Altsa wrote:karanana wrote:room nije los, ali sam mozda na kraju filma ocekivao vise.
ne znam, na kraju njihove "afere" mi je nekako prica splasnula. kontam ja sta je pisac htio da kaze sa zadnjih pola sata - 45 minuta filma, ali mislim da nije bas dobro uradio taj dio. svakako mi je prva polovina filma bolja.
Film je Ok ali je znatno splasnuo kada su izasli iz sobe. malac odlicno odglumio. nije zasluzio oscara.
Mislim da je pisac htio reci da je integrisanje u drustvo i njihova socijalizacija jednako teško kao i sama dugotrajna odsjecenost od istog tog društva. Izgubljenost i majke i dječaka po izlasku je jednaka i izuzetno teška oboma. Majci nije bila olaksavajuca okolnost sto je ranije spoznala svijet, a malcu je prvi dodir sa svijetom sokantan i moze se reci da se bolje snašao.
Izuzetno tezak psiholoski film, a i stjece se dojam da je taj prvi dio prebrzo prošao i sam nisam ocekivao obrat.
Film ostavlja dojam i ne zaboravlja se po prospavanoj noci, sto je meni licno još jedan pokazatelj da je film odlican.