SDA-All about

Post Reply
fatihar

#3251 Re: SDA-All about

Post by fatihar »

Na temi o SDA najvise simpatizera SDP, i ostalih crvenih kmera...zanimljivo...jadni su pokusaji dokazivanja ispravnosti jednih rusenjem ugleda drugih, ko god da je..."svi mi koji smo protiv SDA" bolje bi pristajalo za naziv teme :run:
seln

#3252 Re: SDA-All about

Post by seln »

fatihar wrote:Na temi o SDA najvise simpatizera SDP, i ostalih crvenih kmera...zanimljivo...jadni su pokusaji dokazivanja ispravnosti jednih rusenjem ugleda drugih, ko god da je..."svi mi koji smo protiv SDA" bolje bi pristajalo za naziv teme :run:
Nije ti upalo da je na temi o SDP-u najvise SDA-ovaca?
Dozer

#3253 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

I, da ne iscitavam svih 135 stranica, ima li sta pozitivno sto je SDA napravila za ovih 20 godina?
Ili je to "pozitivno" toliko mizerno u odnosu na sve ono negativno? Od pocetka do kraja...
fatihar

#3254 Re: SDA-All about

Post by fatihar »

seln wrote:
fatihar wrote:Na temi o SDA najvise simpatizera SDP, i ostalih crvenih kmera...zanimljivo...jadni su pokusaji dokazivanja ispravnosti jednih rusenjem ugleda drugih, ko god da je..."svi mi koji smo protiv SDA" bolje bi pristajalo za naziv teme :run:
Više je "crvenih", puno više...samo primjecujem... :zoka:
seln

#3255 Re: SDA-All about

Post by seln »

fatihar wrote:
seln wrote:
To su samo avatari.
Trebam te

#3256 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

fatihar wrote:
seln wrote:

Davljenici su uvijek aktivniji, hvataju se za slamku :lol:

SDP kandidat za jedno od OV u KS izasao za binu da predstavi porgram stranke i prva recenica mu bila: "Smrt Fasizmu Sloboda Narodu" :mrgreen: :mrgreen: raja se povaljala od smijeha :mrgreen:

:sax:
saibaba

#3257 Re: SDA-All about

Post by saibaba »

Jedna opaska na Bakirovo obracanje u kojem poredi Genocid u Srebrenici i sukobe u siriji.. To je ocigledno ponavljanje bukvice koju mu je ocitao Erdogan... Mislim da bi trebalo povesti malo vise racuna kad se tako nonsalatno porede sukobi koji nemaju ama bas nikakve veze ...
Prva stvar u BiH je izvrsena agresija jedne drzave na drugu, druga stvar u Srebrenici je vojska jedne drzave napravila genocid nad civilima u drugoj medjunarodno priznatoj drzavi ... Sukobi u siriji su gradjanski rat za smijenu rezima ...

Mislim da bi mu pametnije da obrati paznju na svoju propalu zemlju a ne da promovise Turske ili bilo cije interese ...
fatihar

#3258 Re: SDA-All about

Post by fatihar »

Davljenici su uvijek aktivniji, hvataju se za slamku :lol:

SDP kandidat za jedno od OV u KS izasao za binu da predstavi porgram stranke i prva recenica mu bila: "Smrt Fasizmu Sloboda Narodu" :mrgreen: :mrgreen: raja se povaljala od smijeha :mrgreen:

:sax:[/quote]

:lol: ma ja uvijek iste parole... čudi me da nisu do sad promjenili u "Smrt Nacionalizmu Sloboda za Čovjeka" :D
valterbranisarajevo

#3259 Re: SDA-All about

Post by valterbranisarajevo »

Nakon Novog Sarajeva cirkus i na Ilidži....

Članovi SDA napravili lakrdiju od javne debate u općini Ilidža

četvrtak, 27 Septembar 2012 21:10

Organizator okupljanja bio je Centar za promociju civilnog društva, a u debati održanoj u prostorijama općine Ilidža su učestvovali kandidati za načelnika ove općine iz SDP, SBB-a i BPS a kandidat SDA se nije pojavio na debati.

Javna debata o konkretnim problemima građana u općini Ilidža prekinuta je nakon što se velika grupa osoba i kandidata za vjećnike iz SDA počela agresivno ponašati i vrijeđati učesnike i moderatoricu debate. Očigledno cilj je bio prekidanje debate i provokacija učesnika od strane SDA što pokazuje karakter tih osoba.

Uskoro Video + fotografije......

Ilidza.ba

http://ilidza.ba/ba/index.php/vijesti/v ... ilida.html
brzica

#3260 Re: SDA-All about

Post by brzica »

Izgleda da ne žele ništa prepustiti slučaju.
Još jedna, dvije debate pa ni degenek nije
isključen :D
Treba izbjegavati ova sučeljavanja.
Corto Maltese

#3261 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

valterbranisarajevo wrote: Organizator okupljanja bio je Centar za promociju civilnog društva, a u debati održanoj u prostorijama općine Ilidža su učestvovali kandidati za načelnika ove općine iz SDP, SBB-a i BPS a kandidat SDA se nije pojavio na debati.

Javna debata o konkretnim problemima građana u općini Ilidža prekinuta je nakon što se velika grupa osoba i kandidata za vjećnike iz SDA počela agresivno ponašati i vrijeđati učesnike i moderatoricu debate.
Ovo dvoje ne ide jedno uz drugo. Ako je opet belaj pravio Kvrga sa kompanijom, lako je utvrditi puteve novca.
Bosnjak333

#3262 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

Šemsudin Muminović, legendarni komandant 206. viteške brigade

Imali smo u SDP-u običaj da kažemo: SBB je tele od SDA

Na početku rata odmah je uzeo pušku i bio komandant. Borio se svakog dana do kraja rata. Zlatni ljiljan Šemsudin Muminović, legendarni komandant 206. viteške brigade Zvornik. Ratovao je zajedno sa narodnim herojima Hajrom Mešićem i Senadom Hodžićem. Sa saborcima je zaustavio ofanzivu koja je prijetila padom Tuzle. Borio se protiv plaćenika iz Srbije, u herojskoj bitki za Kovačeviće uništio 11 tenkova. Sa saborcima je oslobodio Ban brdo, te slomio i dotukao Seminar i Čekić i nakovanj – akcije na teočački džep kojima je rukovodio zločinac Ratko Mladić. Veli, Mladić je u Seminaru jedva izvukao živu glavu, pobjegao je helikopterom. Učestvovao je u akcijama na Lisači, Vozućoj, sve do proboja Srebreničana… Danas ga povremeno privode u tužilaštva. Poslije rata je bio član SDP-a. Ovu stranku je napustio nakon prošlih izbora jer, kako kaže, ni u ratu, a ni u miru ne želi da bude poslušnik. Prije nekoliko dana na skupu Stranke demokratske akcije u Sapni dao je podršku kandidatima ove stranke.
• Gospodine Muminoviću, kažu da ste na skupu SDA u herojskoj Sapni imali izuzetno emotivan nastup?

- Normalno je da će biti emotivan kada vidiš da su u masi general Malkić, Muhamed Avdić, komandant kalesijske brigade, Dževad Mahmutović, komandant vlaseničke brigade, kad vidiš sve te ljude, kad vidiš sve borce. Prije svega, kad sam vidio mog Smaju, komandira čete, koji je invalid u kolicima. Kada sam vidio svog brata, koji je bio komandir bataljona, četiri puta ranjavan, nula posto invalid. Logično je da emocije prevladaju. Osjetiš želju, ne da glasno vičeš, nego da vrisneš, i od bola i od sreće. To su stvari koje se nikad ne mogu zaboraviti. Kad vidiš na bini da je pola od te djece iz šehidskih porodica, koja su danas završila fakultete, a nemaju posla.

• Zbog čega ste odlučili dati podršku SDA i šta Vas je najviše razočaralo u SDP-u?

- Ono što me ponukalo da se priključim SDA jeste borba za Bošnjake. Mislim da je u ovom momentu BiH prepuštena sama sebi i SDA. Bez obzira što neki govore TD koalicija, uglavnom se ovdje radi o konceptu opstanka Bošnjaka na ovom prostoru. SDP sam napustio i sada sam vidio da je SDA najmanje društvo jednog lica. U ostalim strankama je manjak demokratije. Neshvatljivo je da ideju koju sam ja prije dvije godine propagirao i na skupovima govorio, da od 20.000 radnih mjesta koje je obećala kantonalna vlast, nismo zaposlili nikoga, osim savjetnika premijera. Nismo uradili ništa po ostalim pitanjima od onih pet politika. Kada vidite da su samo zaposleni savjetnici, funkcioneri, a ostala privreda u kolapsu, onda nema ništa od toga. Neshvatljivo je da u demokratiji odlučuje jedan čovjek. To je bilo i presudno da napustim SDP. Najveći brend koji je nosio SDP Željko Komšić otišao je iz Partije.

• Ko je kriv za Komšićev odlazak?

- Zna se. Najuže rukovodstvo. Čudim se da jedan sinonim socijaldemokratije, građanske opcije, sinonim jedne BiH, izađe iz SDP-a. Mjereći sad između ostalih partija, SDA podržavam zbog interesa BiH i boraca. Svako hoće da zaboravi učešće boraca u ratu. Ja ne dam. Borim se svim silama. To sam i na skupu govorio. Imao sam priliku da doživim tolike ovacije u Sapni na promociji SDA, gdje čovjek osjeti zadovoljstvo što je bio komandant tim ljudima. A mnogi bi iz ostalih stranaka da zaborave i Seminar, kada smo Mladića porazili, i sve zlatne ljiljane. Pogledajte odnos sadašnje vlasti – skidaju invalide iz Srebrenice, koji nemaju dokumentacije. Pa, ostala je u Srebrenici, spaljena. Činjenica je da ima ljudi koji su nelegalno stekli prava. Ali, pitam se, otkud 500.000 boraca danas? Da nas je bilo toliko, stigli bismo do Bukurešta.

• Kako komentarišete zbližavanje i koaliciju Lagumdžije i Radončića i njihov obračun sa SDA?

- Čudne su to stvari. Prije dvije godine je bilo neprihvatljivo da dođe do koalicije SDP-a i SBB-a. Računalo se da je to, kako smo imali običaj da kažemo u SDP-u, tele od SDA. Ili Stranka za BiH. Ili ove druge stranke koje su tele od SDP-a – SDU i ostale. Neshvatljivo je da se uđe u taj deal. Međutim, po informacijama koje sam čuo od čovjeka iz Predsjedništva, Glavnog odbora SDP-a, ne treba da čudi ta koalicija. Ovdje je u pitanju privatizacija Fabrike duhana Sarajevo, elektroenergetskog sistema, BH Telecoma i ostalih, gdje se na sve načine pokušava odraditi ono što je SDA štitila sve ove godine.

• Čini se da u toj koaliciji nema nikakve ideologije ili bar želje da se gradi država i pomogne narodu?

- Nema tu ideologije. U SDP-u nema ideologije. Poslije odlaska Željka, u SDP-u ne postoji nikakva ideologija, osim ideologije Zlatka Lagumdžije i Damira Hadžića. To je glavna ideologija. Oni su tvorci ideologije koja se svodi na to da moraš biti poslušan i da slušaš njih. SDA je otvorena. I ono što mi se svidjelo kada sam bio kod predsjednika Općinskog odbora ovdje u Tuzli, jeste to da su svi isti. Svaki član SDA je ravnopravan. Isto što smo mi uradili u Udruženju ljiljana. Svi smo isti. Nema razlike po činovima, po formacijskom mjestu. Zlatni ljiljan je zlatni ljiljan. Svejedno je da li je general ili vojnik. Bošnjaci moraju shvatiti suštinu opstanka Bosne, a ona će opstati ako budemo njegovali tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata, ako se budemo sjećali šehida – najboljih bosanskih sinova, ako budemo pazili na šehidske porodice, na pripadnike Armije BiH…
Bosanski_hibrid

#3263 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_hibrid »

Ljudi, umreh od smijeha. Ovo morate pogledati:

http://www.viddler.com/v/cd701700

Nek' Fahro pali avion, :mrgreen: koja parodija
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3264 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

valterbranisarajevo wrote: Uskoro Video + fotografije......

Ilidza.ba

http://ilidza.ba/ba/index.php/vijesti/v ... ilida.html
Hajd' javite kad na ovom linku bude video+fotografije. Zivo me interesuje na sta je to licilo. :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3265 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

Samo za raju u lijevom ćošku da se malo nasekiraju :D
Doktor29

#3266 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Bosanski_hibrid wrote:Ljudi, umreh od smijeha. Ovo morate pogledati:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :lol: :!: :lol: :lol: :lol:
fatihar

#3267 Re: SDA-All about

Post by fatihar »

:lol: :lol: :lol:

Za sve je Željko kriv :mrgreen:
kiky

#3268 Re: SDA-All about

Post by kiky »

evo ...
branković priznaje da su sda i sbih uništili terminale u pločama ...
snaga bih ...
bogumila

#3269 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

fatihar wrote:

:lol: :lol: :lol:

Za sve je Željko kriv :mrgreen:
meni je bolje kad fahrina zena tjesi zlatkovu :lol: :lol: "nemoj plakat i tvoj ce tebi sve prepisat"
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3270 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

na trenutke čak i duhovito

još da niste maznuli ideju sa ovog foruma moglo bi proći, ovako bijedno
Innovation

#3271 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Zbunih se. :shock: Jeli ovo formirana nova vlada KS ili je Avaz.ba vijesti Sarajevo objavio krivu fotografiju? :?
valterbranisarajevo

#3272 Re: SDA-All about

Post by valterbranisarajevo »

Sada sam gledao izbornu hroniku na FTV. Nana Fata Orlović poslala Radoničiću tortu, koju mu je uručila njezina unuka u Lukavcu na predizbornom skupu... :shock:
bogumila

#3273 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

sad ce umjesto crkve dobiti toranj u dvoristu
batigol

#3274 Re: SDA-All about

Post by batigol »

Nana Fata zivi u Srebreniku i počasni je građanin Srebrenika. Njena kćerka radi u slastičarnoj čiji je vlasnik u bližem srodstvu sa nosiocem liste SBB za OV Srebrenik. Tortu je vjerovatno donirala ta slastičarna, a FAHRONI je to fino upakovao te na taj način pokušava iskoristiti Nanu Fatu za dobar naslov da bi ko fol više glasova pokupili.
Chuckie

#3275 Re: SDA-All about

Post by Chuckie »

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na CENTRALNI PREDIZBORNI SKUP OO SDA koji će se održati dana 30.09.2012. (nedjelja) sa početkom u 19,00 sati, u Sportskoj dvorani ...

Gosti skupa:
- Predsjedavajući predsjedništva Bosne i Hercegovine, gdin. BAKIR IZETBEGOVIĆ
- Zamjenik ministra financija Bosne i Hercegovine gdin. FUAD KASUMOVIĆ
- Za dobro raspoloženje zadužen je SEMIR CERIĆ - KOKE

:D

Ima li i korida?
Post Reply