FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

skenderija04

#32551 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

solo2 wrote:Kad je mogao otici Ronaldinho kojeg i dan danas vise cijenim kao igraca nego Messija - zasto onda da ne ode i Messi - ko navija za Barcu zbog Messija qrcev je navijac ;-)
To koga ti vise cijenis je sasvim nebitno ali:

-Vise cijenis igraca koji je dosao, odigrao dvije dobre sezone i onda hladio jaja ostale dvije od djecaka koga si vidio kako raste, koji je napravio to sto je napravio i za klub i od kluba?

Ti si qurcerv navijac prijatelju.
dinao

#32552 Re: FC Barcelona

Post by dinao »

Nisam, a vjerujem ni mnogi drugi ovdje, za prodaju Messia, ali nisam ni za to da se od njega stvara neko bozanstvo.
Pa sta su onda drugi igraci, gradjani drugog reda u odnosu na njega. Onda neki igra sam, golf.
Hocu da kazem da i najbolji igrac na svijetu mora da igra fudbal, to je timski sport, i uvreda je njegovim kolegama a i navijacima da on seta a ostali trebaju da ginu i jos vise trce za njega.
Pa kad on trci, igra, automatski i ostali igraci zapnu jos vise. Neko treba da poprica s njim, vidjeti sta je problem, sta mu fali, pare sigurno nisu, Xaviesta je tu, haman da mu je sve potaman..

Zao mi je ako sam opet pokrenuo poznati diskusiju, volim ja Messia ali mi je klub drazi.
5 0 5

#32553 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

omar little wrote:na prosloj stranici fuj, bljak, kako se to ponasaju sa jednom legendom kluba, sram ih bilo, sad - op messi na klupu ili pod hitno na prodaju. :D jer messi nije legenda kluba, on ce se zaboraviti vrlo brzo nakon sto ode. :D
hvala na upozorenju. :)
Vertig0

#32554 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Smijesno porediti Messija i Ronaldinha. Ovaj prvi igra konstatno na visokom nivou vec toliko dugo da ja vise i ne pamtim, a tek mu je 27 godina. Zadnja sezona je slabija, vjerovatno vise faktora, ove afere i stalni medijski napadi su sigurno imali uticaja, al kao sto skednerija rece, ako ce sa setnjom dati 40 golova i podjeliti 20 asistencija neka ga.
p206

#32555 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

od starih zasluga se ne živi, pogotovo u ovako brzom tempu života, gdje ti čak i tvoji bližnji rodbina, prijatelji, dugogodišnja djevojka/momak ne praštaju lahko kad negdje zakažeš ili pokušaš da odigraš na "klasu" a ne trud...i ne pamte i cijene šta si dobro uradio do tada... što je po meni poraz savremenog društva i porodice

ja bi prvi volio da Messi bude pokretljiviji na terenu, jer mu trenutno samo to fali, sve drugo ima... ali ako ne bude, bojim se da će ga masa,navijači (ne klub da se razumijemo) otjerati iz Barcelone... bukvalno i brutalno otjerati
skenderija04

#32556 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

dinao wrote:Nisam, a vjerujem ni mnogi drugi ovdje, za prodaju Messia, ali nisam ni za to da se od njega stvara neko bozanstvo.
Pa sta su onda drugi igraci, gradjani drugog reda u odnosu na njega. Onda neki igra sam, golf.
Hocu da kazem da i najbolji igrac na svijetu mora da igra fudbal, to je timski sport, i uvreda je njegovim kolegama a i navijacima da on seta a ostali trebaju da ginu i jos vise trce za njega.
Pa kad on trci, igra, automatski i ostali igraci zapnu jos vise. Neko treba da poprica s njim, vidjeti sta je problem, sta mu fali, pare sigurno nisu, Xaviesta je tu, haman da mu je sve potaman..

Zao mi je ako sam opet pokrenuo poznati diskusiju, volim ja Messia ali mi je klub drazi.
Sve to stoji, slazem se , ali...

1.Jedna sezona je u pitanju

2. Nisu svi igraci isti u razvoju. Xavija smo cekali do 29-te, da bi zbog 4 kvalitetne sezone bio proglasen prakticno pa ocem modernog spanskog fudbala

3. Messi igra 6 sezona na nivou kakvog svijet nije vidio. Sada, kada je "popustio" i dalje je nº1. Jedini problem koji ima Leo Messi je taj sto ga porede sa Leom Messijem.

4.Igraci evoluiraju. Vjerovatno nece biti eksplozivan kao prije, ali ce doci do izrazaja druge kvalitete.

- Daleko od toga da je bozanstvo, ali za 30-40 godina ti ces reci da si gledao Messija i pricaces da nista bolje nisi vidio. Kada govorimo o Messiju govorimo o najvecem igracu Barcelone svih vremena. A za 115 godina ih je i bilo.
omar little

#32557 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

dinao wrote:Nisam, a vjerujem ni mnogi drugi ovdje, za prodaju Messia, ali nisam ni za to da se od njega stvara neko bozanstvo.

to su dvije razlicite stvari. ne pravi se bozanstvo, vec smo pricali o tome vise puta, ja prva sam izrazila zabrinutost, no, biti zabrinut i zeljeti mu da bude aktivniji i da se vise zalaze nije isto sto i on se treba prodati, dosta ga je bilo. zbog jedne sezone.
faraon_s_krilima

#32558 Re: FC Barcelona

Post by faraon_s_krilima »

skenderija04 wrote:
solo2 wrote:Kad je mogao otici Ronaldinho kojeg i dan danas vise cijenim kao igraca nego Messija - zasto onda da ne ode i Messi - ko navija za Barcu zbog Messija qrcev je navijac ;-)
To koga ti vise cijenis je sasvim nebitno ali:

-Vise cijenis igraca koji je dosao, odigrao dvije dobre sezone i onda hladio jaja ostale dvije od djecaka koga si vidio kako raste, koji je napravio to sto je napravio i za klub i od kluba?

Ti si qurcerv navijac prijatelju.
Mislim da se ne bi trebali vrijedjati ni zbog Barce a ni zbog Messija. :D

Svi navijaju za Barcu zbog nacina na koji igraju (su igrali), a naravno da je to dijelom zbog igraca kao sto su Messi ili Ronaldinho, a dijelom zbog same filozofije kluba. Tako da Messi ne smije biti bitniji od kluba, ali definitivno treba biti bitniji od svih ostalih igraca.

Hocu da kazem da ga ne treba previse brzo otpisivati i prodavati, ali ne treba dozvoliti ni da klub trpi zbog njega ako ovako nastavi.
skenderija04

#32559 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@faraon

Kako klub trpi zbog Messija?
Saian

#32560 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

Messi i na klupi opasniji po gol od pola fudbalskog svijeta, cuj Messi na klupi, pa sta sve necu procitat sunce ti ljubim, coek jede loptu, 'nachi chaba za fudbal
faraon_s_krilima

#32561 Re: FC Barcelona

skenderija04 wrote:@faraon

Ne mislim da trenutno trpi, ali ako bi u rezultatskom smislu Barca pala zato sto i dalje forsira nekog Messija koji nije ni sjena onog starog to za mene ne bi bilo ok. Naravno sadasnjost je daleko od toga. A sljedeca sezona ce nam pokazati u kojem smjeru ide Messi, a samim time i Barca.
solo2

#32562 Re: FC Barcelona

Post by solo2 »

Jesam li vas upalio? Svako ima pravo na misljenje i svi mi koji navijamo Barcu naravno da gotivimo Messija ali..ni jedan igrac nije veci od kluba i to je ono sto je najvaznije da bi jedan klub funkcionisao normalno. Bojim se da on sa svojim nacinom igre postaje sve veci teret ekipi, naravno, jos uvijek vrline "pretezu" mane (hodanje) mada ne treba niko ni za kog' da trci. Svaka njemu cast, sve u redu ali ako neces ili ne mozes - ima ko moze. U tom kontekstu sam spomenuo Ronaldinha, kada vise nije htio ili mogao, dosao je neko (Messi) koji je preuzeo stvar u svoje ruke. Tako isto treba i sa Messijem, hoces - izvoli, neces- zdra'o.
skenderija04

#32563 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

faraon_s_krilima wrote:
skenderija04 wrote:@faraon

Ne mislim da trenutno trpi, ali ako bi u rezultatskom smislu Barca pala zato sto i dalje forsira nekog Messija koji nije ni sjena onog starog to za mene ne bi bilo ok. Naravno sadasnjost je daleko od toga. A sljedeca sezona ce nam pokazati u kojem smjeru ide Messi, a samim time i Barca.
Pa ljudi u upravi su svjesni toga i zbog takve moguce situacije su dovedeni Neymar i Suarez. Messija nema potrebe forsirati. Svi znaju sta moze . Problem je sto smo kao standard uzeli najbolje izdanje Lea Messija i to je nemoguce ponoviti cak i njemu. Ja bih volio da Messi pristupi klubu kao reprezentaciji, da se prilagodi kolektivu. Vrijeme prolazi, stari se, sve si sporiji i to je zakon prirode. Cak se i Messi mora njemu prilagoditi :D

Da skratim, prije cemo vidjeti "novog" Messija sa drugim zadacima, drugom pozicijom na terenu i drugim nacinom igranja nego "starog" Messija koga vise ne ocekuje ni on sam.
faraon_s_krilima

#32564 Re: FC Barcelona

A kad smo se vec dotaknuli 'novog' Messija, kako mislis da bi Barca izgledala sa njim? Pretpostavljam da ga vidis u veznom redu kao kreativca i vise asistenta nego strijelca, cak si neki dan cini mi se rekao da ce biti kao neki 'xavi' u buducnosti. I sam znas koliko Xavi trci i koliko opcenito igraci moraju trcati na toj poziciji, kako mislis da to Messi moze izdrazati kad trenutno ne trci dovoljno ni za jednog napadaca?

Ne napadam, nego fakat pitam :D , mozda si nesto i citao u Spanskim medijima, na sta bi to moglo liciti?
skenderija04

#32565 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

faraon_s_krilima wrote:A kad smo se vec dotaknuli 'novog' Messija, kako mislis da bi Barca izgledala sa njim? Pretpostavljam da ga vidis u veznom redu kao kreativca i vise asistenta nego strijelca, cak si neki dan cini mi se rekao da ce biti kao neki 'xavi' u buducnosti. I sam znas koliko Xavi trci i koliko opcenito igraci moraju trcati na toj poziciji, kako mislis da to Messi moze izdrazati kad trenutno ne trci dovoljno ni za jednog napadaca?

Ne napadam, nego fakat pitam :D , mozda si nesto i citao u Spanskim medijima, na sta bi to moglo liciti?
Ne kao Xavi. Igrao bi iza spica. Pomoc u sredini i pridruzivanje napadu. Jako slicno kao sto je igrao u Argentini samo sto bi sve bilo pomjereno 20-25 metara prema protivnickom golu.
palermo

#32566 Re: FC Barcelona

Post by palermo »

Golema rasprava.....

Ja mislim da kad bi ovima što ih predlažete da budu na terenu umjesto Mesija, to rekll, da bi pukli od smijeha.......

Mesi na klupi.....tja...
faraon_s_krilima

#32567 Re: FC Barcelona

skenderija04 wrote:
faraon_s_krilima wrote:A kad smo se vec dotaknuli 'novog' Messija, kako mislis da bi Barca izgledala sa njim? Pretpostavljam da ga vidis u veznom redu kao kreativca i vise asistenta nego strijelca, cak si neki dan cini mi se rekao da ce biti kao neki 'xavi' u buducnosti. I sam znas koliko Xavi trci i koliko opcenito igraci moraju trcati na toj poziciji, kako mislis da to Messi moze izdrazati kad trenutno ne trci dovoljno ni za jednog napadaca?

Ne kao Xavi. Igrao bi iza spica. Pomoc u sredini i pridruzivanje napadu. Jako slicno kao sto je igrao u Argentini samo sto bi sve bilo pomjereno 20-25 metara prema protivnickom golu.
Mene su transferi Neymara i Suareza bas ispizdili jer mi je to nekako natrpavanje u napadu, al' s Messijem iza njih dvojice to bi moglo i liciti na nesto, vidjet cemo sta je Enriqueov plan.
p206

#32568 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

faraon_s_krilima wrote:
Mene su transferi Neymara i Suareza bas ispizdili jer mi je to nekako natrpavanje u napadu, al' s Messijem iza njih dvojice to bi moglo i liciti na nesto, vidjet cemo sta je Enriqueov plan.
neće ličiti ni na šta jer danas ako ne igraš odbranu sa 8-9 igrača nema te nigdje...pojest će te svaka ozbiljnija ekipa..
od ove trojke samo bi Neymar mogao da se žrtvuje, ali on igra po lijevoj strani...gdje onda Iniestu staviti? jer Iniesta na desnoj nije ni izbliza isti igrač... igrati sa Masche/Bus + Messi+Iniesta u sredini je samoubistvo protiv fizički snažnije ekipe...tako da ako ova 3 budu igrala, teško će to funkcionisati sa Iniestom (na ozbiljnijem nivou) onu buraniju u ligi će svakako trpati..

recimo u 4231 kako je Argentina igrala:
--------------Suarez-----------------
Neymar----Messi--------Pedro ili neko drugi
--------Busquets---Mascherano----------

kad sve ovo malo bolje vidim, nemam pojma gdje su mislili Rakitića ugurati...
skenderija04

#32569 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Pitanje za poznavaoce Svajcarske lige: Ko je Fabian Schar iz Bazela?

Prica se da za 8 miliona dolazi.
5 0 5

#32570 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

solo2

#32571 Re: FC Barcelona

Post by solo2 »

Barci uz ovakve igrace treba autoritet.. bojim se da sa Luchom to nismo dobili..on ce probati na finjaka kao Guardiola ali vidjeli smo kako se i to zavrsilo. Messi ne hebe zivu silu...
Tomahawk11
Globalni moderator

#32572 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

skenderija04 wrote:Pitanje za poznavaoce Svajcarske lige: Ko je Fabian Schar iz Bazela?

Prica se da za 8 miliona dolazi.
centre back :mrgreen:
Reprezentativac Svice. Mlad. Nepoznanica. Ako ga placaju 8 miliona, nisu ga sigurno preko interneta kupovali. Mora da su vidjeli nesto u njemu.
dinao

#32573 Re: FC Barcelona

Post by dinao »

@solo2

Nemoj zezat, ako Pep nije bio autoritet ne znam ko jest. Pa kod njega su na gram jeli na gram srali, da prostite :)
A Lucho moze biti i veci autoritet od njega. U pravu si, vidjelo se u prosloj sezoni sa Tatom da to ekipi treba, kao i nasim reprezentativcima ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk
solo2

#32574 Re: FC Barcelona

Post by solo2 »

[quote="dinao"]@solo2

Nemoj zezat, ako Pep nije bio autoritet ne znam ko jest. Pa kod njega su na gram jeli na gram srali, da prostite :)
A Lucho moze biti i veci autoritet od njega. U pravu si, vidjelo se u prosloj sezoni sa Tatom da to ekipi treba, kao i nasim reprezentativcima ;)

Nadam se prijatelju - a i sa reprezentacijom se slazem, dosao bi im Vaha ko saka na oko :) al' nista..
skenderija04

#32575 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

SER: Marquinhos 40 miliona. PSG mora prodati radi FFP.a
Post Reply