je spomenuta kao dokaz bariceve krivice?
da li se ista dokazivalo vezano za tu majicu, zasto nije izuzeta, zasto je izrezana ...?
YouAreMyDestiny

#32634 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Dakle, policajci koji su uhapšeni zbog povezanosti sa narkomafijom imaju veze sa Dženanom. Ima li to veze sa onim pištoljem, kojeg je Dženan imao bez dozvole?

E to je vaša logika i vaš način razmišljanja. :oops:
YouAreMyDestiny

#32635 Re: Slučaj Dženan Memić

uglavnomja wrote: 26/10/2022 16:23
kvinoja wrote: 26/10/2022 16:16 Moje mišljenje je da se za sudbinu majice saznalo ispitivajući članove porodice optuženih, pa ih tako tužilaštvo nije moglo iskoristiti kao svjedoke (jer mogu odbiti svjedočenje). Moje mišljenje, moguće naravno da griješim.

da li je spomenuta kao dokaz bariceve krivice?
da li se ista dokazivalo vezano za tu majicu, zasto nije izuzeta, zasto je izrezana ...?
Spomenuto šta je imala na sebi i to je njima dovoljno. :-)
kvinoja

#32636 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kvinoja »

klix wrote: 26/10/2022 16:25 Dakle, policajci koji su uhapšeni zbog povezanosti sa narkomafijom imaju veze sa Dženanom. Ima li to veze sa onim pištoljem, kojeg je Dženan imao bez dozvole?

E to je vaša logika i vaš način razmišljanja. :oops:
Nemaju veze sa rahmetli Dženanom, nego su kao pripadnici MUPa KS učestvovali u tadašnjoj istrazi za njegovo ubistvo. Ova hapšenja pokazuju kakva je mraka radila na ovom slučaju i ne treba da čudi sve što se desilo!
denden

#32637 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

tranquil wrote: 26/10/2022 15:11

Nije valjda smjela da zakasni na ritualno spaljivanje džempera održano u krugu porodice.
Odakle ti informacija o ritualnom spaljivanju džempera u krugu porodice?
uglavnomja

#32638 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

pa i sehovic je u istom kolu, znaca mraka sa svih strana, samo sto je sehovic daleko iznad njih u hijerarhiji
kvinoja

#32639 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kvinoja »

Samo nek se mraka hapsi i sve super :bih:
denden

#32640 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Da li je iko od svjedoka na suđenju svjedočio o izrezivanju i uništavanju majice?

Pošto je ubleha manipulisala javnost kroz narativ da postoje svjedoci iz kuće Mutapa koji su vidjeli da je majica izrezana?

Nije valjda da se radi o tome da su sami Mutapi ispričali da su majicu izrezali da ne bi zapinjanjem majice kod skidanja preko glave povrijedili ranu koju je Alisa Mutap imala na glavi, a onda to za javnost plasirano kao "imamo svjedoke koji su vidjeli da su Mutapi sutradan izrezali majicu"? :lol: :lol: :lol:
tranquil

#32641 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

denden wrote: 26/10/2022 16:29
tranquil wrote: 26/10/2022 15:11

Nije valjda smjela da zakasni na ritualno spaljivanje džempera održano u krugu porodice.
Odakle ti informacija o ritualnom spaljivanju džempera u krugu porodice?
Karikirao sam očito.

Ali sam pri tome aludirao na nestanak jednog dokaza.
denden

#32642 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Slagao si.
tranquil

#32643 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

Ne.
denden

#32644 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

tranquil wrote: 26/10/2022 16:46Ne.
Jesi, a nova laz je i tvoje negiranje prve lazi.

Nagledali smo se bas toga na tone od vas murozovaca s teme i dogmodavaca van nje.

Da bi sakrili da ih je E.M. namagarcio i da su lazno optuzivali sistem za sticenje "ubice za kojeg im je ispricao ocevidac", slagali su da ga je sistem unistio prijetnjama.

Jedna vasa laz povlaci novu.

Imate prepoznatljiv modus operandi.
tranquil

#32645 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

denden wrote: 26/10/2022 16:51
tranquil wrote: 26/10/2022 16:46Ne.

Nagledali smo se bas toga na tone od vas murozovaca s teme i dogmodavaca van nje.

Da bi sakrili da ih je E.M. namagarcio i da su lazno optuzivali sistem za sticenje "ubice za kojeg im je ispricao ocevidac", slagali su da ga je sistem unistio prijetnjama.

Da li je nestala krvava majica?

Jeste.

Da li je to bio potencijalni dokaz?

Jeste.

Kraj diskusije.

Kako je nestao, to znaju Mutapi. Rekao sam "ritualno spaljivanje" što svakome sposobnom za normalnu komunikaciju govori da sam karikirao. Ne, ne mislim da su stvarno imali rituale. Ali komad odjeće je ipak nestao.
denden

#32646 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

tranquil wrote: 26/10/2022 16:54
denden wrote: 26/10/2022 16:51

Jeste.

Jeste.

Kraj diskusije.

Kako je nestao, to znaju Mutapi. Rekao sam "ritualno spaljivanje" što svakome sposobnom za normalnu komunikaciju govori da sam karikirao. Ne, ne mislim da su stvarno imali rituale. Ali komad odjeće je ipak nestao.
Ti si dvaput slagao u kratkom vremenu i sad se vadiš.

Izmislio si spaljivanje umjesto izrezivanja.

A da li je išta kriminalno u tome što je Barić uzeo odjeću koju mu je donijela medicinska sestra po redovnoj proceduri za saobraćajku i tome što su Mutapi izrezali majicu da ne bi povrijedili ranu koju je Alisa Mutap imala na glavi, reći će sud.

Ako je tačno ovo što je kvinoja implicirao, da od samih Mutapa i nikog drugog potiče informacija o izrezivanju majice da ne bi ozlijedili Alisu prilikom skidanja preko glave, jasno je da je napravljen pokvaren i manipulativan spin za javnost.

Državno tužilaštvo nije nikom na teret stavilo uništavanje majice.
tranquil

#32647 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

denden wrote: 26/10/2022 17:00
tranquil wrote: 26/10/2022 16:54

Jeste.

Jeste.

Kraj diskusije.

Ti si dvaput slagao u kratkom vremenu i sad se vadiš.

Izmislio si spaljivanje umjesto izrezivanja.

A da li je išta kriminalno u tome što je Barić uzeo odjeću koju mu je donijela medicinska sestra i tome što su Mutapi izrezali majicu da ne bi povrijedili ranu koju je Alisa Mutap imala na glavi, reći će sud.

Ako je tačno ovo što je kvinoja implicirao, da od samih Mutapa i nikog drugog potiče informacija o izrezivanju majice da ne bi ozlijedili Alisu prilikom skidanja preko glave, jasno je da je napravljen pokvaren i manipulativan spin za javnost.

Državno tužilaštvo nije nikom na teret stavilo uništavanje majice.
Da li ti riječ "ritualno" išta govori? Da li ćeš ozbiljno shvatiti i onaj dio u istom pasusu gdje sam rekao kako će Alisa tvrditi da su joj skroz izbili oko? Da li si ti sposoban za normalnu ljudsku komunikaciju, da li možeš detektovati kada neko ne-bukvalno govori neke stvari? Ili si svjestan šta sam rekao, samo se hvataš za slamku?

Samo sam rekao da je potencijalni dokaz nestao. Da li je to tačno? Jeste. Prema tome, ćao.
GAU8

#32648 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Ima li sutra kakvih dešavanja na Sudu povodom ovog predmeta?

Zna li se koliko još? :run:
denden

#32649 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

tranquil wrote: 26/10/2022 17:06

Da li ti riječ "ritualno" išta govori? Da li ćeš ozbiljno shvatiti i onaj dio u istom pasusu gdje sam rekao kako će Alisa tvrditi da su joj skroz izbili oko? Da li si ti sposoban za normalnu ljudsku komunikaciju, da li možeš detektovati kada neko ne-bukvalno govori neke stvari? Ili si svjestan šta sam rekao, samo se hvataš za slamku?

Samo sam rekao da je potencijalni dokaz nestao. Da li je to tačno? Jeste. Prema tome, ćao.
Naravno, sav tvoj post govori da praviš spinove i podvale za ublehu Feraget-Memić koju ovdje zastupaš i za koju si izmislio spaljivanje majice, jer zvuči više optužujuće nego samo izrezivanje. ;)

Sam nestanak potencijalnog dokaza sudskom vijeću nije bitan kao takav. Bitno je da li je neko svjesno uništavao ili propustio uzeti dokaze.

U teorijama zavjere je uvijek "ključni dokaz" ono čega nema i na šta se onda može nakalemiti maštovitost teoretičara zavjere.

Mogu Muriz i Feraget i vi njihovi sljedbenici bez dokaza koliko hoće tvrditi da je na majici bila krv napadača i da je Barić to znao ili bilo šta što im padne na um, ali sud će presudom što direktno, što indirektno, reći da li je to samo podla teorija zavjere.
YouAreMyDestiny

#32650 Re: Slučaj Dženan Memić

Tužilaštvo nije spomenulo majicu i tu se sva priča oko toga završava.
Locked