NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Melo15

#32526 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Melo15 »

----------
Last edited by Melo15 on 02/03/2018 21:05, edited 1 time in total.
Rob_Atl

#32527 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

5 milja od dvorane u Clevelandu :D

Image
kakavdanakneiskustvu

#32529 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

joe ingles do prije par godina bio rezerva u barceloni,a sad standardan clan startne petorke nba ekipe i 2. u procentu suta za trojku u cijeloj nba
pirmin

#32530 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

Ne znam koji ce im LeBron sad kad konacno izgledaju pristojno.
Mozda jos neko da privede proces kraju ali LeBron?? :?
spree

#32531 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

nisu valjda toliko glupi da probaju dovesti lebrona. od 30 ekipa njima najmanje pase. imaju fakticki novog lebrona u nastanku koji mora imati loptu u rukama.
Alighieri

#32532 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Alighieri »

LeBron je razvalio na proste faktore Cavs-e, još od vremena famoznog preplaćenog ugovora za T-T-a. LeBron igra za statistiku ovu sezonu, vjerovatno neće stići 10k skokova i asistencija, ali bi trebao svakako po 9+k. Njihov trenutno roster je upitan i za finale konferencije, a ne da uzmu prsten. Nema šanse, ni da biraju nekog igrača iz Warriors-a da ne igra finale, da bi ga uzeli na četiri utakmice.

Boston je bio zanimljiv zbog G.H, ali eto danas je izašla vijest da neće igrati u ovoj sezoni. Ne vidim kako mogu biti opasni u četiri utakmice protiv top timova.

Houston raskošan talenat preseravanja. Zar oni zaista misle da mogu nadmašiti na četiri utakmice GS u tome ko će postići više od 120 poena? Nema šanse. J.H je novi MVP, osim ako LBJ nastavi sa nizanje TD, jer je odigrao i mjesec febraur na tom nivou.

Izdvojio bi Oklahomu, ali negativno, kakva ekipa i šou. R.W troši lopte kao na igrici, a C.A prestao igrati košarku od prelaska u NY. P.G će pobjeći sljedeće sezone.

76ersi dobri, očekivao sam mnogo manje od njih, baš kao od Denvera, gdje Jokić igra nešto što bi bilo poezija da je Amerikanac, ovako ga jedva i spomenu.

GS i sa 80% igra super, u PO će se uozbiljiti i za mene su oni apsolutni favoriti za osvajanje, dao bi im upravo 80% da će biti prvaci.

Moja ekipa, koju neću imenovati a shvatiti ćete o kome je riječ je dno dna. Toliko problema oko povreda, da bi na kraju doživio period u kojem preplaćeni manekeni igraju radi reda, da čisto imamo tim. Najgori menadžer u ligi je uništio nekada najbolji klub na svijetu.
Tuzla111

#32533 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tuzla111 »

SAS u raspadnom stanju :D
Itsoktobealone

#32534 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Itsoktobealone »

Lonzo "The Bust" Ball :izet: :izet: :izet:
Alighieri

#32535 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Alighieri »

S.A bez K.L je kao Cleveland bez LBJ-a, ne treba im zamjeriti. I pored toga imaju i više nego dobar omjer.

Juka me ne može više iznenaditi. Čovjek koji napravi više besmislenih faulova nego bilo koji igrač na svijetu. Pa šta radiš moja Juka, za 14 minuta 4 faula i pored toga 8 poena i 5 skokova. Denver nije pogriješio što je Nikolu ostavio umjesto Juke, valjda je to sada svima jasno. Dosta je bilo priče o tome da Juka nema tim, da se žrtvuje za D.L i C-J-a...

Ovaj momak iz U.J je sigurno ROY, super igrač.
Oladipo MIP??? Vjerovatno, brojke su drastično bolje u odnosu na prošlu sezonu.

Ali kakav trade L.C, uvališe propalog B.G za super igrače. Bradley defanzivno vrijedi kao tri igrača.
Tuzla111

#32536 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tuzla111 »

Alighieri wrote:S.A bez K.L je kao Cleveland bez LBJ-a, ne treba im zamjeriti. I pored toga imaju i više nego dobar omjer.

Juka me ne može više iznenaditi. Čovjek koji napravi više besmislenih faulova nego bilo koji igrač na svijetu. Pa šta radiš moja Juka, za 14 minuta 4 faula i pored toga 8 poena i 5 skokova. Denver nije pogriješio što je Nikolu ostavio umjesto Juke, valjda je to sada svima jasno. Dosta je bilo priče o tome da Juka nema tim, da se žrtvuje za D.L i C-J-a...

Ovaj momak iz U.J je sigurno ROY, super igrač.
Oladipo MIP??? Vjerovatno, brojke su drastično bolje u odnosu na prošlu sezonu.

Ali kakav trade L.C, uvališe propalog B.G za super igrače. Bradley defanzivno vrijedi kao tri igrača.
To se odmah nakon trejda znalo da su Clippersi izasli kao pobjednici, ako nista bar su sami sebe nadmasili jer imali su igrace sklone povredama i njegov odlazak je sam po sebi pobjeda za njih, dodatno time sto su potpisali Galinarija prosle sezone koji jeproteklin sezona propustio nevjerovatno mnogo tekmi zbog povreda.

Utah itekako dobro poslozen tim(za ono sto se od njih ocekivalo), da nije onaj peder otisao prosle sezone ko zna sta bi bilo. Imaju ROY, najboljeg centra i defanzivnog igraca, najboljeg sutera trica po procentu(drugi po redu).
Tuzla111

#32537 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tuzla111 »

Jukini faulovi prava glupost, nevjerujem ni da je zasluzio sve al hajd. Ako ga trener ne ubaci u cetrvrtoj to ce vec biti problem, dvije tekme da ne igra zavrsnicu.
Alighieri

#32538 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Alighieri »

Kad smo kod U.J, gdje je Deron Williams nestao? Nije se zvanično oprostio. Svojevremeno doktor za Paul-a na poziciji play-a :) Imao je problema, ako se dobro sjećam sa djecom, bolesno ili nešto? Poslije toga je žestoko pao, uz naravno veliku dozu novca koji mu je upompovan u džep od strane Rusa u Brooklyn-u. I prelahko su se riješili Hood-a.

Šta mislite zezali li ikad Adams Russella zbog ovih skokova koje mu prepušta? Nešto slično se dešava u Cleveland-u.

Šesta pobjeda zaredom Portland-a, sada su treći na zapadu :thumbup:

Oklahoma, joj, što bih volio da ne odu u PO, jako antipatična ekipa, barem za mene. I ponavljam, nadam se da J.H neće biti mvp, za dobrobit košarke.
Tuzla111

#32539 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tuzla111 »

Westrbukov pogleda nakon airball-a :D Neprocjenjivo.
Sad pravo pitanje, kakva je ustvari Portlandova odbrana? Westbruk i Curry se koliko me sjecanje sluzi nikako ove sezone nisu proslavili protiv njih.
Alighieri

#32540 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Alighieri »

Bolja nego kod Raketa :)

Ekipa koja može svakoga pobijediti, ali teško na četiri utakmice da mogu "jaču" ekipu izbaciti.

Russell hype je svakoga pogodio prošle sezone, ali poslije svega postao mi je :roll: Glumac, neka je K.D otišao od njega.
Tuzla111

#32541 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tuzla111 »

Utah ima dobar raspored u narednih 10 tekmi, mogli se ugurati u PO. Minesota i OKC ce da se namuce zbog tanke klupe.
Alighieri

#32542 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Alighieri »

Da li je A.W iz Minnesote choker???

Što su Shabazz-a wave, ostaje pitanje. Valjda je neko plakao zbog minutaže, a Thibs je poznat kao trener koji ne šteti svoju prvu petorku.
Tuzla111

#32543 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tuzla111 »

Sad je svaka utakmica bitna, Lakersima idu koji imaju 5 pobjeda u nizu od cega zadnje 4 u gostima i to zadnje dvije protiv PO timova. Iza toga lakse protiv NYK i onda pravi ispit protiv GSW.
Tuzla111

#32544 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tuzla111 »

Alighieri wrote:Da li je A.W iz Minnesote choker???

Što su Shabazz-a wave, ostaje pitanje. Valjda je neko plakao zbog minutaže, a Thibs je poznat kao trener koji ne šteti svoju prvu petorku.
Kako je on choker? Ja zadnje dvije tekme sto sam gledao like je hladno pogadjao trice u cetvrtoj cetvrtini kad su biti u zaostatku.
Ja ne znam za Shabazza sta je bilo al po meni lik je bio mrak prosle sezone, fakat nejasno sto su ga otjerali jos ako se uzme u obzir da nemaju klupu skoro nikako.
Alighieri

#32545 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Alighieri »

Tuzla111 wrote:
Alighieri wrote:Da li je A.W iz Minnesote choker???

Kako je on choker? Ja zadnje dvije tekme sto sam gledao like je hladno pogadjao trice u cetvrtoj cetvrtini kad su biti u zaostatku.
Ja ne znam za Shabazza sta je bilo al po meni lik je bio mrak prosle sezone, fakat nejasno sto su ga otjerali jos ako se uzme u obzir da nemaju klupu skoro nikako.
Nije konstantan, bježi od odgovornosti, kada je i uzme promaši. Jimmy ga je strpao u džep kao početnika. Očekivao sam eksploziju ove sezone, ali on umjesto lidera postade treća opcija u timu kraj Jimmy-a, te K.A.T.
KB9

#32546 Re: NBA - National Basketball Association

Post by KB9 »

Alighieri wrote:Ovaj momak iz U.J je sigurno ROY, super igrač.
:lol:
kakavdanakneiskustvu

#32547 Re: NBA - National Basketball Association

KB9 wrote:
Alighieri wrote:Ovaj momak iz U.J je sigurno ROY, super igrač.
:lol:

nidje veze pored simmonsa
Alighieri

#32548 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Alighieri »

Okej, citiramo se na kraju sezone :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#32549 Re: NBA - National Basketball Association

Alighieri wrote:Okej, citiramo se na kraju sezone :thumbup:

kad bi se sad birao rookie sezone,simoons i niko drugi uz svo postovanje prema mitchellu,simmons ce vjerovatno biti tek treci rookie u istoriji lige sa vise od 1000 poena 500 skokova i 500 asista u sezoni,to se ne vidja svake godine,drugi je strijelac,prvi skakac i asistent medju rookie igracima,ako to nije dovoljno da bude rookie sezone ne znam sta jeste
Itsoktobealone

#32550 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Itsoktobealone »

Sve je to tačno osim toga što...Simmons nije rookie :D

Osvojit će Simmons, al' Mitchell je zasluzio ROY.
Post Reply