Nema šanse, ne tjera niko nikog ni na šta, znam iz prve ruke. Nova Otoka praktično nema balkone uopće, nego stanovi imaju lođu - koja se pravo jednostavno ustakli obzirom da ostaje još samo jedna strana koja nije zatvorena.mario001 wrote:Svi se balkoni moraju ustakliti, po projektu moraju ali prevaranti to nisu napravili i koliko cujem da sada raju tjeraju da to sami rade??DoradO wrote:Mah da je odma rekao pa hajde, hoces neces, nego ovako kad covjek sve pripremi i skonta u glavi dodjes i onda seljackom politikom ti uzme jos 8 milja. Nema covjek vise vremena... godinu dana igubih trazeci stanHaris.ba wrote:I najvjerovatnije će prodati po 2100. Seljačka politika. U mom okruženju svi pričaju o tim stanovima. Lokacija im je ok, samo nek nije Stup ili Alipašino. Blizu tramvaj (iako je rahljav javni prevoz). A i ima logika mase. Čim svi pričaju, mora da valja.
Nije baš i neki izbor novogradnje u Sarajevu.
Uniprometova zgrada udaljena 50ak metara im se ne sviđa. Kažu skuplja, ne sviđa im se što ne mogu ustaklit balkon kako oni vole.
Ne vjerujem da ce u novoj otoci moci dirati balkone...
Nema tehnickog prijema zgrade dok se ne zavrsi po projektu, lopovcine
Novogradnja u Sarajevu?
-
kB27
#3251 Re: Novogradnja u Sarajevu?
-
kB27
#3252 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Seljačka posla.. ja mislim da te lažu, navlače na 2100. Danijel nije neki tamo 'momčić koji dočekuje potencijalne kupce' nego je očito jedan od glavnih zaduženih za prodaju. Njegov kontakt je izložen na novaotoka.ba. Ne znam, fakat su bezobrazni.DoradO wrote: Ma nisam bio tu, otisla supruga jer smo sve bili dog i on rekao cim dobiju dozvole da ce zvati da se potpise predugovor... kad ona zove i kaze promijenili cijenuMislim odma mi je bilo bezveze taj dogovor jer je lik koji je rekao i obecao cijenu neinformisan totalno ili se bar pravi da je tako... mora covjek iz njega izvlacit klijestima informacije i pola stvrai kao sto su npr. izmjene u stanu je dao pogresne info u odnosu na ovaj ugovor. Ponasanje kao da se prodaje stand na pijaci
Edit: Danijel se decko zove sa kojim sam od pocetka u dogovoru
-
mario001
#3253 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Moraju biti ustakljeni kao sto je ona zgrada od Unigradnje, nejasno je zasto to nisu do sada uradili.Nema šanse, ne tjera niko nikog ni na šta, znam iz prve ruke. Nova Otoka praktično nema balkone uopće, nego stanovi imaju lođu - koja se pravo jednostavno ustakli obzirom da ostaje još samo jedna strana koja nije zatvorena.
Ljudi su vec uselili, a tehnicki prijem nije zavrsen.
-
imim
#3254 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nema šanse, ne tjera niko nikog ni na šta, znam iz prve ruke. Nova Otoka praktično nema balkone uopće, nego stanovi imaju lođu - koja se pravo jednostavno ustakli obzirom da ostaje još samo jedna strana koja nije zatvorena.
I ko sad to ustakljuje? Tibra ili kupci stanova?
-
mario001
#3255 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Trebala bi Tibra da to radi, ako rade kupci to je velika prevaraimim wrote:Nema šanse, ne tjera niko nikog ni na šta, znam iz prve ruke. Nova Otoka praktično nema balkone uopće, nego stanovi imaju lođu - koja se pravo jednostavno ustakli obzirom da ostaje još samo jedna strana koja nije zatvorena.
I ko sad to ustakljuje? Tibra ili kupci stanova?
- Thorgerson
#3256 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Prvi put cujem da je investitor obavezan da nekome ustakli lođu. Mozes li pojasniti zasto? Jesu li bili naveli u karakteristikama stanova da su lodje ustakljene - pa to kupci platili. Nije mi to najjasnije.
Ako nisu, zasto bi onda oni bilo kome ustakljivali lodju. To je isto da kazes da su obavezni postaviti svima vanjske roletne.
Mada i bolje je da to tibra ustakli, nego da bagra radi kako ona hoce. Ko hoce da ustakli, izvoli imas ovu opciju i gotovo. Jok, onaj stavi aluminijsku stolariju smedju, onaj tri krila bijelih prozora, onaj one klizece itd. I onda od nove zgrade naprave ruglo.
Ako nisu, zasto bi onda oni bilo kome ustakljivali lodju. To je isto da kazes da su obavezni postaviti svima vanjske roletne.
Mada i bolje je da to tibra ustakli, nego da bagra radi kako ona hoce. Ko hoce da ustakli, izvoli imas ovu opciju i gotovo. Jok, onaj stavi aluminijsku stolariju smedju, onaj tri krila bijelih prozora, onaj one klizece itd. I onda od nove zgrade naprave ruglo.
-
imim
#3257 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Po meni je to dužnost investitora, ako je to uslov za tehnički prijem zgrade. Ne možeš očekivati od kupca da radi nešto na vanjskom izgledu da bi tebi zgrada bila tehnički primljena. Uostalom, možda ja kao kupac neću da imam ustakljen balkon ili lođu.
Ako nisu naveli to u ugovoru, onda je to prevara. Jer možda neko ne bi ni kupio stan kad vidi da je balkon ustaljen.
Ako nisu naveli to u ugovoru, onda je to prevara. Jer možda neko ne bi ni kupio stan kad vidi da je balkon ustaljen.
- Haris.ba
#3258 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Po projektu su napravljenje lođe. Nije planiran prozor. A mislim da koči tehnički iz drugih razloga.
Većina naroda će ustakliti lođe jer klimatski i položajno odgovara više nego imati otvorenu lođu.
Uniprometova susjedna zgrada je napravila odličan potez. Svi balkoni su ustakljeni onim tankim staklima.
Nije Tibrina prevara, već samo ušteda. Mada, onda bi bila i drugačija cijena. Zgrade udaljene 50 metara imaju različitu cijenu u stotinama KM. Nije bez razloga.
P.S.
Ako baš ne mora biti novogradnja, ima odlična ona zgrada u Paromlinskoj na L izgrađena 2010. godine.
Većina naroda će ustakliti lođe jer klimatski i položajno odgovara više nego imati otvorenu lođu.
Uniprometova susjedna zgrada je napravila odličan potez. Svi balkoni su ustakljeni onim tankim staklima.
Nije Tibrina prevara, već samo ušteda. Mada, onda bi bila i drugačija cijena. Zgrade udaljene 50 metara imaju različitu cijenu u stotinama KM. Nije bez razloga.
P.S.
Ako baš ne mora biti novogradnja, ima odlična ona zgrada u Paromlinskoj na L izgrađena 2010. godine.
Last edited by Haris.ba on 02/08/2016 09:48, edited 2 times in total.
-
mario001
#3259 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Koliko sam shvatio po projektu na osnovu kojeg su dobili dozvole bili su obavezni da sve ustakle i da to izgleda isto, da se ne bi desavalo da svako radi na svoj nacin, da se ne pravi ruglo.Thorgerson wrote:Prvi put cujem da je investitor obavezan da nekome ustakli lođu. Mozes li pojasniti zasto? Jesu li bili naveli u karakteristikama stanova da su lodje ustakljene - pa to kupci platili. Nije mi to najjasnije.
Nejasno je zasto to oni nisu uradili ali zapelo je kod tehnickog prijema, opcina nece da potpise dok se ne uradi sve kako je navedeno u projektu.
Mozda ja nisam to najbolje shvatio ali tako mi je receno..
-
imim
#3260 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Sve je to ok, nego mene interesuje jel sad ljudi moraju to ustakliti? Htjeli ne htjeli. Jer vidim da su stanovi (većina) već useljeni. Da li sad ti ljudi su obavezni dodatno plaćati ustakljenje?Haris.ba wrote:Po projektu su napravljenje lođe. Nije planiran prozor.
-
imim
#3261 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Može li se gdje vidjeti taj projekat?mario001 wrote:Koliko sam shvatio po projektu na osnovu kojeg su dobili dozvole bili su obavezni da sve ustakle i da to izgleda isto, da se ne bi desavalo da svako radi na svoj nacin, da se ne pravi ruglo.Thorgerson wrote:Prvi put cujem da je investitor obavezan da nekome ustakli lođu. Mozes li pojasniti zasto? Jesu li bili naveli u karakteristikama stanova da su lodje ustakljene - pa to kupci platili. Nije mi to najjasnije.
Nejasno je zasto to oni nisu uradili ali zapelo je kod tehnickog prijema, opcina nece da potpise dok se ne uradi sve kako je navedeno u projektu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3262 Re: Novogradnja u Sarajevu?
mogu misliti osjećaj kad uđeš u svoj stan koji si kupio svojim parama/radom

- pepeljara
#3263 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Black swan wrote:mogu misliti osjećaj kad uđeš u svoj stan koji si kupio svojim parama/radom
![]()
![]()
![]()
dobar
-
Nepass
#3264 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Meni na startu rekli 2150 ali moglo bi nekako 2100. Ispod te cijene nema sanse da idu. Bio mozda prije 4-5 sedmica.kB27 wrote:Seljačka posla.. ja mislim da te lažu, navlače na 2100. Danijel nije neki tamo 'momčić koji dočekuje potencijalne kupce' nego je očito jedan od glavnih zaduženih za prodaju. Njegov kontakt je izložen na novaotoka.ba. Ne znam, fakat su bezobrazni.DoradO wrote: Ma nisam bio tu, otisla supruga jer smo sve bili dog i on rekao cim dobiju dozvole da ce zvati da se potpise predugovor... kad ona zove i kaze promijenili cijenuMislim odma mi je bilo bezveze taj dogovor jer je lik koji je rekao i obecao cijenu neinformisan totalno ili se bar pravi da je tako... mora covjek iz njega izvlacit klijestima informacije i pola stvrai kao sto su npr. izmjene u stanu je dao pogresne info u odnosu na ovaj ugovor. Ponasanje kao da se prodaje stand na pijaci
Edit: Danijel se decko zove sa kojim sam od pocetka u dogovoru
Ja sam ih prekrizio. Vide da mogu pa digli cijenu
-
Nepass
#3265 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ljudi vec uselili ko sisa opstinumario001 wrote:Koliko sam shvatio po projektu na osnovu kojeg su dobili dozvole bili su obavezni da sve ustakle i da to izgleda isto, da se ne bi desavalo da svako radi na svoj nacin, da se ne pravi ruglo.Thorgerson wrote:Prvi put cujem da je investitor obavezan da nekome ustakli lođu. Mozes li pojasniti zasto? Jesu li bili naveli u karakteristikama stanova da su lodje ustakljene - pa to kupci platili. Nije mi to najjasnije.
-
Nepass
#3266 Re: Novogradnja u Sarajevu?
A jos bolji osjecaj je kad znas da si ustvari dva kupio sa ratom koju banci moras vratitiBlack swan wrote:mogu misliti osjećaj kad uđeš u svoj stan koji si kupio svojim parama/radom
![]()
![]()
![]()
-
Innovation
#3267 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Bez upotrebne dozvole uknjizit ce, ali malo.....Nepass wrote:Ljudi vec uselili ko sisa opstinu
Last edited by Innovation on 02/08/2016 11:11, edited 1 time in total.
-
mario001
#3268 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Po nekoj logici to bi morao uraditi investitor, kao sto je uradila Unigradnjaimim wrote:Sve je to ok, nego mene interesuje jel sad ljudi moraju to ustakliti? Htjeli ne htjeli. Jer vidim da su stanovi (većina) već useljeni. Da li sad ti ljudi su obavezni dodatno plaćati ustakljenje?Haris.ba wrote:Po projektu su napravljenje lođe. Nije planiran prozor.
-
mario001
#3269 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nema struje, nema vode, bez tehnickog prijema nema vlasnistvaInnovation wrote:Bez upotrebne dozvole uknjzit ce, ali malo.....Nepass wrote:Ljudi vec uselili ko sisa opstinu
-
Nepass
#3270 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Znam, ali ljudi traze da usele valja dati kiriju i ratu za novi stan, ovako bar kirija otpada.mario001 wrote:Nema struje, nema vode, bez tehnickog prijema nema vlasnistvaInnovation wrote:Bez upotrebne dozvole uknjzit ce, ali malo.....Nepass wrote:Ljudi vec uselili ko sisa opstinu
Lamela d nije jos prosla taj tehnicki prijem. Bar nije prije mjesec.
-
mario001
#3271 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nece ni dobiti dok ne ustakle balkone, ja ne kontam sta su oni mislili, da ce neko progledati kroz prste
- Truba
#3272 Re: Novogradnja u Sarajevu?
baš sam bio dole napisao pa izbrisao da se ne javljaju ljudi sa pričom o kreditimaNepass wrote:A jos bolji osjecaj je kad znas da si ustvari dva kupio sa ratom koju banci moras vratitiBlack swan wrote:mogu misliti osjećaj kad uđeš u svoj stan koji si kupio svojim parama/radom
![]()
![]()
![]()
i tako dalje pogotovo ne iz stanova koje su dobili
i tako dalje da se ne ponavljamo prežvakali smo tu priču
ja sam samo govorio o osjećaju ulaska u stan znajući da je tvoj
a tu niko nije umro, niko se nije ubio u ratu, niko nije orgijao nije živjela psiho osoba i tako dalje
- Rockefeller
#3273 Re: Novogradnja u Sarajevu?
A kol'ka je kamata kada se kupuje stanBlack swan wrote:baš sam bio dole napisao pa izbrisao da se ne javljaju ljudi sa pričom o kreditimaNepass wrote:A jos bolji osjecaj je kad znas da si ustvari dva kupio sa ratom koju banci moras vratitiBlack swan wrote:mogu misliti osjećaj kad uđeš u svoj stan koji si kupio svojim parama/radom
![]()
![]()
![]()
i tako dalje pogotovo ne iz stanova koje su dobili
i tako dalje da se ne ponavljamo prežvakali smo tu priču
ja sam samo govorio o osjećaju ulaska u stan znajući da je tvoj
a tu niko nije umro, niko se nije ubio u ratu, niko nije orgijao nije živjela psiho osoba i tako dalje
- zakasnila
#3274 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Sto se tice cijene u novoj otoci, oni ce reci da je 2150 KM, na vama je da trazite popust! Neki stanovi, moze se vidjeti i na netu imaju balkon, a neki lođe, nisu ustakljene, a nece ni biti i naredne dvije godine kupci ne mogu ustakliti balkone.
Ovdje je bila polemika oko onih 1,20 KM/m2 za odrzavanje i ostalo, to nepostoji, znaci agent je mislio na to kolike otprilike mozete ocekivati troskove rezija. Znaci rezije se placaju kao i u ostatku grada.
Ovdje je bila polemika oko onih 1,20 KM/m2 za odrzavanje i ostalo, to nepostoji, znaci agent je mislio na to kolike otprilike mozete ocekivati troskove rezija. Znaci rezije se placaju kao i u ostatku grada.
- Truba
#3275 Re: Novogradnja u Sarajevu?
kad bih imao keša kupio bih na malti onu novu zgradu... kad bih baš imao keša kupio bih negdje u titovoj
i dovršio kuću u istočnom i živio na dva mjesta
vikendom na selo radnim danima na beton
lokacija na otoci je super... i kad se tamo pređe pored bazena i dzamije biće to super naselje
međutim svi kude gras... a cijene stanova uz grasove instalacije pofino veće nego one podalje... zapravo se i ne prave podalje jel tako?
to mi je čudna misterija
i dovršio kuću u istočnom i živio na dva mjesta
lokacija na otoci je super... i kad se tamo pređe pored bazena i dzamije biće to super naselje
međutim svi kude gras... a cijene stanova uz grasove instalacije pofino veće nego one podalje... zapravo se i ne prave podalje jel tako?
to mi je čudna misterija