dinao wrote:Nisam, a vjerujem ni mnogi drugi ovdje, za prodaju Messia, ali nisam ni za to da se od njega stvara neko bozanstvo.
Pa sta su onda drugi igraci, gradjani drugog reda u odnosu na njega. Onda neki igra sam, golf.
Hocu da kazem da i najbolji igrac na svijetu mora da igra fudbal, to je timski sport, i uvreda je njegovim kolegama a i navijacima da on seta a ostali trebaju da ginu i jos vise trce za njega.
Pa kad on trci, igra, automatski i ostali igraci zapnu jos vise. Neko treba da poprica s njim, vidjeti sta je problem, sta mu fali, pare sigurno nisu, Xaviesta je tu, haman da mu je sve potaman..
Zao mi je ako sam opet pokrenuo poznati diskusiju, volim ja Messia ali mi je klub drazi.
Sve to stoji, slazem se , ali...
1.Jedna sezona je u pitanju
2. Nisu svi igraci isti u razvoju. Xavija smo cekali do 29-te, da bi zbog 4 kvalitetne sezone bio proglasen prakticno pa ocem modernog spanskog fudbala
3. Messi igra 6 sezona na nivou kakvog svijet nije vidio. Sada, kada je "popustio" i dalje je nº1. Jedini problem koji ima Leo Messi je taj sto ga porede sa Leom Messijem.
4.Igraci evoluiraju. Vjerovatno nece biti eksplozivan kao prije, ali ce doci do izrazaja druge kvalitete.
- Daleko od toga da je bozanstvo, ali za 30-40 godina ti ces reci da si gledao Messija i pricaces da nista bolje nisi vidio. Kada govorimo o Messiju govorimo o najvecem igracu Barcelone svih vremena. A za 115 godina ih je i bilo.