FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

dinao

#32576 FC Barcelona

Post by dinao »

Znaci ostane jos jedna pozicija, desni bek. Pravi remont ekipe, ne znam jel ikad Barca dovela ovoliko igraca u jednom prelaznom roku. Vjerovatno radi one zabrane transfera.
Nisam nikad gledao ovog Marquinhosa, iako sam vise bio za jeftiniju opciju Vertonghena, vjerujem da ce ovo biti super. Par zvucnih imena, par provjerenih iz domace lige, par igraca iz svoje skole..ma za sezonu dvije Barca je opet na krovu Evrope. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
skenderija04

#32577 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

dinao wrote:Znaci ostane jos jedna pozicija, desni bek. Pravi remont ekipe, ne znam jel ikad Barca dovela ovoliko igraca u jednom prelaznom roku. Vjerovatno radi one zabrane transfera.
Nisam nikad gledao ovog Marquinhosa, iako sam vise bio za jeftiniji opciju Vertonghena, vjerujem da ce ovo biti super. Par zvucnih imena, par provjerenih iz domace lige, par igraca iz svoje skole..ma za sezonu dvije Barca je opet na krovu Evrope. :)

I meni mirise da znaju da ce ih banovati. Barcelona je ovog trenutka negativna 60/65 miliona(zavisi koje cifre uzimas u racun). Da kazu da dolazi Fazio za cenera a prodaju Songa i Afellaya za te pare ekonomski balans bi bio ok. Ovako 40 za Marquiñosa i jos desna strana znaci da ce skrsiti 30 miliona za sljedecu godinu ili prodati Pedra.
Kemal Malovčić

#32578 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

Je li Markinjos siguran? Da ga prebacim na PES-u. :D
skenderija04

#32579 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Kemal Malovčić wrote:Je li Markinjos siguran? Da ga prebacim na PES-u. :D
Nije. Fol je sto PSG mora balansirati racun. Poceli su da varaju sa posudbama ali moraju imati ulaz. Izgleda da je na 40 stalo da su malo sjahali.
dinao

#32580 Re: FC Barcelona

Post by dinao »

Kada pocinju pripreme? Trener sigurno zeli kompletiranu ekipu za pocetak priprema, a ima jos vise od mjesec dana prelaznog roka. Nigdje jos nisam procitao da ima zainteresovanih kupaca za ovu trojicu. A kao sto si jednom rekao, klub moze ici u minus jer sljedece sezone vjerovatno nema pravo na transfere.

Kemal Malovčić

#32581 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

Volio bih da dođe, mada je 40 miliona golem keš. Dodaj tome 20 za Mathieua, to su preozbiljne pare. Ali pojačavanje odbrane je pod moranje. S tim da bi sa ovim Marrquinhosom prosjek odbrambenih pojačanja u godinama bio 25, što je nešto optimističnije.

Ja sam lično euforičan i optimističan. Još kad bismo se riješili legendi poput Alvesa, Xavija i Pedra, te stare krvi, bio bih presretan.
skenderija04

#32582 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

dinao wrote:Kada pocinju pripreme? Trener sigurno zeli kompletiranu ekipu za pocetak priprema, a ima jos vise od mjesec dana prelaznog roka. Nigdje jos nisam procitao da ima zainteresovanih kupaca za ovu trojicu. A kao sto si jednom rekao, klub moze ici u minus jer sljedece sezone vjerovatno nema pravo na transfere.

Mogu uci u minus nikad veci od 40% budzeta za narednu sezonu. Na kraju ako su doveli tolike igrace ove godine, sljedece tesko da ce ici na trziste.

Za ovu trojicu zvanicno, ponuda nema. Ibi ce vjerovatno biti poklonjen iako za pare koje bi mogli zaraditi na njemu, ne mjenja stvar. Alves spekulise a Song ce na kraju otici sa 7/8 miliona u Italiju vjerovatno.
skenderija04

#32583 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Kemal Malovčić wrote:Volio bih da dođe, mada je 40 miliona golem keš. Dodaj tome 20 za Mathieua, to su preozbiljne pare. Ali pojačavanje odbrane je pod moranje. S tim da bi sa ovim Marrquinhosom prosjek odbrambenih pojačanja u godinama bio 25, što je nešto optimističnije.

Ja sam lično euforičan i optimističan. Još kad bismo se riješili legendi poput Alvesa, Xavija i Pedra, te stare krvi, bio bih presretan.
To bi bilo idealno. Ne znam, mislim da prelazni rok jos nije gotov i da ce Barcelona biti aktivna do zadnjeg dana. Tri slucaja koja ce se rijesiti uskoro.

1.Xavi.- Nista tu jos nije jasno. Ostaje ali do kada, Do januara? Do kraja sezone? Sutra ce poceti sa treninzima Spanci+ nogirani u prvoj fazi mundijala(Rakitic i Song)

2. Pedro. Skakljivo pitanje. Barto je rekao da nije na prodaju. Cim je to rekao znaci da mu je okacio tablu - FOR SALE. L.E ce ga pustiti da vidi da je peti napadac a onda njemu na volju. Ako odluci da ostane i da se bori za mjesto , kapa do poda. Ako odluci da ide, razumijem ga

3.Alves- Zna da je nepozeljan ali igra svoju igru sto je i razumljivo. Njegov stav je:"Imam ugovor, i ako hocete da idem dajte mi ispisnicu"
dinao

#32584 Re: FC Barcelona

Post by dinao »

Alves moze da spekulise jer ima dobru platu, a vidi da nema bas prosaca za neki super ugovor pred kraj karijere, a i svjestan je da ce dobivati minute i na kraju otici kao slobodan igrac. Ibi i Song su mladji i sigurno zele da igraju a svjesni su da im je sada konkurencija u klubu velika. Bice svega do kraja augusta, mada bi bilo bolje sve ranije zavrsiti kako bi trener mogao uigrati svoje ideje sa kompletiranom prvom ekipom.

ascari

#32585 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

CASelona
Sportski arbitražni sud (CAS) u Lausanni umanjit će kaznu Luisu Suarezu zbog ugriza Giorgia Chiellinija na SP-u u Brazilu, ekskluzivno doznaje Goal.

I premda se sam klub nije mogao žaliti nego su to imali pravo učiniti igrač i Urugvajski nogometni savez, Barcelona je upregnula sve snage kako bi se izborila za smanjenje kazne. A Barcin utjecaj baš i nije malen...

Uglavnom, izbor iz CAS-a za Goal je rekao:

"Sada kada je predmet stigao na CAS, vrlo je vjerojatno da će kazna biti smanjena. Odnosno, da bi se susprnzija mogla odnositi samo na reprezentaciju, ne i na klub."

CAS-ovi se suci navodno slažu da je Fifina kazna pretjerana, što daje nadu Barceloninim navijačima da će Suareza vrlo brzo vidjeti u akciji.
The Realist

#32586 Re: FC Barcelona

Post by The Realist »

Koja je to farsa u pm. Jos imaju obraza da se zale nakon onakve odbrane i ponovljenog ekscesa (treci puta grize suparnika).
lua

#32587 Re: FC Barcelona

Post by lua »

The Realist wrote:Koja je to farsa u pm. Jos imaju obraza da se zale nakon onakve odbrane i ponovljenog ekscesa (treci puta grize suparnika).
Jarane, meni bi bilo draže da me Suarez ujede, nego da mi Pepe presudi. Ne brini ba, nećete ove sezone na nas u Ligi prvaka naić'. To jest' nećete ni na kog. :D
skenderija04

#32588 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ovo sto pise Goal nije tacno. Jedino sto se zna da ce se CAS u skracenom postupku izjasniti izmedju 10-12 avgusta. Ne radi se o broju utakmica vec o zabrani treniranja i pojavljivanja na sportskim borilistima. FIFA moze kazniti ali ne i uskratiti pravo na rad. Taj dio ce vjerovatno biti ukinut. Utakmice ostaju.
The Realist

#32589 Re: FC Barcelona

Post by The Realist »

lua wrote:
The Realist wrote:Koja je to farsa u pm. Jos imaju obraza da se zale nakon onakve odbrane i ponovljenog ekscesa (treci puta grize suparnika).
Jarane, meni bi bilo draže da me Suarez ujede, nego da mi Pepe presudi. Ne brini ba, nećete ove sezone na nas u Ligi prvaka naić'. To jest' nećete ni na kog. :D
Kakve ista sto si ti napisao ima veze sa onim sto sam ja napisao?
Last edited by The Realist on 24/07/2014 11:18, edited 1 time in total.
The Realist

#32590 Re: FC Barcelona

Post by The Realist »

skenderija04 wrote:Ovo sto pise Goal nije tacno. Jedino sto se zna da ce se CAS u skracenom postupku izjasniti izmedju 10-12 avgusta. Ne radi se o broju utakmica vec o zabrani treniranja i pojavljivanja na sportskim borilistima. FIFA moze kazniti ali ne i uskratiti pravo na rad. Taj dio ce vjerovatno biti ukinut. Utakmice ostaju.
OK, ovo mi ima logike, jer koliko god sam za to da ga se debelo kazni, to sa treniranjem mi nikakve logike nema.
skenderija04

#32591 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

The Realist wrote:
skenderija04 wrote:Ovo sto pise Goal nije tacno. Jedino sto se zna da ce se CAS u skracenom postupku izjasniti izmedju 10-12 avgusta. Ne radi se o broju utakmica vec o zabrani treniranja i pojavljivanja na sportskim borilistima. FIFA moze kazniti ali ne i uskratiti pravo na rad. Taj dio ce vjerovatno biti ukinut. Utakmice ostaju.
OK, ovo mi ima logike, jer koliko god sam za to da ga se debelo kazni, to sa treniranjem mi nikakve logike nema.
Pa to je. Sud nije kompetentan da smanjuje kazne koje sportska organizacija izrekne radi djela ucinjenog na terenu. Ipak, sportska organizacija ne moze svojim kaznama uticati na segmente rada koji nisu u njenoj nadleznosti. Dakle, Barcelona ce se zaliti i vjerovatno ce izgurati ovaj dio kazne. Utakmice nece dirati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#32592 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Valjda bi trebao biti cilj da se nauci pameti, da prestane raditi gluposti, a ne da ga se ubije u pojam. Normalno bi bilo da ga puste da trenira do isteka kazne.
ascari

#32593 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Jesu li izasli detalji ugovora? Pisu da je navodno odradio slicnu stvar kao Cesc, tj da je dio plate prebacio na troskove transfera.

Image
skenderija04

#32594 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Kao 3 miliona...Ali je dobio 4 godine ugovora :D
sizifinho

#32595 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

The Realist wrote:
lua wrote:
Kakve ista sto si ti napisao ima veze sa onim sto sam ja napisao?
konstrukcija rečenice :-)
Dok skontaš šta je napisano zaboli te glava.
Da ti elaboriram:
Ti si rekao da je farsa sve ove žalbe, i da ne bi trebali imat obraza uopšte tražit to što traže jer je Suarez ujeo suparnika.

Lua kaže da sama kazna fife je farsa, jer mnogo teži, ružniji startovi u historiji nogometa su prolazili nekažnjeno.
Primjerice Taylor je za start nad Eduardo da Silvom dobio 2 utakmice neigranja, a Silva nije izašao pola godine na teren...da ne govorim o njegovoj formi nakon povrede.
Jedno uobičajeno mišljenje je da je Suarez pogriješio ujedom, ali ne za ovu kaznu koju je dobio.
Pa se pitaj, da si fudbaler, da li bi da ti pepe uleti s dvije noge, ili da te suarez ugrize?
skenderija04

#32596 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Barsa otvara ligu kuci 24.08. Protivnik je Elche

Zadnje kolo kuci protiv Deportiva

Predzadnje na Calderonu protiv Atletica

26/10 R.Madrid-Barcelona. El Barcelona-R.'Madrid 22/3 Deadline suarez :D

Pocinje La Liga sa polemikom :D

26 nedjelja, Suarez moze igrati. Ako pomjere za Subotu 25.10 ne moze. Zavisice od lige sampiona.
lua

#32597 Re: FC Barcelona

Post by lua »

El Clasico je 25. ili 26. oktobra? :D Je l' to znači da će tata Suarez tad debitovat'?
skenderija04

#32598 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

lua wrote:El Clasico je 25. ili 26. oktobra? :D Je l' to znači da će tata Suarez tad debitovat'?
Ne zna se. :D

Ako je 25 subota ne. Ako je 26 nedjelja da
lua

#32599 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Ništa idemo na Elče. Rakitiću se nadam u prvoj postavi. :D
supercali

#32600 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

lua wrote:El Clasico je 25. ili 26. oktobra? :D Je l' to znači da će tata Suarez tad debitovat'?
Da

A i tu si znaci :)
Post Reply