Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#32576 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Svaki istinski ljubitelj fudbala voli Ajax
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#32577 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

_BataZiv_0809 wrote:Svaki istinski ljubitelj fudbala voli Ajax
EDIT: Pogresna tema :D
kamen spoticanja

#32578 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Svaki istinski ljubitelj fudbala voli Ajax
EDIT: Pogresna tema :D
prava tema :mrgreen:
Casual's

#32579 Re: Zeničani

Post by Casual's »

@ apsidejzi Samo je tebi to psovka. ;)

@smart Pa nisam ni pogađao, samo sam pisao tačne informacije u tom trenutku - samo što im na kraju nije ispalo kako su planirali. Da, KF Zenica City (Ševko, ne Perčo) je dobio tada 10.000 KM (a onda je i njega ugasio). Perčo je trebao uletiti u klub samo im je tada Asko zakomplikovao situaciju.

Da, tako je bilo - predlažem vam dvije opcije: dirigovani stečaj ili reprogram. Ljudi su izglasali reprogram, ublehaš nije htio potpisati dok njegove glave nisu došle u klub.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#32580 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote:Da, tako je bilo - predlažem vam dvije opcije: dirigovani stečaj ili reprogram. Ljudi su izglasali reprogram, ublehaš nije htio potpisati dok njegove glave nisu došle u klub.
Ko je izglasao reprogram?
smartXL

#32581 Re: Zeničani

Post by smartXL »

E vidiš, kako sad drugačije zvuci kad kažeš kako je bilo, a ne samo dirigovani stečaj kako si potencirao.

Svi smo znali da od gašenja nema ništa, samo je to vama poslužilo za neke priče, čak šta više i bili ste za tu opciju da se čelik ugasi, zbog vašeg mahalanja, da možete upisat prstom. Ti lično si svoju ljubav prema celiku pokazao kad je trebalo, znaš o čemu pričam.
Casual's

#32582 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote:
Casual's wrote:Da, tako je bilo - predlažem vam dvije opcije: dirigovani stečaj ili reprogram. Ljudi su izglasali reprogram, ublehaš nije htio potpisati dok njegove glave nisu došle u klub.
29.06.2017. - https://www.klix.ba/sport/nogomet/grads ... /170629103
16.02.2018 - http://www.zenica.ba/aktuelnosti/vijest ... 12c522c1ce
Casual's

#32583 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:E vidiš, kako sad drugačije zvuci kad kažeš kako je bilo, a ne samo dirigovani stečaj kako si potencirao.

Svi smo znali da od gašenja nema ništa, samo je to vama poslužilo za neke priče, čak šta više i bili ste za tu opciju da se čelik ugasi, zbog vašeg mahalanja, da možete upisat prstom. Ti lično si svoju ljubav prema celiku pokazao kad je trebalo, znaš o čemu pričam.
Pa znali smo da će ga konjina ugasiti ako ne uvali svoje ljude u klub. Tako je i bilo. Reprogram je potpisan kada je NGG napustio klub, i kada su u klub ušle neke rumene glave.
smartXL

#32584 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Znali smo da od gašenja nema ništa. Ali znamo da ste navijali da ga ugasi, jer bi vam to išlo u prilog.
notsure

#32585 Re: Zeničani

Post by notsure »

Da krOlj ima imalo smisla, umjesto da uvaljuje šoping centre arapskih i sandžačkih tajkuna,
trebao bi dovesti nekoga od ovih u poslovne zone na ženinoj zemlji:
https://www.klix.ba/biznis/u-sarajevu-p ... /190416100
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#32586 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
29.06.2017. - https://www.klix.ba/sport/nogomet/grads ... /170629103
16.02.2018 - http://www.zenica.ba/aktuelnosti/vijest ... 12c522c1ce
Pa dragi Kežulas šta Gradonačelnik ima potpisivati Odluku Gradskog vijeća :|
Casual's

#32587 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:Znali smo da od gašenja nema ništa. Ali znamo da ste navijali da ga ugasi, jer bi vam to išlo u prilog.
Nemam sa tobom o čemu pisati dalje. Živ bio i sretno ti u najboljoj BiH firmi za tvoju branšu. ;)
smartXL

#32588 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Casual's wrote: Nemam sa tobom o čemu pisati dalje. Živ bio i sretno ti u najboljoj BiH firmi za tvoju branšu. ;)
:wink:
Casual's

#32589 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote:
Ne znam. Pitaj nekoga iz GV. Tako je i bilo, ovi su izglasali neke kurce, ovaj se čekao da potpiše.
smartXL

#32590 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Otplata duga je krenula čim je stiglo rješenje iz podrške.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#32591 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Ne znam. Pitaj nekoga iz GV. Tako je i bilo, ovi su izglasali neke kurce, ovaj se čekao da potpiše.
Ma daj bolan, to su priče... razmisli laički koja je uloga Vijeća ako im Gradonačelnik mora potpisati svaku odluku da bi stupila na snagu... :-)
Casual's

#32592 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Gore imaš sve, na linkovima. Šta su oni izglasali, šta je ovaj potpisao. Mnogo sam više bio u toj materiji ranije, ali mi se sada ne da vracati na to.

Ali kada već spominjes, meni opcenito nije jasno cemu GV sluzi. Sada ne mogu odrzati sjednicu jer kao ovaj nema vecinu.
clio_dci120

#32593 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Koje je to projekte gradska uprava vezano za eu fondove uspješno sprovela? Možda led rasvjeta i pitanje je li još išta.
Išao sam ja lično kod Mehmedicke sa jednom ekipom iz Sa, blehnula kao tele na naše prijedloge . Što je najgore možda je sta i mogla pomoći, ali vidjelo se da neće jer sam ja i javno prozivao Dofua, ne samo preko foruma!
Kakva je to agencija za lokalni razvoj i eu projekte u kojoj je rukovodilac osoba koja nema dana radnog iskustva u realnom sektoru? Pa više Ramo o privredi zna od nje.
Kakve je to projekte ZEDA uradila? Nikakve, trebaju se ubiti kada vide kakve projekte ljudi po Sarajevu rade. Ko god ne vjeruje, neka samo jedan dan ode do sarajevskog networksa. Da ne kažem ni da ZEDA ni ta gradska služba nisu ni 10% potencijala iskoristili vezano za projekte.

Sta je sa zgradom UmKORA? Udruženju je dato 50.000 maraka za koje se ne zna Na sta su utrošene. Ali momak koji također radi u Sa valjao je nešto Dofiju, pa ih je ovaj nagradio. Haloo, 50 milja, za koje se ne vidi gdje su utrošene.

O kakvom BFC certifikatu govorite!? U Zenici se i dalje naplaćuje KGZ i koji će klinac investitori doći ovdje?

O sumnjivim ugovorima za Papirniu da i ne govorim, o stimanju tendera, klupama i sl. Do toga da kažnjava boravka udruženja u kojima su ljudi koji ga ne podržavaju.

Sta je sa zapošljavanjem u Centru za socijalni rad i uposlenpm vijećniku tamo. Sta je sa uposljavanjima u ostalim gradskim prcvarnicama?

Model za grijanje - izabran najgori mogući, ubjedljivo.
clio_dci120

#32594 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Nadam se da će se neko do nadležnih pozabaviti sa 50 000 koje u date onome udruženju..
Casual's

#32595 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Negdje sam citao da je Mehmedicks v d ssvjetnik gradonačelnika. Šta je sa Mujkicem?
Zaitsev

#32596 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

Već treći mjesec kotrljam nešto, trazim taj zadnji trzaj prije upisa kursa njemačkog jezika. Nešto se i nazire, lokalnog tipa, taj zadnji trzaj palamudstva urbanih i ukih. Vidjećemo, ubrzo, na šta će izaći. Grijeh momaka i djevojaka koji su dušu prodali, kao Uzunović i ostali, jeste taj što su se priklonili vizavi ličnog interesa... Mnogi od njih i imaše potencijala za promjene.

Nadam se da će barem kolicina autora dušebrižnih postova ovog podforuma imati volje i snage pristupiti jednoj drukčijoj priči, nevezanoj za politiku direktno, nego za opstanak koliko-toliko, pravih društvenih vrijednosti i onog što nazivamo urbanim. Nadam se da ćemo smoći snage svi, počevši od mene, javno istupiti i reći šta mislimo, ne očekivajući zauzvrat štelu za konkurs za mjesto čuvara u KPZ i slično tome. Nadam se i da ćemo imati muda suočiti se sa represijom. Nadam se i da ćemo istrajati u tome. Nadam se i da će moje, evo već 8 mjeseci planirano dijete, uživati bar neku privilegiju tatinog zadnjeg trzaja. Nadam se i da će se pravnici prikloniti... Nadam se i da će ekonomisti svoje ideje dati. Nadam se i da će poljoprivrednici imati šta reći... Nadam se da će i policajci na pravu stranu stati. Nadam se i da doktori neće odlaziti, nadam se i da će omladina ustati... Nadam se...

Upotrijebih toliko puta riječ “nada”... Neka nam svima zadnji trzaj bude nada... Ona zadnja umire... Kad i ako ona umre, Mirza ode prati guzice u Dojčland. Svakako, poslije tog posljedneg trzaja i ne preostaje ništa. Barem dostojanstva što se tiče...
moet-perignon

#32597 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

clio_dci120 wrote:Koje je to projekte gradska uprava vezano za eu fondove uspješno sprovela? Možda led rasvjeta i pitanje je li još išta.
Išao sam ja lično kod Mehmedicke sa jednom ekipom iz Sa, blehnula kao tele na naše prijedloge . Što je najgore možda je sta i mogla pomoći, ali vidjelo se da neće jer sam ja i javno prozivao Dofua, ne samo preko foruma!
Kakva je to agencija za lokalni razvoj i eu projekte u kojoj je rukovodilac osoba koja nema dana radnog iskustva u realnom sektoru? Pa više Ramo o privredi zna od nje.
Kakve je to projekte ZEDA uradila? Nikakve, trebaju se ubiti kada vide kakve projekte ljudi po Sarajevu rade. Ko god ne vjeruje, neka samo jedan dan ode do sarajevskog networksa. Da ne kažem ni da ZEDA ni ta gradska služba nisu ni 10% potencijala iskoristili vezano za projekte.

Sta je sa zgradom UmKORA? Udruženju je dato 50.000 maraka za koje se ne zna Na sta su utrošene. Ali momak koji također radi u Sa valjao je nešto Dofiju, pa ih je ovaj nagradio. Haloo, 50 milja, za koje se ne vidi gdje su utrošene.

O kakvom BFC certifikatu govorite!? U Zenici se i dalje naplaćuje KGZ i koji će klinac investitori doći ovdje?

O sumnjivim ugovorima za Papirniu da i ne govorim, o stimanju tendera, klupama i sl. Do toga da kažnjava boravka udruženja u kojima su ljudi koji ga ne podržavaju.

Sta je sa zapošljavanjem u Centru za socijalni rad i uposlenpm vijećniku tamo. Sta je sa uposljavanjima u ostalim gradskim prcvarnicama?

Mehmedicku poznajem iz gimnazijskih dana, i mislim da se jos iz sportskih dana znamo jos od osnovne skole, kada smo se vidjali na Kamberovicima i kondicionim treninzima.
O toj dami imam najbolje misljenje. Sve je sama svojim trudim postigla. Nacin na koji je gradila svoj zivot i uspjeh, ne ide u kontekst u koji je smjestas, da je "blehnula kao tele na naše prijedloge".
I sigurno da ona ima mnogo vise znanja, iskustva i godine stvarnog rada u odnosu na tog debelog celavca koji je sklon nepotizmu. On ni za sto nije sposoban, osim za otvoriti ugostiteljski objekat, a za to bas i ne treba velika pamet, slozit ces se.

Javljam se samo da te korigiram u vezi Mehmedicke, koja je dijete ovog grada, koja je strastveni sportista, gimnazijski ucenik, i njujorski student.
Za razliku od tog debelog, ona je zavrsila legitiman fakultet o kojem je ovaj tvoj mogao samo da sanja. Gledam sada link univerziteta na kojem je studirala i igrala za univerzitetski tim:

http://www.liu.edu/brooklyn

Sto je tvoj Sposobni postigao sve u zivotu? Da li je postigao barem milimetar onoga sto je Mehmedicka postigla?

Ovo vrijedi i za sve one oko nje u Gradskoj upravi. Po meni je ona jedina osoba koja ima stvarni kvalitet necega. Svi ostali su improvizatori.
Steta sto nije mogla biti premijer. Prvi put me ne bi bilo stid kazati ko je premijer.
moet-perignon

#32598 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Zaitsev wrote:Već treći mjesec kotrljam nešto, trazim taj zadnji trzaj prije upisa kursa njemačkog jezika. Nešto se i nazire, lokalnog tipa, taj zadnji trzaj palamudstva urbanih i ukih. Vidjećemo, ubrzo, na šta će izaći. Grijeh momaka i djevojaka koji su dušu prodali, kao Uzunović i ostali, jeste taj što su se priklonili vizavi ličnog interesa... Mnogi od njih i imaše potencijala za promjene.

Nadam se da će barem kolicina autora dušebrižnih postova ovog podforuma imati volje i snage pristupiti jednoj drukčijoj priči, nevezanoj za politiku direktno, nego za opstanak koliko-toliko, pravih društvenih vrijednosti i onog što nazivamo urbanim. Nadam se da ćemo smoći snage svi, počevši od mene, javno istupiti i reći šta mislimo, ne očekivajući zauzvrat štelu za konkurs za mjesto čuvara u KPZ i slično tome. Nadam se i da ćemo imati muda suočiti se sa represijom. Nadam se i da ćemo istrajati u tome. Nadam se i da će moje, evo već 8 mjeseci planirano dijete, uživati bar neku privilegiju tatinog zadnjeg trzaja. Nadam se i da će se pravnici prikloniti... Nadam se i da će ekonomisti svoje ideje dati. Nadam se i da će poljoprivrednici imati šta reći... Nadam se da će i policajci na pravu stranu stati. Nadam se i da doktori neće odlaziti, nadam se i da će omladina ustati... Nadam se...

Upotrijebih toliko puta riječ “nada”... Neka nam svima zadnji trzaj bude nada... Ona zadnja umire... Kad i ako ona umre, Mirza ode prati guzice u Dojčland. Svakako, poslije tog posljedneg trzaja i ne preostaje ništa. Barem dostojanstva što se tiče...

Jako lijepo si ovo napisao, i osjecam se tacno kao i ti. Ne mogu poreci da zivim oskudno, ali borba koju vodim da ne zivim tako je dosta surova.
Ne mislim da je zivjetu u Njemackoj neka bolja alternativa, ali kada su u pitanju ljudska prava koja mogu potraziti - znam da bi i tamo bilo tesko
izvesti dobre rezultate, ali barem postoji kriticna masa koja bi stala uz moju stranu.

Jucer na Memorijalnim spomenikom u Ahmicima, razmisljam kako su ljudi pali. Sada su samo to, brojka od 116. Kad odemo u Srebenicu, ili gledamo one snimke ljudi koji su ponizeni protjerani iz svojih domova, clanovi porodice razdvajani - jedne su ubijali, druge su objesno nagurivali u autobuse. Dosta ponizavajuce i surovo. Kad gledam te snimke, tih ljudi - potpuni izgubljeni, i taj njihov pogled u kameru kao da im je to bila Nada, da ce neko reagovati i onda nakon toga sve biti ok.
Sticajem okolnosti vezem svoje iskustvo i osjecaj, jer zaboravljamo kako su ljudi lako padali zbog necije obijesti, necije sile, i glupavih ideologija.
U autu mi je prolazilo kroz misli, kako smo i dalje pasivni. Ako bi se nesto takvo nesto ponovo zbilo, vjerovatno bismo imali ista ponasanja. Cak sam dojma da bi nam instinktivna reakcija bi bila prigusena.

Nove generacije nisu bas uzori. Kao sto si spomenuo, postoje neki mladi koji su obicni poltroni koji vizavi svojih interesa biraju da liniju lakseg otpora, ali ta ista linija lakseg otpora nekoga u medjuvremenu degradira i smatra ga gradjaninom drugog reda.
Tako da ta nova generacija, koja je gledala i dozivjela, rat odrasta jos labavija, nesposobnija i onako mizerna po svemu jer voli da sve postize laksim putem. Plasim se da novi klinci nece drukcije moci da se ponasaju, nece imati integritet ni cast i dzentlmenski duh.

Pao mi je na um jedan Dezulovicev clanak, koji zapocinje pricom o Benjamin Guggenheimu i Titanicu:

"U jednom od najglasovitijih prizora prošlog stoljeća, američki je multimilijunaš Benjamin Guggenheim na tonućem Titanicu najprije u čamac za spašavanje smjestio ljubavnicu i njenu sluškinju, nakon čega se vratio u kabinu i odjenuo svoje najskuplje večernje odijelo. Usred užasne gužve, dok je orkestar Wallacea Hartleya svirao ragtime, Guggenheim je – prema sjećanjima svjedoka – zapalio cigaru i dostojanstveno otpuhnuo dim: "Spreman sam otići kao džentlmen."Benjamin Guggenheim, kao i svih osam članova Hartleyeva orkestra, potonuli su s Titanicom...."

https://kliker.info/boris-dezulovic-pro ... -i-budale/
clio_dci120

#32599 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

moet-perignon wrote:
clio_dci120 wrote:Koje je to projekte gradska uprava vezano za eu fondove uspješno sprovela? Možda led rasvjeta i pitanje je li još išta.

Mehmedicku poznajem iz gimnazijskih dana, i mislim da se jos iz sportskih dana znamo jos od osnovne skole, kada smo se vidjali na Kamberovicima i kondicionim treninzima.
O toj dami imam najbolje misljenje. Sve je sama svojim trudim postigla. Nacin na koji je gradila svoj zivot i uspjeh, ne ide u kontekst u koji je smjestas, da je "blehnula kao tele na naše prijedloge".
I sigurno da ona ima mnogo vise znanja, iskustva i godine stvarnog rada u odnosu na tog debelog celavca koji je sklon nepotizmu. On ni za sto nije sposoban, osim za otvoriti ugostiteljski objekat, a za to bas i ne treba velika pamet, slozit ces se.

Javljam se samo da te korigiram u vezi Mehmedicke, koja je dijete ovog grada, koja je strastveni sportista, gimnazijski ucenik, i njujorski student.
Za razliku od tog debelog, ona je zavrsila legitiman fakultet o kojem je ovaj tvoj mogao samo da sanja. Gledam sada link univerziteta na kojem je studirala i igrala za univerzitetski tim:

http://www.liu.edu/brooklyn

Sto je tvoj Sposobni postigao sve u zivotu? Da li je postigao barem milimetar onoga sto je Mehmedicka postigla?

Ovo vrijedi i za sve one oko nje u Gradskoj upravi. Po meni je ona jedina osoba koja ima stvarni kvalitet necega. Svi ostali su improvizatori.
Steta sto nije mogla biti premijer. Prvi put me ne bi bilo stid kazati ko je premijer.
Mogu i ja završiti ¿na Harvard u ili diplomirati na Sorbonji, ali ako nemam dana radnog iskustva u struci ne mogu biti kompetentan da radim stručni posao, koliko god jaku diplomu imao.

Pobij me argumentima na pravi način, pa okaci CV dotične Da vidimo radno iskustvo. To je ozbiljna pozicija, na kojoj bi neko trebao biti ko se kalio u realnom sektoru ili nevladinom, na konkretnim projektima.
Kojim projektima je doticna upravljala u gore navedenim sektorima?
Daj konkretne podatke i povuci ću što sam napisao.
Evo i ti si meni simpa, rekao bih da si fino neko celjade , ali to je jedno, a stručne kompetencije su drugo.
clio_dci120

#32600 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

I po tvome sutra možemo staviti Dzeku z ministra finansija, jer eto igrao je za Manchester ili Romu. :D
Post Reply