Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tu pricu smo vec culi u libiji, egiptu, tunisu... Oglodana kost... Ne znam kako jos neko moze gutat ta sranja o "slobodi od tiranije"...?
Na kraju ce bit oslobodjeni od svojih resursa...
Tacno blebetanje.Vrlo je malo narod imao od resursa jer je sve to islo psetu i njegovoj sviti koji su skoro sve kontrolisali.
Na čelu liste najbogatijih diktatora nalazi se Bashar al Assad, predsjednik Sirije, s bogatstvom procijenjenim na 122 milijarde dolara, prenosi Business.hr.
Na predsjedničkom položaju naslijedio je svog oca Hafiza al Assada 2000. godine.
A mozes se raspitati i kolika je bila dnevnica jednog sirijca.
Na tebe i sve one koji se raduju "arapskom proljecu, jeseni, zimi"... To je americko-izraelsko-globalisticka ujudurma... Svi gube, osim ovih koje spomenuh... "Borba za slobodu" je obicna zvaka za naivne...
Ne,nego je sirijski narod trebao nastaviti zivjeti pod diktaturom onog pseta i trpiti stalna hapsenja i maltretiranja,trebao je trpiti genocid i sva zvjerstva njegove svite da ih se ne optuzi da su proizraelskoamericki orjentisani.
nista nije kao komunisticka zvaka...
Basarov rezim je bio diktatorski i totalitarni, isti komunisticki, stoga razumi empatije nekih forumasa prema Basaru i njegovom rezimu..
vratimo se na temu,
demonstracije sirom Sirije danas poslije dzuma namaza..
svakim danom basarovom rezimu blizi se kraj, da li taj zlocinac pasti za mjesec, pola godine ili godinu, nije bitno, sada vec nije pitanje hoce li nego, kada..
Tu pricu smo vec culi u libiji, egiptu, tunisu... Oglodana kost... Ne znam kako jos neko moze gutat ta sranja o "slobodi od tiranije"...?
Tacno blebetanje.Vrlo je malo narod imao od resursa jer je sve to islo psetu i njegovoj sviti koji su skoro sve kontrolisali.
Na čelu liste najbogatijih diktatora nalazi se Bashar al Assad, predsjednik Sirije, s bogatstvom procijenjenim na 122 milijarde dolara, prenosi Business.hr.
Na predsjedničkom položaju naslijedio je svog oca Hafiza al Assada 2000. godine.
odkad je na celu najbogatijih diktatora? od pocetka nemira u Siriji, daj nemoj trolati, molim te.
Boli me kurac, znam kolika je moja dnevnica...
Ista prica kao sa Gadafijem... I kad ga skinu, ostace bijeda kao sto su bili... Sjahace asad, uzjahace moso i mckurac...
sirijski narod svakako ne treba trpiti potencijalno terorisanje bilo koga pa cak ni Assada, al njih trenutno terorisu ubaceni "borci za prava Sirijaca" koji valjda igrom slucaja imaju veze sa Sirijom isto kao i ja.
sirijski narod se trenutno bori protiv terorista, a Izrael, SAD, Turska i njihovi "borci za slobodu" protiv Assada.
Ne,nego ih je terorisao pas,babo ovog sada psa koji ih terorise kad ubacenih boraca za prava sirijica nije bilo,tako da tu pricu izrael,sad i slicno mozes komotno okaciti macku o rep.
odkad je na celu najbogatijih diktatora? od pocetka nemira u Siriji, daj nemoj trolati, molim te.
Ne znam,mislim da ih je posteno zaradio.
Boli me kurac, znam kolika je moja dnevnica...
Ista prica kao sa Gadafijem... I kad ga skinu, ostace bijeda kao sto su bili... Sjahace asad, uzjahace moso i mckurac...
Da nece sehare bit "na izvol'te"...? Jasta ce...
Imace, doduse, izbore...
Ako te boli idi doktoru,a nek znas da su oni od svojih jako malih dnevnica izdvajali i za nas bosance kad je bilo najteze,dok je rezim podrzavao milosevica.
Uz sve isprike Assadovog režima čini se da je bilo još prekograničnih incidenata.
Turski novinar Mahir Zejnalov kaže da su sirijske minobacačke granate pale u pokrajinu Hataj i da je Turska uzvratila na Assadove položaje u Siriji. On kaže da je ovu vijest prije sat vremena objavila turska državna novinska agencija.
Hataj pokrajina nalazi se zapadno od Aleppa, i poprilično udaljena od mjesta gdje se posljednji prekogranični indicent dogodio, el Rakka. Prema pisanju Today Zamana (o tome ćemo malo kasnije pisati) sirijska vlada se bori da zadrži svoje trupe 10 km južno od turske granice po nalogu Turske.
Sirijska vlada, nadamo se, nije toliko glupa da izazove Tursku i potencijalno prouzrokuje vanjsku intervenciju. Ali sirijska vojska djeluje već mjesecima decentralizovano. Nema pravila napada, nema ograničenja brutalnosti i nema nadzor, makar prema praćenju izvještaja sa terena. Sirijski vojnici rade ono što osjećaju posebno strogo kažnjavajući sve one koji se protive vladavini Assada. Turska vojska pokušava nametnuti stroga pravila ali sirijski vojnici ne koriste, izgleda,nikakva pravila. To je razlog zbog čega ima i toliko prekograničnih incidenata, bezobzirnih masakra civila kao i drugih primjera propalog vodstva sirijske vojske.
a zanimljiva je jedna stvar, kad padnu diktatorski rezimi narod uvijek gladan ostane, za razliku kad ih mrski diktatori terorisu imaju ako nista dovoljno za zivot, a uglavnom i vise od toga..
sram bilo mrske diktatore sto narodu daju blagostanje, zivjela demokratija i siromastvo.
a zanimljiva je jedna stvar, kad padnu diktatorski rezimi narod uvijek gladan ostane, za razliku kad ih mrski diktatori terorisu imaju ako nista dovoljno za zivot, a uglavnom i vise od toga..
sram bilo mrske diktatore sto narodu daju blagostanje, zivjela demokratija i siromastvo.
Pitao bih te ja da tebi policija odvede oca i mater i da jos ne smijes ni pitati za njih,a prodje mjesec nikakvih informacija nema,dali bi bio zahvalan na korici hljeba.
Klavikula wrote:a zanimljiva je jedna stvar, kad padnu diktatorski rezimi narod uvijek gladan ostane, za razliku kad ih mrski diktatori terorisu imaju ako nista dovoljno za zivot, a uglavnom i vise od toga..
Zato imas slobodu izbora izmedju crne bijede, crvene bijede, plave bijede, zelene bijede...
Pitao bih te ja da tebi policija odvede oca i mater i da jos ne smijes ni pitati za njih,a prodje mjesec nikakvih informacija nema,dali bi bio zahvalan na korici hljeba.
To ti o "alzircima" u demokratskoj trte-vrte Bosni i Hercegovini...? Pojede ljude mrak demokratije...
stopp wrote:
Ako te boli idi doktoru,a nek znas da su oni od svojih jako malih dnevnica izdvajali i za nas bosance kad je bilo najteze,dok je rezim podrzavao milosevica.
Asad cetnik... Kao i Gadafi... Bilo u "Glam-blamu"...
ako izuzmemo zapadnu propagandu, Sirija je drzava sa vise demokratije nego mnoge drzave koje za sebe vole reci da su demokratske, a pogotovo za ove koje se bore da "pomognu" sirijskom narodu.
stopp wrote:Ako izuzmemo nakaradnu filozofiju sve je moguce
svakako, pa tako je moguce i da ubaceni placenici postanu sirijski narod.
nego ne rece ti meni kako je Assad posto najbogatiji diktator odma nakon sto je izbio sukob u Siriji? do tad ga nije bilo na tim listama? koja slucajnost.
Klavikula wrote:a zanimljiva je jedna stvar, kad padnu diktatorski rezimi narod uvijek gladan ostane, za razliku kad ih mrski diktatori terorisu imaju ako nista dovoljno za zivot, a uglavnom i vise od toga..
Zato imas slobodu izbora izmedju crne bijede, crvene bijede, plave bijede, zelene bijede...
To je tekovina gluposti...
sve bolja od bolje, a najbitnije ti je da reis moze indirektno odlucivati koja ce stranka biti na vlasti, divota.
30 milijardi dolara
Veliki ajatolah voli da ostavlja utisak askete, dok, s druge strane, prima velike provizije od prodaje iranske nafte i trgovine oružjem. Hamenei je vrhovni vođa Irana od juna 1989. godine. On je drugi vođa, nasledio je Ruholaha Homeinija.
A sta Sirijski narod ocekuje nakon Asada? Mir? Sloboda? Demokratija? Prosperitetnu buducnost??? Ma oni ce zavrsiti kao Somalija! Pad Assada bi bio samo pocetak jednog rata koji bi se vodio decenijama i decenijama. Sirija u danasnjem stanju je raj za kakva ce to biti drzava kad nema policije i armije. Ko ce vladati? Pobunjenici? Zivi i zdravi mi bili, ovi placenici nisu uopste centralizirani u svojim ciljevima! Jedno pleme zeli kraj Assada i Socializam, drugo pleme zeli kraj Assada i Serijat, trece pleme zeli kraj Assada i Saudijsku aneksiju, cetvrto pleme zeli kraj Assada i Kurdistan! Pa sta vi mislite da ce se desiti kad ovi pobunjenici sklone Assada i njegovu vojsku? Da ce se pomiriti? Da ce spustiti oruzje? Skoro su dvije godine prosle nakon ubistva Gadafija, a ta drzava je jos pod kontrolom grupa koje nemaju bas nista sto ih spaja u pogledu zakona, ustava, policije, vojske!!!
Turska, Amerika i Izrael se bore da uniste Assada, a nakon Assada, oni ce zakopat i cijelu Siriju sa njim kad glupi Arapi nastave staru tradiciji medjusobnog konflikta. Ovo nije moje misljenje, ovo je cinjenica
BalkanPrince1 wrote:Turska, Amerika i Izrael se bore da uniste Assada, a nakon Assada, oni ce zakopat i cijelu Siriju sa njim kad glupi Arapi nastave staru tradiciji medjusobnog konflikta. Ovo nije moje misljenje, ovo je cinjenica
Dabome da je činjenica. A da nisu glupi samo Arapi, pokazuje ovdje čitav niz komentara.
BalkanPrince1 wrote:Turska, Amerika i Izrael se bore da uniste Assada, a nakon Assada, oni ce zakopat i cijelu Siriju sa njim kad glupi Arapi nastave staru tradiciji medjusobnog konflikta. Ovo nije moje misljenje, ovo je cinjenica
Dabome da je činjenica. A da nisu glupi samo Arapi, pokazuje ovdje čitav niz komentara.
Ne ne ne ... u pravu su oni. Sirija ce odmah cvjetati nakon Assada... Kurdi ce zaboraviti za svoj komad kolaca, Suniti ce halaliti Sijitima, ekstremisti ce biti sigurni da manjine dobiju zastitu od drugih ekstremista, a sijiti ce samo prihvatiti da ce biti masakrirani i pomiriti se s tim, pobunjenici ce napraviti jednu vladu mada nemaju niti jednu zajednicku ideologiju.... osim da vole puske i granate.
30 milijardi dolara
Veliki ajatolah voli da ostavlja utisak askete, dok, s druge strane, prima velike provizije od prodaje iranske nafte i trgovine oružjem. Hamenei je vrhovni vođa Irana od juna 1989. godine. On je drugi vođa, nasledio je Ruholaha Homeinija.
Prije izmisljenog sukoba saveznika.
Dosadan si, smijesan i naporan sa lupetanjem tih gluposti. Tvoji gospodari, faraoni, alkosi i sifilisticari iz klana Saud, koji imaju na rukama krvi ubijenih muslimana mozda i vise nego njihovi cionisticko-krstaski mentori, seru na zlatnim tutama, a cijeli Arabijski poluotok su pretvorili u veliku americku vojnu bazu, unistili su najsvjetliju bastinu islamske vjere, kulture i civilizacije, MEkku su pretvorili u Las Vegas i to dajuci poslove najokrutnijim cionistickim kompanijama, ali to ti ne smeta naravno, jer zna se ko ne grize ruku koja ga hrani.
mmaar wrote:
Dosadan si, smijesan i naporan sa lupetanjem tih gluposti. Tvoji gospodari, faraoni, alkosi i sifilisticari iz klana Saud, koji imaju na rukama krvi ubijenih muslimana mozda i vise nego njihovi cionisticko-krstaski mentori, seru na zlatnim tutama, a cijeli Arabijski poluotok su pretvorili u veliku americku vojnu bazu, unistili su najsvjetliju bastinu islamske vjere, kulture i civilizacije, MEkku su pretvorili u Las Vegas i to dajuci poslove najokrutnijim cionistickim kompanijama, ali to ti ne smeta naravno, jer zna se ko ne grize ruku koja ga hrani.
30 milijardi dolara
Prije izmisljenog sukoba saveznika.