SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Jara

#3251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Jara »

alica.k wrote:
Jara wrote:Tek sad vidim da su mu objavili ime... :-)

@quasar, saučesniče jedan, oho ti se oho! :D
ime
adresu
sliku
i oznacili ga pedofilom.
Bljak, fuj!
Gledam onaj video...Odgovarajući naslov bi bio " Novinar napao komšiju..." Kod nas sve naopako...
amrica

#3252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

pascal wrote:
voljela bih objasnjenje od vas,...
Gray wrote:
pascal wrote: usudjujem se tvrditi da ga uzbudjuju pogledi... pa i djeciji...meni dovoljno

Ti si muško, zar ne? Vjerovatno si heteroseksualac. Znači da te pale pogledi, dodiri, tijela ženskog spola. Djevojčice su ženskog spola. Meni dovoljno.

:roll:[/quote]
poznanik

#3253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by poznanik »

Gray wrote:...A u konkretnom slučaju majke i kćerke, to ne dokazuje da je pedofil. Ako je čovjek egzibicionista onda je on tu bez obzira ko god da prođe, ne cilja specifično na djecu. A egzibicionizam i pedofilija nisu ni blizu iste stvari i nije uredu reći da zbog egzibicionizma je vjerovatno da je pedofil.
I egzibicionizam je prekršaj :-)

Ja pišem o karakteriziranju ponašanja ovog čovjeka sa Otoke bezopasnim po društvo. Šta znači bezopasan, je li i masturbacija u sred dana na javnom mjestu ispred škole bezopasno ponašanje?
Creasy

#3254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Creasy »

Vise od 10 stranica o bolesnom covjeku sa Otoke... :-)

Mozda da malo zakljucate temu.
bez_ideje

#3255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bez_ideje »

Isla sam u ovu osnovnu skolu ,ovaj covjek je tamo dugo dugo........hiljadu puta sam ga vidjela ,niti me se dojmio,niti me je potreslo ( ne kazem da nekoga nece ),niti se osjecam psihicki zlostavljano...
U kvartu gdje sad zivim,i gdje sam pohadjala takodjer osnovnu skolu ( od 6. razreda ) zgrada koja je odmah uz ulaz u skolu,na prvom je spratu takodjer covjek,dodjuse mladji,koji redovno sjedi gol u naslonjacu na svom balkonu i pije pivo u poslijepodnevnim satima....cim otopli,i tako godinama........jel treba da se osjecam dvostruko psihicki osteceno,ili samo za ovo prvo ,posto se niti jedna nadobudna majka nije nasla da vristi pedofil,pedofil,pedofil...... :roll: :roll: :roll: :roll:
ima i jedan gore kod groblja Lav,lozi ga parking meni se cini ,da ga mapiramo,zaganjamo,eksponiramo kao pedofila jer bi neko dijete moglo proci njegovim vidnim poljem.
ako krse kakav zakon,nek plate kaznu ,ako su psihicki bolesni nek se lijece (ne mora covjek ni biti psihicki bolestan da sjedi na balkonu bez odjece,mozda mu je jednostavno ceif ),pazite sa rijecima i osudama,ko zna sta koga sutra ceka......radije energiju usmjerit na adekvatno oznacavanje,sankcionisanje i hvatanje dokazanih pedofila.

da dodam,nedavno psihopata zaganjao dijete u mojoj zdradi-nozem ,2 sprata trcao za njom.......dijete ne smije sad samo na ulicu izaci ,to u novinama nije bilo,nije se ni komsiluk nesto trznuo ,a policajac koji se jedva nakanio doci je citiram rekao " : sta je ba sad ovdje bilo" ,nesto zapisao i razgulio.......nikom nista!
Last edited by bez_ideje on 25/03/2012 16:34, edited 1 time in total.
quasar

#3256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by quasar »

amrica wrote:@quasar

nije provokacija

ali starno me zanima sta vi govorite svojoj djeci o njemu?
ciko je lud? bolestan?
ne radi on to nista?
nemoj ga gledati?
U prvo vrijeme je zvana policija, pojedinci su mu prijetili, bio je hospitalizovan, primirio se. Objasnjeno nam je da je bezopasan.
U biti on se ne trudi biti vidjen, ali se ne trudi ni sakriti. Nalazi se na svom posjedu i tu je jako tesko bilo sta poduzeti.
U normalnoj drzavi, on bi bio pod nekim nadzorom, takodjer u takvoj istoj drzavi bi ovakav medijski linch bio sankcionisan, a on bi imao pravo da tuzi za klevete.
Djeci smo govorili ne gledajte u njega. Djecaci su skontali da bjezi kad mu se obrate ili ga pocnu izazovati i tako je uglavnom i zavrsavano sve, ruganjem djece ispod balkona. Par puta sam mu i ja zviznuo i mahnuo rukom da se skloni.
I skloni se. Stvarno to nije najveci problem u ulici da bih oko toga dizao halabuku kad imam gore probleme oko kojih se niti policija niti sud i tuzilastvo ne trzaju previse, a niko nema ni volje ni zelje da sebi komplikuje zivot zamjeranjem sa nekim ko ce za par mjeseci biti pusten i zbg cega ces onda da se trzas kad ulazis u haustor ili prolazis nocu ulicom. Govorim o prioritetima. Ovaj lik je mila majka kakvi problemi su u ulici, a novinari ne dizu halabuku zbog razbojnika, napasnika, dilera... to je kao OK. Dok su ovakvi pozeljne mete jer ne mogu uzvratiti i onda se svi osjecaju kao veliki jer su kao nesto bitno uradili...

Evo ja sad vas pitam sta bi vi poduzimali da je u vasem komsiluku. Ali pazi sta ces reci. Ovo ono, mojne mi suplje, samo sto si spreman uraditi i za to snositi konsekvence.
cigara

#3257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

poznanik wrote:
Gray wrote:...A u konkretnom slučaju majke i kćerke, to ne dokazuje da je pedofil. Ako je čovjek egzibicionista onda je on tu bez obzira ko god da prođe, ne cilja specifično na djecu. A egzibicionizam i pedofilija nisu ni blizu iste stvari i nije uredu reći da zbog egzibicionizma je vjerovatno da je pedofil.

Ja pišem o karakteriziranju ponašanja ovog čovjeka sa Otoke bezopasnim po društvo. Šta znači bezopasan, je li i masturbacija u sred dana na javnom mjestu ispred škole bezopasno ponašanje?
Niko nije rekao da je bezopasan (ocigledno nece nikog napasti, al nije uredu to sto radi) al okacit ga ko pedofila....
i ne redaj meni neke linkove, dovoljno znam ko i sta su pedofili
nisam ja taj sto je procito 3 clanka i poceo pricu da znam citav njegov historijat

I ja bih branio komsiju da ga hadalji snime kako se dere po ulici i psuje i od takvih umova ko ti krene hajka da ce frajer pobit pola Sarajeva, a 15 ljudi i ja zivimo 20 metara od istog i znamo da ne bi mrava zgazio.

I danas sve neke zabrinute majke, spusticete armagedon zbog slike i clanka u novinama, a sutra ces pustiti malu da se sa 16 karindja i skida na facebooku, hoda po gradu ko mrtva drolja u dopicnjaku i govoricete "vidi moje princeze sto je slatka"
donBeton

#3258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by donBeton »

cigara wrote:
poznanik wrote:

Niko nije rekao da je bezopasan (ocigledno nece nikog napasti, al nije uredu to sto radi) al okacit ga ko pedofila....
i ne redaj meni neke linkove, dovoljno znam ko i sta su pedofili
nisam ja taj sto je procito 3 clanka i poceo pricu da znam citav njegov historijat

I ja bih branio komsiju da ga hadalji snime kako se dere po ulici i psuje i od takvih umova ko ti krene hajka da ce frajer pobit pola Sarajeva, a 15 ljudi i ja zivimo 20 metara od istog i znamo da ne bi mrava zgazio.

I danas sve neke zabrinute majke, spusticete armagedon zbog slike i clanka u novinama, a sutra ces pustiti malu da se sa 16 karindja i skida na facebooku, hoda po gradu ko mrtva drolja u dopicnjaku i govoricete "vidi moje princeze sto je slatka"
:thumbup: :dance:
cigara

#3259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

nije provokacija

ciko je lud? bolestan?
ne radi on to nista?
nemoj ga gledati?
ne, reci cemo djeci "vidis onaj ciko ce sici s balkona i uhvatice te samu na sred ulice, skinuce te i radice prljave stvari s tobom, ono sto se dira po cuni znaci da zeli tebe golu da pipa, zaobilazi taj dio, bjezi od tog prozora, upozori prijatelje"
ta prica definitivno nece izazvati traumu

normalno da djetetu treba objasniti da je u pitanju bolesna osoba, problem vas i 95% roditelja je sto ne znate pricati s djecom, pa je lakse sjebat frajera nego djetetu objasniti nesto sto ukljucuje pojmove "bolestan" "starija osoba" i "seks"
Last edited by cigara on 25/03/2012 16:50, edited 1 time in total.
minjonja

#3260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by minjonja »

cigara wrote:

nije provokacija

ciko je lud? bolestan?
ne radi on to nista?
nemoj ga gledati?

ne, reci cemo djeci "vidis onaj ciko ce sici s balkona i uhvatice te samu na sred ulice, skinuce te i radice prljave stvari s tobom, ono sto se dira po cuni znaci da zeli tebe golu da pipa, zaobilazi taj dio, bjezi od tog prozora, upozori prijatelje"
meni ovo niko nije rekao niti je morao reci, a da sama ne pomislim kad se preda mnom egzibicionista skinuo i masturbirao kad sam bila prvi razred, cini mi se. nikom nije drago sto ga moraju gledati takvog, a pogotovo djeci, zato mi je drago sto su ga poslali na lijecenje.
cigara

#3261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

minjonja wrote:
cigara wrote:

nije provokacija

ciko je lud? bolestan?
ne radi on to nista?
nemoj ga gledati?

meni ovo niko nije rekao niti je morao reci, a da sama ne pomislim kad se preda mnom egzibicionista skinuo i masturbirao kad sam bila prvi razred, cini mi se. nikom nije drago sto ga moraju gledati takvog, a pogotovo djeci, zato mi je drago sto su ga poslali na lijecenje.
mislim da niko nije rekao da covjek ne treba na lijecenje
tebi nije morao, al i dalje to ne znaci da ne treba pricati s djecom pogotovo kad je ovakav slucaj u blizini, i ne mislim da mu kazes "jebace te bjezi" nego da mu fino pojasnis
amrica

#3262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

cigara wrote:

nije provokacija

ciko je lud? bolestan?
ne radi on to nista?
nemoj ga gledati?

normalno da djetetu treba objasniti da je u pitanju bolesna osoba, problem vas i 95% roditelja je sto ne znate pricati s djecom, pa je lakse sjebat frajera nego djetetu objasniti nesto sto ukljucuje pojmove "bolestan" "starija osoba" i "seks"
to ces ti djetetu od 6 godina objasniti pojmove psihicki bolestan i sex :roll:

i fino sam napisala nije provokacija, nego me fakat interesiralo.
amrica

#3263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

quasar wrote:

nije provokacija

ciko je lud? bolestan?
ne radi on to nista?
nemoj ga gledati?
U prvo vrijeme je zvana policija, pojedinci su mu prijetili, bio je hospitalizovan, primirio se. Objasnjeno nam je da je bezopasan.
U biti on se ne trudi biti vidjen, ali se ne trudi ni sakriti. Nalazi se na svom posjedu i tu je jako tesko bilo sta poduzeti.
U normalnoj drzavi, on bi bio pod nekim nadzorom, takodjer u takvoj istoj drzavi bi ovakav medijski linch bio sankcionisan, a on bi imao pravo da tuzi za klevete.
Djeci smo govorili ne gledajte u njega. Djecaci su skontali da bjezi kad mu se obrate ili ga pocnu izazovati i tako je uglavnom i zavrsavano sve, ruganjem djece ispod balkona. Par puta sam mu i ja zviznuo i mahnuo rukom da se skloni.
I skloni se. Stvarno to nije najveci problem u ulici da bih oko toga dizao halabuku kad imam gore probleme oko kojih se niti policija niti sud i tuzilastvo ne trzaju previse, a niko nema ni volje ni zelje da sebi komplikuje zivot zamjeranjem sa nekim ko ce za par mjeseci biti pusten i zbg cega ces onda da se trzas kad ulazis u haustor ili prolazis nocu ulicom. Govorim o prioritetima. Ovaj lik je mila majka kakvi problemi su u ulici, a novinari ne dizu halabuku zbog razbojnika, napasnika, dilera... to je kao OK. Dok su ovakvi pozeljne mete jer ne mogu uzvratiti i onda se svi osjecaju kao veliki jer su kao nesto bitno uradili...

Evo ja sad vas pitam sta bi vi poduzimali da je u vasem komsiluku. Ali pazi sta ces reci. Ovo ono, mojne mi suplje, samo sto si spreman uraditi i za to snositi konsekvence.
ja pitala, prva da odgovorim, i da napomenem, nikad nisam nikakvo nasilje prizivala. samo da se covjek ukloni djeci sa ociju.
legalnim putem. ali bez ovog cirkusa. s druge strane, da nije "cirkusa' ne bi bilo ni reakcije...

novinari ce doci i dici halabuku kad neko uslika i postavi slike lika koji dila drogu, krade nesto, otima mobitel...

moze se prijaviti anonimno, sa neke adrese iz internet-kafea.
quasar

#3264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by quasar »

cigara wrote:

nije provokacija

ciko je lud? bolestan?
ne radi on to nista?
nemoj ga gledati?

Bravo. ja sa svojom djecom u vezi ovog lika nisam imao nikakav problem. Objasnjeno, upozoreno, ne samo na njega nego i na druge moguce predatore i nacin ponasanja sa nepoznatim.
Uostalom, na netu djeca saznaju sve sto im nije jasno, pa je bolje da mu ti objasnis da ne skonta naopako.
neo7

#3265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by neo7 »

Bravo ti ako je objasneno..vidjet cemo kako ce se osjecati roditelji neke djevojcie koju zaskoci. Ako mu je prvi stadij gledanje kroz prozor, drugi izlazak na balkon, treci stadij ce ukljucivati i neku djevojcicu koja se zadesi tu.

Bujrum se vratiti na ovu temu ako nedaj boze to bude vase djete..mada znate kako je kod nas,.,,ma jest me birga, nece se to meni deisit, to se nekom drugom desava...
pascal

#3266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by pascal »

quasar wrote:
cigara wrote:

nije provokacija

ciko je lud? bolestan?
ne radi on to nista?
nemoj ga gledati?

Bravo. ja sa svojom djecom u vezi ovog lika nisam imao nikakav problem. Objasnjeno, upozoreno, ne samo na njega nego i na druge moguce predatore i nacin ponasanja sa nepoznatim.
Uostalom, na netu djeca saznaju sve sto im nije jasno, pa je bolje da mu ti objasnis da ne skonta naopako.
svaka cast kad si tako fulkul...ja kao majka nisam...a voljela bih vidjeti tvoju reakciju da ti sutra taj isti cikica (obucen) pogladi tvoje cedo po kosi...hoces li onda ostati tako "fulkul" ili ces ipak reagovati malo zustrije jer znas sta doticni radi iako je "bezopasan"
Nemojte me pogresno shvatiti...ja isto tako ne znam da li neko ima bolesne namjere kada se mom djetetu smjeska, a ja to protumacim kao simpaticni cikica...ali mi, barem sam prema samoj sebi iskrena, ne bi bilo nimalo svejedno da mu se ovaj doticni cikica osmjehuje
Vjerovatno sam ja malo ogranicena :roll: ...ja to ipak zovem instinktom
todd_smith

#3267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by todd_smith »

pascal wrote: svaka cast kad si tako fulkul...ja kao majka nisam...a voljela bih vidjeti tvoju reakciju da ti sutra taj isti cikica (obucen) pogladi tvoje cedo po kosi...hoces li onda ostati tako "fulkul" ili ces ipak reagovati malo zustrije jer znas sta doticni radi iako je "bezopasan"
Nemojte me pogresno shvatiti...ja isto tako ne znam da li neko ima bolesne namjere kada se mom djetetu smjeska, a ja to protumacim kao simpaticni cikica...ali mi, barem sam prema samoj sebi iskrena, ne bi bilo nimalo svejedno da mu se ovaj doticni cikica osmjehuje
pa postoji razlika izmedju objasnjenja djetetu sta je sta i kada neko stupi u fizicki kontakt sa djetetom :-)
Bullet Tooth Tony

#3268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Bullet Tooth Tony »

:lol: :lol: , :sax: , ispade deda dobar i ugrozen ko galapagoški pingvin :D
pascal

#3269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by pascal »

todd_smith wrote:
pascal wrote: svaka cast kad si tako fulkul...ja kao majka nisam...a voljela bih vidjeti tvoju reakciju da ti sutra taj isti cikica (obucen) pogladi tvoje cedo po kosi...hoces li onda ostati tako "fulkul" ili ces ipak reagovati malo zustrije jer znas sta doticni radi iako je "bezopasan"
pa postoji razlika izmedju objasnjenja djetetu sta je sta i kada neko stupi u fizicki kontakt sa djetetom :-)
haj objasni petogodisnjaku...znas sine...ciko je bolestan...ali on tebi nece nista...ne moras se bojati...i tako cikica naidje (posao covjek po hljeb) pogladi usput tvoje dijete po glavi...a ti to iskuliras
Mozda vi fakat mozete...ja ne bi mogla
cigara

#3270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Jesam li ja lose razumio ili se najveci broj ovih "pedofil je ubij ga" uopste ne nalazi blizu Otoke? Koliko shvatam frajer ne izlazi
neo7

#3271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by neo7 »

Maltretiranja je bilo uvijek, protiv toga se borilo i bori na sve nacine. Ne mozes to staviti u isto kos sa sexualnim uznemiravanjem.
minjonja

#3272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by minjonja »

cigara wrote:Jesam li ja lose razumio ili se najveci broj ovih "pedofil je ubij ga" uopste ne nalazi blizu Otoke? Koliko shvatam frajer ne izlazi
nije istina, nije on ovo radio samo na balkonu, samo sto nemam dokaza, nije mi bas padalo napamet da ga ja zensko sa 17-18 godina slikam dok me gleda u oci a dijeli nas 10 cenata ocerupanog zbunja.
talić

#3273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by talić »

Ne razumijem zašto mnogi vjeruju da je za dijete strašna trauma vidjeti golog čovjeka na balkonu. Dijete prema golom tjelu nema ni privlačnost ni gađenje. Djeca se manje plaše nepoznatog nego odrasli. Uz to da je virio iza zavjese gol i gledao ko ide ulicom onda bi bilo sve OK ?
muha_sa

#3274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by muha_sa »

Chisum

#3275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chisum »

Malo se babinim sinovima dig'o kurac, a?
Locked