kamen spoticanja wrote:Alfons Kauders wrote:hercegovac_pravi wrote:
Nije, ogromna pobjeda je oduzimanje isključivog prava HDZ-u da predstavlja sve Hrvate, pravo koje HDZ želi "sampripisati". Takvo pravo SDA-u (da predstavlja sve Bošnjake) je već davno oduzeto.
Problem je sto se na ovo gleda kao na iskljucivi problem SDP-a... Ja SDP ne volim, sto je mogao primjetiti svako ko je citao moje baljezganje.
Radi se o principu. Sutra ce umjesto SDP-a u istoj poziciji biti neka deseta stranka, kobasicari, NS, kokuzi, nebitno... I toj stranci ce se uskracivati pravo da imenuje svoje kandidate u skladu sa izbornim rezultatima. Kandidatima te stranke ce se uskracivati pasivno biracko pravo. Aparthejd.
Govorimo o konceptu, a ne o politickoj opciji. Ako SDP pristane na ucjene, nece sahraniti samo sebe, vec sve stranke koje ce nekad u buducnosti pokusati okupiti ljude oko ideje umjesto etnicke pripadnosti. Ja se ne slazem sa politikom SDP-a, ali ovdje imaju moju podrsku, jer je na njihovoj strani i zakon i moral.
+1
Cilj je sasvim drugi a ucjene su samo metod kojim zele ostvariti neostvarive ciljeve,Neka se zale Dodiku s kim su sve ovo planirali....KRADE-ZE treba otresta kao slinu sto i jesu kriminalno aparthejdsko fasisticka banda ciji se repovi i krvavi neljudski tragovi vuku po uzoru na Karadzicev SDS od Stoca,Gabele,Dretelja preko Ahmica do vukavarskog dijala Mostara kao najrazrusenijeg dijala grada u BiH za vrijeme proslog rata a sa rusenjem starog (Turcina,kako su govorili nakon rusenja) Starog mosta i dzamija kao i pravoslavnih crkava su dokazali da su isto sto i Karadzicev zlocinacko teroristicki i pobunjenicki SDS cije vojno i politicko rukovodstvo na celu sa Prlicem i Praljkom ceka presudu u Hagu za zlocinacki projekat koji bi sada prije i same presude Hagu da ponovo ozive i rehabilituju,......
Oni su mnogo podlije dvonoge hulje i hinje od cetnika jer su uvijek dijelovali s leda prljavo, podlo i izdajnicki,.....Hrvatska sahranjuje svoje kra-de-ze mafijase a ovi u Bosni su SEPER KRA-DE-ZE mafijasi kojima ce takode doci kraj,kad tad,.....
Slazem se sa Alfonsom trebalo im je sve obecati nakon izbora a nakon formiranja domova naroda sutnut ih nogom jer su bili i ostali najveci krimo mafijaski paraziti sa svojom kurvinjskom politikom i najvise unistili upravo one u cije ime se kunu da rade,.....Hrvati u BiH su prepolovljeni i to sa najboljih dijelova BiH,.Oni bi sve Hrvatezrtvovali za dio Hercegovackog kamenjara koji je oduvijek i svakako bio vecinski hrvatski,....Hrvati trebaju napraviti zaokret od ove mafijaske stranke inace ne vidim da ce im donijeti nista dobro u buducnosti,.....
U ove pregovore sa krimosima nije trebalo ni ulaziti a ako je MZ insistirala nije se smjelo ici bez ucesca potpisnika platforme to jest HSP i NSRZB,....
Nadam se da ce se na kraju icu u vlast bez KRADE-ZE mafije,.........