Boriša Falatar, kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva BiH, može se pohvaliti da u poređenju s drugim kandidatima na ovogodišnjim izborima poznaje najveći broj stranih jezika, odnosno engleski, francuski, španski, italijanski i portugalski jezik.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Novak20
#32526 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovo nisam znao o Falataru. Bogat čovjek koji može birati šta će raditi u Životu. Nije ni čudo što je NS pokušala da ga prometne kao kandidata "ujedinjene ljevice".
- kmirsad
#32527 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne zamjeri ako sam zgriješio. Veliki je ulog u pitanju, Budučnost moje porodice, mojih sugrađana, moje domovine...didgeridoo wrote:Mirso sto se tripujes? Da nisi ti mozda pisao taj recept?
A o moguČim i nemoguČim ne bih jer nisam u politickim vodama pa nisam imao dodira sa ovakvim materijalima jer me nisu interesovali. Ovo je prvo da mi je privuklo paznju jer sam fizicki uzeo materijal i kasnije pregledao. Ne bih ni uzeo da mi poznanik nije dao.
"Direkt na NS" - ova stranka mi se ucinila najbliza da glasam na ovim izborima jer se predstavlja kao avangarda, politicko osvjezenje, emancipovana,... Medjutim prvo su me razocarali sa plagiranim spotom a sad ovo...
Ugl. Mirso rudari ti i dalje podatke, ja odoh nesto da zavrsim... Sinoc se nisam osjecao dobro nakon zakuske u Swissotelu
A ovi su izbori zaista prijelomni.
Znaju to i ovi na vlasti... koliki je rizik za njih, ako ih izgube. I spremni su platiti svaku cijenu da zadrže vlast i slobodu.
Otud moja podozrivost prema svemu... ušu načuljene, vid izoštren, njušim ko lovačka kuja...
Pažnju mi je izazavao datum pristupanja forumu, mali broj postova za tako dug staž... i činjenica da je potpuno bezazlen razlog tvoje kritike NS-a... po meni jedine stranke koja nas, u saradnji sa drugim građanskim strankama može izvuči iz beznađa i podzemne kanalizacije...
Otišao sam na tvoje postove, da pokušam procjeniti tvoju političku profilaciju... i onda utvrdio da je ovo tvoj prvi post u 12 godina, napisan na PDF-u Politika.
Zapitao se kako je moguče da neko, ko se prvi puta uključuje na Politiku koja ga očigledno do sada nije interesirala, nakon svih ovih godina beznađa, pljačke, otimačine, korupcije, nepotizma, uništene privrede, rastjeranog naroda po cijeloj planeti... prvu svoju zamjerku nađe baš stranci koja nikada nije bila vlast, a propagira zajedništvo, građansku državu i prosperitet.
To me podsjetilo na vic kada je crnogorac dobio sina. deset dana slavio čoće...Prolazile godine, sin nasljednik ne progovara... samo šuti... Svi tužni, šuti ko zaliven, sve vidi , sve čuje... ali šuti.
Ipak odluče da ga žene, nađu mladu... iz susjednog sela, dobro joj plate.... konta mlada, neka ćuti... i bolje... valjda mu je čuna ispravna...
Serviraju sto... trpeza, hrana, piče, muzika... čekaju goste i familiju...
Odjednom mladoženja, pokaže prstom u servirani sto... i gromoglasno ispali...
OVĐE FALI SO ! ! !
Svi šokirani... konačno sin nasljednik nakon 25 godina šutnje... progovorio... nevjerica...
PA BOLAN CRNI SINE, ŠTO DOSAD NIŠTA NISI REKAO, SAMO GLEDAŠ I ŠUTIŠ...
odgovara ovaj...
DO SADA NIJE BILO NI JEDNE ZAMJERKE.
- kmirsad
#32528 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
homar wrote:Mirso, dežurni internet brigade NS, bio treća smjena, ode da se malo odmori poslije dežure.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#32529 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa šta ti tu ima biti žalosno? vidiš da je praksa da svi predsjednici stranaka, a koji su ujedno i parlamentarci ništa ne pričaju. npr. nermin nikišić, fahro, komšić, onomad bakir izetbegović, dragan čović... u parlamentu totalno pasivni, ali zato to nadomjeste nastupima na tv-u, tribinama ili elektronskim medijima. ali ti samo izdvajaš komšića iz kompletne svite i stavljaš mu etiketu neradnika i uhljupa.pemanapemani wrote:
Svi opozicioni zastupnici u Parlamentu BiH, osim zastupnika SNSD-a, koji su progovorili jednu riječ, jer Komšić u četiri godine u Parlamentu nije beknuo. Meni je žalosno koji su sve likovi vrijedniji od njega, ali šta ću, sam pao sam se ubio.
valjanija kritika bi bila naći mu nešto što je učinio na štetu države. podržao neki nakaradni zakon, obrukao nas negdje. i ja ti ponovo kažem, proguglaj i pronaći ćeš njegove apelacije ustavnom sudu koje je slao, ili pronađi ovdje na forumu moj post na kojem sam naveo linkove. misliš da se itko usudio da replicira na taj moj post?
šta bi ti, da čovjek uzme krampu i lopatu i kopa kanale po sarajevu za sarajevski vodovod i ti bi rekao da on nije neradnik.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#32530 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ova trojica koji su sada članovi predsjedništva, za četiri godine nisu podnijeli niti jednu apelaciju. dakle i za njih možemo reći da su neradnici i ljenčine, ali ne, njih častimo epitetima lopova i kriminalaca, jer to "neradnik i ljenčina" samo komšiću namijenjeno.criticos wrote:Koliko sam ja upoznat, apelaciju može podnijeti svaki građanin, za to ne moraš biti član predsjedništva. Jeftin populizam na djelu. Opravdanje da su i drugi prespavali mandat je u rangu nadrealista, nije radioaktivan već je samo malo radiokativan.malakh wrote:
savjet, na google i pronađi šta je komšić radio dok je bio član predjsedništva, pronađi apelacije ustavnom sudu koje je slao, važnost tih apelacija i reci mi, za ove četiri godine, da li su sva trojica zajedno uradili više, nego li što je on uradio.
populizam, ne populizam, vidjeli smo šta je dunović uradio preko tih istih apelacija, a ti ako misliš da svaki građanin može podnijeti apelaciju, ja ti savjetujem da je ti podneseš, pa ćemo vidjeti kada će doći na dnevni red. možda i naša djeca to ne dočekaju.
-
mrjasmin
#32531 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
malakh wrote:ova trojica koji su sada članovi predsjedništva, za četiri godine nisu podnijeli niti jednu apelaciju. dakle i za njih možemo reći da su neradnici i ljenčine, ali ne, njih častimo epitetima lopova i kriminalaca, jer to "neradnik i ljenčina" samo komšiću namijenjeno.criticos wrote:Koliko sam ja upoznat, apelaciju može podnijeti svaki građanin, za to ne moraš biti član predsjedništva. Jeftin populizam na djelu. Opravdanje da su i drugi prespavali mandat je u rangu nadrealista, nije radioaktivan već je samo malo radiokativan.malakh wrote:
savjet, na google i pronađi šta je komšić radio dok je bio član predjsedništva, pronađi apelacije ustavnom sudu koje je slao, važnost tih apelacija i reci mi, za ove četiri godine, da li su sva trojica zajedno uradili više, nego li što je on uradio.
populizam, ne populizam, vidjeli smo šta je dunović uradio preko tih istih apelacija, a ti ako misliš da svaki građanin može podnijeti apelaciju, ja ti savjetujem da je ti podneseš, pa ćemo vidjeti kada će doći na dnevni red. možda i naša djeca to ne dočekaju.
Kakve crne apelacije. Sta obicni gradjani imaju od tih silni apelacija? Gradjanima treba posao i prilika za rad a ne apelacije. Jeftini populizam.
-
pemanapemani
#32532 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koliko je apelacija prošlo na Ustavnom sudu? Neko ti je već napisao da svaki građanin može poslati apelaciju.malakh wrote:pa šta ti tu ima biti žalosno? vidiš da je praksa da svi predsjednici stranaka, a koji su ujedno i parlamentarci ništa ne pričaju. npr. nermin nikišić, fahro, komšić, onomad bakir izetbegović, dragan čović... u parlamentu totalno pasivni, ali zato to nadomjeste nastupima na tv-u, tribinama ili elektronskim medijima. ali ti samo izdvajaš komšića iz kompletne svite i stavljaš mu etiketu neradnika i uhljupa.pemanapemani wrote:
Svi opozicioni zastupnici u Parlamentu BiH, osim zastupnika SNSD-a, koji su progovorili jednu riječ, jer Komšić u četiri godine u Parlamentu nije beknuo. Meni je žalosno koji su sve likovi vrijedniji od njega, ali šta ću, sam pao sam se ubio.
valjanija kritika bi bila naći mu nešto što je učinio na štetu države. podržao neki nakaradni zakon, obrukao nas negdje. i ja ti ponovo kažem, proguglaj i pronaći ćeš njegove apelacije ustavnom sudu koje je slao, ili pronađi ovdje na forumu moj post na kojem sam naveo linkove. misliš da se itko usudio da replicira na taj moj post?
šta bi ti, da čovjek uzme krampu i lopatu i kopa kanale po sarajevu za sarajevski vodovod i ti bi rekao da on nije neradnik.
Svi predsjednici stranaka manje pričaju, ali nema nijedan da nije za 4 godine progovorio i da je izjavio kako je Parlament BiH šuplja priča i da uopće nema efekta pokretati bilo kakvu diskusiju. Na sljedeću konstataciju novinara - ali za to primate platu od 5 hiljada KM, Komšić odgovara - nije 5, nego 5,5 hiljada KM.
Koliko je održao tribina i koliko je imao nastupa na TV od 2014., do početka pregovora o ujedinjenju ljevice?
Program DF za naredne 4 godine?
- Henry Chinaski
#32533 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da lijevica nisu politikantski šupci koji su vođeni sitnim ličnim interesima, isto kao i desničarski seoski kriminalci, davno bi se ujedinili i svi pogurali Falatara. Ovako je šteta potrošiti glas na njega jer su mu šanse nikakve. Tako da vam, bez velike greške mogu prognozirati kakav će nam život biti u sljedećih par godina. Barem onima koji ostanu ovdje...
- Altsa
#32534 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma kakva muda. Stranka koja nesmije da se ozbiljno uhvati politike vec sam palamudi i prica price koja se svode na to da se nikom ne zamijere bez obzira o cemu se radi. Podmetnuli su ovog jadnika Falatara koji je tu samo da uzme glasove od Komsica kojeg etiketiraju kao nacionalistu poistovjecujuci Covica sa citavim hrvatskim narodom jer komsic nikad nije napadao hrvate dok hdz svakako da jeste. Falatar realno ne zivi u BiH i nema pojma ni o cemu. ne zna ni sta je po ustavu nadleznost predsjednistva pa prica nebuloze na predizbornim skupovima. Zasto je Kojovic podmetnuo ovog nesretnika kao clana predsjednistva treba pitati Cudicku i Kojovica ali je to propao posao.Revolucionar ★ wrote:Aj sta citam sve, NS ima muda, NS ima prilive clanstva. Ljudi moji, to je ono sto mi konstantno isticemo, NS ne postoji mimo poteza Bascarsija - Cvila. Da li ste vi svjesni djelovanja NS-a van Sarajeva. Kakva su tu muda, ne zapoceti jedan obuhvatan drzavni projekat, a ne samo u Sarajevu, i pojavno u nekim manjim mjestima, uz izuzetak Tuzle i mozda Zenice. Kako pricati o zajedno i tacka, nepostojeci u jednom entitetu. I kako se to NS ne hvata nacionalisticke mantre, evo neki dan udarise na Komsicu proglasivsi njega nacionalistom, bla bla bla. Jedino sto je valjalo u tom NS-u je Gracic, kojeg nema vise. Put i pravac u kojem je on vodio NS su bili temelji onoga sto je NS u jednom dijelu postao, i naglo skrenuo dolaskom Kojovica. Kojovic mozda nije cetnik, patriot vjerovatno i jest, ali i interesdzija koji ce preko kolega do neke stolice i pri tom ce citirat Kafku i tvrdit da je liberal, mrzitelj vlasti, bla bla bla
- kmirsad
#32535 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ogu-394969

Al ... šta zna Times... pučke novine... imamo mi naše forumaše koji znaju pravu istinu...Analizirajući političku situaciju u Bosni i Hercegovini i predizbornu kampanju, ugledni londonski The Times je identificirao Našu stranku kao jedinu multietničku liberalnu opciju, a Borišu Falatara kao najkvalificiranijeg kandidata na predstojećim izborima, navode iz naše stranke.
Na konstataciju novinarke da se retorika podjela u BiH intenzivira pred izbore, dok je ekonomija slaba, a javnu upravu trese korupcija, Falatar je istakao da je svrha podizanja tenzija i "paljenja zastava" prije izbora sredstvo kako bi ljudi zaboravili životna pitanja.
"Vjerujem da su ovi izbori veoma bitni, i rezultati će za mnoge dati odgovor na pitanje da li ostati u BiH ili potražiti bolji život drugdje. Naša politika je politika snage pomirenja”, rekao je Falatar.
U članku se navodi da, prema referencama, Falatar djeluje kao najkvalificiranija osoba za predsjedničku ulogu. "Falatar je uglađeni bivši diplomat, koji je u ratu radio za UN i kao radio amater. Bio je stipendista na Harvardu i na London School of Economics, a poslije se vratio kao koordinator humanitarnih poslova u Crvenom križu i Ujedinjenim narodima”, ističe The Times.
OSLOBOĐENJE PORTAL
Last edited by kmirsad on 21/09/2018 10:47, edited 1 time in total.
- malakh
#32536 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ti ili komšića organski ne podnosiš, ili više ljudi piše sa profila, pa ne pohvatate sve odgovore. prvo kažeš da je neranik i ljenčina, pa ti ja kažem da nije on samo takav, već 99% bosanskohercegovačke političke scene, navedem primjere, navedem da je i u predsjedništvu nešto radio i to malo što je uradio je puno više nego što su sva trojica sadašnjih predsjednika uradili za 4 godine mandata, ali on je ponovo neradnik i ljenčina i bespotrebno je bilo šta da pričamo na tu temu.pemanapemani wrote: Koliko je apelacija prošlo na Ustavnom sudu? Neko ti je već napisao da svaki građanin može poslati apelaciju.
Svi predsjednici stranaka manje pričaju, ali nema nijedan da nije za 4 godine progovorio i da je izjavio kako je Parlament BiH šuplja priča i da uopće nema efekta pokretati bilo kakvu diskusiju. Na sljedeću konstataciju novinara - ali za to primate platu od 5 hiljada KM, Komšić odgovara - nije 5, nego 5,5 hiljada KM.
Koliko je održao tribina i koliko je imao nastupa na TV od 2014., do početka pregovora o ujedinjenju ljevice?
Program DF za naredne 4 godine?
a o tribinama i dfu ti stvarno ništa ne bih mogao reći, jer ja tu stranku ponekad zapratim, uz koju kritiku i ništa više. više sam se fokusirao na predstavnike izvšne vlasti i njihov rad, počev od aktuelnog člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda.
- Capsicum
- kmirsad
#32538 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da hoče se Bogdom Ešdaun nama vratiti... bar na mjesec dana...
- Hajvan
#32539 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
aDdkmirsad wrote:Da hoče se Bogdom Ešdaun nama vratiti... bar na mjesec dana...
ako Darwin da!
- kmirsad
#32540 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hajvan wrote:aDdkmirsad wrote:Da hoče se Bogdom Ešdaun nama vratiti... bar na mjesec dana...
ako Darwin da!
-
Heller
#32541 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nek uči njemački B2 i nek bježi odavdeNovak20 wrote:Ovo nisam znao o Falataru. Bogat čovjek koji može birati šta će raditi u Životu. Nije ni čudo što je NS pokušala da ga prometne kao kandidata "ujedinjene ljevice".
Boriša Falatar, kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva BiH, može se pohvaliti da u poređenju s drugim kandidatima na ovogodišnjim izborima poznaje najveći broj stranih jezika, odnosno engleski, francuski, španski, italijanski i portugalski jezik.
- kmirsad
- kmirsad
#32543 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Heller wrote:Nek uči njemački B2 i nek bježi odavdeNovak20 wrote:Ovo nisam znao o Falataru. Bogat čovjek koji može birati šta će raditi u Životu. Nije ni čudo što je NS pokušala da ga prometne kao kandidata "ujedinjene ljevice".
- paleoconservative
#32544 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kao potencijalni glasac za NS na svim nivoima vlasti:
Hoce li iko osuditi sulud prijedlog progresivnog oporezivanja??? Znaci radim ko konj godinama da dignem sebi platu na milju i po, i drzava mi skine 15%! Osnujes porodicu, hoces da obezbjedis za svoje najblize, dodjes do cifre od dvije milje a lihvari ti opale 20% nominalni porez na dohodak, plus ostale obaveze za razne drzavne fondove. Haloooo?!
Hoce li iko osuditi sulud prijedlog progresivnog oporezivanja??? Znaci radim ko konj godinama da dignem sebi platu na milju i po, i drzava mi skine 15%! Osnujes porodicu, hoces da obezbjedis za svoje najblize, dodjes do cifre od dvije milje a lihvari ti opale 20% nominalni porez na dohodak, plus ostale obaveze za razne drzavne fondove. Haloooo?!
-
Heller
#32545 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zašto je suludo progresivno oporezivanje?paleoconservative wrote:Kao potencijalni glasac za NS na svim nivoima vlasti:
-
Novak20
#32546 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Heller wrote:Zašto je suludo progresivno oporezivanje?paleoconservative wrote:Kao potencijalni glasac za NS na svim nivoima vlasti:
Sad ti čovjek objasnio.
- paleoconservative
#32547 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zato sto ta ekonomska mjera tjera uspjesne ljude da se sele iz zemlje (kao da nas vec previse ne odlazi), pogotovo bogate pojedince koji daju potencijalno ogroman broj radnih mjesta. Radna mjesta koja ne postoje kad taj isti prebaci firmu u drzavu s povoljnijim poreskim sistemomHeller wrote:Zašto je suludo progresivno oporezivanje?paleoconservative wrote:Kao potencijalni glasac za NS na svim nivoima vlasti:
- Capsicum
#32548 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ček da ti liberali objasne kako je progresivno oporezivanje plata u skladu s njihovom ideologijom 
- paleoconservative
#32549 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Adam Smith se obrce u grobu ko centrifuga hahahCapsicum wrote:Ček da ti liberali objasne kako je progresivno oporezivanje plata u skladu s njihovom ideologijom
-
kluz franjo
#32550 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kolega,paleoconservative wrote:Kao potencijalni glasac za NS na svim nivoima vlasti:
meni je iskreno "suludo" da neko razmišlja o glasanju za neku stranku na svim nivoima, a istovremeno prijedloge te stranke naziva "suludim" i "lihvarskim".
To bi bilo kao kada bi neko rekao: "Planiram glasati za HDZ na svim nivoima, ali osuđujem njihov klerikalno-zaostali stav o abortusu i pravima žena!"
Postoje stranke, koje nude programe koji su vjerovatno bliži Vašem razumjevanju poreske politike, a kojima možete ukazati glasačko povjerenje za 15-ak dana.