Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
_Reds_

#3251 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Sltan Murat wrote:
_Reds_ wrote: Mozes li nam molim te objasniti koje je to zlo u SDA na Ilidzi, a ko je to zlo u SDP na Ilidzi ??

Molim bez mijesanja u visoku politiku ??
Evo recimo zadnje četiri godine.
Predsjednik vijeća je SDP.(Vijeće je vrhovni poglavar.)
Koliko ja znam u kooperaciji viječe, načelnik usvojilo niz štetnih stvari za građane Ilidže.
Recimo "Tibra pacifik"
SDP je zlo koje smo jednom predeverali i molim vas nemojte ga više vraćati.
Mlade socijaldemokrate nek se okrenu radu,a ne demagogiji Zlatka Lagumdžije.
O SDA ,suvišno je trošiti riječi.
Za svaku odloku tacno se zna ko je glasao,a ko ne. To sto je predjsenik/ca vijeca bila iz SDP-a je samo iz razloga sto SDA nije imao u svojim redovima nekoga iz reda Srba ili Hrvata.

Sto se tice pominjanja ZL, pa stvarno neki od vas nikada nece nauciti razliku izmedju loklanog nivoa i drzavnog nivoa, i razkliku izmedju loklani i opcih izbora. Generalno to nije samo tvoj problem, nego i problem bar pola ljudi u ovoj zemlji, sto oni odu na loklane izbore i glasaju za nekoga ili protiv nekoga zbog nekih razloga na drzavnom nivou. Pamet na novu, odnosno bolje reci glupost.[/quote]
Zar nije Tihić promijenio odluku lokalnog nivoa?
O čemu ti lupetaš?[/quote]

Nije za tebe politika, ama bas nikako. Lupas ko maksim po dizviji, osnove pojmove ne razumijes, ni unutar stranacku politiku, ni lokalnu politiku, a ni drzavnu.

Ustvari pisi sta hoce, lagano cu te staviti na ignore.
DELEGACIJA

#3252 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Murateeeeee ohani, a ti Reds koncentracije molim, lopta na zemlju ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Državna politika se miješa (htjeli to priznati ili ne) u lokalnu :D :D :D :D , tako se dobijaju/gube izbori (nažalost).
Taj adut koriste svi pa čak i SDP, pa ne mogu to raditi samo kad njima to odgovara :x :x :x :x , a kad ne odgovara onda nije to to, ma sve je to to :P :P :P :P
_Alcatraz_

#3253 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

DELEGACIJA wrote:Samo me još jedno zanima.............
Koja je to stranka ostvarila svoj program iz predizborne kampanje, pa makar i 50%, odnosno da su taj program uzeli na kraju mandata i rekli to jesmo to nismo???
A onda drugo, zašto taj program i uopšte čitati, kad znamo ishod istog :-) :-) :-)
Ovo sve postaje lično, pa možda gledati samu ličnost (je li lopov ili nije, i u kakvim je rabotama bio)......
Ni sam više ne znam :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Ni Obama nije ostvario svoja obecanja. Nigdje politicari ne ostvare viziju iz predizborne kampanje jer ne bi nista ostalo za ubjedjivanje maloumnih sirokih narodnih masa na iducim izborima :lol:

Sltan Murat wrote: Evo recimo zadnje četiri godine.
Predsjednik vijeća je SDP.(Vijeće je vrhovni poglavar.)
Koliko ja znam u kooperaciji viječe, načelnik usvojilo niz štetnih stvari za građane Ilidže.
Recimo "Tibra pacifik"
SDP je zlo koje smo jednom predeverali i molim vas nemojte ga više vraćati.
Mlade socijaldemokrate nek se okrenu radu,a ne demagogiji Zlatka Lagumdžije.
O SDA ,suvišno je trošiti riječi.
Nisi ti u toku.
1. Ona je predsjedavajuca vijeca i nema super ovlasti nad vijecem (kao sto to nacelnik u nekim slucajevima ima) pa da odlucuje kako joj se...
2. Isuvise je bliska sa nacelnikom tako da od SDP-ovaca, ali i iz tog Tibra slucaja mozes saznati da je bliza nacelniku i SDA-u nego SDP-u. Ne znaju ni u SDP-u sta se mota u smiljinoj glavi.
3. Kada kazes vijece usvojilo NESTO, onda moras naglasiti i koji su to vijecnici za to nesto glasali. Ukoliko je nesto usvojeno ne mora znaciti da je sa 100%, tako da oni vijecnici koji su bili protiv ili suzdrzani (MANJINA) nisu krivci za taj glasacki cirkus.
4. Mlade socijaldemokrate su okrenute vecem i kvalitetnijem radu nego je to SDA, jer u SDA su mladi su kao vostane figure i ne znaju ni sami kojim dobrom su se nasli u vijecu.

Cekamo da vidimo koliko su NDS i SBB sposobni da nesto urade.

Zalosno je to sto je svima glavni cilj ulaska u vijece novac koji ce dobiti, a desavanja na ilidzi ih uopce ne zanimaju.

Smije li se neko kladiti da ce u post-izbornom ciklusu na Opcini Ilidza biti vecih pretumbavanja iz stranke u stranku nego sto je to sada slucaj?
Sltan Murat

#3254 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sltan Murat »

_Alcatraz_ wrote: Cekamo da vidimo koliko su NDS i SBB sposobni da nesto urade.

Zalosno je to sto je svima glavni cilj ulaska u vijece novac koji ce dobiti, a desavanja na ilidzi ih uopce ne zanimaju.

Smije li se neko kladiti da ce u post-izbornom ciklusu na Opcini Ilidza biti vecih pretumbavanja iz stranke u stranku nego sto je to sada slucaj?
Drago mi je da imam bar jednog istomišljenika, uz jednu opasku.
Sedam glasova iz Mlinske za BNS i KEREŠ JASMIRA.
Sltan Murat

#3255 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sltan Murat »

DELEGACIJA wrote:Murateeeeee ohani, a ti Reds koncentracije molim, lopta na zemlju ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Državna politika se miješa (htjeli to priznati ili ne) u lokalnu :D :D :D :D , tako se dobijaju/gube izbori (nažalost).
Taj adut koriste svi pa čak i SDP, pa ne mogu to raditi samo kad njima to odgovara :x :x :x :x , a kad ne odgovara onda nije to to, ma sve je to to :P :P :P :P
Niste,valjda, nasjeli na propagandu da Mustafa Sinanović (predsjednik školskog odbora i vrlo blizak SDA) može voditi općinu Ilidža u budućnost?
I Memić je bolje rješenje od njega.
VreloBosne

#3256 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by VreloBosne »

Sltan Murat wrote:
DELEGACIJA wrote:Murateeeeee ohani, a ti Reds koncentracije molim, lopta na zemlju ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Niste,valjda, nasjeli na propagandu da Mustafa Sinanović (predsjednik školskog odbora i vrlo blizak SDA) može voditi općinu Ilidža u budućnost?
I Memić je bolje rješenje od njega.
HAHA pa neka ti znas ko moze a ko nemoze voditi opcinu. Vjerovtno dobro poznajes gosp. Mustafu S. pa si previse opterecen tom osobom.

Ako sta imas neki dokaz da nije sposoban da vodi opstinu , dokazi nam! a ne iz suljeg u prazno.(ljubomorne duse! :skoljka: )
VreloBosne

#3257 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by VreloBosne »

Kandidatima kao sto su :

- Memic
- Mahmutovic

Mozes naci mnogo toga u proslosti od ratnih profitera , reketarenja itd ..... i ti bi glasao za njih ??????

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Sltan Murat

#3258 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sltan Murat »

_Alcatraz_ wrote:
2. Isuvise je bliska sa nacelnikom tako da od SDP-ovaca, ali i iz tog Tibra slucaja mozes saznati da je bliza nacelniku i SDA-u nego SDP-u. Ne znaju ni u SDP-u sta se mota u smiljinoj glavi.
Znaš li ti da je ona nosilac liste SDP na Ilidži,baš, zbog zasluga za protekle četiri godine i molim te o njoj samo u superlativu.
Nisu li Samir Lokvančić i Fadil Lokvančić-Ćorka na listi SDP Ilidža?
Kako su oni glasali u vijeću?
O čemu vi pričate,o kakvom boljitku?
Zato ponavljam još jednom:
Za nove i stručne osobe,sedam glasova
Fočak, javi se!
Sltan Murat

#3259 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sltan Murat »

VreloBosne wrote:
Ako sta imas neki dokaz da nije sposoban da vodi opstinu , dokazi nam! a ne iz suljeg u prazno.(ljubomorne duse! :skoljka: )
Date CV,pa nek ljudi presude,nemojte Alijine šuplje:
BOLJE PODOBAN NEGO SPOSOBAN
DELEGACIJA

#3260 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Sltan Murat wrote:
_Alcatraz_ wrote:
Znaš li ti da je ona nosilac liste SDP na Ilidži,baš, zbog zasluga za protekle četiri godine i molim te o njoj samo u superlativu.
Fočak, javi se!
U ovom slučaju se slažem sa Muratom (ime je extra :lol: :lol: ).
Ako je istina da je ona nosilac liste "zbog prethodnih zasluga" e onda moj Alcatraz i Reds ovo vaše pada u vodu :D
Od novina (u slučaju pobjede SDP-a) nema ništa osim možda porodičnih (inshallah) :-D :-D :-D
SDP ima vlast u pojedinim općinama u kantonu i znamo kakva je :P , da je sve to u 5 deka :bih: :bih: :bih:
A što se tiče transfera u SDP-u i prihvatanja svega i svačega, mislim da je to najveća greška :run:
Veće su im bile šanse da su ostali sa postojećim kadrom, ali guzica zine...........
DELEGACIJA

#3261 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Sltan Murat wrote:
_Alcatraz_ wrote:
Fočak, javi se!
Fočak je najavio ibadet u ovom mjesecu, pa ćemo vidjeti da li će izdržati :lol: :lol: :lol:
Sokrates_ba

#3262 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

Sltan Murat wrote:
_Alcatraz_ wrote:
Fočak, javi se!
vecina osoba na listama su strucni, tj. imaju zavrsen faks :-) :-) :-) ...mada nije ni to mjera neka, moze covjek i sa SSS imati dobru ideju :idea: :idea: :idea: pa je pokusati progurati kroz vijece!!!.problem je u tome sto moraju biti poslusnici stranackim vodjama....tako da ne mogu ni raditi kako hoce. Nisam nikada pratio sjednicu OV, ali mogu misliti da samo par ljudi govori...ostali samo dizu ruku :!: :!: :!: zavisno od toga kako im se nalozi!!!!
JohnnyS.

#3263 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Sokrates_ba wrote:
Sltan Murat wrote:
_Alcatraz_ wrote:
Fočak, javi se!
vecina osoba na listama su strucni, tj. imaju zavrsen faks :-) :-) :-) ...mada nije ni to mjera neka, moze covjek i sa SSS imati dobru ideju :idea: :idea: :idea: pa je pokusati progurati kroz vijece!!!.problem je u tome sto moraju biti poslusnici stranackim vodjama....tako da ne mogu ni raditi kako hoce. Nisam nikada pratio sjednicu OV, ali mogu misliti da samo par ljudi govori...ostali samo dizu ruku :!: :!: :!: zavisno od toga kako im se nalozi!!!!
Ja sam ih slusao mnogo. I u pravu si. 5 ljudi stalno debatuje 5 povremeno a ostalih 20tak jednom godisnje ili nikad. Od ovih pet sto stalno prica samo dvoje pametno prica. Tako da je sve to jadno.
Naravno da sss moze imati dobrih ideja koje ce realizovati. Mada je ipak bolje da to bude vss.
A to da je smilja zbog zasluga dobila mjesto nosioca liste je pricanje gluposti. Ko malo duze prati politicku scenu ce uociti da je smilja jedino staro sdp-ovo poznato ime na listi. Ostalo su mladi sdp-ovci i pridoslice.
Sokrates_ba

#3264 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

Ja sam ih slusao mnogo. I u pravu si. 5 ljudi stalno debatuje 5 povremeno a ostalih 20tak jednom godisnje ili nikad. Od ovih pet sto stalno prica samo dvoje pametno prica. Tako da je sve to jadno.
Naravno da sss moze imati dobrih ideja koje ce realizovati. Mada je ipak bolje da to bude vss.
A to da je smilja zbog zasluga dobila mjesto nosioca liste je pricanje gluposti. Ko malo duze prati politicku scenu ce uociti da je smilja jedino staro sdp-ovo poznato ime na listi. Ostalo su mladi sdp-ovci i pridoslice.
a ko su to dvoje sto pametno pricaju...pa ako nista njima dati glas, sto se tice vijecnika!!! :thumbup: :thumbup: :bih:
JohnnyS.

#3265 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Sokrates_ba wrote:
a ko su to dvoje sto pametno pricaju...pa ako nista njima dati glas, sto se tice vijecnika!!! :thumbup: :thumbup: :bih:
To sam vec spominjao. Najbolji je dr. mujo hosic. Svaki put ih iz cipela izbije. Ali je iz male stranke sdu pa se nadam da ce proci ponovo. Tog covjeka treba podrzati. Drugi je lendo iz sdp-a. Kaze tacno ono sto bi im i ja htio reci. Iz velike je stranke pa ne bi trebao imati problema sa ulaskom jer je i mlad. Kad je bio budnjo u vijecu jedino su njih dvojica dosli do fizickog incidenta sa njim.
Osim njih po meni je i senadija bila dobar vijecnik isto kao i zineta. Ali u njihovim nastupima nikad nije bilo dovoljno ostrine da bi bile zapazene.
Peti govornik je senaid memic dok je bio vjecnik. Njegova prepucavanja sa hosicem su bila najbolji dio vijeca ove 4 godine.
Prvo cetvoro su pozitivni a zadnji je negativan lik.
Ostali manje vise su sutili i slusali gore pomenute.
Sokrates_ba

#3266 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

JohnnyS. wrote:
Sokrates_ba wrote:
To sam vec spominjao. Najbolji je dr. mujo hosic. Svaki put ih iz cipela izbije. Ali je iz male stranke sdu pa se nadam da ce proci ponovo. Tog covjeka treba podrzati. Drugi je lendo iz sdp-a. Kaze tacno ono sto bi im i ja htio reci. Iz velike je stranke pa ne bi trebao imati problema sa ulaskom jer je i mlad. Kad je bio budnjo u vijecu jedino su njih dvojica dosli do fizickog incidenta sa njim.
Osim njih po meni je i senadija bila dobar vijecnik isto kao i zineta. Ali u njihovim nastupima nikad nije bilo dovoljno ostrine da bi bile zapazene.
Peti govornik je senaid memic dok je bio vjecnik. Njegova prepucavanja sa hosicem su bila najbolji dio vijeca ove 4 godine.
Prvo cetvoro su pozitivni a zadnji je negativan lik.
Ostali manje vise su sutili i slusali gore pomenute.
pa medju njima opet za nekog......ako su se vec dokazali....citao sam davno u nekim novinama kada su se budnjo i lendo sukobili.....onaj budnjo ne zna ni pricati kako treba...ko za njega glasa....vjerovatno svaki glas plati :D :D :D
_Alcatraz_

#3267 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

JohnnyS. wrote:
Sokrates_ba wrote: vecina osoba na listama su strucni, tj. imaju zavrsen faks :-) :-) :-) ...mada nije ni to mjera neka, moze covjek i sa SSS imati dobru ideju :idea: :idea: :idea: pa je pokusati progurati kroz vijece!!!.problem je u tome sto moraju biti poslusnici stranackim vodjama....tako da ne mogu ni raditi kako hoce. Nisam nikada pratio sjednicu OV, ali mogu misliti da samo par ljudi govori...ostali samo dizu ruku :!: :!: :!: zavisno od toga kako im se nalozi!!!!
Vecina osoba na listama su nestrucan kadar za bilo sta sto Ilidzi treba, niti znaju funkcionalno koristiti mozak. Zivi bili pa vidjeli, da vecini vijecnika nece biti jasno zasto su u vijecu, ali ce biti nasmijani i sretni zbog (kako se prica) povecanog pausala :? 500KM + 150KM (do sada je bilo 350+150) i zbog toga sto ce se zvati politicarima :-) . Mnogi od njih ce biti studenti kao mladi kadrovi, a toliko je mladih kadrova koji su zavrsili fakultete, a ne zele, niti mogu zbog besposlenih vjecitih studenata, da sjede u vijecu sa takvim studentima koji obnavljaju po 3. puta prvu godinu, ili kao npr. SDA mladi kadrovi koji ne smiju da progovore jer ce im babo Memic klepmpe paliti. Takva mladost nam ne treba.
Ne znam kako ce NDS-ova djecurlija funkcionisati i kako ce ih tata Mahmutovic ustrojiti.
SDP-ovi su bili aktivni do sada sto je i razumljivo jer su bili opozicija na ilidzi, a opozicija uvijek palamudi dok ne dodje do vlasti, a onda promjene nacin razmisljanja.
BPS i Boljitak ce biti memicevi kadrovi. BNS i SBB ne znam kakve kadrove nude, ali gledamo mladog sekretara Vedada Sinanovica bice gori nego memicevi zombiji.

Vecina vijecnika ce cutati i javljace se samo kada budu imali :shock: (fiziolosku) :lol: potrebu da pozdrave i poselame slusaoce ASK radija, jer tako ce babo, majka i komsiluk znati da je njihovo cedo "politicar".

Meni sve ovo lici na jedno veliko njesra (da izvine moderator) i jedina prednost svega je sto SDA (kao ni memicev BPS i Boljitak) nece imati apsolutnu vecinu, a aktivnost i ucinkovitost vijecnika ce ostati na katastrofalnom nivou.
DELEGACIJA

#3268 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Sokrates_ba wrote:
Sltan Murat wrote:
_Alcatraz_ wrote:
Fočak, javi se!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
DELEGACIJA

#3269 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

_Alcatraz_ wrote:
JohnnyS. wrote:
Sokrates_ba wrote: vecina osoba na listama su strucni, tj. imaju zavrsen faks :-) :-) :-) ...mada nije ni to mjera neka, moze covjek i sa SSS imati dobru ideju :idea: :idea: :idea: pa je pokusati progurati kroz vijece!!!.problem je u tome sto moraju biti poslusnici stranackim vodjama....tako da ne mogu ni raditi kako hoce. Nisam nikada pratio sjednicu OV, ali mogu misliti da samo par ljudi govori...ostali samo dizu ruku :!: :!: :!: zavisno od toga kako im se nalozi!!!!
Vecina osoba na listama su nestrucan kadar za bilo sta sto Ilidzi treba, niti znaju funkcionalno koristiti mozak. Zivi bili pa vidjeli, da vecini vijecnika nece biti jasno zasto su u vijecu, ali ce biti nasmijani i sretni zbog (kako se prica) povecanog pausala :? 500KM + 150KM (do sada je bilo 350+150) i zbog toga sto ce se zvati politicarima :-) . Mnogi od njih ce biti studenti kao mladi kadrovi, a toliko je mladih kadrova koji su zavrsili fakultete, a ne zele, niti mogu zbog besposlenih vjecitih studenata, da sjede u vijecu sa takvim studentima koji obnavljaju po 3. puta prvu godinu, ili kao npr. SDA mladi kadrovi koji ne smiju da progovore jer ce im babo Memic klepmpe paliti. Takva mladost nam ne treba.
Ne znam kako ce NDS-ova djecurlija funkcionisati i kako ce ih tata Mahmutovic ustrojiti.
SDP-ovi su bili aktivni do sada sto je i razumljivo jer su bili opozicija na ilidzi, a opozicija uvijek palamudi dok ne dodje do vlasti, a onda promjene nacin razmisljanja.
BPS i Boljitak ce biti memicevi kadrovi. BNS i SBB ne znam kakve kadrove nude, ali gledamo mladog sekretara Vedada Sinanovica bice gori nego memicevi zombiji.

Vecina vijecnika ce cutati i javljace se samo kada budu imali :shock: (fiziolosku) :lol: potrebu da pozdrave i poselame slusaoce ASK radija, jer tako ce babo, majka i komsiluk znati da je njihovo cedo "politicar".

Meni sve ovo lici na jedno veliko njesra (da izvine moderator) i jedina prednost svega je sto SDA (kao ni memicev BPS i Boljitak) nece imati apsolutnu vecinu, a aktivnost i ucinkovitost vijecnika ce ostati na katastrofalnom nivou.
Slažem se sa analizom gotovo u potpunosti i mislim da je najbolje što neće imati niko većinu i što će se morati u koalicije, ali se iskreno nadam da to neće biti ISKLJUČIVO zbog vlasti (ovde mislim na ove SDP-ovce najviše) jer su grešku napravili i na državnom nivou da bi ušli u vlast po svaku cijenu pa čak i sa SDA. Za sada su ovde dosta bliski sa SDA, htjeli to priznati ili NE :bih: :bih: :bih:
Aqua_S

#3270 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Aqua_S »

ee, delegat pa tek skontah ja što ti meni jučer pripisa SDP etiketu, neki mi se dvojnik nakačio na forum AQVA S, asamo nam ovo jedno slovo različito. ja aqua on aqva, e svasta, prvo sam pomislio da je neko hakovo moj profil i piso umjesto mene:D..kad ugledah tu malu ali bitnu razliku..
DELEGACIJA

#3271 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Aqua_S wrote:ee, delegat pa tek skontah ja što ti meni jučer pripisa SDP etiketu, neki mi se dvojnik nakačio na forum AQVA S, asamo nam ovo jedno slovo različito. ja aqua on aqva, e svasta, prvo sam pomislio da je neko hakovo moj profil i piso umjesto mene:D..kad ugledah tu malu ali bitnu razliku..
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: halali ;-) ;-) ;-) ;-)
JohnnyS.

#3272 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

_Alcatraz_ wrote:
JohnnyS. wrote:

sve je crno i nikad nista nece biti bolje :)
DELEGACIJA

#3273 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Optimističnooooooo :D :D :D :D :D
jon_jovi

#3274 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Kada ste se snadovezali općinskih izbora onda ovako.
Mislim da će male stranke biti največi gubitnici izbora.
Počevši od Naše Stranke za koju ne znam kako se provukla u općinsko vijeće, valjda zbog slabog odziva. Znam da su te kritične 2008. obilato koristili dešavanja oko ubistva maloljetnog Mrnjavca i protesta u vezi toga gdje su se organizirali i kasnije osnovali stranku. Uspjeli su ubjediti koji procenat građanstva da će oni sve to promjeniti nabolje i bla, bla,bla..., ali je to građanstva što im je dalo glas več sasvim sigurno zaboravilo i da su glasali za tu stranku a što se moglo vidjeti na predhodnim općim izborima gdje ove stranke više nije bilo ni na mapi. Računati je da drugačije neće biti ni na općinskim izborima. Čudo za jedan dan i ništa više.
Stranke sa hrvatskim predznakom kao i obično neće proči, kao ni SNSD koji obično ima listu za Ilidžu. Premalo ih je.
Stranka penzionera ili više njih nisu uspjele ni na prošlim izborima. SDU - LDS koalicija ili pojedinačno neće proči a čisto sumnjam da će zavičajna stranka sandžaklija BPS ovaj put imati svog delegata u vijeću iz prostog razloga što him je druga zavičajna stranka sandžaklija SBB preotela bazu glasova.
Ova podrinjska stranka također neće imati delegata zbog opadanja podrške glasaća što se ima pripisati biološkim razlozima u vidu umiranja osoba porijeklom s tog kraja Bosne kojima je to podrinje uopće nešto značilo a njihovom potomstvu veze sa zavičajem zasigurno ne znače mnogo ako im uopće nešto i znače.
Prognoziram da će uči:
SDA
SDP
SzaBiH
SBB
Lijnovića stranka

Lijanovići imaju konstantan rast na svim izborima pa su oni za mene iznenađenje i mislim da će uspjeti uči u viječe općine Ilidža.
Aqua_S

#3275 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Aqua_S »

Haj da se i ja malo nadovezem na istu pricu, mislim da su ovi izbori na Ilidzi posebno kad je u pitanju mjesto nacelnika nanepredvidljiviji, nijedna stranka nema nekog alfa muzjaka kojeg ce vecina favorizovati. Sve same ispusene mustikle ili totalni anonumusi pa se i sam kao redovan glasac pitam, po prvi put za koga?? Što se tiče vijeća, tu ulaze SBB, SDP, SDA i NSRZB, i svi sa približnim brojem vijećnika tako da će plaho bit zanimljivo kako će sve funkcionisati.
Locked