Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
malwarebyte

#3251 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by malwarebyte »

---
Last edited by malwarebyte on 17/10/2021 23:01, edited 1 time in total.
golman

#3252 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by golman »

malwarebyte wrote:probao 101 nacin/dijete/statipadnenapamet, izgubim nesto kila, vratim jos vise
i od svog tog citanja sta valja sta ne "napravim" svoju dijetu
izbacio bijeli hljeb skroz, ponekad uzmem razev,crni(pravi crni, ne obojeni)
izbacio gluposti(salame,majoneze,hrenovke,fast food)
jedem 5-6 puta na dan(svaka 2-3 sata jedem nesto, pomalo ), popijem 2-3l vode dnevno
1.ujutro uzmem neke pahuljice
2.uzmem vocku neku
3.vocka
4.Glavni obrok(jedem skoro sve, osim gore nabrojanog)
5.vocka
6.posni sir+tunjevina
jednom-dvaput sedmicno uzemem nesto slatko pojedem
ujutro teretana, poslijepodne trcanje
i za 3 mjeseca skinem 20kg
nastavio sa teretanom, trcanje 1-2 sedmicno, jedem slicno i kilaza mi je uvijek tu negdje
trebam jos nekih 4-5 kila skinuti i to je to :D
svaka čast....evo za sve one koji ne znaju šta će i kako će...čovjek sve objasnio ukratko
Pitarrr82

#3253 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

Mislim da vecini uopce nije problem smrsati nego odrzati tu tezinu...
MrsJ

#3254 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by MrsJ »

Uspjela sam skinuti 6 kg za mjesec i po, redukovala ishranu i vjezbala. Trenutno ne vjezbam, jer nemam vremena tako da sam stala na 68 kg i ne ide ni gore ni dole iako pazim sta jedem. Sada sam pocela ujutro za dorucak piti herbalife jer mi je muz poceo s tim (ima 30 kg viska i nema vremena za vjezbanje pa je izabrao tu varijantu) tako da se solidarisem. :-D To me drzi 3 sata, nakon toga jedem sendvic sa crnim hljebom i puretinom. Nakon 3 sata banana hljeb (krisku) ili voce, zatim regularno rucam nakon 3 sata (samo pazim da nisu prevelike porcije i ne previse masno) i navece samo voce. Pijem dosta vode ali i kafe (3 dnevno 3u1 nescafe). I ipak sam skontala da bez vjezbe nista jer se bez nje sporo skidaju kg. Tako da pocinjem opet sa vjezbanjem. Cilj mi je 63 kg i da se zategnem.
shin

#3255 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shin »

Image

Ovako to rade prave dame, volja i disciplina.
shin

#3256 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shin »

Image
skafiskafsnjak

#3257 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Pitarrr82 wrote:Mislim da vecini uopce nije problem smrsati nego odrzati tu tezinu...
Pa nije bas da nije problem smrsati ...ali je svakako teze odrzati tezinu :D

Ev kad sam otvorio temu ... od tad bio smrsao 12kg ... i vratio 8 :shock:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3258 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

MrsJ wrote:Sada sam pocela ujutro za dorucak piti herbalife jer mi je muz poceo s tim (ima 30 kg viska i nema vremena za vjezbanje pa je izabrao tu varijantu) tako da se solidarisem. :-D
Ne bacajte pare na ovo, molim vas. :-)
Herbalife nema veze sa zdravljem, nit moze zamjeniti trening nit ce dovesti do stvarnog gubitka tezine.
Ne budite neprijatelji prema svom tijelu i zdravlju.
MOSALJOZE

#3259 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by MOSALJOZE »

Tako je LB
The Realist

#3260 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by The Realist »

ladyblue18 wrote:
MrsJ wrote:Sada sam pocela ujutro za dorucak piti herbalife jer mi je muz poceo s tim (ima 30 kg viska i nema vremena za vjezbanje pa je izabrao tu varijantu) tako da se solidarisem. :-D
Ne bacajte pare na ovo, molim vas. :-)
Herbalife nema veze sa zdravljem, nit moze zamjeniti trening nit ce dovesti do stvarnog gubitka tezine.
Ne budite neprijatelji prema svom tijelu i zdravlju.
Ako je nešto kao slimfast, onda hoće, funkcioniše dobro.

Spominjanje treninga je isto bezveze, ako se prehrana ne spominje.

Slimfast i trening s odlična kombinacija, ko zna koristiti.
ladyblue18

#3261 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

The Realist wrote:
Ako je nešto kao slimfast, onda hoće, funkcioniše dobro.

Spominjanje treninga je isto bezveze, ako se prehrana ne spominje.

Slimfast i trening s odlična kombinacija, ko zna koristiti.
Morala sam guglati da vidim sta je slimfast, nije mi zvucalo obecavajuce i fakat nije.
To cudo na jednu serving size (26g) ima 18g secera, masnoce, uh, najmanje onoga cega bi trebalo biti najvise-proteina.

Herbalife je smece, krcato secerima i sojinim proteinom. Nista korisno ne radi, ni za tijelo, ni za zdravlje.
Samo prodaju maglu ljudima.

Trening i pravilna ishrana i eto rezultata, prije svega pravilna ishrana.
Toliko se dobre i zdrave hrane moze kupiti umjesto herbalifea, i to hrane od koje ces imati koristi.
AMMMeRRR

#3262 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by AMMMeRRR »

Potpis za herbalife, da je smeće. Iz dva izvora : brat je koristio 3mj i smrsao cca 7 8 Kg, prestao koristiti i nevjerovatno brzo dobio više nego je izgubio. Drugi izvor je doktor nutricionista koji mi je na osnovu sadržaja istog rekao da ga apsolutno ne koristim. To je naravno nepotplaceni, pošten doktor.

Recimo Vrazova i slične ustanove imaju doktore za ishranu gdje možete dobiti besplatne savjete, mislim da samo treba uputnica, koju tražite u ambulanti, ako trebate takve savjete..

Sto se tice muža koji "nema vremena'', ne mora trening trajat satima, preporučujem da uzmete neki kućni program vježbi, tipa Rushfit od George Saint Pierrea. Dnevno 25 do 30min, garantujem odličnu kondiciju jer je program top. Ima šest DVDova i radite sto i on, pratite. Solidarisite se tako, dugotrajan efekat ako istrajete.. Svi ovi brzi načini, ako i rade, rade na kratke staze. A gdje tu i kondicija.. Sve je u volji! I 15 min vježbe visokog intenziteta uz zdravu ishranu može dati super rezultate!
The Realist

#3263 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by The Realist »

ladyblue18 wrote: Morala sam guglati da vidim sta je slimfast, nije mi zvucalo obecavajuce i fakat nije.
To cudo na jednu serving size (26g) ima 18g secera, masnoce, uh, najmanje onoga cega bi trebalo biti najvise-proteina.

Herbalife je smece, krcato secerima i sojinim proteinom. Nista korisno ne radi, ni za tijelo, ni za zdravlje.
Samo prodaju maglu ljudima.

Trening i pravilna ishrana i eto rezultata, prije svega pravilna ishrana.
Toliko se dobre i zdrave hrane moze kupiti umjesto herbalifea, i to hrane od koje ces imati koristi.
Ja govorim iz iskustva, ima efekta. Supruga koristi.

Ima oko 260 kalorija taj obrok, ali drži nekoliko sati i stvarno se ne mora jesti i to je cijela poenta. Pošto je malo kalorija, ti šećeri nisu problem, jer se prvi troše i jako brzo troše.

Uopšte nije poenta da to nešto radi za tijelo, osim što ima puno vitamina (ako ne lažu), nego je poenta da zamijeni obrok i na taj način smanji unos kalorija, a što odlično funckioniše kod moje supruge. Ništa drugo i ne kažu za produkt.

Za trening nema vremena, iako je on suštinski nebitan za samo mršanje, ako se ograniči unos kalorija (naravno da je dobar iz zdravstvenih razloga i radi bržih rezultata, ali je puno manje bitan, nego unos kalorija).

Uglavnom, iskustvo kaže da funkcioniše i štaviše, mislim da je odlično za održavanje mase.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#3264 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by corolla02 »

Math: Calories in - Calories Out

Simple as it is... :mrgreen:
MrsJ

#3265 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by MrsJ »

Ma naravno, ja sam uvijek za mrsanje treningom i regulacijom ishrane. Tako sam ja na kraju krajeva izgubila 6 kg, nisam tada koristila herbalife. Muz je uzeo jer radi jako puno i zaista mu nije do treninga nakon 10 sati rada. Zato je odlucio da s tim izgubi bar 15 kg i onda da pocne trenirati, jer ce taman i frka na poslu prestati. Problem sa herbalife-om je taj sto ljudi nakon sto ga prekinu koristiti se vrate na stari nacin ishrane, sto je pogresno jer njega treba nastaviti piti samo ujutro uz dobru ishranu i naravno trenirati. Moja prijateljica je takodjer uspjela smrsati s tim ali cim je prestala koristiti vratila se pitama, majonezi i slicno i nije trenirala. Logicno da ce se sve vratiti. Ali zato imam i primjer poznanika koji nakom mrsanja fantasticno odrzavaju kilazu sa herbalife-om jer se pridrzavaju uputstava.
Pitarrr82

#3266 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

skafiskafsnjak wrote:
Pitarrr82 wrote:Mislim da vecini uopce nije problem smrsati nego odrzati tu tezinu...
Pa nije bas da nije problem smrsati ...ali je svakako teze odrzati tezinu :D

Ev kad sam otvorio temu ... od tad bio smrsao 12kg ... i vratio 8 :shock:

Ja sam smrsao 25kg a koliko sam vratio za 2god ne smijem ni reci tako da... :mrgreen:
prolazna

#3267 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by prolazna »

Da li neko zna gdje se u Sarajevu ima kupiti stevija, apoteke ili? :roll:
NIN

#3268 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by NIN »

ladyblue18 wrote:Trening i pravilna ishrana i eto rezultata, prije svega pravilna ishrana.
Ma ljudi bi sve nesto na precac. :)
Sarajevkica

#3269 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Sarajevkica »

Ne bih se uopste slozila da je Herbalife smece, ja sam zadnjih mjesec dana izgubila 5,4 kg samo od toga (i od redukcije hrane generalno, jednostavno jer sam stalno u pokretu u zadnje vrijeme pa cesto nemam vremena jesti (ali bukvalno). Medjutim kontam da to dugorocno nije bas najzdravije...ovih dana konzumiram vise kalorija kroz alkohol nego kroz hrane :skoljka:
harisaga

#3270 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by harisaga »

Jako je teško smršati ako samo imate za cilj da smršate odredjeni broj kila.To je loš cilj u početku i uvijek cete vracati kile.
Tada se koristite nekim kraticama (npr, slimfit i slično) koje uopste nisu zdrave a i ne postižu pravi rezultat.Bitno je promjeniti stil života i onda se uopste ne morate vagati.Nadjite neku aktivnost(sport) koja vam se svidja i počnite je redovno prakticirati.
Ako vam je mrsko trčati -nemojte trčati jer trčite na silu i kad tad cete odustati.Nemojte takodjer mršati "za ljeto".Gledajte da trenirate kroz citavu godinu i jedete ispravno cijelu godinu.Morate biti strogi jer jedino tada dolazi do pravih rezultata.Ako ste tek počeli i već razmisljate šta ćete jesti za cheat day za 3 dana,nista od toga nema.

Neka vam bude cilj da postanete bolji u vašoj aktivnosti,ili da postignete novi fitnes nivo.Ako ne mozete uraditi ni jedan sklek,zacrtajte sebi da uradite 20 sklekova.Ako ne mozete uraditi ni jedno dizanje na vratilu,tezite tome.Ako se ne mozete popeti uz 10 metara užeta samo rukama,neka vam to bude sljedeci cilj.

Ja sam sebi uvijek ovako postavljao ciljeve i lahko sam mršao.Ako podignete fitnes nivo,tijelo ce to da prati.Ako ne mozete uraditi 1 sklek a nakon nekog vremena uradite 10-guess what?postali ste sigurno jači i sigurno nosite manje masnoća(naravano i muscle memory igra ulogu ali ipak).

Rezultati se vide u ogledalu i na treningu a ne na vagi.
desktop

#3271 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by desktop »

harisaga wrote:Jako je teško smršati ako samo imate za cilj da smršate odredjeni broj kila.To je loš cilj u početku i uvijek cete vracati kile.
Tada se koristite nekim kraticama (npr, slimfit i slično) koje uopste nisu zdrave a i ne postižu pravi rezultat.Bitno je promjeniti stil života i onda se uopste ne morate vagati.Nadjite neku aktivnost(sport) koja vam se svidja i počnite je redovno prakticirati.
Ako vam je mrsko trčati -nemojte trčati jer trčite na silu i kad tad cete odustati.Nemojte takodjer mršati "za ljeto".Gledajte da trenirate kroz citavu godinu i jedete ispravno cijelu godinu.Morate biti strogi jer jedino tada dolazi do pravih rezultata.Ako ste tek počeli i već razmisljate šta ćete jesti za cheat day za 3 dana,nista od toga nema.

Neka vam bude cilj da postanete bolji u vašoj aktivnosti,ili da postignete novi fitnes nivo.Ako ne mozete uraditi ni jedan sklek,zacrtajte sebi da uradite 20 sklekova.Ako ne mozete uraditi ni jedno dizanje na vratilu,tezite tome.Ako se ne mozete popeti uz 10 metara užeta samo rukama,neka vam to bude sljedeci cilj.

Ja sam sebi uvijek ovako postavljao ciljeve i lahko sam mršao.Ako podignete fitnes nivo,tijelo ce to da prati.Ako ne mozete uraditi 1 sklek a nakon nekog vremena uradite 10-guess what?postali ste sigurno jači i sigurno nosite manje masnoća(naravano i muscle memory igra ulogu ali ipak).

Rezultati se vide u ogledalu i na treningu a ne na vagi.
Koliko se ljudi pridržavaju ove činjenice je dokaz da se ova tema aktivira u proljeće :D
golman

#3272 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by golman »

Koliko puta se treba napisati da bi ljudi shvatili,da nije zdravo smršati na brzinu i da nije estetski smršati bez ikakvog treninga???
I ne vjerujem onima koji kažu kako nemaju vremena za trening...pa ako nemaju vremena da idu u teretanu,valjda imaju vremena bar 20 minuta posvetiti sebi,pa pred spavanje odraditi čučnjeve,trbušnjake...i slično...i to koristi ako je u kontinuitetu
ladyblue18

#3273 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

desktop wrote:
Koliko se ljudi pridržavaju ove činjenice je dokaz da se ova tema aktivira u proljeće :D
:thumbup:
prolazna wrote:Da li neko zna gdje se u Sarajevu ima kupiti stevija, apoteke ili? :roll:
Apoteke, ali je preskupa, gledaj s interneta da narucis.
Sarajevkica wrote:Ne bih se uopste slozila da je Herbalife smece, ja sam zadnjih mjesec dana izgubila 5,4 kg samo od toga
Pa ne bih se ni ja slozila da to koristim. :wink:
I nisi smrsala od herbalife-a nego redukcijom hrane, sto si i sama napisala.
malifisent wrote:Šta je SPIRULINA?
Alga, zadnjih godina je postala "cudotvorna hrana". Marketing je cudo. :D
golman wrote:Koliko puta se treba napisati da bi ljudi shvatili,da nije zdravo smršati na brzinu i da nije estetski smršati bez ikakvog treninga???
Pa dokle god ljudi ne budu spremni da se informisu o tome sta treba raditi da se fakat mrsa a ne da se gubi voda i misici :oops:
harisaga

#3274 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by harisaga »

Ja sam uvijek trenirao samo 20 minuta.Odem u teretanu uradim kružni trening bez pauze 20,25 minuta(koliko izdržim i kući).

Ako ne mozete ici u teretanu kupite ravnu šipku sa 20 kg i ništa vam više ne treba.čučnjevi ,mrtvo dizanje,shoulder press,,čučanj sa skokom,veslanje,izbačaj itd .Bez pauze 4,5 serija i na spavanjac :D
harisaga

#3275 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by harisaga »

kakva stevia xD.

samo zaboravi da postoji slatko i šećer i to je to.Šećer je najgora stvar na svijetu.Masnoće (one najgore) su u poređenju sa šećerom brokule :D
Post Reply