Sirija

Locked
sumirprimus

#32626 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

et sad ni bbc ne valja...
zivle paralele... :D
Challenger__

#32627 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Po običaju lupaš Sumire. Nije riječ o tome da li nešto valja ili ne valja, već šta je šta u suštini. Katar je samo arabic covert-state Krune i barona lično. To nije nikakva tajna.
Co0l

#32628 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
:lol:
Ne znam sta ti je smijesno.

Kurdi su odbranili 95% svojih gradova i sela u Siriji i Iraku. Iako su decenijama izopceni iz oba drustva i nisu bili u mogucnosti steci predispozicije kao Arapi, bore se hrabro i junacki protiv u svakom pogledu nadmocnijeg i brojnijeg neprijatelja. Ne samo da se bore nego su im trn u oku.

Sirija ima 22 miliona stanovnika.

Reci mi koliko ih je pristupilo pobunjenicima. Cisto da vidimo jesu li picketine (kako ti volis reci).
Znas ti vrlo dobro sta mi je smijesno i ne skreci sa teme postavljajuci pitanja koja nikakve veze nemaju sa onim na sta sam se nasmijao.I sami Kurdi znaju i priznaju ko je odbranio Kobani ali eto,ti znas bolje od njih.
sarajevoxxxx

#32629 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Ne mogu da vjerujem šta pišeš... Pa uoči tzv. "arapskog proljeća" čitava arapska redakcija BBC-a je samo proslijeđena na AJ. Zahvalu pošalji na London i barona lično a Boga mi i Kraljicu Majku.

AJ je samo adaptirana ekstenzija BBC-a u arapskom svijetu.
Al Jazeera postoji mnogo duže od arapskog proljeća o čemu govoriš?

Jedan fenomen koji to postao mnogo prije arapskog proljeća.Pokušali su ih mnogi kopirati, al Arabia je nastala kao saudijski odgovor na Al Jazeeru, ali nije zabilježila uspjeh ni milioniti dio kao Al Jazeera, niti znaju niti mogu, a imaju hiljadu puta više novca od Katara.
sumirprimus

#32630 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:Po običaju lupaš Sumire. Nije riječ o tome da li nešto valja ili ne valja, već šta je šta u suštini. Katar je samo arabic covert-state Krune i barona lično. To nije nikakva tajna.
pa ako im je bbc uzor to je samo plus a ne minus?il je u ovom svijetu sve zlo i naopako?
sarajevoxxxx

#32631 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Po običaju lupaš Sumire. Nije riječ o tome da li nešto valja ili ne valja, već šta je šta u suštini. Katar je samo arabic covert-state Krune i barona lično. To nije nikakva tajna.
Dovoljno je što su neprijatelji ostalim zemljama Zaljeva kojima Izrael upravlja, što im prijete, što vrše pritisak na Katar na sve moguće načine, kud ćeš veće časti od te da je Saudiji trenutno neprijatelj broj jedan država Katar.
Co0l

#32632 Re: Sirija

Post by Co0l »

Maystor wrote:
Co0l wrote:
Neukusno i bolesno s tvoje strane.Mada,naviko si nas na to.
Jedina razlika između tebe i najotrcanijih vehabija na ovom forumu je ta što si ti za nijansu inteligentniji od njih, pa ne kažeš baš sve ono što misliš. Bolesno je kako si odgojen, ili bolje rečeno zadojen.
Mozda si upravu a mozda i ne.To necemo saznati iz mog pisanja na forumu tako da su tvoje tvrdnje bez pokrica samo odraz nemoci da ih argumentujes.S druge strane,pak,za napisano o tebi zasluzan si ti sam svojim neukusnim upisima.
I ne budi u zabludi,ja svoje stavove ne krijem niti imam ikakvog razloga za to,to sto ih ti i tebi slicni pogresno tumacite vas je problem.
Challenger__

#32633 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:Ne mogu da vjerujem šta pišeš... Pa uoči tzv. "arapskog proljeća" čitava arapska redakcija BBC-a je samo proslijeđena na AJ. Zahvalu pošalji na London i barona lično a Boga mi i Kraljicu Majku.

AJ je samo adaptirana ekstenzija BBC-a u arapskom svijetu.
Al Jazeera postoji mnogo duže od arapskog proljeća o čemu govoriš?

Jedan fenomen koji to postao mnogo prije arapskog proljeća.Pokušali su ih mnogi kopirati, al Arabia je nastala kao saudijski odgovor na Al Jazeeru, ali nije zabilježila uspjeh ni milioniti dio kao Al Jazeera, niti znaju niti mogu, a imaju hiljadu puta više novca od Katara.
Naravno da ne mogu. Nemaju iza sebe BBC infrastrukturu, kadrove i savjetnike.
Kikibombona

#32634 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Znas ti vrlo dobro sta mi je smijesno i ne skreci sa teme postavljajuci pitanja koja nikakve veze nemaju sa onim na sta sam se nasmijao.I sami Kurdi znaju i priznaju ko je odbranio Kobani ali eto,ti znas bolje od njih.
Odbranili su oni sami uz pomoc Amerike. Prevagu su donijele Pesmerge kada su donijeli oruzje koje YPG nije imao. Bile su slike na kojim se vidjelo da se brane s lovackim puskama.

Da te podsjetim, Amerika ne izvodi na stotine zracnih napada na ISIL vec svega nekoliko, u zadnje vrijeme sve manje i manje.... Neko na terenu odradjuje krvavi posao 24h dnevno. A ti ljudi su istinski heroji. Vidi samo na sta lici grad. Kamen na kamenu nije ostao.
sumirprimus

#32635 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
Odbranili su oni sami uz pomoc Amerike. Prevagu su donijele Pesmerge kada su donijeli oruzje koje YPG nije imao. Bile su slike na kojim se vidjelo da se brane s lovackim puskama.

Da te podsjetim, Amerika ne izvodi na stotine zracnih napada na ISIL vec svega nekoliko, u zadnje vrijeme sve manje i manje.... Neko na terenu odradjuje krvavi posao 24h dnevno. A ti ljudi su istinski heroji. Vidi samo na sta lici grad. Kamen na kamenu nije ostao.
koje ba oruzje i koji ljudi u 2 kvadrata?a koji si ti laik,a čapri ko mufid memija himself...
Challenger__

#32636 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Dovoljno je što su neprijatelji ostalim zemljama Zaljeva kojima Izrael upravlja, što im prijete, što vrše pritisak na Katar na sve moguće načine, kud ćeš veće časti od te da je Saudiji trenutno neprijatelj broj jedan država Katar.
Ostale zalivske zemlje polako dolaze sebi, shvatajući da im se radi o glavi, dok Katar robuje do kraja. Ne samo da rade o glavi korumpiranih zalivskih elita, već rade o glavi Arapima u cjelini.

Otud sukobi.
Last edited by Challenger__ on 06/12/2014 22:35, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#32637 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote: Naravno da ne mogu. Nemaju iza sebe BBC infrastrukturu, kadrove i savjetnike.
Prvo u Saudiji nemaš slobode, i da imaju najboje kadrove na planeti, opet bi zapeli na prvoj stepenici, i ne bi se pomakeli od nje.Drugo, kakvi crni BBC kadrovi o čemu govoriš?
sumirprimus

#32638 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote: Naravno da ne mogu. Nemaju iza sebe BBC infrastrukturu, kadrove i savjetnike.
Prvo u Saudiji nemaš slobode, i da imaju najboje kadrove na planeti, opet bi zapeli na prvoj stepenici, i ne bi se pomakeli od nje.Drugo, kakvi crni BBC kadrovi o čemu govoriš?
a jebermu,kaje veli,ovi oni,oti,al pomaket?jel fakat nisi iz bosne?
sarajevoxxxx

#32639 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Dovoljno je što su neprijatelji ostalim zemljama Zaljeva kojima Izrael upravlja, što im prijete, što vrše pritisak na Katar na sve moguće načine, kud ćeš veće časti od te da je Saudiji trenutno neprijatelj broj jedan država Katar.
Ostale zalivske zemlje polako dolaze sebi, shvatajući da im se radi o glavi, dok Katar robuje do kraja. Ne samo da rade o glavi korumpiranih elita, već rade o glavi Arapima u cjelini.

Otud sukobi.
Da, to isto govori i elita u Rijadu, svaki tvoj post bi potpisali bez dvoumljenja.
Co0l

#32640 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:

Hajd ba Kiki uozbilji se,pa sta mislis da su ljudi ovdje budale i da su dogadjaji u Kobaniju bili prije 200 godina pa da se ne sjecamo njihove hronologije :-) Dok su se Kurdi branili ekspresno je pala cijela okolina Kobanija a pad samog grada je bio pitanje ne dana nego sata prije nego sto se 'Koalicija' ukljucila u odbranu.Toliko o odbrani Kurda.'Koalicija' je zracnim udarima razbila ofanzivu ISIL-a i zaustavila daljnje napredovanje.Ona sacica Pesmergi je stigla,i to u organizaciji Turske i uz njenu pomoc,kad je ofanziva vec dobrano bila zaustavljena.Znaci i za to nekom drugom mogu zahvaliti.A ionako ih je stiglo premalo da bi mogli neku prevagu donijeti.Posto ih je premalo stiglo nije moglo ni puno oruzja sa njima doci taman da je svaki od njih sa sobom vukao po jednu haubicu.I nakon masovnih zracnih udara i dolaska Peshmergi nista se znacajnije tamo nije desilo,ISIL jos uvijek drzi skoro pola grada i osim onog napada od prije nekoliko dana na granicni prelaz nisu nesto plaho ni pokusavali da napreduju.Kazem ti,sami Kurdi su priznali i zahvaljivali Americi na odbrani grada,ne znam zasto ti pokusavas da prekrajas dogadjaje kad to ni sami akteri ne rade.
Challenger__

#32641 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da, to isto govori i elita u Rijadu, svaki tvoj post bi potpisali bez dvoumljenja.
Ako. Arapski svijet se polako budi iz dubokog sna, a izraz buđenja je nepristajanje na lažnu alternativu (AQ, Nusre, ISIL-e) koju im podmeću Izrael, anglo-američki zapad i njihov trojanski konj, Katar.
walter kurtz

#32642 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Nahrani brko somove u Eufratu 200 komada :izet:
budza

#32643 Re: Sirija

Post by budza »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Mislim da Saudija radi sve što od nje traži Izrael, i nije to nikakva tajna niti novost.
i Katar i Katar, ništa manje, šta više.

______

- razorena okolina Citadele, stari Alepo:

Image

asad je znamo obecao da ce sagraditi, lepsi i noviji alepo.
Klavikula

#32644 Re: Sirija

Post by Klavikula »

i YPG i Koalicija su odigrali bitnu ulogu u odbrani Kobane. Kurdi se jesu hrabro borili, jer da nisu danas ih ne bi bilo u gradu. bitnu ulogu, dakako, odigrala je i avijacija. razbili su artiljerijske polozaje oko grada, u odredjenoj mjeri onemogucili dopremanje logistike za IS, te primorali ih da se razbiju u manje grupe, sto je Kurdima debelo olaksalo situaciju. jedni bez drugih ne bi uspjeli zaustaviti IS.

bitka za Kobani je pokazala da je YPG organizacijski na nivou seoske straze, dok je IS sasvim solidna vojska.

btw. u posljednje vrijeme IS nikako da ubiljezi pobjedu. zaustavljeni na Kobaniju, pometeni sa Sair gasnih polja, Brko ih mlati u Zoru a Iracani su se konsolidovali i poceli napredovati. izgubili su momentum.

EDIT: da nije sekularnih IS bi definitivno bio u problemima. ostali bi bez redovne musterije :D
Last edited by Klavikula on 06/12/2014 23:52, edited 1 time in total.
walter kurtz

#32645 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Svijet je danas lakši za 200 monstruma
Novak20

#32646 Re: Sirija

Post by Novak20 »

U napadu na aerodrom u Deiz Ezzoru izgleda ima Bošnjaka. Na nekakvom papiriću zaginulog ISIS-ovca Abu Malik - Bosnien.

Image

1:39
http://www.liveleak.com/view?i=4a8_1417895427
DuckZz

#32647 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Pobunjenici protjerali pripadnike Al Nusre sa prvih linija na zapadu Hame. Uskoro i video ... vjerovatno
sarajevoxxxx

#32648 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Image
sarajevoxxxx

#32649 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

U Istočnoj Guti, nakon zajedničkog planiranja i saradnje vojnih formacija Nusra fronta, IS-a, i Prve brigade (FSA), konačno dopremljeno oko 200 tona osnovnih namirnica i podijeljeno stanovnicima Gute.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#32650 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:
Ostale zalivske zemlje polako dolaze sebi, shvatajući da im se radi o glavi, dok Katar robuje do kraja. Ne samo da rade o glavi korumpiranih zalivskih elita, već rade o glavi Arapima u cjelini.

Otud sukobi.
ovo na fonu podrške koje sebidolazeće zaljevske zemlje(SA,UAE,Kuvajt,Bahrein) pružaju svijetlećem sisiju feldmaršalu egipatskom i savremenim mojsijem koji izvodi narod egipta iz tame na svjetlo
Locked