Ne znam sta je tu lose, sto ostave auto u brzini. Ti djelujes k'o pocetnik, cim ti se desavaju te stvari,da ti auto skace .bach wrote:Nervira me kada mi neko od llađih žutokljunastih rođaka sjedne u auto i ostavi mi auto u prvoj brzini. Jarani, komšije, "hoće nešto da vide u autu". I ostave mi auto u prvoj brzini.
Onad ja žurim, okrenem ključ i auto skoči.
Nikako ne kontam ostavljanje ugašenog auta u prvoj brzini kad je Bog stvorio ručnu kočnicu...
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
romeomoraprezivjeti
#3251 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- madner
#3252 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na strmoj cesti moras osigurati auto putem rucne kocnice i prve brzine.
- supercali
#3253 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne mora biti prvamadner wrote:Na strmoj cesti moras osigurati auto putem rucne kocnice i prve brzine.
-
Yapi Yapo
#3254 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja kad sam tek počeo da vozim gasio sam ga u leru, sad uvijek u brzini.
- corsa
#3255 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja nikad u zivotu nisam gasio auto u leru, uvijek sam ga ostavljao u prvoj. Po meni je veci pocetnik taj koji ostavlja u leru i povlaci rucnu. Pa sta radis zimi? Mislim da ti se taj postupak bas ne isplati kad smrzne rucna.... 
- Optimist
#3256 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
romeomoraprezivjeti wrote:Ne znam sta je tu lose, sto ostave auto u brzini. Ti djelujes k'o pocetnik, cim ti se desavaju te stvari,da ti auto skace .bach wrote:Nervira me kada mi neko od llađih žutokljunastih rođaka sjedne u auto i ostavi mi auto u prvoj brzini. Jarani, komšije, "hoće nešto da vide u autu". I ostave mi auto u prvoj brzini.
Nikako ne kontam ostavljanje ugašenog auta u prvoj brzini kad je Bog stvorio ručnu kočnicu...
Plus sto svi instruktori uce kandidate da drze stisnuto kvacilo prilikom paljenja, bez obzira da li je auto izbaceno iz brzine ili ne, osiguranja radi. Izgleda da si ti propusio kljucne pocetne casove obuke.
- hopcup
#3257 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
hm, kako da ti kažem, al ti ovdje ispadaš žutokljunacbach wrote:Nervira me kada mi neko od mlađih žutokljunastih rođaka sjedne u auto i ostavi mi auto u prvoj brzini. Jarani, komšije, "hoće nešto da vide u autu". I ostave mi auto u prvoj brzini.
- seoBIH
#3258 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eto, nek si se upisao na temu i naučio nešto novobach wrote:Nervira me kada mi neko od mlađih žutokljunastih rođaka sjedne u auto i ostavi mi auto u prvoj brzini. Jarani, komšije, "hoće nešto da vide u autu". I ostave mi auto u prvoj brzini.
Šta da ti otkaže ručna? Šta će kočiti auto ? Joj kako bi tebi bilo lahko ukrasti auto
- hopcup
#3259 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
i ne samo to, nego kad parkirano auto ostaviš u brzini ono ima malo "lufta" u slučaju da te neko kucne prilikom parkiranja. kad ga zakucaš ručnom, on stoji kao ukopan i auto može petrpit veću štetu. dalje, ručna konstantno trpi napon sile, tj. stalno je pod opterećenjem. isto tako, zna smrznut nekad zimi, pa si jebo ježa... elem, milion razloga za ostavit auto u brzini uvijek, a nekad koristit i ručnu. ja nikad ne koristim samo ručnu.seoBIH wrote:Eto, nek si se upisao na temu i naučio nešto novobach wrote:Nervira me kada mi neko od mlađih žutokljunastih rođaka sjedne u auto i ostavi mi auto u prvoj brzini. Jarani, komšije, "hoće nešto da vide u autu". I ostave mi auto u prvoj brzini.
Nikako ne kontam ostavljanje ugašenog auta u prvoj brzini kad je Bog stvorio ručnu kočnicu...Uvijek se ostavlja u prvoj brzini, ponekad i u rikvercu.
Šta da ti otkaže ručna? Šta će kočiti auto ? Joj kako bi tebi bilo lahko ukrasti autoPrecvikaš dvije sajle od ručne, otpuste se kočnice i samo odguram auto.
-
condy
#3260 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jedne godine kad sam bio na moru, auto ljepo parkirao, na ravnom, u prvoj bez ručne kočnice. Jednu noć oluja, bura, sve lomi okolo, ne možeš vani nigdje izaci, jednostavno ne možeš hodati od jačine udara vjetra. Tad sam mislio da su toliko jaki udari vjetra da će pomjeriti auto jer nije podignuta ručna ali srećom nije, jer je bila ispred ravna podzida visine od dva metra preko koje je auto moglo sletit. Sledeći dan, sam vidio na svakom autu na parkingu, bez obzira gdje je parkirano, da je ručna podignuta do vrha 
-
vauvau
#3261 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
meni je od nekog perioda vozanja losih auta i starih auta u birvaktile ostalo da auto uvijek ali bas uvijek ostavim u brzini i rucnu barem 3 zuba.
nisam jednom vidio auto koji je "ispao" iz brzine
nisam jednom vidio auto koji je "ispao" iz brzine
- 033_NS
#3262 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bach wrote:Nervira me kada mi neko od mlađih žutokljunastih rođaka sjedne u auto i ostavi mi auto u prvoj brzini. Jarani, komšije, "hoće nešto da vide u autu". I ostave mi auto u prvoj brzini.
Ja citam i ne mogu da vjerujem.
Ko te je naucio da se auto pali bez pritiskanja kvacila?????
Stvarno mi nije jasno, ali stvarno.......
Jos ne mogu da vjerujem.....
-
Pirija
#3263 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
033_NS wrote:bach wrote:Nervira me kada mi neko od mlađih žutokljunastih rođaka sjedne u auto i ostavi mi auto u prvoj brzini. Jarani, komšije, "hoće nešto da vide u autu". I ostave mi auto u prvoj brzini.
Ja citam i ne mogu da vjerujem.
Ko te je naucio da se auto pali bez pritiskanja kvacila?????
Stvarno mi nije jasno, ali stvarno.......
Jos ne mogu da vjerujem.....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
auto SE pali BEZ pritiskanja kvacila
prije paljena pritisnes kvacilo i provjeris jel mjenjac ubrzini
inace uz brdu u prvoj a nizbrdo u rikverc vazda ostavljam
-
citroen xm
#3264 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Auto se uvijek pali sa pritisnutim kvačilom osim ako je automatik. 
-
Pirija
#3265 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
citroen xm wrote:Auto se uvijek pali sa pritisnutim kvačilom osim ako je automatik.
jadno tvoje kvacilo...
-
vauvau
#3266 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
po pojedini automobili kao sistem zastite ne mogu se upaliti ako nije kvacilo stisnuto
-
Pirija
#3267 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jel drzis tako i na semaforu mjenjac u brzini i kvacilo pritisnuto po 5 minuta ?
-
vauvau
#3268 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
hajde procitaj sta sam napisao
sta to trpi konkretno ako je kvacilo stisnuto kada se pali automobil?
potisna?
druk lezaj?
da nije zamajac
potisna?
druk lezaj?
da nije zamajac
-
Pirija
#3269 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
provijeri ulje u cilindruvauvau wrote:hajde procitaj sta sam napisao![]()
potisna?
druk lezaj?
da nije zamajac
-
citroen xm
#3270 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma pusti Piriju, lupa gluposti.
Last edited by citroen xm on 30/09/2014 12:20, edited 1 time in total.
-
vauvau
#3271 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
da pirija provjerim sajlu u panciru moze li tako 
- sema911s
#3272 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pirija,., ulje da provjerimo gdje se to gledaaa
po tvojoj logici vise skodi to paljenje dok je pritisnuto kvacilo nego prebacivanje dok se auto krece,. ili recimo prebacivanje na visokom broju obrtaja( kada je motor napregnut),.,
po tvojoj logici vise skodi to paljenje dok je pritisnuto kvacilo nego prebacivanje dok se auto krece,. ili recimo prebacivanje na visokom broju obrtaja( kada je motor napregnut),.,
-
Pirija
#3273 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
cuj logici... pa koja je logika da se drzi kvacilo ? koja je to razlika izmedju lera i pritisnutog kvacila u brzini ?
ne znam ko vas je ucio da drzite kvacilo pritisnuto....
ne znam ko vas je ucio da drzite kvacilo pritisnuto....
-
citroen xm
#3274 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ko je tebe učio da držiš auto parkirano u leru?
-
shandrprcSA
#3275 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pirija, Pirija...
hamo, pipa I ostala ekipa
hamo, pipa I ostala ekipa