Manchester City FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

palermo

#32576 Re: Manchester City FC

Post by palermo »

drugi profil wrote:Dvije greske trenera su odlucile prvenstvo.
Ima tu i gresaka pojedinaca koje uticu na rezultat.
Ali igraci grijese, normalno je. Inace bi svaka bila dobijena sa nulom.
Sad je pitanje da li Aguero hoce da ide u Real pa zato ovako (ne)igra, ili stvarno meda ne moze...
Hart mi je drag jer je jedan od rijetkoh koji su se razvili u ovom klubu. Domorodac. medjutim postao j sklon kiksevima. Mozda i zato jer se osjeca nesiguran iza stoperskog kikserskog para. Golman je mnogo bolji kad ne mora da anticipira moguce greske odbrane.
Prije bih rekao da Aguero meda ne može.....a vjerovatno igra i u strahu od neke nove povrede, ipak je svjetsko pred vratima

Al kako Kompany igra, pa u prvom poluvremenu zbog njega su trebali dva puta primiti gol...O,Shea ga nadskače kao malo dijete
Herr Flick

#32577 Re: Manchester City FC

Post by Herr Flick »

Ko ono napisa neki dan da je City imao pristojnu sezonu :D Javi se :-D
Tyke

#32578 Re: Manchester City FC

Post by Tyke »

Bio ja subjektivan ili ne, ali zasto sad kad se lomi prvenstvo, a Dzeko u dobroj golgeterskoj formi, odjednom starta Negredo!?
Mislim da je, ponajvise, Pelle izgubio prvenstvo konstantno mijenjajuci pocetni sastav, krenuvsi od stopera i bekova pa do napadaca. Nema tu uigranosti i razumijevanja igraca na terenu, nema tu dobrog morala i raspolozenja kad svaku utakmicu drugi igrac uskace. O forsiranju Aguera i kad on to ne moze bespotrebno je rijeci trositi.

I kada su osvojili Premier ligu, Yaya je rasturao, i ove sezone im je mogao donijeti titulu, ali ga je sprijecila povreda, nazalost.

Pod hitno moraju dovesti 2 kvalitetna i korisna zadnja igraca. Mozda i desnog beka kao rotacija Zabaleti, dok DM su im pristojni, mada bih Garciu prodao jer previse usporava igru, nista posebno ne radi ni u odbrani niti u napadu. Silvi i Nasriju moraju prikljuciti jednog dobrog kreativca koji ce znati dati posljednji pas, te rijesiti se Dzeke i Negreda (mada Negredo je tek dosao), a dovesti jednog vrsnog golgetera.

Da me Pelle cuje pozvao bi me u MC kamp kao savjetnik, lol.
SSemir

#32579 Re: Manchester City FC

Post by SSemir »

giovanni galli wrote:ne znam, dzeki ce vjerovatno dati novi ugovor, ali iskreno meni nije nivo za ovakvu ekipu, sa ovakvim ambicijama, jednostavno da bi napravili korak vise u sitiju trebaju od napadaca samo ostavit Jovetica za klupe, a sve ostale u napadu prodati, dzeko jednostavno ne zna zadrzati loptu u nogama, izgubi je odmah, ako je ne proslijedi dalje gotovo je, trebaju dovesti Reusa, i jos da dobra krilna igraca, i jednog top napadaca, ja bi prije Coste, uzeo ili Ibrahimovica ili Falcao, mislim da bi tada glat uzeli ligu, a u ligi praka, bi bili dosta konkurentniji, oako mi se cini da imaju dosta polovnih igraca, posebno u napadu, gdje u vecim utakmicama ni jedan od napadaca ne nosi prevagu
jesi to procitao negdje na bluemoon-u? i oni samo vide problem u napadacima :-)
Herr Flick

#32580 Re: Manchester City FC

Post by Herr Flick »

On je titulu popusio u Liverpoolu i na onoj kriminalnoj izmjeni Dzeko-Aguero u 68 min.Ne govorim to zbog toga sto je Dzeko nas,da je bilo ko drugi isto bi napisao.Poslije te izmjene je popusio gol i nije vise imao pravo na zamjenu jer je izvrsio sve 3 a Negredo bio na klupi.Dobar je Pele trener sto se tice napadackog dijela ali kad dodje takticki dio,eh tu je pokazao da je nula,a upravo taj takticki dio u Engleskoj donosi razliku a on to nema.Dat će mu šeici još jednu šansu ali ako i sledece sezone ne osvoji titulu noga mu je :D
drug_profi

#32581 Re: Manchester City FC

Post by drug_profi »

Tyke wrote:Bio ja subjektivan ili ne, ali zasto sad kad se lomi prvenstvo, a Dzeko u dobroj golgeterskoj formi, odjednom starta Negredo!?
Mislim da je, ponajvise, Pelle izgubio prvenstvo konstantno mijenjajuci pocetni sastav, krenuvsi od stopera i bekova pa do napadaca. Nema tu uigranosti i razumijevanja igraca na terenu, nema tu dobrog morala i raspolozenja kad svaku utakmicu drugi igrac uskace. O forsiranju Aguera i kad on to ne moze bespotrebno je rijeci trositi.

I kada su osvojili Premier ligu, Yaya je rasturao, i ove sezone im je mogao donijeti titulu, ali ga je sprijecila povreda, nazalost.

Pod hitno moraju dovesti 2 kvalitetna i korisna zadnja igraca. Mozda i desnog beka kao rotacija Zabaleti, dok DM su im pristojni, mada bih Garciu prodao jer previse usporava igru, nista posebno ne radi ni u odbrani niti u napadu. Silvi i Nasriju moraju prikljuciti jednog dobrog kreativca koji ce znati dati posljednji pas, te rijesiti se Dzeke i Negreda (mada Negredo je tek dosao), a dovesti jednog vrsnog golgetera.

Sta je za tebe vrsni golgeter? Koliko je to golova u sezoni?
drug_profi

#32582 Re: Manchester City FC

Post by drug_profi »

Herr Flick wrote:On je titulu popusio u Liverpoolu i na onoj kriminalnoj izmjeni Dzeko-Aguero u 68 min.Ne govorim to zbog toga sto je Dzeko nas,da je bilo ko drugi isto bi napisao.Poslije te izmjene je popusio gol i nije vise imao pravo na zamjenu jer je izvrsio sve 3 a Negredo bio na klupi.Dobar je Pele trener sto se tice napadackog dijela ali kad dodje takticki dio,eh tu je pokazao da je nula,a upravo taj takticki dio u Engleskoj donosi razliku a on to nema.Dat će mu šeici još jednu šansu ali ako i sledece sezone ne osvoji titulu noga mu je :D
Ima ovdje jos da se igra. Nek Chelski pobjedi Redse, a onda odigra jednu nerjeseno (sto je sasvim moguce) i eto ti opet sve otvoreno.
plagijator1975

#32583 Re: Manchester City FC

Post by plagijator1975 »

Eto šta znači Kun za klub, otkad se vratio dva poraza :lol: :lol: :lol:
Edin H.

#32584 Re: Manchester City FC

Post by Edin H. »

Hajde sada neka se ponovo jave ako smiju oni sto hoce da Dzeku sele u LA Dodgerse, Chicago Bullse :D ili tuzni Bayern :(

Igraci City-ja imaju najveci place od svih sportskih kolektiva na svijetu.

Narovucenije - ne moraju se osvajati titule da dokazes da si najbolji :izet:

Image
Herr Flick

#32585 Re: Manchester City FC

Post by Herr Flick »

drugi profil wrote:
Herr Flick wrote:On je titulu popusio u Liverpoolu i na onoj kriminalnoj izmjeni Dzeko-Aguero u 68 min.Ne govorim to zbog toga sto je Dzeko nas,da je bilo ko drugi isto bi napisao.Poslije te izmjene je popusio gol i nije vise imao pravo na zamjenu jer je izvrsio sve 3 a Negredo bio na klupi.Dobar je Pele trener sto se tice napadackog dijela ali kad dodje takticki dio,eh tu je pokazao da je nula,a upravo taj takticki dio u Engleskoj donosi razliku a on to nema.Dat će mu šeici još jednu šansu ali ako i sledece sezone ne osvoji titulu noga mu je :D
Ima ovdje jos da se igra. Nek Chelski pobjedi Redse, a onda odigra jednu nerjeseno (sto je sasvim moguce) i eto ti opet sve otvoreno.
Liverpool mora kiksat 2 puta(ili eventualno jednom a u tom slucaju moraju izgubit,tad bi imali isti broj bodova,ako bi Citiy dobio sve do kraja tad bi odlucivala gol-razlika) a Chelsea jednom a oni moraju dobit sve do kraja da bi bili prvaci.To je scfi :-) :-) Oni su svoje bodove prosuli juce i protiv onakvog Arsenala kad su odigrali 1:1 je isto bio veliki kiks :-)
drug_profi

#32586 Re: Manchester City FC

Post by drug_profi »

Kako rekoh, Chelski ako pobjedi Redse, i odigra jednu nerjeseno, Siti i Liverpool ce na gol razliku odluciti o tituli, naravno pod uslovom da Siti uzme svih 15 bodova do kraja.

Moze ili ne moze, to cemo vidjeti. Mogli su sve tri utakmice dobiti da nije bilo kardinalnih kikseva pojedinca. Nije problem da ne mogu i ne znaju.
plagijator1975

#32587 Re: Manchester City FC

Post by plagijator1975 »

drugi profil wrote:Kako rekoh, Chelski ako pobjedi Redse, i odigra jednu nerjeseno, Siti i Liverpool ce na gol razliku odluciti o tituli, naravno pod uslovom da Siti uzme svih 15 bodova do kraja.

Moze ili ne moze, to cemo vidjeti. Mogli su sve tri utakmice dobiti da nije bilo kardinalnih kikseva pojedinca. Nije problem da ne mogu i ne znaju.
Ma kakav City, oni su svoje prokockali, zahvaljujući Peletu :izet:
drug_profi

#32588 Re: Manchester City FC

Post by drug_profi »

Ja ne bih decidno tvrdio nista. Svi igraju protiv davljenika.
miki.ba

#32589 Re: Manchester City FC

Post by miki.ba »

Sramota kako su se sjebali u zadnje dvije tekme, vise nemaju sanse ni za trecu poziciju, bar ja tako mislim.
A imali su sve u svojim rukama u obe tekme , nevjerovatno.
groove

#32590 Re: Manchester City FC

Post by groove »

Edin H. wrote:Hajde sada neka se ponovo jave ako smiju oni sto hoce da Dzeku sele u LA Dodgerse, Chicago Bullse :D ili tuzni Bayern :(

Igraci City-ja imaju najveci place od svih sportskih kolektiva na svijetu.

Narovucenije - ne moraju se osvajati titule da dokazes da si najbolji :izet:

Image
vidi arsenala :-)
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#32591 Re: Manchester City FC

Post by I am Happy »

Znac Pelegrini nece nista osvojiti ? A mi se rugali Robertu...

oooo ROBERETE VELIKI
plagijator1975

#32592 Re: Manchester City FC

Post by plagijator1975 »

Da je mali smrdo ostao povrjeđen do kraja sezone City bi bio šampion

⭐⭐ Nexus⁴ ⭐⭐
miki.ba

#32593 Re: Manchester City FC

Post by miki.ba »

I am Happy wrote:Znac Pelegrini nece nista osvojiti ? A mi se rugali Robertu...

oooo ROBERETE VELIKI
Zar nisu vec osvojili neki kup?
Towelie

#32594 Re: Manchester City FC

Post by Towelie »

miki.ba wrote:
I am Happy wrote:Znac Pelegrini nece nista osvojiti ? A mi se rugali Robertu...

oooo ROBERETE VELIKI
Zar nisu vec osvojili neki kup?
Jesu, onaj utesni. :D
I am Happy

#32595 Re: Manchester City FC

Post by I am Happy »

Liga kup... to je Robert mogao zmireci uzeti
Edin H.

#32596 Re: Manchester City FC

Post by Edin H. »

groove wrote: vidi arsenala :-)
:-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#32597 Re: Manchester City FC

Post by Tomahawk11 »

miki.ba wrote:Sramota kako su se sjebali u zadnje dvije tekme, vise nemaju sanse ni za trecu poziciju, bar ja tako mislim.
A imali su sve u svojim rukama u obe tekme , nevjerovatno.
:?: Zasto?
I am Happy

#32598 Re: Manchester City FC

Post by I am Happy »

Kako nemaju.... bjeze 4 boda Arsenalu i imaju utakmicu manje :-) ostalo im jos 5 da odigraju.
Tyke

#32599 Re: Manchester City FC

Post by Tyke »

drugi profil wrote:
Tyke wrote:Bio ja subjektivan ili ne, ali zasto sad kad se lomi prvenstvo, a Dzeko u dobroj golgeterskoj formi, odjednom starta Negredo!?

Sta je za tebe vrsni golgeter? Koliko je to golova u sezoni?
Dzeko je to? Ma daaj... Aguero je ubijao (a uz njega i Negredo) dok nisu pocele povrede dolaziti, jedna za drugom... nije Dzeko taj napadac koji ce donijeti prevagu i preuzeti odgovornost, mogao je mnogo vise pruziti da je imao volju trcati (kao u pojedinim utakmicama)...
drug_profi

#32600 Re: Manchester City FC

Post by drug_profi »

21 gol u sezoni u cetiri takmicenja od 38 utakmica koje je igrao od cega 11 sa klupe.

Nikad povrijedjen, uvijek na raspolganju, dobar u odbrani, dobar u sredini, odlican u napadu.
Nigdje nije vrhunski, ali bez njega nista nije isto... vidjelo se to na kraju.
I ti bi da ga mijenjas?
Post Reply