Demokratska fronta Željko Komšić

Alighieri

#32526 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alighieri »

cadburry wrote:
Alighieri wrote:Željko je mnogo puta do sada pokazao kako je najjače oružje Dragana Ćovića :thumbup:

Koliko smo mi, Bošnjaci zatupljeni nekom nazovimo mržnjom, iako je to teška riječ, možda netolerancijom(?), da ne vidimo realnost. Da li je Željko imao dva mandata, da šta je uradio? Ništa.

DF u HNK je bio projekat potpuno podređen HDZ-u. Oba delegata su im izašla u HNK-u iz stranke, svako glasanje, hrvatica, koja je dobila mandat bošnjačkim glasovima (vidi se po glasovima iz kojih mjesta), redovno na strani hrvata.

Prije izbora, članovi DF-a su skupili par stotina potpisa i poslali sve Željku Komšiću, na što je on ostao nijem, što je svakome ovdje bio znak u čijem interesu on ovdje radi.

Epilog, DF ne postoji u Jablanici, DF ne postoji u Konjicu, u Mostaru je to mini-bus koji će doživjeti katastrofu na izborima.

I pored svega, Željko je patriota ovo-ono. Patriota i zlatni ljiljan je i onaj čovjek od neki dan koji je ukrao 40+k KM za svog sina, pa šta sada. I većina DF-ovaca prešla je u GS i biće tu još iznenađenja u mjesecu maju, kada liste izlaze.
Kad je trebalo oskigurati pobjedu SDA u Jablanici, tad su se uspjeli skuckati.
Tad su bili jos relevantni. U jablanici i konjicu ne postoje vise. U hnk su kao sbih, duhovi.
drug_profi

#32527 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

GandalfSivi wrote:Dobro im je Niksic odgovorio, hajmo sjesti i dogovoriti se u slijedecih deset dana. Zajebi izjave u medijima, zajebi demagogiju, zajebi potencijalni deveti maj, nego hajmo sjesti i odraditi odmah. Normalno da nece biti gasenja stranaka, niti ujedinjena, ali hajde napravite zajednicku strategiju, zajednicke liste, usaglasite nastupe i udarajte na svim frontovima.

Nije to toliko tesko...
Upravo tako. U moru novih stranaka nusprodukata SDA, previse je ljevicu razdvojiti i na 2 a ne na 4 liste.
Prilika da se formira vlast bez SDA.
Nažalost ne vidim kako bi se HDZ isključio i da li bi to uopšte bilo produktivno.
Nebitno.
Makar da se u nekim kantonima hobotnici podrezu krakovi. I samo tjerati tuzilastvo da vadi predmete iz ladica... samo tako.
I pravi ceste, rijesi borce sa nekim smislenim zakonom, i dobices i drugi mandat.
Novak20

#32528 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Kao da mu je D.Č. platio da radi ovaj cirkus. :D

http://ba.n1info.com/a249517/Vijesti/Vi ... ovica.html

Na vanrednoj pres-konferenciji SDP-a, lider te partije Nermin Nikšić pozvao je lidera DF-a Željka Komšića da povuče, kako je kazao, jednostranu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. U izjavi za N1, Komšić je kazao da to ne može da uradi.

"Ja to ne mogu da uradim zbog Dragana Čovića! Nadam se da su u SDP-u svjesni toga!?", kazao je Komšić za N1.

"U duhu uspostavljanja poptunog povjerenja i jačanja odnosa između svih stranaka građanskog bloka, pozivamo Željka Komšića da povuče jednostranu kandidatutu za Predsjedništvo BiH kako bi se unutar bloka mogla otvoriti rasprava o procesu izbora zajedničkog kandidata za poziciju člana Predsjedništva BiH", navodi se u jednom od zaključaka SDP-a
zbiljovski

#32529 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zbiljovski »

Željko Komšić na aparatima, odjeba ga Neko trenerka :lol: :lol:
criticos

#32530 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by criticos »

Tek će se ukazati svima koliko je ustvari Željko Komšić zlo za neko zajedničko djelovanje. Njega samo interesira fotelja i osobni finansijski interes i to po cijenu da se sve sruši.
megaman4

#32531 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by megaman4 »

criticos wrote:Tek će se ukazati svima koliko je ustvari Željko Komšić zlo za neko zajedničko djelovanje. Njega samo interesira fotelja i osobni finansijski interes i to po cijenu da se sve sruši.
Davno sam rekao da je Komsic najveci kocnicar za ujedinjenje ljevice. Obicni je foteljas koji za 8 godina rada u predsjednistvu nije ama bas nista napravio, osim sto je nervirao HDZ i Covica ali na stetu Bosnjaka.

Sto ga prije odjebu svi lideri ljevice, lakse ce se doci do ujedinjenja iste.
drug_profi

#32532 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Mislim da je Zeljko izgubio kompas i da je vrijeme da smanji ribu. Parlament Federacije - to je njegov plafon.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#32533 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/psovke- ... /180319091

Image
ovo mi liči u maniru, kada sam ti ja valjala niko nije, a kifla na fazon, haj odjebi čovječe. :lol: :lol:

bibija kerla zastupa interes dfa u kantonu sarajevo. pa i boss ima ozbiljnije zastupnike.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#32534 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

"Ja to ne mogu da uradim zbog Dragana Čovića! Nadam se da su u SDP-u svjesni toga!?", kazao je Komšić.
ovaj Smućko živi u oblacima definitivno :-)
Zlatna StafiloKoka

#32535 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Zlatna StafiloKoka »

DF je svojim spinovanjem oko "odgovora SDP-u" sasvim zatrpao priču da su danas na Skupštini KS, ponovo, i to po direktivi samog ŽK, prodali zajednički stav opozicije. Naime Kerla je podržala SDA, SBB, BPS... Nakon prelijetanja oko izbora Skake, sarajevski DF još jednom pokazuje da nemaju obraza, čim prozivaju nekog da je protiv ujedinjenja, a oni ne mogu ni obični stav da usaglase sa SDP-om i NS. Mislim da je to bio i konačni okidač za današnji Nikšićev press, jer realno kako vjerovati DF-u, kad ne znaš kako će danas-sutra dići ruku i ne solidarišu se u stavovima.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zastupn ... /180319097

Šef Kluba SDA u Skupštini KS Mirza Čelik naglasio je kako SDA i dalje ima većinu te će nastaviti raditi kao i dosad. On se osvrnuo na današnje navode kako je on kontaktirao zastupnicu Bibiju Kerlu kazavši kako nije on nju zvao, nego je ona njega pitala "ko šalje automobile".

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-je-u ... /180319096

Za smjenu su glasali zastupnici SDA, SBB-a i pojedini nezavisni kandidati i to Ana Babić, Nermin Bjelak, Mirza Čelik, Eldar Čomor, Sabahudin Delalić, Amar Dovadžija, Selma Filipović, Hamed Aljović, Semir Halilović, Bibija Kerla, Muhamed Kozadra, Rasim Lakota, Zvonko Marić, Amor Mašović, Safet Mešanović, Fahrudin Pecikoza, Haris Pleho, Fikret Prevljak, Dževad Radžo i Rasim Smajić.

http://ba.n1info.com/a249495/Vijesti/Vi ... -mnom.html

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Bibija Kerla danas je u svom izlaganju kazala da joj je premijer Elmedin Konaković slao poruke, čiji je sadržaj pročitala, a kojima je aktuelni premijer KS otpužio Kerlu da je uzela novac od SDA da podrži Konakovićevu smjenu.

Konaković je kazao da je pred svjedocima Kerla optužila Plehu da je uzeo pare, a zatim se nastavio obraćati zastupnici DF-a Bibiji Kerli:

"Vi glasate jer ste dobili nalog, tako ste mi napisali, od vaše političke stranke jer vam je supruga predsjednika bila zaposlena u Turističkoj zajednici. Dajte da malo ljudima damo informacija. Nemojte se tako igrati sa mnom. Da sam ja premijer koji radi kao što vi radite, znate kada bi me smijenili - nikada u životu", poručio je Konako

Užas!
sinuhe

#32536 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

Zeljka su iz relativne anonimnosti katapultirali u visoku politiku i za ocekivati je da on trazi mjesto koje mu, onako kako je on umislio, pripada.
Iz maticne partije bi mu morali osigurati casno povlacenje.
Ci-Nick

#32537 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ci-Nick »

Željko Komšić ,. da ne upotrijebim koju težu riječ, je tanak u svakom pogledu,..čovjek bez inteligencije, bez političke mudrusti, bez ikakve vizije.
Ne znam da li zna poredati šahovske figure, ali šaha ne zna igrati,.. garant.
Poslije glupe ideje da se kandiduje za člana predsjedništva ova sa odricanjem stranaka od naziva i identiteta je još veći biser.
Ci-Nick

#32538 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ci-Nick »

sinuhe wrote:Zeljka su iz relativne anonimnosti katapultirali u visoku politiku i za ocekivati je da on trazi mjesto koje mu, onako kako je on umislio, pripada.
Iz maticne partije bi mu morali osigurati casno povlacenje.
Dali dječaku igračku, njemu se osladilo i sad ne samo da ne vraća tu igračku nego bi i sve ostale igračke samo za sebe.
putokaz1

#32539 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

DF
Insan koji je umro ali nijeupisan u MKU
512MB

#32540 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Neznam, izmedju Komsica i onog zadriglog i pregojenog analfabetu Niksica bi uvjek birao Komsica. Velika je sramota da predsjednik jedne od vecih stranaka u BiH nezna dvije recenice sastavit kako valja...
MuaDib

#32541 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Da su DF i kad već moramo govoriti Željko Komšić irelevantan faktor na političkoj sceni, niko se njima ne bi zamarao.
Ovolika galama ima samo jedan cilj, a to je da iznošenjem poluistina i rekla-kazala analiza SDP koliko toliko poljulja trenutnu podršku DF-u, dok na terenu agituju članove DF da pređu kod njih.
putokaz1

#32542 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Koliko DF ima zastupnika u KS
0
od juče 0
Jedni u SDA
Drugi u ASDA
treći u NZBLOK
Četvrti u NS
peti u SDP
šesti ko će ti znati
Sedmi ko više plati
dječak sa šibicama

#32543 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dječak sa šibicama »

Ne treba SDP diskreditovati DF, oni to uspjesno i sami sebi rade.

Komsic bi trebao zamoliti SDP da ga prime natrag, pognute glave, a ne postavljati neke ultimatume i zahtjeve, cuj da se ukine SDP. Lik kojeg je valjda dvije trecine njegovih ljudi, napustila cim su usli u neki parlament, makar u savjet mjesne zajednice. Jaka stranka.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#32544 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

MuaDib wrote:Da su DF i kad već moramo govoriti Željko Komšić irelevantan faktor na političkoj sceni, niko se njima ne bi zamarao.
Ovolika galama ima samo jedan cilj, a to je da iznošenjem poluistina i rekla-kazala analiza SDP koliko toliko poljulja trenutnu podršku DF-u, dok na terenu agituju članove DF da pređu kod njih.
na stranu sve, meni je ipak najzanimljivije kako je priglupi i neuki, politćki abortu željko komšić, pencilin intelektualcu i političkom magu zlatku lagumdžiji... :lol: :lol:

kao što sam već ranije rekao, ostat će upamćeno da su prvi konkretniji potez o ujedinjenju ljevice povukao željko komšić i njegova stranka, a da se iz svega iskristaliralo da je ovaj sdp pod potpunom kontrolom zlatka lagumdžije...
rahmanjin

#32545 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rahmanjin »

MuaDib wrote:Da su DF i kad već moramo govoriti Željko Komšić irelevantan faktor na političkoj sceni, niko se njima ne bi zamarao.
Pa i nije bilo u posljednje vrijeme nekih prelazaka iz DF-a u SDP, barem ne da javnost zna
putokaz1

#32546 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

zar nije prešao Denis Izazov Čelendžer
Alighieri

#32547 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alighieri »

Jašta nego je prešao i to predsjednik omladine u Sarajevo negdje.

Oni su mrtva stranka, stotinu puta već napisano ovdje. Pokušava isplakati i na emocije dobiti treći mandat, da po treći put ništa ne uradi.
malakh

#32548 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Alighieri wrote:Jašta nego je prešao i to predsjednik omladine u Sarajevo negdje.

Oni su mrtva stranka, stotinu puta već napisano ovdje. Pokušava isplakati i na emocije dobiti treći mandat, da po treći put ništa ne uradi.
izvini druže, ali samo jedno pitanje. ako kažeš da je df mrtva stranka, onda mi reci čemu ovolika konfuzija oko njih i komšića? zašto se npr. ne diže hampa oko stranke za bih, lijanovića, bpsa, bossa?

ne može biti mrtva stranka kada postoji enormno velika mogužnost da predsjednik te stranke bude predsjednik države. daleko bilo da ih branim, ali sam i više nego realan i postoji velika mogućnost da df bude stranka sa devet života.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#32549 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

malakh wrote:kao što sam već ranije rekao, ostat će upamćeno da su prvi konkretniji potez o ujedinjenju ljevice povukao željko komšić i njegova stranka, a da se iz svega iskristaliralo da je ovaj sdp pod potpunom kontrolom zlatka lagumdžije...
koje teorije zavjere jbt... :D

onakav egomanijak sebi da dozvoli da nečim iz sjene upravlja :D
saale

#32550 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by saale »

Chmoljo wrote:
malakh wrote:kao što sam već ranije rekao, ostat će upamćeno da su prvi konkretniji potez o ujedinjenju ljevice povukao željko komšić i njegova stranka, a da se iz svega iskristaliralo da je ovaj sdp pod potpunom kontrolom zlatka lagumdžije...
koje teorije zavjere jbt... :D

onakav egomanijak sebi da dozvoli da nečim iz sjene upravlja :D

Komšić, politicar koji spaja :lol:
Post Reply