Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

karanana

#32601 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by karanana »

crnac je kralj. cega se sve on sjetio samo za jedan dan. i tata bi sine.
tako i treba. uzivaj dok si "otkacen", a i kad te "zakace", zasad izgleda da nije lose, ko na nekim dobrim drogama, ali sigurno ima kvaka
last mohicans

#32602 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by last mohicans »

karanana wrote: 12/11/2025 23:22
last mohicans wrote: 12/11/2025 22:41
dječak sa šibicama wrote: 11/11/2025 18:33

Gledao sam prvu, nego gledam trailer pa nesto razmisljam o ulogama.

Nisam jos vidio prvu epizodu druge sezone.
Losa prva do bola, Feđa prirodan, namćor kakav i jeste, nadrdan. Jebo ga muzej vise, opet u muzeju ja kontam gledam prvu sezonu, ali eto sad je historijski, nije zemaljski. Malo Danis opro aerodromske taksiste, radnja za sada glupa, Tarik glumi nekog zajebanog lafo rudara sindikalistu. Ima dosta ove zeničke ekipe, onaj iz Testamenta. Baš mi je lego u tom filmu. Neka mlada cura ima kratku rolu, izvjesna Iman, dobra ko bombon.
offtopik....jel moram gledat amanet da bi gledo testament?
Bolje da odgledaš, nadovezuje se, iako mozes svariti i bez gledanja. Barem se nadam. Vezane su radnje. Amanet je onako, simpa i solidan, ali je Testament meni baš teško osvježenje. Tako prirodan, narodski, odličan i poslije Amidze nekako najbolji mi je film ovakve svakodnevne ljudske tematike.
QSuzi

#32603 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by QSuzi »

dale cooper wrote: 12/11/2025 22:54
QSuzi wrote: 12/11/2025 22:53
dale cooper wrote: 12/11/2025 22:07

Čemu ta zajedljivost?
Jesi ti to ozbiljan? Moja zajedljivost?

Čemu etiketiranje ljudi koji ne shvate seriju, ili ju shvate na svoj način?

Eto te ko MAGA pobornik, slijep na uzrok, pa napada posljedicu
Ima taj neki Newtonov zakon;)
Koje etiketiranje?
Ne korpaj konverzaciju, da bi sklonio uzrok ;) pa onda mogu odgovoriti

Elem
Dexter: Original Sin mi nije bio baš kao što su ga ocijenili, ali ne treba propustiti!

Glumac je odradio dobar posao, jedva sam skontala da je malac glumio u seriji "The OA".
dale cooper

#32604 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

Nema potrebe za daljnjim odgovorima.
QSuzi

#32605 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by QSuzi »

zomri wrote: 12/11/2025 20:11 dosta toga je objašnjeno samo treba malo paziti i uključiti mozak.
Lik napiše ovo i ti mene prozivaš?

Samo sam napisala koje serije da gledamo mi koji nemamo taj kapacitet uključivanja.
Sljedeći put ne budi MAGA
dok se kitiš demokracijom, a radiš što i oni
Jasnije drug dale?
yoda82

#32606 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by yoda82 »

karanana wrote: 12/11/2025 23:37 crnac je kralj. cega se sve on sjetio samo za jedan dan. i tata bi sine.
tako i treba. uzivaj dok si "otkacen", a i kad te "zakace", zasad izgleda da nije lose, ko na nekim dobrim drogama, ali sigurno ima kvaka
Meni je to isto odmah naompalo :D
zomri

#32607 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by zomri »

QSuzi wrote: 13/11/2025 05:11
zomri wrote: 12/11/2025 20:11 dosta toga je objašnjeno samo treba malo paziti i uključiti mozak.
Lik napiše ovo i ti mene prozivaš?

Samo sam napisala koje serije da gledamo mi koji nemamo taj kapacitet uključivanja.
Sljedeći put ne budi MAGA
dok se kitiš demokracijom, a radiš što i oni
Jasnije drug dale?
dobro i gdje je tu etiketiranje bilo koga?
zomri

#32608 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by zomri »

karanana wrote: 12/11/2025 23:37 crnac je kralj. cega se sve on sjetio samo za jedan dan. i tata bi sine.
Spoiler
Show
kvaka je ta da kad završi sa nekom od onih trebica istovremeno ima seks sa njom i sa putinom i sa svojom majkom ako je živa
Digla_da_kreci

#32609 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Digla_da_kreci »

Navukla sam se na seriju, ima ozbiljan potencijal. Citam da su vec otkupljene 2 sezone.
skupljac_zeljeza

#32610 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by skupljac_zeljeza »

last mohicans wrote: 12/11/2025 23:52 Tako prirodan, narodski, odličan i poslije Amidze nekako najbolji mi je film ovakve svakodnevne ljudske tematike.
Kada su tema naša bosanska siromašna sela i seoska idila onda definitivno na prvom mjestu 'Ovo malo duše', a onda par mjesta praznih pa Amanet i Testament koja se bolje razumiju kada se pogledaju oba. Amidža je slična, ali druga i jača kategorija. Da bi svi ovi filmovi dobili višu dimenziju treba proći kroz te naše mahale i sela i malo se zadržati i onda se može ocijeniti koliko je uspješno i realno premješteno na celulod uz naravno onu univerzalnu priču sa porukom bez obzira na formu. Recimo, u Beogradu čak i filmofili ne kontaju ove naše filmove u punom kapacitetu valjda u nedostatku principa identifikacije. Oni ne uoče onu bombonu na tanjiru kada se vraća komšinici preko ograde 'prazan tanjir' ili ono biranje komada baklave iz tepsije pa stavi pa vrati po nekoliko puta.
dale cooper

#32611 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

zomri wrote: 13/11/2025 08:00
Spoiler
Show
kvaka je ta da kad završi sa nekom od onih trebica istovremeno ima seks sa njom i sa putinom i sa svojom majkom ako je živa
Spoiler
Show
Da, u suštini jebe cijeli svijet što bi, ako razmisliš, za neke bio poseban power trip. :D Ali mislim da Koumba nije razmišljao baš tako daleko,
nego se jednostavno prepustio hedonizmu. :D
Digla_da_kreci

#32612 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Digla_da_kreci »

dale cooper wrote: 13/11/2025 13:29
Spoiler
Show
Spoiler
Show
Da, u suštini jebe cijeli svijet što bi, ako razmisliš, za neke bio poseban power trip. :D Ali mislim da Koumba nije razmišljao baš tako daleko,
Spoiler
Show
Ja mislim da ce ona mati od sina preci na Carolinu stranu kad shvati to. :lol:
karanana

#32613 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by karanana »

Spoiler
Show
Spoiler
Show
a znaci, mislis da se zakaceni ne sexaju u ovom stanju virusa? recimo muz i zena, momak i cura, momak i momak, cura i cura....? zamisli da se sexaju kao sto su prije virusa, koje bi to orgije bile u glavama sviju. mozda im je zato i dobro
dječak sa šibicama

#32614 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dječak sa šibicama »

Nakon odgledane druge epizode, pa ne znam... praticu siogurno, ali sve ovo manje vise izgleda kao nocna mora jedne persone, spisateljice, bas ono kvalitetna nocna mora. Ok uspjeli su me natjerati da me nervira njeno nerviranje, a isto bi reagovao, posebno kad bi sreo "prezivjele" i vidis ONO. Tamo bukvalno nema spasa covjecanstvu :D

Ne vidim kuda ovo moze ici uopce. I da dodam primjedbu na kraju, ako je rekla svom pilotu "stani!" onda je valjda i pilot Air Force One cuo stani, i trebao stati, a ne da ona izlijece pred njega :D ili je to samo efekta radi uradjeno.

Mislim da ce serija ici putem "licne drame jedne zene" i to mi se ne svidja, ali praticu. Jer zaista ne vidim gdje drugo ovo moze ici, osim da signal napusti planetu ali to bi bilo bezveze za seriju. Njih pobijediti vise nema ko, pa i ona sama kad bi to uradila, to bi bio nevidjeni krindz. Ovdje je civilizacija gotova, kraj ende konec. Ostaje ta njena licna drametina i valjda ce nabacati bizarnih detalja da zacine seriju.
U sustini, radnja je nelogicno glupa, ali nekad je i glupost zanimljiva.
dale cooper

#32615 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

Digla_da_kreci wrote: 13/11/2025 14:32
dale cooper wrote: 13/11/2025 13:29
Spoiler
Show
Spoiler
Show
Spoiler
Show
Ja mislim da ce ona mati od sina preci na Carolinu stranu kad shvati to. :lol:
:lol: Crnjak. :mrgreen:
last mohicans

#32616 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by last mohicans »

skupljac_zeljeza wrote: 13/11/2025 12:53
last mohicans wrote: 12/11/2025 23:52 Tako prirodan, narodski, odličan i poslije Amidze nekako najbolji mi je film ovakve svakodnevne ljudske tematike.
Kada su tema naša bosanska siromašna sela i seoska idila onda definitivno na prvom mjestu 'Ovo malo duše', a onda par mjesta praznih pa Amanet i Testament koja se bolje razumiju kada se pogledaju oba. Amidža je slična, ali druga i jača kategorija. Da bi svi ovi filmovi dobili višu dimenziju treba proći kroz te naše mahale i sela i malo se zadržati i onda se može ocijeniti koliko je uspješno i realno premješteno na celulod uz naravno onu univerzalnu priču sa porukom bez obzira na formu. Recimo, u Beogradu čak i filmofili ne kontaju ove naše filmove u punom kapacitetu valjda u nedostatku principa identifikacije. Oni ne uoče onu bombonu na tanjiru kada se vraća komšinici preko ograde 'prazan tanjir' ili ono biranje komada baklave iz tepsije pa stavi pa vrati po nekoliko puta.
Ovo malo duše i Kuduz su neprevaziđene teške zivotne priče, neponovljive, a nakon Amidze, ova dva filma su mi vratila taj neki filing. Snima se svašta..Eto recimo Žalica mi sve više pada, radi lošije filmove, nakon babe koja mi je osrednji film, snimi još lošiji ovaj Praznik rada. Mustafićev Paviljon no coment.
elk

#32617 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by elk »

Amidza je top 5 bh filmova u istoriji. I meni najbolji nakon rata.
dječak sa šibicama

#32618 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dječak sa šibicama »

Otac na sluzbenom putu
Doli Bel
Ovo malo duse
Bata brani u Sarajevu
Grbavica

moj izbor

Doso dedo iz Njemacke za pocasnu nagradu za zivotno djelo
skupljac_zeljeza

#32620 Re: Gledate seriju - preporučite je

dječak sa šibicama wrote: 13/11/2025 17:23
Mislim da ce serija ici putem "licne drame jedne zene" i to mi se ne svidja, ali praticu. Jer zaista ne vidim gdje drugo ovo moze ici, osim da signal napusti planetu ali to bi bilo bezveze za seriju.
Spoiler
Show
Odgledao sam treću i ne vidim još 4. Meni je već od druge najvjerovatniji rasplet (tipujem na njega) kada upozna posljednjeg otkrivenog normalnog da se spoji sa njim o kome namjerno još nam ne daju nikakav info i da oni pronađu neko rješenje što joj još ne uspijeva poslije onog pokušaja u avionu. Oboje su 'freakovi' i dernjaju se jer su skontali šta ovi ne vole i da ih to štiti. Znači, da nas čeka još jedan zaplet. Dobra rečenica ili misao je bila kada je ona insistirala da se sretne sa onih 5-6 normalnih što znaju engleski i bilo joj rečeno da se bez obzira što govore isti jezik neće se sporazumjeti. :mrgreen: To je situacija koju imamo danas u svijetu po raznim sastancima u avionskim salama kada ne mogu spriječiti uništavanje ljudske vrste ratovima. :mrgreen:
chakany

#32621 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by chakany »

Ja gledam on Popadiju i smiješna mi je. Kotlinu ću ovih dana početi. Moram dvije epizode prve sezone da završim; pa ću onda drugu krenuti :mrgreen:
Tito_i_Partija

#32622 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Tito_i_Partija »

@dale cooper

Teufik

#32623 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Teufik »

Image

Dobra. Legla mi. Spucao je za dan.
skupljac_zeljeza

#32624 Re: Gledate seriju - preporučite je

Ostale mi još dvije epizode. Radnja je pola prepisancija već viđenog u ovom žanru što je uobičajeno, ali ima i svoje originalno uz osvježene dijaloge i mudrovanja. Njih dvoje i vuku uglavnom seriju. Ne znam šta će biti na kraju.
Altsa

#32625 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Altsa »

Teufik wrote: 17/11/2025 08:53 Image

Dobra. Legla mi. Spucao je za dan.
Dosta dobra serija ako mozete izdrzati facijalne ekspresije Claire. U Homeland-u je jos i bila podnosljiva za razliku od The Beast in Me. Ali opet dobra serija.
Post Reply