Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Truba wrote: ↑19/10/2023 14:50
ovdje se stalno potencira da je izrael jedina država koja nema konačne granice
evo citat s enciklopedije hr
Sa stajališta međunar. prava, država je zajednica što na određenom području djeluje u obliku najviše organizacije pravnoga poretka. Za postojanje države kao subjekta međunar. prava zahtijeva se određeno područje, ljudstvo i organizacija vlasti neovisna o drugoj državi. Postanak države mora biti efektivan. Za postanak države nije potrebno da joj sve granice budu potpuno utvrđene. Država ne propada ni kada je njezino područje – djelomice ili u cijelosti – okupirano. Promjena načina vladanja u državi, makar i u suprotnosti s postojećim pravnim poretkom, ne utječe na postojanje te države kao subjekta međunar. prava. Država može dobrovoljno na drugu državu prenijeti dio svojih suverenih ovlasti, a da time ne gubi status države u smislu međunar. prava (npr. Lihtenštajn, Monako, San Marino). Ni dobrovoljno prenošenje ovlasti na organe međunar. organizacija koje imaju elemente naddržavnosti (npr. Europska unija) ne dovodi u pitanje postojanje države i njezinu suverenost.
mislim da su ovdje nabrojani svi mogući primjeri izrael sirija jordan egipat...a tu su i naznake zapadne obale i gaze kada bi bio mir
s obzirom na teorije koje su iznosili forumaši kako palestina nikada ne bi bila država i da su pristali na to jer bi im izraelci kontrolirali granice i ne bi imala vojsku
ima li vatikan vojsku ili monako itd...
Onda je Hrvatska mogla ostati u Jugoslaviji mirne duse, kakav tisucljetni san i bakraci.
Svako iole normalan, da zna čitati i pisati, da nema neku dijagnozu psihičkog i mentalnog poremećaja, svjestan je da je država Izrael genocidna tvorevina.
Ne opravdavam niti jedan zločin, makar stradao jedan nedužan čovjek, takodjer niti ako je Hamas napravio bilo koji vrstu zločina.
Nije vam smetalo kad su Izraelce gađali kamenjem, a Izraelci uzvraćali bojevom municijom.
Možda da Hamas počne bacati ruže na njih, možda ih tada neće ubijati?
Desetljećima ubijaju djecu, žene, tjeraju ih iz domova, ruše im kuće.
Zar stvarno mislite da se to vječno može trpiti?
Da je Izraelu dozvoljeno da gradi državu u Argentini, Ugandi, gdje su bili prvobitni planovi, ili npr. Švedskoj, Filipinima, Novom Zelandu, ma bilo gdje, šta mislite, da li bi tamo nastao neki švedski Hamas?
Naravno da bi, uskraćivati osnovna ljudska prava, ubijati i vršiti bilo koju vrstu zločina, stvorit će se otpor i ekstremizam.
Mi koji smo proveli rat u BiH, najbolje znamo šta je genocid, šta je zločin, šta su klanja beba, djece, osoba sa posebnim potrebama, silovanjima, šta je sistemsko i etničko čišćenje.
Znamo šta je pokušaj stvaranja jedne ili dvije države gdje su htjeli da ta jedna ili dvije države budu etnički čiste.
Takodjer i dan danas imamo silna nastojanja da se njihov cilj i želja ispune.
Rat u BiH je trajao od 92-95, u te nepune 4 godine, da li se kod nas stvorio ekstremizam?
Jeste.
Podrška Izraelu iz BiH, na ovom forumu, sramota je zbog stotina hiljada nevinih palestinskih zrtava tokom svih ovih decenija užasa, sramota zbog ljudi koji su branili BiH i dali za nju svoje živote, za iste ideale, za život dostojan svakog čovjeka, za svoj dom, za svoju porodicu, za svoju državu.
Rob_Atl wrote: ↑19/10/2023 14:08
IDF je izbacio video od 7okt, skupili sva videa i sklopili u 1. Vjerovatno u dogovoru sa youtubom da uploduju jer znam da ubijanja nisu dozvoljena.
Zanimljiv tajming objavljivanja videa, nije valjda da se skrene paznja sa necega goreg ?
I da malo osjetite svoje bljuvotine... na snimku se moze vidjeti 12 ili 13 ubijenih, i nekoliko hamasovaca vjerovatno... gdje je ostalih 1000? Jel ovo snimano negdje u americi arizona pustinja npr ? Holivudska produkcija. Sami sebe poubijali
nigdje žive duše po kućama. još interrsantnije nigdje izraelskog vojnika, graničara i sl.
Last edited by House on 19/10/2023 15:11, edited 1 time in total.
Jesam li nešto pobrkao ili je moj post da haubička granata svakog kalibra ubija itekako samom detonacijom i to bez ijedne vidljive povrede pogotovo u zatvorenom prostoru, obrisan?
Ne trebaju geleri.
Bodkin wrote: ↑19/10/2023 15:11
Jebena oblast u koju sad ulazis. Tvojom logikom bi trebalo jos jedno 20-30 zemalja nastati
Vjerovatno na svijetu jos 20-30 zemalja treba i da nastane, pod uslovom da imaju historijsku pozadinu i nisu nastale na genocidu ili etnickom ciscenju.
Budimo realni, Tito je Hrvatskoj i BiH dao modernu drzavnost, ali time sto su obje imale historijsku pozadinu za istu a takvo vrijeme bilo.
On je rođen u Francuskoj, ne mogu mu nikako oduzeti državljanstvo.
Ta guska samo pokušava ubrati političke poene.
Ovo je samo primjer. Bilo je u zadnje vrijeme na desetine ovakvih i sličnih slučajeva u kojima su ljudi snosili posljedice zbog objave na društvenim mrežama
Zanimljiv tajming objavljivanja videa, nije valjda da se skrene paznja sa necega goreg ?
I da malo osjetite svoje bljuvotine... na snimku se moze vidjeti 12 ili 13 ubijenih, i nekoliko hamasovaca vjerovatno... gdje je ostalih 1000? Jel ovo snimano negdje u americi arizona pustinja npr ? Holivudska produkcija. Sami sebe poubijali
nigdje žive duše po kućama. još interrsantnije nigdje izraelskog vojnika, graničara i sl.
Iznenadilo ih ko snijeg zimsku sluzbu u januaru
Najjace nadzirana granica, mitraljezi na daljinski, termalne kamere, senzori dronovi picke materine... najjaca vojska najjaca obavjestajna, spijuna posvuda...
apsidejzi wrote: ↑19/10/2023 09:44
Da li bi svi ubijeni u zadnjih 10 dana, na obe strane, bili danas zivi da Hamas nije uradio to sto je uradio 7.10?
Ne postoji Hamas 70 godina. Odakle Hamas i čiji je Hamas ima deset verzija, ali šta očekuješ od ljudi nad kojima se 70 godina provodi teror i apartheid i oni uprkos neviđenim zlodjelima uspjeli preživjeti. Ovo sadašnje rušenje kuća i stanova, ubijanje nečije djece i majki će stvoriti još jednu radikalnu militarističku skupinu. Zamisli da je tebi neko danas uništio stan do temelja i na ovoj hladnoći i ne možeš do frižidera i kupatila. U međuvremenu si odveo dijete na previjanje i ostalo je bez jedne noge i sada sa njim lutaš po ulici. Otići ćeš saditi tulipane i lale?
Svi ovi argumenti naravno su validni, medjutim "ti si meni ubio, pa cu ja tebi ubiti" vodi do samo novih ubistava i zla (kao sto ce Izraelci vidjeti u nekom narednom napadu).
Da ne nznam sta da su mi uradili, ja ne bi isao ubijati ljude po kucama i koncertima.
Druge teroristicke grupe napadaju vojsku, policiju, drzavne ustanove, nesto. Drugi ljudi rade na sebi, da poprave stanje ekonomski, diplomatski, nesto. Hamasov glavni cilj je ni manje ni vise nego unistenje Izraela. A ne mogu meda. I kako od toga praviti bilo sta osim navuci na sebe idiote sa bombama?
Hamas ne postoji 70, ali postoji skoro 40 godina. Oni su uspjesno torpedirali mirovne pregovore 90-ih, kad je vecini bilo dosta ratovanja. Oni su pomogli Bibiju da dodje na vlast. I evo danas se kolju preko kostiju nevinih ljudi.
Ali najveci apsurd, u Berlinu su dozvoljeni bili proruski protesti. Rusija koja je agresor, to je OK.
S druge strane zabranili su bilo kakve propalestinske proteste, Palestine koja je simbol ugnjetavanja.
Karikatura poslanika Muhameda je OK i sloboda govora. Karikatura zlotvora Natanjahua, ide otkaz.
Rusija je agresor, i jeste. Izrael se brani.
I to je ta njihova dvolicnost. Demokratija. Sloboda govora.
No to je nesto mene sto ne cudi nikako. To je jednostavno tako. Zao mi je onog koji je tek sad progledao ili ko nije jos i ne vidi dvostruke standarde i dvolicnost "zapada" jos od vremena Afganistana do danas.
Nije mene razocaralo to sto ovi ubijaju sve redom. Znao sam da ce to oni uraditi jer to rade decenijama. Da se ugase sve svjetske kamere na 7 dana, sravnili bi oni i Gazu i Zapadnu obalu i bez ikakvog povoda. Kao u onom vicu s medom i zecom kad mu trazi upaljac pa na kraju bude "a gdje ti je kapa". Izmislit ce oni povod za novo ravnanje Gaze. Sutra da poubijaju sav Hamas izmislili nesto novo.