Sirija

Locked
serpico35

#32501 Re: Sirija

Post by serpico35 »

ebem ti internet i ko ga izmisli,pa ovakvi kao saxxxxmoze pisati sta hoce.
budza

#32502 Re: Sirija

Post by budza »

walter kurtz wrote:Jebem ti propagande ko da im Goebbels osobno pise materijal presmijesno :shock: kad toliko mrzi civile zašto ih nije odmah počeo ubijati kad je došao na vlast nego je čekao koliko desetak godina ne znam ni sam

ocito da jako lose poznajes genezu zlocina u siriji.
tamo nikada nisu sirijci prestali biti ubijani... do 2011. tiho su ubijani.
Maystor

#32503 Re: Sirija

Post by Maystor »

proteroristička reportaža direktno iz kvazidržave koja ih finansira

http://www.aljazeera.com/news/middleeas ... 37530.html
solar7

#32504 Re: Sirija

Post by solar7 »

serpico35 wrote:
Avetinho wrote:
serpico35 wrote:kad vidim pojedine postove i razmisljanja, zakljucujem da je bosna kao drzava u k.... sa takvim narodom.

nego par likova sa ove teme traba prijaviti sipi i osi. nek ih malo uprate. a i moderatora bih pitao zasto ovo ne sankcionise. otvoreno podrzavanje teroristicke organizacije.
Imas li ideju koga treba prijaviti? Sto ih ti sam ne prijavis? Bices glavni na forumu.

mozda sam i uradio svoju gradjansku duznost.
Vala i neka si jer asad i sve sitsko-hezbulahske milicije Jesu govna i ne treba podrzavati ljude koji vrse teror
Challenger__

#32505 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Što su se isprani mozgovi nadovezali Sirije. Eno vam Bahreina, Katara i Saudije, brinite malo o njima.

____

Dok je u fokusu Zor, ISIL-ubleha svakodnevno ima velike gubitke u Kobaniju, 81. dan agresije.
zrakomlat

#32506 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Avetinho wrote:
dragma wrote: {...}
Više sreće drugi put :thumbup:
Tacno, dragma. @Zrakomlat je falsifikovao post, a ne ti. Izvinjavam se. Ti si samo herojski postavio sliku klanja, svaka cast.
Zrakomlat je samo skratio jedan veliki post da se jasnije vidi jedan sa skraćenim pantalama kako skraćuje drugog za glavu.
Maystor

#32507 Re: Sirija

Post by Maystor »

Cionisti su prezadovoljni učinkom sluga iz Jordana. Stiže nagrada

http://www.avaz.ba/clanak/150794/obama- ... ci-jordanu
budza

#32508 Re: Sirija

Post by budza »

animals wrote:Znaci ja kad vidim brata katolika u Mexiku kako ubija zbog droge, trebam ga podrzavati..
ili brata u Caracasu..svima gospin kip visi iznad glave, ali su monstruozni zlocinci..
i treba me boliti njihova rana..
nisi ti sav, zivota mi..
ah, mozda si kordica i tutu podrzavao ili ih jos podrzavas, pa mu na isto, i gore izadje?!
Challenger__

#32509 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Koliki su gubici ISIL-a u Kobaniju najbolje govori ovaj pro-ISIL komentar:

Image
animals

#32510 Re: Sirija

Post by animals »

budza wrote:
animals wrote:Znaci ja kad vidim brata katolika u Mexiku kako ubija zbog droge, trebam ga podrzavati..
ili brata u Caracasu..svima gospin kip visi iznad glave, ali su monstruozni zlocinci..
nisi ti sav, zivota mi..
ah, mozda si kordica i tutu podrzavao ili ih jos podrzavas, pa mu na isto, i gore izadje?!
Nisam nikad nikoga podrzavao..nemam idole..
mozda bi podrzao Josipa Pejakovica..nisam znao da je tako pametan coik..
Challenger__

#32511 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- gubici ISIL-a u i oko Kobanija u posljednjih mjesec dana:

Image
budza

#32512 Re: Sirija

Post by budza »

animals wrote:
budza wrote:
nisi ti sav, zivota mi..
Nisam nikad nikoga podrzavao..nemam idole..
mozda bi podrzao Josipa Pejakovica..nisam znao da je tako pametan coik..

ne zameri. nisam imao lose namere.
Challenger__

#32513 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Pazi ovo!

Da li ste čuli za izraelske, "arapsko-beduinske" formacije?

VIDEO

Arapi u IDF-u. Šta mislite da li ratuju protiv Sirije, pod ovim ovim ili onim nazivom u ovim ili onim vojnim formacijama? Naravno da ratuju. Ne samo da ratuju, nego su angažovani u propagiranju "revolucionarnog" pogleda na rat u Siriji.
Challenger__

#32514 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ovaj izraelski oficir prefektno govori arapski, kao nemali broj stanovnika Izraela. Često se postavlja pitanje "zašto pripadnici ISIL-a pokrivaju lice"? Pa, možda baš zato da oni koji pripadaju IDF-u i "Beduinskim formacijama" ne otkriju svoj identitet...

"Arapsko proljeće". "Revolucija".

:lol: :lol: :lol:
Challenger__

#32515 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Možda je i naš Sa'vox iz "beduinske formacije".

:lol:
sarajevoxxxx

#32516 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Snage IS-a zauzele nekoliko tačaka na brdu iznad Deir Ez-Zora na kojem se nalazi režimski raketni bataljon, i jedinice Republikanske garde.
sarajevoxxxx

#32517 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Navodno IS je zauzeo cijelo brdo iznad grada, snage režima formiraju linije unutar kvartova koji se još uvijek nalaze pod njihovom kontrolom.
Novak20

#32518 Re: Sirija

Post by Novak20 »

Brko u zarobljenom tenku u Deir Ezzoru. Nema povlačenja pa šta bude.

Image

Direktan pogodak u Tenk ISIS-ovaca u Deir Ezzoru.
http://www.liveleak.com/view?i=500_1417792202

Assadov intervju Paris Matchu- II dio.

Bashar al-Assad: Pa, je li ISIS stvorila Amerika ili Sirija?

Francuski magazin Paris Match je u jučerašnjem broju objavio drugi dio intervjua sa sirijskim predsjednikom Assadom u kojem on ističe da pobjeda nad ISIS-om nije moguća zračnim napadima koalicije i bez prisustva kopnenih snaga u borbama.

"Koalicione snage već dva mjeseca izvode zračne napade na ISIS, ali bez rezultata. Da su uspješni to bi nama bilo od koristi. Međutim, mi na terenu ratujemo protiv ISIS-a i na njihova uporišta izvodimo mnogo više zračnih udara od koalicionih snaga. U protekla dva mjeseca koalicionih napada nismo osjetili nikakvu promjenu snaga na terenu. Pitam se samo o kakvoj koordinaciji govore", kazao je Assad.

Assad: Abu Bakr al-Baghdadi je bio u američkom zatvoru, a ne u sirijskom

Negirajući sve smiješne navode da vlada u Damasku koristi ISIS kako bi oslabili "opoziciju", Assad je kazao da u Siriji nema režima, već država i da je važno da se koriste precizni termini.

"Recimo da smo podržali ISIS i pozvali ih da dođu i napadnu našu vojsku, aerodrome, gradove, sela... Pa zar tu ima imalo logike? Govori se da nam je cilj podijeliti opoziciju, ali mi nemamo potrebu za takvim nečim. Zapad sada govori o opoziciji o kojoj mašta. Obama je to i sam izjavio. ISIS je nastao 2006. godine u Iraku. SAD su okupirale Irak, a ne Siriju. Abu Bakr al-Baghdadi bio je u američkom, a ne u sirijskom zatvoru. Pa je li ISIS stvorila Amerika ili Sirija?", kazao je sirijski predsjednik Assad.

Definirajući terorizam kao ideologiju koja prelazi sve granice, Assad je kazao da se tu ne radi o organizaciji ili nekoj strukturi.

"Prije 20 godina terorizam se širio iz Saudijske Arabije i drugih zaljevskih zemalja, ali sada najviše dolazi iz Evrope, posebno iz Francuske. Najveći broj terorista koji su iz Evrope došli u Siriju su iz Francuske", istakao je Assad.

"UN-ovi podaci o stradanjima u Siriji su preuveličani"

Kritikujući Ujedinjene nacije da objavljuju preuveličane cifre o stradanju ljudi u ratu u Siriji, Assad je kazao da se moraju provjeriti izvori koji šire te netačne informacije.

"Brojke o poginulima u Siriji koje vidimo u medijima su netačne. Prikazuju se snimci devastiranih objekata, to je tačno. Nisu to snimci sa satelita, oni su stvarni sa terena. Kada teroristi uđu u neko mjesto i zauzmu ga, vojska mora da brani to mjesto. Dolazi do sukoba i razaranja objekata i to je slijed događanja. Međutim, u najviše slučajeva iz takvih mjesta civili pobjegnu prije sukoba", kazao je Assad.

Ukazujući da "pobunjeničke" snage dobijaju veliku pomoć iz brojnih zemalja svijeta, Assad je kazao da je rat u Siriji s vojnog aspekta veoma težak i da niko ne može procijeniti kako i na koji način će on biti okončan.

"Nemoguće je da sirijska vojska bude prisutna na svakoj stopi zemlje. Zato teroristi i mogu da ulaze u Siriju preko nekontroliranih dijelova granice".

Assad također negira sve vijesti o upotrebi hemijskog oružja od strane sirijske vojske i dodaje da ga iznenađuju takve optužbe koje stižu iz SAD-a.

"U svakoj kući u Siriji možete naći klor i svako ga može zloupotrijebiti. Mi to ne radimo, jer imamo mnogo učinkovitija konvencionalna oružja", zaključio je Assad.
animals

#32519 Re: Sirija

Post by animals »

sarajevoxxxx wrote:Navodno IS je zauzeo cijelo brdo iznad grada, snage režima formiraju linije unutar kvartova koji se još uvijek nalaze pod njihovom kontrolom.
Hoces reci, copor ludaka, u napadu..
sarajevoxxxx

#32520 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Portali IS-a i zvanično objavili zauzimanje režimskog uporišta u samom krugu aerodroma.
sarajevoxxxx

#32521 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Raketni bataljon kao i samo brdo iznad Deir ez-Zora navodno u potpunosti zauzeto od strane vojnih formacija IS-a.
Challenger__

#32522 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Portali IS-a i zvanično objavili zauzimanje režimskog uporišta u samom krugu aerodroma.
Zna IDF šta radi... Ostaviti Siriju bez avijacije na sjeveru zemlje, posredno uvesti no-fly zone za SAA na sjeveru i tako pripremiti teren za podjelu zemlje. ISIL je samo njihovo sredstvo za realizaciju ciljeva, puko, slijepo oruđe.
Last edited by Challenger__ on 06/12/2014 00:49, edited 1 time in total.
zrakomlat

#32523 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

tamodaleko wrote:
Breaking -

The Syrian Arab Army's 104th Brigade has secured the mountains adjacent to the city of Deir_Ezzor - dozens of ISIS rats killed
:D
Avetinho

#32524 Re: Sirija

Post by Avetinho »

zrakomlat wrote:
Avetinho wrote:
dragma wrote: {...}
Više sreće drugi put :thumbup:
Tacno, dragma. @Zrakomlat je falsifikovao post, a ne ti. Izvinjavam se. Ti si samo herojski postavio sliku klanja, svaka cast.
Zrakomlat je samo skratio jedan veliki post da se jasnije vidi jedan sa skraćenim pantalama kako skraćuje drugog za glavu.
Zrakomlat je falsifikovao post. Cudi me da Cmoljo nije uletio. To je inace zabranjeno, krojiti tudje postove onako kako se tebi svidja.
zrakomlat

#32525 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Avetinho wrote: Zrakomlat je falsifikovao post. Cudi me da Cmoljo nije uletio. To je inace zabranjeno, krojiti tudje postove onako kako se tebi svidja.
Čudi i mene kako SIPA ne uleti.
Locked